» »

Samsung galaxy s

Samsung galaxy s

««
25 / 35
»»

fingerling ::

preveri kakšne nastavitve imaš za MMS( poglej pod omrežja in preveri kakšo imaš APN točko)
namreč jst sem kupil galaxy s na mobitelu, imam orto u nulo (simobil). zato sem moral posebi MMS naštimat

Piška ::

Tudi če izklopim in vklopim ne pomaga. Prenos podatkov imam izklopljen, ker imam doma wireless. Če imam pa vklopljenega, pa aplikacije v ozadju samodejno porabljajo prenos podatkov...

Telefon je bil kupljen v prosti prodaji...ampak hecno je, ker mi je pol leta normalno delalo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Piška ()

Bananovec ::

Piška je izjavil:

Js imam pa zadnje čase težave s prejemanjem MMSev. Pošljem normalno, sprejet ga pa nikakor ne morem. Sicer imam podatkovni prenos podatkov skos izklopljen. Ko dobim MMS ga vklopim...napiše mi pošiljatelja, velikost sporočila, datum, uro in Prenašam... Ampak ne uspe mu prenest... kaj bi lahko bila težava? Prostora imam še dovolj, prenos podatkov vklopim,... kaj bi še lahko? Včasih nisem sploh mela problemov z MMSji...

Probaj prenesti Handcent SMS ali pa GO SMS in v tistem programu odpreti.
...
Ima kdo izkušnje z Cyanogen Night build ?
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

yani2000 ::

Piška je izjavil:

Tudi če izklopim in vklopim ne pomaga. Prenos podatkov imam izklopljen, ker imam doma wireless. Če imam pa vklopljenega, pa aplikacije v ozadju samodejno porabljajo prenos podatkov...

Telefon je bil kupljen v prosti prodaji...ampak hecno je, ker mi je pol leta normalno delalo...

Sem opazil da ljudem včasih rada zašteka ta MMS stvar in internet v brskalniku.
1. Preveri, če si dejansko v območju 3G omrežja. V "notification bar" ti mora kazat pri podatkovnem prenosu "H" (tj. HSPA).
2. Preveri, da nimaš instaliranega APNdroid in imaš tam MMS izklopljen.
3. Greš v Nastavitve-->Brezžična komunikacija in omrežje-->Mobilna omrežja-->Access Point Names-->Preveriš, da imaš zeleno piko zraven APN-ja, tapneš na njega in pritisneš na "menu" tipko in izbereš "Shrani". Če imaš APN za internet in MMS, potem vsakega posebej shrani. Sedaj lahko greš nazaj v "home screen", počakaj nekaj sekund in ti bi morali MMS-ji zopet delovati.
In ker si rekla, da ti je do sedaj delalo pazi, da ne boš kaj spremenila ko pritiskaš "Shrani".
Lahko pa za vsak slučaj še enkrat preveriš, če imaš vse nastavljeno pravilno (sicer piše, da je za SGS2, ampak so tak vse nastavitve enake):
Mobitelov APN za internet
Mobitelov APN za MMS
Sem pa izjemno podobno stvar že razložil tukaj (5 strani nazaj), samo poiskat je treba.

$%&/() ::

Zdravo. Približno 4-5 mesecev nisem spremljal scene custom ROMov (bil zadovoljen z 9.5 Darky (2.2.1)), sedaj pa me zanima, kater 2.3.4 build bi mi priporočali. Spet kar Darky ali je kakšna boljša alternativa?

js osebno ::

Darky 10.2 deluje dokaj zadovoljivo.

Piška ::

Bananovec je izjavil:

Piška je izjavil:

Js imam pa zadnje čase težave s prejemanjem MMSev. Pošljem normalno, sprejet ga pa nikakor ne morem. Sicer imam podatkovni prenos podatkov skos izklopljen. Ko dobim MMS ga vklopim...napiše mi pošiljatelja, velikost sporočila, datum, uro in Prenašam... Ampak ne uspe mu prenest... kaj bi lahko bila težava? Prostora imam še dovolj, prenos podatkov vklopim,... kaj bi še lahko? Včasih nisem sploh mela problemov z MMSji...

