Forum » Mobilne tehnologije » Samsung galaxy s
Samsung galaxy s
Xserces ::
dela z menjavanjem roma je kr dost ce delas vse na novo :) flashanje je 10 min ampak potem drugo sranje zato pa mas TiBackup in sam pomecs vn :):)
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Dr_M ::
Pri SGS je sploh carski ze veckrat omenjen GPS. Danes se mi na 2 uri in 40 minut dolgi poti sploh ni uspel povezat.
Rebootal telefon, nalozil svez XTRA in imel utripajoc krogec skoraj 3 ure.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
knesz ::
Pri SGS je sploh carski ze veckrat omenjen GPS. Danes se mi na 2 uri in 40 minut dolgi poti sploh ni uspel povezat.
Zanimivo. Jaz precej uporabljam GPS, pa mi niti enkrat še ni zatajil. Problem z romom? Samim telefonom?
Lion29 ::
ma on ima probleme s tem gps-om ze od samega zacewtka..in namesto da odnese na servis tle skoz tarna
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Zanimivo. Jaz precej uporabljam GPS, pa mi niti enkrat še ni zatajil. Problem z romom? Samim telefonom?
Ce ze kdaj dela, za vsako minuto ko ima signal, pise, da ga nima. Se pravi, minuto ali 2 dela normalno, potem prekine za nekaj casa, spet najde signal, po ene 2 urah pa koncno obupa in neha delat.
Probal sem ze 5 razlicnih romov, od froyota do GB, original ali costum in pri vseh je enako.
Sem pa ze spraseval, ce lahko uveljavljam stvarno napako, pa mi nihce ni odgovoril. Ce je ne morem, potem je servis zguba casa.
Ce ze kdaj dela, za vsako minuto ko ima signal, pise, da ga nima. Se pravi, minuto ali 2 dela normalno, potem prekine za nekaj casa, spet najde signal, po ene 2 urah pa koncno obupa in neha delat.
Probal sem ze 5 razlicnih romov, od froyota do GB, original ali costum in pri vseh je enako.
Sem pa ze spraseval, ce lahko uveljavljam stvarno napako, pa mi nihce ni odgovoril. Ce je ne morem, potem je servis zguba casa.
Po tem kar si napisal, je aparat zrel za servis. Če je pa po tvojem mnenju zguba časa, naj ti pa zajebava.
Če je pa po tvojem mnenju zguba časa, naj ti pa zajebava.
Dej no, vsaj malo se potrudi razumet. Z mojim telefonom ni nic neki bolj narobe, kot z vsemi ostalimi SGSi. Tak GPS ima vgrajen in to je to. Splaca se uveljavljat samo stvarno napako. Tudi ce dobim novega, GPS ne bo delal. Nekaj mojih kolegov je kupilo SGS v razmaku 1 meseca pri mobitelu in imamo do potankosti vsi enk problem. Eni imajo se celo original froyo, ki so ga namestili na ram2..
Saj se trudim razumet. Ampak mi ne gre. Res.
Ne moreš trdit, da ne bo nič bolje, če ne pošlješ. To je isto, kot da bi imel od žene punto 1.2 bencinar 15/100 porabe, pa ga ne bom peljal na servis, ker itak ne bodo nič zrihtal.
Ne moreš trdit, da ne bo nič bolje, če ne pošlješ. To je isto, kot da bi imel od žene punto 1.2 bencinar 15/100 porabe, pa ga ne bom peljal na servis, ker itak ne bodo nič zrihtal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: knesz ()
In kaj bodo popravili?
Ko sem nazadnje nesel telefon na ram2, sem unmu na sprejemni lepo prijazno razlozil, kaj vse je narobe s telefonom in mi je zacel nazaj utrujat, da to pa oni ne morejo popravit pod garancijo, ker si jim pri samsungu reklu blablabla, na koncu mi je tako pritisk dvignil, da sem tipa skoraj prelomil, ampak sem raje odsel mirno ven, ko so pa sporocili, da je telefon zrihtan, pa jasno ni bil in ga nisem prevzel, dokler niso vsaj dveh od treh stvari popravili.
Prav bojim se it tja, ker bo nekdo umru, ali jaz zaradi infarkta, ali un na sprejemni, ker mu bo glava stran padla.
