» »

Prenosnik Asus-zaslon v temi

Prenosnik Asus-zaslon v temi

Hobit02 ::

Stvar je sledeča:
Uporabljal sem prenosnik z baterijo in ko je baterije zmanjkalo se je prenosnik ugasnil.
Od takrat naprej se več noče prižgati zaslon. Prenosnik se prižge ventilatorji se zavrtijo vendar na začetku ni slišati tistih piskov kot prej ko sem prižgal prenosnik. Tudi med nalaganjem biosa je zaslon zatemnjen.
Torej prenosnik dela vendar ni slike in ko ga zaprem se je prej prenosnik ugasnil zdaj pa dela še naprej.
Tudi na močni svetlobi se ne vidi ničesar na zaslonu in tudi tipke Fn+F5 sem že sprobal pa nič.
Kaj bi lahko bilo narobe?
Kekec+Mojca=Pašteta

solatko ::

Lahko je samo sneto napajanje displeja (se včasih zgodi, zaradi odpiranja in zapiranja). Če imaš možnost, poizkusi na zunanji monitor. Brez da se naprava pogleda, je težko takole na daljavo, kaj pametnega rečt.

rezator ::

isto moji bejbi dela, sam smo pogruntali da je šel LCD. pobaj na MOČNI svetlobi

Danes sem priklopil prenosnika na lcd monitor in na lcd-ju je bila tema kot na prenosniku.
Tudi zaslon na prenosniku sem odprl in vsi konektorji so na mestu tako da sumim na matično oziroma na grafično.
Kolikor sem prebral se grafične kartice na prenosnikih ne dajo menjati torej je prenosnik zanič?
Še je kakšna varianta ki jo lahko preiskusim preden bo prenosnik letel v smeti?
Prenosnik je asus X53S.
Tudi rame sem probal vzeti ven in jih vstavil nazaj komad po komad vendar nič.
Kekec+Mojca=Pašteta

WamPIRe- ::

Ja potem je zadeva zanič. Menjava matične plošče se skoraj 100% ne izplača. Če ni zadeva v garanciji, ti lahko rečem le sožalje.
Lahko pa najdeš kakšen razbit prenosnik za male pare iz te serije z delujočo matično in jo zamenjaš.

Razdreš in prodaš po delih -
displej 80EUR
hdd - 20-40e
RAM 20EUR/GB
DVD - 20-30EUR
tipkovnica 15-20EUR
napajalnik - 20-30EUR
ohišje - 20EUR...

Enostavno sovražim današnjo tehnologijo.
Narejena je tako da zdrži garancijski rok včasih še to ne potem pa crkne.
In mi smo žrtve tega sistema.
In po dveh letih kupimo nov proizvod prodajalec pa se nam smeji v brk...
Malo sem zabluzil vseeno pa hvala za odgovore.
Kekec+Mojca=Pašteta

kupim9 ::

Kdo je reku da se ne da menjat grafičnega čipa ? Seveda se da, samo orodja in znanja nima vsak garažni serviser.

Hobit02 - To je čisto normalno, saj mora proizvodnja it naprej. Če bi zadeve zdržale predolgo, bi morali fabrike vsake toliko časa, za nekaj let ustavt.
Problem je samo v naši kupni moči. En Nemc s povprečno plačo dobi zanjo 2 srednje cenovna prenosnika, pri nas pa komaj enega in posledično, bi bili na istem, če bi delali pri nas enkrat dlje, kot v Nemčiji. Na žalost ni tako in zato pri nas kolnemo nekaj, kar je zunaj čisto normalno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus n550jv (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6617765 (13760) borča
»

Koliko je vreden tale laptop? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7021696 (20069) zuz3k
»

Asus G73JW (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
525240 (3540) nurmaln
»

Težave z LCD zaslonom prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
898481 (5866) denci
»

Sandisk predstavil najmanjši SSD na svetu

Oddelek: Novice / Diski
297076 (5942) KaRkY

Več podobnih tem