» »

Fitness

Fitness

hexor ::

Pozdrav vsem!

Sem začetnik v fitnessu in me zanima če sem si ustvaril pravilen načrt vadbe za trening 3x tedensko:
PON:prsa
SRE:trebušne mišice
PET:noge,ramena

Zanima me tudi po kakšni hrani naj posegam da se bo mišična masa povečala(zdajšne mere:192cm/80 kg)
Hvala za nasvete;)

fraising ::

poraz.

Če si začetnik delaj celo telo 3x tedensko, šele čez nekaj časa preidi na split varianto.

Pri hrani imej presežek kalorij ( suficit ). To je to na grobo, če te pa še kaj zanima pa povej...

hexor ::

treniram že slab mesec in to celo telo kot si omenil.......zdaj razmišljam da bi prešel na treniranje posameznih mišičnih skupin.

Kar ostani pri celem telesu tam ene 3-4 mesece, je pri večjem delu populacije boljši rezultat.

turkx90 ::

Kje so roke? Hrbet?

Imas dosti drugih forumov, bolj primernih zta to debato.

Keyser Soze ::

fraising je izjavil:

Kar ostani pri celem telesu tam ene 3-4 mesece, je pri večjem delu populacije boljši rezultat.

Bi predlagal slično.

Sploh če si popolni začetnik. Pusti telesu, da se prilagodi novim naporom. Ne delaj s polnimi obremenitvami. Po možnosti delaj skupaj s partnerjem (ki ima vsaj neko osnovno znanje). Dobra osnova (močno "jedro" - mal me jebe "slovenska" terminologija - core stability) je edina pravilna podlaga za napredovanje. Brez tega ne bo nič.

Plus, če si že delil telo na prsa, trebušne, noge in ramena, nikar ne pozabi na roke in hrbet.

P.S.: Ekola, tole sem mislil. Izredno pomembno po mojih izkušnjah. Bolj kot tisto, kar se "vidi na ven" oz. zaradi česar večina hodi na fitness.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

V primeru da te vseeno mika split ti predlagam

Pon: noge + trebuh
tor: Hrbet + triceps ali biceps
čet: Prsa + biceps ali triceps ( boš že ugotovil čez čas kaj ti bolj paše )
sob: rame + trapez + trebuh

nekaj takega.. Maš pa miljon vrst treningov. LAhko kombiniraš antagoistične mišice itd...

Ciklamen ::

Povprašaj raje na maxximum forumu, ki so specializirani za to, dobil boš vse koristne informacije v zvezi z treningi itd. :)
- End of the Post ->

Zheegec ::

Prej bi rekel, da eno leto delaj celo telo. Split pa šele, ko veš, kaj delaš. Pa na začetku delaj z majhno težo in se trudi delati čim bolj pravilno (izoliranje mišice), potem šele večje teže in split.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Sharp999 ::

Zanima me, če delaš v fitnessu vaje za celotne noge ali s tem pridobiš kondicijo? Oziroma boš lažje tekal oziroma hodil v hrib ali vozil kolo?

TheBlueOne ::

hexor je izjavil:

Pozdrav vsem!

Sem začetnik v fitnessu in me zanima če sem si ustvaril pravilen načrt vadbe za trening 3x tedensko:
PON:prsa
SRE:trebušne mišice
PET:noge,ramena

Zanima me tudi po kakšni hrani naj posegam da se bo mišična masa povečala(zdajšne mere:192cm/80 kg)
Hvala za nasvete;)

Daj dva podatka, pa bo lazje svetovati. Koliko zmores:
1.) Koliko ozkih sklec (komolci se strogo dotikajo telesa)
2.) Koliko pullupov (prsti stran od tebe, drzis nekoliko sirse kot so ramena)

Sharp999 je izjavil:

Zanima me, če delaš v fitnessu vaje za celotne noge ali s tem pridobiš kondicijo? Oziroma boš lažje tekal oziroma hodil v hrib ali vozil kolo?

Lahko pomaga ampak ti zna narediti neravnotezje, kar pa je lahko kontraproduktivno.

Zgodovina sprememb…

Vetrpiha ::

Sharp999 je izjavil:

Da in ne. Da, ker boš ojačal mišice nog, ne ker sam napor, ki ga bodo premogle noge ni enako temu, kako dolgo bodo premogle noke in celo telo.

c3p0 ::

Dobro je kombinirat oboje.

Ganon ::

TheBlueOne je izjavil:

Po moje je v enajstih letih že prišel do odgovora. :P

TheBlueOne ::

Ganon je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Po moje je v enajstih letih že prišel do odgovora. :P

Lol. :D

Horas ::

odvisno je na kak način treniraš noge. če delaš 20+ponovitev boš noge natreniral za vzdržljivost. če 6-12 potem moč in mišično maso
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

mr_chai ::

chaddicus ::

Tko kot so ti ze drugi priporocili, jaz bi ti pa priporocil, kar je meni na zacetku najbolj pomagalo je da sem treniral s kolegom ki je ze vedel kaj dela in sem potem za njem pobral vaje, navade itd... Nekako najlazje tko k v vsaki stvari, da ti nekdo pokaze ko zacenjas...

Hahahaha fail, sploh nisem opazil da jr komentar iz 2010 ko sam se vedel nisem kaj je fitnes ???

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: chaddicus ()

c3p0 ::

V fitnes področju je ogromno "bro scienca", tako da good luck.

zztop ::

Sharp999 je izjavil:

Zanima me, če delaš v fitnessu vaje za celotne noge ali s tem pridobiš kondicijo?

V fitnesu lahko dobiš kondicijo oz. izboljšaš kardiovaskularni sistem ja, če recimo delaš več ponovitev z manj pavze.

Sharp999 je izjavil:

Oziroma boš lažje tekal oziroma hodil v hrib ali vozil kolo?

Malo se bo poznalo, ker boš izboljšal kondicijo, ne bo pa to optimalno, saj performans pri športu izboljšaš z boljšo mehaniko pri izvajanju tega športa.

Za lažji tek v hrib, moraš večkrat tečti v hrib. Za lažjo vožnjo kolesa, moraš večkrat voziti kolo.

Fitnes je v glavnem namenjen popravljanju nepravilnosti in preventivi.

Kolikor jaz opazujem, le malo ljudi ima dejansko premajhno moč. Problem je, da imajo slabše motorične sposobnosti in ne vedo izkoristiti svojega telesa. V fitnesu se to lahko naučiš, še bolj pa pri kakšni športni dejavnosti.
Izberi raje izgubo kot umazan dobiček:
zakaj prva boli enkrat, druga zmeraj.
~Hilon

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dodatne vadbe za fit življenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
639008 (7404) IL_DIAVOLO
»

Trening nog in zadnjice (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20137310 (34732) SmeskoSnezak
»

Fitnes - vaje doma

Oddelek: Šport
4014185 (11269) Unknown_001
»

Plavanje kot rekreacija?

Oddelek: Loža
4912926 (7741) kuglvinkl

Več podobnih tem