Probaj prenesti Handcent SMS ali pa GO SMS in v tistem programu odpreti.
...
Ima kdo izkušnje z Cyanogen Night build ?

Do sedaj sem vedno uporabljala GO SMS, ampak sem ga nekaj dni nazaj zbrisala in od takrat naprej nisem mogla prejet MMSa. Zdej sm si ponovno naložla GO SMS in normalno prejmem MMS!

;-) ::

kere rome imate naložene ?

je Darky to to ali je kaj boljšega na sceni ?

Xserces ::

Darky 10.2 final + Semaphore kernel + voltage contol (1200MHz) = zmaga ;)

drgac pa mam jst en uprasanje glede microUSB to HDMI mislejo to kej na tem delat al je vse v vodo padl ker tista slika k jo dobim iz 3.5mm je porazna :/
Pod support pa ne najdm galaxyja da bi jim mail poslou glede tega... al pa v slo sploh nimajo supporta al koji kurac :D
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

knesz ::

Xserces je izjavil:

Darky 10.2 final + Semaphore kernel + voltage contol (1200MHz) = zmaga ;)

drgac pa mam jst en uprasanje glede microUSB to HDMI mislejo to kej na tem delat al je vse v vodo padl ker tista slika k jo dobim iz 3.5mm je porazna :/
Pod support pa ne najdm galaxyja da bi jim mail poslou glede tega... al pa v slo sploh nimajo supporta al koji kurac :D

Darky je en blefer.
Trenutno zmaga tale rom skupaj z addon essentials packom. Nastavitev 182dpi zmaga, dodaten bonus je pa vzdržljivost baterije, ki sedaj zlahka doseže 2 dni ob stalno vklopljenem BT, Wifi ter GPS.

2 dni z STALNO vklopljenim BT, WI-FI, GPS dam jajce vstran da ni mogoče.

Dr_M ::

Darky ima dobre rome, samo zadnje case bolj kot ne, zapostavlja SGS.
Ravno zdele sem ugotovil, da sem imel 48ur uptime z Juwe's 5.2 z eno staro neoriginalno baterijo, ki se sicer ob malo vecji obremenitvi sprazni v 15-20 urah.
Ampak GPS je pa se vedno katastrofa, po pol ure se ni uspel povezat.
Pravtako kolegu, ki ima originalen froyo JP7 se mi zdi (nalozili na ram2), dela GPS za en kurac, oz bolje receno, ne dela.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Sedaj imam gor simply honey, sem zadovoljen imam le 2 problema:
aplikacija za kamero kreša in nevem kake dobre alternative
pravtako kreša prednaložen browser, ki pa mi je tudi najboljši za moj okus, tako da se sedaj prebijam z Dolphinom.

Baterija mi drži dober dan več ur WI-FIja in po 1uro GPS-a (Cardio Trainer). Tako da dam vsak večer filat in je to to-več niti ne potrebujem. Težav z povezavo GPS nimam nobenih, vedno me poveže v parih sekundah. Uporabljam pa samo razne trackerje, navigacije ne ker mi nobena ni ok tako garnim na nokiji.

Zanima me kaka dobra aplikacija za kamero in dober brskalnik pa bom najbolj srečen uporabnik pomoje.

;-) je izjavil:

2 dni z STALNO vklopljenim BT, WI-FI, GPS dam jajce vstran da ni mogoče.

Smajli, boli me, kaj daš ti stran.
2 dni je dejstvo in nimam razloga, da bi nakladal. Probaj pa boš videl.

Povezan WIFI, BT in uporabljan GPS trdiš da zdrži 2 dni ? Imaš kak dokaz al natolcavaš ?

