» »

Izpad interneta 500x na dan

Izpad interneta 500x na dan

Lunaček ::

Ok, vem da je bilo podobnih tem odprtih že malo morje, ampak točno takega problema še nisem zasledil.
Dogaja se sledeče: Na približno 5 minut se internetna povezava prekine za 10-15 sekund in se nato vzpostavi nazaj. Ikona za internet v windows pri tem ostane nespremenjena (ne spremeni se v križec ali klicaj). To se dogaja na vseh 3h računalnikih, ki so v hiši. Dva sta povezana prek wireless, eden prek kabla, vse pa poteka prek routerja.
Resetiral sem že modem in router, odklapljal, priklapljal in še vedno je enako. Sem pa skoraj prepričan, da težava ni pri nas, ampak na ISP-ju, ker se to prekinjanje povezave dogaja le od zjutraj, pa tam do nekje okoli 18:00 ure. Klical sem tudi ža na Amis in so rekli, da "je pri njih vse v redu".

Če sem kaj pozabil napisati ali rabite vedeti še kaj, prosim vprašajte. Vse se to se dogaja že dober teden in za vsak predlog, kaj se še da storiti bi bil ZELO hvaležen.

LP

AndrejS ::

Kateri router uporabljaš ?

Lunaček ::

D-Link DI-624+

misek ::

A po 18. uri pa do polnoči pa ti dela brez prekinitev? Ker je namreč največja obremenitev tam od 14. ure popoldan do polnoči.

mgermo ::

Men se je to tut kar naenkrat začel dogajat na Amisu. Edina rešitev je bila da so znižal hitrost prenosa.

Lunaček ::

@misek - ja tudi po polnoči dela še vedno. Zadnjič sem čekiral do 3 ure zjutraj pa je še delalo.
@Conqueror - naša povezava je 1/256. Misliš, da bi zamenjava modema pomagala, ker je Amis že pred slabim letom poslal drugega, ampak še nihče ni prišel priklopit. Sedajšni modem je Iskratelov.

Prej sem pozabil napisati, da se je to prej dogajalo že 2x, a se nobenemu ni dalo ukvarjati s tem. Takrat je to trajalo mislim da mesec ali dva in se je potem samo od sebe nehalo.

Lonsarg ::

Nima to veze modem, jaz sem tudi nekaj časa kar prek Siolovga modema do Amisa šibal, dokler ga niso prišli pobrat, ker so geniji prej preklopili, preden so poslali modedm, tak da sem bil na Amisu, račun sem dobil pa od Siola za tist mesec:)

Vglavnm men se je na Amisu tut že dvakrat zgodilo, da je net začel padat, kar je trajalo kake 2 tedna in vsak drugi dan pade povezava dol. Sam se nič ne vzpostavi avtomatsko nazaj, ker modem PPPOE povezave sploh ne prekine, jo moram sam in še enkrat zagnat, oziroma pač kabel ven in nazaj.

Sam ne morem izključno Amisa kriviti, tudi prej se mi je to dogajalo, mogoče edino manj pogosto, oziroma nikoli se ni zgodilo, da bi kar dva tedna vkup tako pogosto crkovalo.

jest10 ::

Di-634M podobne težave. Le da tukaj prihaja vsake toliko časa do okoli 30s zamrznitev. Torrent recimo dela normalno dalje, strani pa noče odpirati.

Lunaček ::

No, ko pade pri meni pade vse, tudi torrent. Ponavljam, sem skoraj 100%, da problem ni pri meni, ker kako bi drugače razložil, da se težava po določeni uri ne pojavlja več.

AndrejS ::

Pa probaj kakšen 1-2 dni prenehat torrente uporabljat. Ker ponavadi so ravno torrenti problem

Lunaček ::

@AndrejS Torrentov nisem laufal že kar nekaj časa (več kot 2 dni), prejle sem samo probal, če bo isto kot pri jest10.

stroy ::

izklopi ruter za kak dan če lahko in imej računalnik direkt na modemu in boš videl če je isto, pol je problem na Amisu.

morda je na ruterju kakšna nepravilna nastavitev kriva za vse skupaj, resetiraj ga na tovarniške nastavitve in potem ponovno nastavi.

lp

Lunaček ::

Hvala stroy, bom poizkusil. Sedajle ne morem, ker imam službo in od desetih ne bom mogel odgovarjati (da ne bo kdo mislil da ignoriram :)

k4vz0024 ::

Men je vsake 2-3 ure prekinjal wireless. Ugotovili so da je modem v okvari. Ko so ga zamenjali dela vredu. Pa prejšen modem je bil nov. Tolk.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 xDSL (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1293161440 (13307) kixs
»

Amis težave (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8213448 (7836) Cowboy6
»

SIOL ali AMIS? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11722648 (16419) Tydek
»

Težave z Amis internetom

Oddelek: Omrežja in internet
386907 (5197) ...:TOMI:...
»

"Kockanje" na siol TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5310326 (8621) rezator

Več podobnih tem