» »

Asus G73JW

Asus G73JW

«
1
2

mikeyc ::

Pozdravljeni,

Zanimam se za zgoraj omenjen prenosnik.Si ga mogoče kdo lasti oz ima kakršne koli izkušnje z njim?

totiraketa ::

Pozdravljen, si mogoče kupil omenjen prenosnik? Zanima me ali so izkušnje vredu?

totiraketa ::

Kako ste zadovoljni z naslednjim prenosnikom ASUS G73JW?

Prosim za odgovor.

mikeyc ::

Živjo,

sem kupil Asus G73JW in sem izredno zadovoljen.Mam ga cca slaba 2 tedna.Če te kaj zanima konkretno kar vprašaj.

LP

zmaugy ::

Tale računalnik me precej mika, sam bi dal na prazno mesto (v varianti s samo enim diskom) Crucial SSD 256 Gb 2,5". Predpostavljam da bi 2,5" disk šel notri, kaj pravite?

totiraketa ::

Nevem jaz sem ga naročil na enaa in sem imal kup zapletov z naročilom (kar nekaj... :S. Jutri ga dobim in upam da bo zadeva delala.

zmaugy ::

totiraketa je izjavil:

Nevem jaz sem ga naročil na enaa in sem imal kup zapletov z naročilom (kar nekaj... :S. Jutri ga dobim in upam da bo zadeva delala.


Kakšnih zapletov? A ga ni bilo na zalogi?

totiraketa ::

Kar neke fore majo poglej si na enaa res je najcenješi ampak:

Prenosnik ASUS G73JW-TZ185V i7-740QM/VGA/W7/17,3" ima 6GB ram

Prenosnik ASUS G73JW-TZ083V i7-740QM/VGA/W7/17,3 ta jih ima 8GB ram jaz sem kupil tega ker drugega niso imeli rekli so da so zaloge pošle. Torej čez tri dni dajo gor enak računalnik z 2 GB rama manj in je za več kot 130 ERu cenejši.

Predvidevam da so ostale komponente enake...

Kje ga boš kupil?

Razmišlam da bi mojega poslal nazaj in kupil cenejšega rame pa dokupil kar stane največ 30 EUR.

zmaugy ::

Na enaa je z enim 750 Gb diskom in 6 Gb ram, na mimovrste je z dvema 500 Gb diskoma ki sta hibridna - kombinacija SSD in HD - in 8 Gb rama. Pa mislim da so winsi na dražjem Ultimate edition.
Na enaa je 450 EUR cenejši.
Sam se še nisem odločil, kje ga bom kupil, predvidevam da tam, kjer ga bom najhitreje dobil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

mikeyc ::

jest sm ga kupil tudi preko enaa,brez zapletov.ASUS G73JW-TZ083V ima 750gb in 8gb rama cena malo pod 1580EUR.to je najceneje kar sm jih najdu v sloveniji.
v neki drugi trgovini sm bil na čakalni listi cca 3 tedne ker jih nikjer v slo ni bilo za dobiti.tu so prodajali ssh 500gb in 6gb rama.

totiraketa ::

Seje že komu kdaj popolnoma izklopil računalnik, ker meni se namreč je me igro pa nevem če se je pregrel???

modicr ::

> ker jih nikjer v slo ni bilo za dobiti

BTW, tu je G73SW: http://www.engadget.com/2010/12/28/asus...

2GHz Intel Core i7-2630QM processor with 8GB of DDR3 RAM. It has a 17-inch screen at a resolution of 1920x1080 and a 500GB hybrid Hard drive with 4GB SSD. Graphics will be taken care of by NVIDIA's GTX 460M GPU
(c) nisem patentiran

mikeyc ::

Men se še ni.Zmer predn grem špilat zalaufam program HWiNFO32,pa si zmer temperature.Ponavad se pr men gibljejo tm okol 71°C za grafično.

sam za G73SWbo tud cena pomoje 2000EUR+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mikeyc ()

zmaugy ::

Kaže da je pregrevanje nekaj normalnega za ta računalnik. Škoda.

http://forum.notebookreview.com/asus-ga...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

totiraketa ::

Kaže da je pregrevanje nekaj normalnega za ta računalnik. Škoda.

http://forum.notebookreview.com/asus-ga...