Z čim in kako je najbolje overclockati proc. ? In koliko je najbolj pametno ? Je možno kljub temu da bi ostal na tem romu ki ga imam ?

Lonsarg ::

2 dni za vse vkloplen ni nič nenevadnega. Namreč glavni proabnik je zaslon, oziroma aktivno početje nečesa na mobitelu. Če vse vklopiš, stalni internet in vse se komot pride še vedno do par dni. Če pustiš na miru. 5 ur aktivnega zaslona pa gre prec cela baterija, tak je to.

Ja kaj mi pomaga 2 dni vklopljeno vse če tega ne uporabljam.

;-) je izjavil:

Z čim in kako je najbolje overclockati proc. ? In koliko je najbolj pametno ? Je možno kljub temu da bi ostal na tem romu ki ga imam ?

voltage control, pimp my cpu:) rabis tut kernel ki podpera OC/UV

Da se s tegrak overclock, ce ti kernel ne omogoca navijanja.

Da se ampak men ne deluje :( app crash

krop ::

Vsi od naštetih romov so samo modificirani JVQ romi!!!!!!!!!!
Nekaj drugega pa je CM7 in MIUI!!!!!!!!!!

Ne nabijajte prosim!
Ker sem že vse probal. Trenutno (2 dni) probavam Darky 10.2, ki pa je kot sem že omenil v 1. stavku!

Ej, en klicaj ti manjka zgoraj!!!!!!111oneone

krop je izjavil:

Vsi od naštetih romov so samo modificirani JVQ romi!!!!!!!!!!
Nekaj drugega pa je CM7 in MIUI!!!!!!!!!!

Ne nabijajte prosim!
Ker sem že vse probal. Trenutno (2 dni) probavam Darky 10.2, ki pa je kot sem že omenil v 1. stavku!

in kaj je to nekaj drugega?

Mene pa zanima, ce se da uveljavljat stvarno napako zaradi nedelovanja gpsa? Glede na to, da je to splosno znan problem, verjetno nebi smelo bit problema, ampak na ram2 bi se znali nardit kretena,ces da oni nic ne vedo o tem.
Je kdo ze probal kaj takega?

Nerdor ::

Kdaj bo uradno Android 2.3 za ta telefon!? Zdj smo že avgusta, pa so neki obljubljal za pomlad. Htc-jov Desire je urdano dobil 2.3, kaj pa Galaxy S!?
... for lifetime!

moxon ::

Tudi jaz nestrpno pričakujem update, kaj češ, ne preostane druga kot pa čakanje v kolikor želiš uraden 2.3 :) Update si želim predvsem zaradi Skype video call-a in boljšega delovanja telefona nasploh.

A ni že JVR zunaj? Vsaj na mojem telefonu je. 2.3.4

moxon ::

Kaj pa je JVR?

1.V telefonu uporabljam imenik tako da dam v nastavitve zaslona naj prikaže vse stike (čisto vse obkljukam) -večina je itak shranjena na gmailu. in potem prikaži le stike z tel.št.

Zanima me če je možno kje na računalniku urejati stike gmaila ki imam prikazane v tel.

2. Zanima me še kak program pameten da bi navil procesor in koliko je priporočljivo in kaj to pomeni za baterijo (bo držala dlje al manj).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

OC/UV ... Overclock / Undervolt to pomen da navijs procesor in baterija drzi enako ... lahko pa undervoltas in drzi dalj casa ampak to se je treba mau zajebavat... (naprimer jst mam 1200MHz na isti voltazi kot 1000MHz (defaul))

drugac pa Tegrak al pa kernel k to omogoca in pa pimp my cpu, voltage control

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

Z tegrak potem samo izberem tam pri
Choose max CPU Freq: 1.2GHz pa bo to to kaj jaz hočem ?

to ti pa neznam povedat ker men tegrak se nikol ni delu... baje dela na Dark core 2.x ampak men ne :) FC! :(

Ja jaz mislim da mi zdaj dela ampak...ve kdo za kak vidget ki ti prikazuje frekvenco procesorja da vidim če res dela

gregyk ::

;-) je izjavil:

1.V telefonu uporabljam imenik tako da dam v nastavitve zaslona naj prikaže vse stike (čisto vse obkljukam) -večina je itak shranjena na gmailu. in potem prikaži le stike z tel.št.

