Forum » Zvok in slika » Marantz KI Class A vprašanje ?
Marantz KI Class A vprašanje ?
Bull13 ::
Lp
Nabavu sn si Marantz KI ojačevalec. Danes sn ga prklopu in mal poslušal musko pol sn pa med delovanjem vklopu gumb Class A za nekaj minut in pol izklopil.
Potem sem pa v navodilih videl, da tega ne bi smel narediti. Da se Class A mora vklopiti še preden vklopimo ojačevalec. Zdej pa mal cvikam, da nisem kej uničil.
lp
Nabavu sn si Marantz KI ojačevalec. Danes sn ga prklopu in mal poslušal musko pol sn pa med delovanjem vklopu gumb Class A za nekaj minut in pol izklopil.
Potem sem pa v navodilih videl, da tega ne bi smel narediti. Da se Class A mora vklopiti še preden vklopimo ojačevalec. Zdej pa mal cvikam, da nisem kej uničil.
lp
- spremenil: Bull13 ()
popster ::
Ojačevalca ne smeš vklopit tkoj po izklopu ker so kondenzatorji polni. Pri calss a gre verjetno za podobno foro.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: popster ()
koto ::
Lp
lp
Boljš je da se Class A/B on/of prižiga pri izključenem, da ne pride do šoka....drugače pa nisi nič uničil in se ni treba bati....
lp
Hvala za vse odgovore. Če mam Class A vklopljen se kr pozna pr kvaliteti zvoka sn opazu, se pa ojačevalec kr fejst zagreje kar je normalno kot sem prebral v navodilih.
lp
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bull13 ()
LP
Imam še eno vprašanje. Ojačevalec je PM7200 KI BL. Poleg obstoječega para sem priklopil še en par zvočnikov. Na ojačevalcu imam možnost speaker 1 in 2. To imam oboje vklopljeno takrat, ko gledam filme. Zanima me a lahka naprimer, ko želim poslušati potem muziko samo na sprednjih zvočnikih izklopim gumb speaker 2, ko je prižgan ojačevalec al ne smem. Za class a sedaj vem da se vklaplja, ko je izklopljen ojačevalec. A to velja isto za ta sistem Speaker 1 in 2 al ni nč narobe, če prklapljam to ko je ojačevalec prižgan?
Za odgovor se vam naljepše zahvaljujem.
Imam še eno vprašanje. Ojačevalec je PM7200 KI BL. Poleg obstoječega para sem priklopil še en par zvočnikov. Na ojačevalcu imam možnost speaker 1 in 2. To imam oboje vklopljeno takrat, ko gledam filme. Zanima me a lahka naprimer, ko želim poslušati potem muziko samo na sprednjih zvočnikih izklopim gumb speaker 2, ko je prižgan ojačevalec al ne smem. Za class a sedaj vem da se vklaplja, ko je izklopljen ojačevalec. A to velja isto za ta sistem Speaker 1 in 2 al ni nč narobe, če prklapljam to ko je ojačevalec prižgan?
Za odgovor se vam naljepše zahvaljujem.
delfinus ::
Imam tudi Marantz ojacevalec ze 16 let za multimedio na PCju in ima tudi speaker selector A in B in 2 para zvocnikov. A in B lahko poljubno prizigas kakor te je volja tudi, ko je prizgan. lp,d
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poraba elektrike pri ojačevalcu MarantzOddelek: Pomoč in nasveti | 2079 (1436) | techuser |
» | DAC pretvornik ali zvočna kartica?Oddelek: Kaj kupiti | 3803 (2195) | puda |
» | Ojačevalec, za pasivne zvočnike - cca.70WOddelek: Zvok in slika | 3183 (1961) | 2f4u |
» | Zvočniki - nakup (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 22553 (21669) | zavajon |
» | Kateri ojačevalec od Marantza?Oddelek: Zvok in slika | 3999 (3673) | THX |