Zgodovina sprememb...

to gre za starejši model, G73jw se naj nebi segreval...

mikeyc ::

sj pravm jest kokr sm do zdaj igrov nism meu nobenih problemov.Imam model G73JW z Gtx460m grafično.Za prejšne modele G73JH sm pa neki bral o tem,sam večina nima nobenih primerov o pregrevanju.Se pa ATI segrevajo ene 10°C več k pa nvidia.

totiraketa ::

cod BLACK UPS SEM IGRAL pa se mi vedno na začetku izklopi po kakih 30 min, ko pa ga naslednjič (takoj) vklopim pa deluje normalno. Ni mi jasno ker sem meril temperaturo in se grafična ne pregreva torej mora biti problem v nečem drugem... Imam pa popolnoma enak računalnik kot ti mikeyc.

mikeyc ::

Nevem kaj bi blo vzrok.Mal pobrskaj po tem forumu.

http://forum.notebookreview.com/asus-ga...

totiraketa ::

Bom poklical na servis, da vidimo kaj se da narediti, ker ko igram igre se mi po določenem času kar izklopi zdaj se mi izklopi tudi ko začnem igrati naslednjič. Zagnal sem tudi test za segrevanje grafične in hlajenje odlično deluje. Mislim da se pregreva kak drug del opreme...

mikeyc ::

dobro pol se grafična ne pregreva.Probaj še testirat rame z windows memory testom pa hdd z SeaTools.Poglej, če ti javlja kako napako.

krneki123 ::

Ne kupuj teh prenosnikov.
Sem lastnik prenosnika G73JH in si lahko prebereš vse probleme ki sem jih imel (in nekatere še imam) z njim TUKAJ. Vsi se nanašajo tudi na G73JW in G53JW, le grafična je drugačna, tako da GSOD problemov na JW ni. Če še boš kar želel kupiti ta prenosnik po branju mojega posta ti lahko pa rečem le vso srečo.

Zgodovina sprememb…

mikeyc ::

Men se po 1 mesecu uporabe(G73JW),do zdaj ni zgodilo še nič naštetega,kar si ti opsial na forumu.Lahko, da imaš smolo.Zdj posploševati na vse ostale,se mi ne zdi smiselno.
Edino kar je bilo,je da se je včasih slišalo,kot da zvočnik malo zahrešči.Vendar sem zamenjal driverje za zvočno in sedaj ni problema.

totiraketa ::

Ne saj ne posplošujem. Me je pa zanimalo če se pri drugih pojavi ista težava. Na svetovnih forumih imajo enake težave kot jaz tako, da nisem edini. Poslal sem ga na servis in tam so mi tudi rekli da je vse vredu, ko so šli skozi teste, mislim da mi na začetku niso verjeli. Potem pa sem jim poslal par linkov, rekel da naj poskusijo igrat igro in že naslednjič, ko sem jih klical so rekli, da se je težava pojavila in da se njihovi strokovnjaki ukvrjjo s tem. Drugače bi mi ga kar nazaj poslali.

Zanima me če kateri ve kako se koristi RMA garancija, nekaj sem bral da ga pošljejo dalje in ti ga zamenjajo z novim. Zdaj pa nevem ali ga jaz pošljem dalje ali ga oni oz. kako to gre???

mikeyc ::

@totiraketa: nism repliciral nate.Odgovarjal sem HeavenCyr-ju.Saj, kakor sem sam bral po forumih,je bila večina napak pri JW odpravljenih.Je pa res,da nikoli ne moreš vedet kako bo z računalniko,ali bo delal dobro ali ne.

totiraketa ::

Močno upam, da se bo porihtalo :)

mikeyc ::

tud jest.vso srečo.

krneki123 ::

Po polih ima prek 60% uporabnikov težave, tako da ni to le moja "smola". Sem menjal že 3 grafične, 2 tipkovnici, touchpad in matično in vsi problemi še niso odpravljeni (govorim tudi o JW - uporabniki imajo še kar probleme z latency spikes, missing keystrokes, erratic touchpad...). Poskusil vse možne gonilnike, za Asus beta testiram update kar naprej... Jaz vem da nikoli več ne kupujem od Asusa. Sem v kontaktu z gospodom Gary Key (public relations manager od Asusa) že dolgo časa in poskušava rešit zadevo, ampak Asus mu ne da sredstev da bi se problem rešil, vse gre v razvoj naslednjega prenosnika, ki bo, sem prepričan, prišel spet s kupom starih in novih, rešljivih in nerešljivih problemov. Eden dober primer: Asus ima že od leta 2006 probleme z "missing keystrokes" (manjkajoče črke) in jih še kar ni rešil, temveč dela nove in nove prenosnike z istim problemom. Isto velja za njihove vBiose na prenosnikih - G73 je že njihov tretji model ki ima tako slabo spisan vBios da prihaja do rednih GSOD-ov. Res je, da papirju zgleda dobro in je ceneje od ostalih primerljivih prenosnikov, a kaj če zadeva ne deluje. Če ga še kdo kupi, vso srečo, imaš prek 60% možnost da si boš pulil lase, ker takih napak niti ne priznavajo, ker se na njihovih "testih" ne pojavijo.

