» »

Plavanje kot rekreacija?

Plavanje kot rekreacija?

1
2
»

dronyx ::

Da ne odpiram nove teme oživljam staro. Že pred leti sem hodil vsak dan zjutraj plavat v Tivoli, sedaj sem si pa ponovno kupil mesečno. In kot opažam, še vedno ni rešitve za nekatere probleme.

Za kopalke in brisačo imaš ponavadi posebno torbo za na bazene. Ko končaš s plavanjem se stuširaš, greš do omarice, vzameš obleko in se v kabini preoblečeš. Tu pa jaz naletim na problem, kam ožeti kopalke. Večina to ožame kar lepo na tla, tako da imaš v kabini za preoblačenje vodo na tleh, pa še drsi. Jaz sem jim predlagal, da naj dajo v vsako kabino neko kantico, da se tja notri lahko ožame kopalke, samo do tja še nismo. Drug problem, za katerega iščem rešitev pa je, da sta po plavanju tako brisača, kot kopalke mokri. To daš potem v torbo in greš v službo, nakar je to v torbi mokro 10 ur ali več. Jaz sem upal da bi kdo razvil nek mini pralni stroj, ki je sposoben v recimo 10 minutah na hitro to oprat in posušit. Videl sem sicer že, da imajo v nekaterih toplicah napravo za sušenje kopalk. Na bazenih pa tega še nisem videl, res pa poznam samo Tivoli. Ne vem pa kako je na novi Iliriji. Po moje nič bolje.

GupeM ::

Vse skupaj daš v vrečko. Če je treba, ožameš na WC-ju na umivalniku ali zunaj, ko prideš ven. Ko prideš v pisarno, brisačo in kopalke vzameš iz vrečke in obesiš na stojalo za plašče, ki je običajno v vseh pisarnah. Zadevo lahko obesiš tudi čez štango od bicikla, s katerim si se seveda pripeljal v službo. Lahko pa tudi v službi predlagaš, da namontirajo pralni stroj in sušilec.

bm1973 ::

Sam mokre kopalke zavijem v brisačo...

Če hodiš potem direktno v službo, bo pač 8,9 ur mokra brisača.

Ne boš umrl od strupenih bakterij, pa tudi smrdelo ne bo preveč. Če seveda stvari tudi redno pereš :D.

A je še taka gužva zjutraj v Tivoliju?

bm1973 je izjavil:

A je še taka gužva zjutraj v Tivoliju?

Ob 6:00 je kar polno. Imaš triatlonce, razne šole plavanja in nekaj rekreativcev. Jaz plavam sicer v tistem plitvem bazenu na koncu, da imam svojo progo. Sem spraševal na vhodu, če bo po odprtju Ilirije tu kaj manj ljudi pa je rekla, da imajo nekateri še letne karte za Tivoli, da potem naj bi bilo pa manj. Ilirija mi pa ne ustreza, ker se za rekreacijo odpre šele ob 08:00. To je ok za upokojence.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Za kopalke obstajajo sušilci. Vsaj to bi lahko montirali na bazenih. Brisača je verjetno večji problem, ker je težje za posušit in je drug material.

Danes je plavanje tako, da se moraš vklopiti v eno skupino, drugače praktično nemogoče priti na progo.

Kako lahko plavaš v tistem malem, saj ni meter globok?!?!?

Magic1 ::

Sej meter je glih dovolj za normalno plavat. Je le čuden občutek, ko se ustaviš.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

MisterR ::

Kopalke ožameš pod tušem, se oviješ v brisačo, greš do garderboe, si posušiš lase, preoblečeš, kopalke zaviješ v brisačo, vse skupaj daš v plastični nahrbtnik.

Za brisačo priporočam nekaj iz mikrovlaken saj zelo dobro vpijajo in se hitro sušijo hkrati pa zavzamejo zelo malo prostora. Cenovno so zelo ugodne.
Brisača:
https://www.decathlon.si/p/158653-1881-...
Nahrbtnik/vreča za mokre stvari:
https://www.decathlon.si/p/349390-20747...

pegasus ::

Eh? Že moja stara mama je imela centrifugo za "ožemanje" cot ... tega bazeni danes ne poznajo?
Vem da sem jih nekoč nekje videl... mogoče v Dolenjskih toplicah?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pegasus ()

bm1973 je izjavil:

Seveda lahko. Je pa res da ne delam pravilne obrate.

MisterR je izjavil:

Za brisačo priporočam nekaj iz mikrovlaken saj zelo dobro vpijajo in se hitro sušijo hkrati pa zavzamejo zelo malo prostora. Cenovno so zelo ugodne.
Brisača:
https://www.decathlon.si/p/158653-1881-...
Nahrbtnik/vreča za mokre stvari:
https://www.decathlon.si/p/349390-20747...

Ja, to je dobra ideja. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Magic1 ::

pegasus je izjavil:

Eh? Že moja stara mama je imela centrifugo za "ožemanje" cot ... tega bazeni danes ne poznajo?
Vem da sem jih nekoč nekje videl... mogoče v Dolenjskih toplicah?

Kaj pa je razlika med bolj mokro in le vlažno brisačo. Posušil je s centrifugo ne boš. Ni glih razlike, razen v teži. Ožameš kopalke pod tušem in jih daš v vrečko. Brisažo pa obesiš v službi, če je opcija. magari si kakšen stojalček nabaviš in ga imaš pod mizo.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

dronyx je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Seveda lahko. Je pa res da ne delam pravilne obrate.

Saj jaz tudi ne, sam je prekratek in preplitev. Že 25-metrski mi niso všeč, ker je kondicija čisto druga.

Ne morem se tudi znebiti občutka, da bom udaril po tleh, kar se tudi zgodi, ko malo pokvarim zamah... Imam pač dolge roke...

Tisti bazen je od 50 cm - 80 cm, če se prav spomnim?
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kdo kupuje proteini na Poljskem ali Madžarskem? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
715182 (3544) c3p0
»

Razdvojenost med športno in poklicno kariero

Oddelek: Šport
324174 (2906) Aquinas
»

Utapljanje ne izgleda kot utapljanje

Oddelek: Problemi človeštva
173006 (2063) Invictus
»

"Turbo kopalke" (strani: 1 2 )