Zanima me če je možno kje na računalniku urejati stike gmaila ki imam prikazane v tel.

https://www.google.com/contacts

Kakšen je vaš Quadrant score? Moj je 2318 z novim DarkyRomom
Regards, Apple

2200. Ampak je telefon prepočasen. V kratkem ga bom prodal, pa me zanima kateri ROM je najhitrejši in predvsem najstabilnejši? Kupec se ne bo ukvarjal z ROMi, tako da bi mu rad omogočil najboljši možni telefon.

Skoraj 3000 z juvves 5.2 pri 1200Mhz :>

Surface z theme in addon packom.

Darky rom z semaphore kernelom na 1.2 ~3k quadrant...

Pennywis3 ::

js osebno je izjavil:

2200. Ampak je telefon prepočasen. V kratkem ga bom prodal, pa me zanima kateri ROM je najhitrejši in predvsem najstabilnejši? Kupec se ne bo ukvarjal z ROMi, tako da bi mu rad omogočil najboljši možni telefon.

Zakaj je telefon prepočasen? Meni se zdi prav hiter :)

Pennywis3 je izjavil:

Nočem nekega flamewara zganjat, a poskusi enkrat iPhona ali pa Windows Phone 7 uporabljat. Vse stvari so tekoče in konsistentne. Je pa res da zadnje čase od telefona zahtevam le popolno delovanje. In to androidu manjka..

Pennywis3 ::

js osebno je izjavil:

Pennywis3 je izjavil:

Nočem nekega flamewara zganjat, a poskusi enkrat iPhona ali pa Windows Phone 7 uporabljat. Vse stvari so tekoče in konsistentne. Je pa res da zadnje čase od telefona zahtevam le popolno delovanje. In to androidu manjka..

Delovanje res ni primerljivo z iPhone, nasploh je Android precej precej požrešen sistem.
Prav zanimivo je videti kako tekoče recimo deluje novejša verzija iOS na Iphone 3, ki nima nevem kako močan hardware.
Android pa po drugi strani žre resource like theres no tommorow :)

Na SGS gingerbread kuri 50-100MB rama vec, kot froyo, tako na uc.

js osebno je izjavil:

Pennywis3 je izjavil:

Enako pri meni. Sem imel namen kupiti mobilnik z WP7, vendar je ta sistem še premlad, za IPhona pa tudi ni bilo keša. hebat ga, na koncu smo našli Galaxy S.
Regards, Apple

Goody ::

js osebno je izjavil:

Pennywis3 je izjavil:

Ej v naprej povem, da tud ne bom nekega flejma zganjal ampak povem samo mojo izkušnjo: zadnjič sem svojga nečaka poslušal, kako je svojmu fotru razlagal, da on hoče met iphone, ker vse ostalo je za k... še posebej samsung, ki je menda res poden. Čeprav imam sam sgs1 sem bil rajš modro tiho, ker pač iphone še nisem uporabljal. Pol sem pa zadnjič pelal hčerko v kino in sem imel dve uri cajta in sem šel v iStore in sem se igračkal z iphone4. V eni roki sem držal sgs1 v drugi pa i4 in sem sprobaval vse možne prehode med ekrani, aplikacije on/off, same aplikacije (tist kar je imel pač instaliran i4. In neznanstveni rezultat: SGS je bil pri izključenih animacijah (kakor imam sam vedno) prav v vsem malček hitrejši (iphone ima vključene animacije po defaultu, ne vem a se dajo izklopit?), le pri startu emaila je bil sgs počasnejši (kar pa je lahko povezano tudi s tem, da imam v email appu 3 žive accounte). Ko sem pa še vključil animacije na sgs sta pa bila skoraj povsem enako hitra. Tako da zgodbice o tem kako je i4 hitrejši nekako ne verjamem več.