Totiraketa, pri nas lahko zahtevaš zamenjavo za novega ali vračilo kupnine po treh servisih po naših zakonih.
Če pa si ga kupil v ZDA (ali kje drugje v tujini) tako kot jaz, pa si upravičen pri nas le do servisa (o kvaliteti katerega boljše da ne govorim, v tujini ali pri nas - jaz si svoje prenosnike že dolgo servisiram sam, od servisa terjam le nadomestne dele), zamenjava za novega pa pride v poštev le če se ti uspe dogovoriti z Asusom (lahko ti dam Garyjev kontakt, meni je uredil zamenjavo, a ni prav nič boljši - takšne zgodbe si lahko prebereš na NBR, ko po štirih servisih in dveh zamenjavah ljudje še nimajo delujočega prenosnika).

Zgodovina sprememb…

totiraketa ::

HeavenCyr upam, da bom med ostlih 40% zadovolnih. Kupil pa sem ga pri enaa tako, da ga lahko menjam po 3 servisih hvala za povedano. Je pa res, da so mi na servisu povedali, da je na njihovih testih vse ok, dokler jim nisem povedal naj igrajo COD MW2 katerega imam instaliranega. Tako, da se je napaka odkrila komaj po igranju igre, ko se jim je računalnik kar ugasnil.

krneki123 ::

Slisi se kot da se ti pregreva graficna (njihovi testi so 1min furmarka tako da tega normalno ne vidijo). Tudi jaz sem imel ta problem ko sem ga dobil (pogost problem pri teh prenosnikih). Na novo bo treba nanesti termalno pasto. Ce znas sam, obstajajo guidi na yotubu za razstavit ta prenosnik (priporocam uporabo icd ali mx-3 - so primerno goste, kar rabis, ker imajo hladilni bloki v teh prenosnikih slab pritisk na grafo), ker na servisu bodo to naredli z slabo pasto (ker pac sparajo), ki bo pocasi spet degradirala in se bo problem ponovil ali pa ti bodo se povrsno ocistili staro in nanesli novo. Ce naredis dobro bo prenosnik se tisji (meni se v idle niti ne prizgejo ventilatorji, pri igrah pa redkokdaj pride do polnih vrtljajev).

totiraketa ::

Ni problem grafična, jaz sem delal test več kot 30 min pa se mi ni pregrevala, segrela se mi je do 80 potem pa se je ventilator vklopil na max in se je ohladila na 75C

totiraketa ::

Zdaj so mi sporočili, da bodo menjali matično ploščo na njo pa lahko čakam do 14 dni. Kaj je to normalno, meni se ne zdi prav, da si kupiš računalnik potem pa ga obdržijo na popravilu tako dolgo...??? Naj ga raje menjajo pa naj onega potem popravijo!!!

nurmaln ::

Hja vprašanje. Po zakonu je 45 dni časa za popravilo. Na žalost ena informacija očitno ni dovolj razširjena - če se na kateremkoli Asus prenosniku napaka pojavi v roku 8 dni od nakupa lahko zahtevate menjavo takoj ali pa vračilo kupnine, pošiljanje na servis v takem primeru ni potrebno.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

totiraketa ::

Joooooooooj da bi to vedel bi ga kar nazaj poslal... pa sem še klical na enaa pa so mi rekli, da ga moram na servis dati in oni bodo povedali kaj se da narediti....

nurmaln ::

Ah zdej ga pa že ti mal serješ :8)
Če si ga vzel na enaa maš pa itak 15 dni časa da odstopiš od pogodbe ne da bi ti bilo potrebno razlagati kaj in kako. Samo vrneš zahtevaš nazaj kupnino in naročiš drugega.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

__X__ ::

Ja trgovc se te je tako na brzino znebil in te poslal na servis in upal da bo že enkrat minilo tistih 7 dni.

