Forum » Izdelava spletišč » slike (img) ter zaobleni robovi (css)
slike (img) ter zaobleni robovi (css)
Veron ::
mogoče kdo točno ve, kateri brskalniki znajo z css kodo kot je:
Trenutno opažam, da samo Chrome to naredi, nevem zakaj imam v spominu, da tud Firefox in opera nista mela problemov s tem včasih. Ali pa FF in opera dovoljujeta raidus le pri border?
img {
border-radius:10px;
-moz-border-radius:10px;
-webkit-border-radius:10px;
}
Trenutno opažam, da samo Chrome to naredi, nevem zakaj imam v spominu, da tud Firefox in opera nista mela problemov s tem včasih. Ali pa FF in opera dovoljujeta raidus le pri border?
MrBrdo ::
Em v Firefoxu bi moralo delat, da nimaš kakšno zelo staro verzijo... Drugače pa v chromu dela ja, pa moralo bi še v safariju (webkit), za opero pa ne vem kako je. V IE pa tako ali tako nič dobrega ne dela.
Jaz to uporabljam na tej strani: http://profesorji.net/ tako da za štos lahko probaš to v FF odpret in poglej če so zaobljeni robovi okoli glavnega "okna", ki je čez (sivo) ozadje.
Jaz to uporabljam na tej strani: http://profesorji.net/ tako da za štos lahko probaš to v FF odpret in poglej če so zaobljeni robovi okoli glavnega "okna", ki je čez (sivo) ozadje.
MrBrdo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MrBrdo ()
FF 3.6.8. ne zarobi slike,
Safari 4.0.5 zarobi,
Opera 10.62 ne zarobi.
za IE pa vem in tudi nisem pričakova da bo delalo.
Safari 4.0.5 zarobi,
Opera 10.62 ne zarobi.
za IE pa vem in tudi nisem pričakova da bo delalo.
MrBrdo ::
A si pogledal profesorji.net v FF? Meni v 3.6.8 vredu zarobi, to moraš imet ti nekaj čudno...
MrBrdo
upam, da ste dobro pogledali katero kodo sem napisal, gre za robove na img tagu (slikah) :-)
fizikalac ::
Mozilla, chrome, safari, konqueror in opera bi to sliko lepo zarobili. A si prepričan da to na Firefox ne dela? Probaj pobrisat cache pa narest hard refresh ker res ne verjamem da ne dela
Lion29 ::
meni tudi v FF ne zaobli robov na sliki, tudi zadnja opera jih ne...
zanimivo, ie9 pa jih!
FF in opera pa zaobljita le dejanski ROB (torej ce dolocis recimo border:1px solid black)... pr IE9 in chrome-u pa jih ni treba dolocat
zanimivo, ie9 pa jih!
FF in opera pa zaobljita le dejanski ROB (torej ce dolocis recimo border:1px solid black)... pr IE9 in chrome-u pa jih ni treba dolocat
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lion29 ()
tega odgovora sem se bal (lio29). ni kaj, upamo na boljše čase, da bodo v novejše verzije tudi to vključili kot chrome in ie9
fizikalac ::
Pa res, sramota za FF :D
Tukaj imaš 2 rešitvi:
Zelo lesena načina, ampak probat ni greh
Tukaj imaš 2 rešitvi:
img { border: 10px solid white; -moz-border-radius: 10px; }
#imageContainer { -webkit-border-radius:10px -moz-border-radius:10px; z-index:1; } #borderContainer { position:absolute; border:1px solid #FFFFFF; -webkit-border-radius:10px -moz-border-radius:10px; z-index:10; }
Zelo lesena načina, ampak probat ni greh
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prikaz strani na različni resoluciji-JoomlaOddelek: Izdelava spletišč | 1953 (1681) | kr?en |
» | Wampserver in FirefoxOddelek: Izdelava spletišč | 1868 (1748) | jonystar |
» | [CSS] HTML5, CSS3 + IE8Oddelek: Izdelava spletišč | 2798 (2584) | nuclear |
» | ID in CLASSOddelek: Izdelava spletišč | 645 (617) | inbox |
» | CSS3 - Border RadiusOddelek: Izdelava spletišč | 1141 (1060) | HardFu |