Aja, imam surface JVR in GalaxianGT kernel.

amacar ::

Potem imaš preveč rad svojega SGS in sam sebi lažeš. Če na sgs-ju odpreš najprej vse zadeve in greš potem testirat bi še nekako šlo, drugače pa se slej ko prej pojavi lag, ki je meni osebno bil moteč. Tudi zagon iger oz. aplikacij je pri iphonu 4 hitrejši. Je pa ekran pri SGS-ju za moje pojme boljši.

SGS steka zaradi RFS. Lagfix delno resi ta problem, ceprav ne popolnoma.
Scasoma pa tudi iphone postane precej pocasen.

Folk pa itak nikol ne bo zadovoljen z nicemer. Vse vas, ki vas vsaka malenkost tako na hudicevo moti, bi vas dozivljensko obsodil na uporabo WinMo 6.5 >:D:))

Goody ::

amacar je izjavil:

Potem imaš preveč rad svojega SGS in sam sebi lažeš. Če na sgs-ju odpreš najprej vse zadeve in greš potem testirat bi še nekako šlo, drugače pa se slej ko prej pojavi lag, ki je meni osebno bil moteč. Tudi zagon iger oz. aplikacij je pri iphonu 4 hitrejši. Je pa ekran pri SGS-ju za moje pojme boljši.

Ej sem rekel da ne mislim flejmat, in mi načeloma dol visi, ampak ne rabiš pa me tako iz čistega mira obtoževati laganja (pa makar samemu sebi). Napisal sem kako je bilo (in ne nič nisem imel odprtega pred ne sc testom), ti pa verjemi kar hočeš. Se pa je hitrost mojega sgs res bistveno povečala odkar imam 2.3.4.

Še da lepo zapakiram: če se ti osebno zdi da je i4 hitrejši pač naj bo, sam pač imam drugo izkušnjo. Je pa i4 za moj okus precej lepši in ima tudi dosti bolj solidno, čvrsto ohišje. SGS je pač plastik fantastic proti iphone.

Dr_M je izjavil:

SGS steka zaradi RFS. Lagfix delno resi ta problem, ceprav ne popolnoma.
Scasoma pa tudi iphone postane precej pocasen.

Folk pa itak nikol ne bo zadovoljen z nicemer. Vse vas, ki vas vsaka malenkost tako na hudicevo moti, bi vas dozivljensko obsodil na uporabo WinMo 6.5 >:D:))

Na 2.3.4 sam ne opazim prav nobene razlike v hitrosti med rfs in ext4 (prej je bila občutna), čeprav naj bi bil po raznih testih ext4 še zmeraj hitrejši. Pri zadnjih romih tako sploh ne grem na ext4 (tudi pri ne scientific testu opisanem zgoraj sem imel telko na rfs...)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Goody ()

floyd1 ::

Dr M, res si lepo to povedal.

Sam sem na SGS šel iz počasnega Symbiana, pa še iz prastarega (a meni še vedno OK E65). To je bil pač telefon za telefonirat in meni se je za to zdel super. Sedaj od telefona zahtevam bistveno več in ob nakupu SGS, ki je bil na Androidu 2.1 sem bil kar malo razočaran, z Iphonom ga ne bi upal primerjati. Počasen, programi so se zapirali, nisi smel avtomatsko updatat... Zdaj, na 2.3.4 dela zadeva fenomenalno (čisto moje, subjektivno mnenje), komur še to ni dovolj ima zunaj hudičevo veliko custom romov za (skoraj) vsak okus, od hitrostnih rekorderjev, do uravnoteženega delovanja , kjer baterija drži in drži...
Nekateri pravijo, da se jim s temi romi ni za igrat (čeprav gre za 5 minut dela) in to razumem - pač kupijo nekaj drugega (verjetno pa ne smartphone, ker tu je v življenjskem ciklu aparata vsaj nekaj nadgradenj, inštalacij dodatnega SW, itd.).