@ nurmaln
ali je 8 ali 7 dni ?? Jaz imam info da lahko DOA prenosnik uveljavljaš še 7 dan po nakupu.

nurmaln ::

Asus 8 dni od datuma računa.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

totiraketa ::

nurmaln, to vem da bi lahko naredil ampak sem sem se mislil izogniti vračilu denarja in potem še enkrat naročanje. Sem pa ga poslal na servis, ker sem mislil da mi ga bodo itak zamenjal če bo kaj narobe.

FlamE#7 ::

Zdravo,
jaz pa se zelo zanimam za nakup tega prenosnika http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Potem kot vidim ga nebi priporočili ali kako?
Sam pa za tak denar res ne vidim boljše izbire...

Lp

totiraketa ::

Nevem, kaj ti naj svetujem jaz ga imam že več kot teden dni na popravilu. Mogoče boš ti imel več sreče.

totiraketa ::

Teh 8 dni je delovnih ali se štejejo vsi dnevi. Ker ga imam na popravilu že več kot 16 pa še niti matične plošče niso dobili, lahko kaj naredim glede tega ali moram res čakati da preteče 45dni, da lahko sploh kaj naredim?

totiraketa ::

- če se na kateremkoli Asus prenosniku napaka pojavi v roku 8 dni od nakupa lahko zahtevate menjavo takoj ali pa vračilo kupnine, pošiljanje na servis v takem primeru ni potrebno. nurmaln zanima me kje to piše?

nurmaln ::

Kontaktiraj kateregakoli od Asus distributerjev (Avtera, Alterena, Asbis) pa ti bodo povedali.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nurmaln ()

__X__ ::

@totiraketa
Ne samo na ASUSih, velja pri vseh prenosnikih. Tudi pri HPju in ostalih.

Aljosko007 ::

Tudi sam si lastim http://www.mimovrste.com/artikel/275031... prenosnik in do sedaj nisem imel še NOBENIH težav, poskusil sem celo z OVERCLOCKANJEM in dosegel izjemne rezultate pri FPSih, ampak samo v teh primerih se mi je prenosnik pregrel in sam ugasnil tako, da to overclockanje sedaj rajši pustim pri miru in mi pri normalnih nastavitvah delujejo vse igrice na high in najvišji resoluciji. Res brez problemov. Lahko samo rečem ODLIČEN prenosnik. Kupljen je pri ENAA zanima me samo nekaj, ker ASUS trdi, da ima 2 letno garancijo, po nakupu pa sem zasledil, da so mi napisali 1-letno garancijo. Samo to me zanima, kako je s tem. Če asusu zagotavlja 2 letno, ENAA pa 1letno garancijo ? Mislim, da bi morala veljati Asus garancija, ali se motim ? (Res da prenosnik deluje odlično, ampak ziher je ziher )

nurmaln ::

100% ima 2 letno garancijo. Lahko se na Asusovi spletni strani registriraš in vneseš dokazilo o nakupu (z datumom), tako boš tudi videl do kdaj imaš potem garancijo.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

totiraketa ::

Meni so menjali grafično kartico in sedaj res nimam težav, odličen prenosnik. Samo upam da bo naprej tako.

totiraketa ::

Pozdravljeni, spet imam probleme z računalnikom. Po določenem obdobju kar zmrzne in ne preostane mi nič drugega kot da ga ugasnem. Ima kdo podobne težave, kaj bi lahko bilo???

nurmaln ::

Odvisno kje si imel računalnik. Glede na to, da imajo take mašine ornk hlajenje je možno da ti pozauga tolk prahu da mal zamaši hladilnik. Jest bi najprej to pogledal in če je to res to, potem malo bolj pogosto prah brisat okrog računalnika. :D
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

__X__ ::

preveri temperature.

totiraketa ::

vse so ok, sploh se ne segreje en čas man prižganega pa nič ne delam pa kar zmrzne...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ultrabook

Oddelek: Kaj kupiti
212633 (2060) fortycc
»

Nadgradnja laptopa z ssd

Oddelek: Strojna oprema
222899 (2188) nightbird
»

Nasveti za nakup novega laptopa za igre.

Oddelek: Kaj kupiti
151354 (967) kmetek
»

ACER, LENOVO ali ASUS

Oddelek: Kaj kupiti
402835 (2589) totiraketa
»

Kateri Sony Vaio prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
215090 (3290) Jinto

Več podobnih tem