Še to - hecno, da ko je nekdo zadovoljen z NE-Apple aparatom sigurno laže, ali pa pač še ni imel v rokah te jabolčno - božje stvaritve. Jaooo, kak se mi eni smilijo. In ob tem bom citiral nekoga, ki je rekel, da je zelo zanimivo, zakaj se oseba, ki uporablja TOLIKO boljši strojček, tako sekira, ko nekdo drugi reče, da ima sam nekaj boljšega. Saj vem - Appla se kupi tudi za druge, ne samo za sebe in če se izkaže, da je zunaj nekaj boljšega, je pol zabave že pokvarjene. Pa brez zamere, PRAVI Apple uporabniki (jih poznam nekaj, DTP-jevci večinoma), pozerji pa kar veselo ugovarjajte.

Še to - poznam kar nekaj uporabnikov SGS-ja Jaz sem že med njimi), ki še dolgo ne bodo zamenjali telefona za kaj drugega, in (sicer le za vzorec) uporabnikov Iphona, ki že odštevajo dneve, do naslednjega modela. Zakaj že ;)???

amacar ::

@cink44, se ti opravičujem, tudi sam nisem s komentarjem želel povročiti slabe volje

Imel sem sgs najprej na verziji 2.1 in je bil obup, nato na 2.2, na 2.2.1, lag je bil vseeno opazen, tudi lagfix ni pomagal, nato sem šel na 2.3 in se mi je zdelo slabše kot 2.2.1, zato sem mogoče tako komentiral, ker je telefon rabil najprej lep čas da je bil sploh uporaben (čakanje na 2.2), nato pa tudi ni tako deloval, kot bi pomojem mnenju lahko.

@floyd1
Glede nalaganja romov se absolutno ne strinjam, da je to 5min dela (še za geeka ne), že če xda prebereš porabiš par ur, nato iskanje pravega roma in na koncu ugotoviš, da nekaj manjka in da ko enkrat zamenjaš rom, da si obsojen na ponovno menjavanje (glede na komentarje v forumu).
Sam sem zelo zagret za mobilne telefone in poizkušam kar se da, a ob menjavanju roma me je minilo že ko sem videl, kaj pri enem manjka, drugemu to šteka itd... Na srečo sem imel dober primerek SGS-ja, ki se mi je ažurno posodabljal preko Kiesa, tako da sem imel takoj nov OS naložen.

Glede tega: Še to - poznam kar nekaj uporabnikov SGS-ja Jaz sem že med njimi), ki še dolgo ne bodo zamenjali telefona za kaj drugega, in (sicer le za vzorec) uporabnikov Iphona, ki že odštevajo dneve, do naslednjega modela. Zakaj že ??? Je pa to na obeh straneh, tudi veliko SGS uporabnikov je čakalo na prihod SGS2, kjer bi bile napake SGS-ja popravljene, nekateri pa ne menjajo, ker se zadvedajo da je cena temu telefonu preveč padla in bi s prodajo že veliko izgubili.
««
25 / 35
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Galaxy S II (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
1770345367 (162386) medenko
»

Izzid android-a 4.1.x

275933 (4702) bdoxx
»

Galaxy Ace (strani: 1 2 )

6112452 (11373) BOCo.
»

nakup samsung galaxy s? (strani: 1 2 )

5711941 (9521) Lonsarg
»

Samsung vs. Htc vs. Iphone vs. Sony Ericsson... Kaj kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
233764 (3119) klinker

Več podobnih tem