Prav bojim se it tja, ker bo nekdo umru, ali jaz zaradi infarkta, ali un na sprejemni, ker mu bo glava stran padla.
Lion29 ::
Ce slucajno gres, prosim nalomi koga se v mojem imenu, lepo prosim
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
moxon ::
meni deluje GPS na SGSu cisto ok... pred tem sem imel 4 smart phone, razen laga tu in tam ter touchwiza jim nimam kaj za ocitat.
detroit ::
je pa res da sem moral naštimat tiste nastavitve (ko iz google serverjev oz. satelitov? nastaviš na neke druge)
Skero
Goody ::
Če je pa po tvojem mnenju zguba časa, naj ti pa zajebava.
Dej no, vsaj malo se potrudi razumet. Z mojim telefonom ni nic neki bolj narobe, kot z vsemi ostalimi SGSi. Tak GPS ima vgrajen in to je to. Splaca se uveljavljat samo stvarno napako. Tudi ce dobim novega, GPS ne bo delal. Nekaj mojih kolegov je kupilo SGS v razmaku 1 meseca pri mobitelu in imamo do potankosti vsi enk problem. Eni imajo se celo original froyo, ki so ga namestili na ram2..
Na mojem SGS je GPS zelo občutljiv glede kernela: na enem od prejšnjih Talon kernelov je grozno zajebaval: se je sicer hitro lockal sam vsakih 5 minut zgubljal povezavo. Dal gor Galaxian (en prejšnjih) in je delal v nulo: lock do max 20sek nato pa vseskozi 5-10m natačnost (tudi pri hitri vožnji). Nato pride nova verzija Galaxiana in dam gor pa GPS sploh noče lockat v avtu, katastrofa. Probam z novo verzijo Talon pa GPS spet dela v nulo...Od razvijalcev na forumu mi noben ni verjel (zadeva je bila pri meni 100% ponovljiva: dal gor en kernel na isti poti GPS delal v nulo, dal drug - ne dela), so trdili, da v GPS modulu niso nič spremenili ampak točno to se je dogajalo (pa ne sam meni, pol se jih je javlo še precej s podobnimi problemi).
Če se ti da (ali pa ti je GPS pomemben - meni je, ga veliko uporabljam) malo eksperimetiraj s kernelom. Se pa s tabo povsem strinjam da na servisu ne boš popolnoma nič opravil...
floyd1 ::
amacar: Jaz sem imel to srečo, da nama je s kolegom eden od moderatorjev na Sloandroidu v živo vse na hitro pokazal in nisva rabila vseh "čitabul" iti skozi. Če moraš iti skozi vse tisto, pa se strinjam, ni preveč fajn in je definitivno več kot 5 minut. Kar se tiče menjave na SGS II imaš seveda prav, veliko jih ne gre na novega zaradi denarja. Je že tako, bolha je polna SGS-jev in to ceno tišči dol.
GPS je žal res slab, verjetno ima tudi najcenejša "Navigator" Nokia boljšega. Pri meni zdaj kar dela, je pa res odvisno od roma do roma. Imam pa tudi enega cenejšega Garmina in v obeh Peugeotih, ki jih uporabljam ima tudi ta hude probleme z lockanjem satelitov (po 20 min včasih, jebena atermična stekla), vsekakor jih pa moj SGS najde precej hitreje.
GPS je žal res slab, verjetno ima tudi najcenejša "Navigator" Nokia boljšega. Pri meni zdaj kar dela, je pa res odvisno od roma do roma. Imam pa tudi enega cenejšega Garmina in v obeh Peugeotih, ki jih uporabljam ima tudi ta hude probleme z lockanjem satelitov (po 20 min včasih, jebena atermična stekla), vsekakor jih pa moj SGS najde precej hitreje.
Katera peugeota pa imas? Imam 406 2002 letnik in sem imel side by side SGS in garmina 650, garmin locka signal v 1-2 minutah, SGS pa ce imam sreco takoj, ucasih po 5 minutah, ponavadi pa sploh ne. Zanimivo je to, da vcasih sploh ne najde satelitov, vcasih pa najde 6-8, ampak jih ne locka.
Bananovec ::
Uptime: 122 ur. Do konca še 10%. Je pa res tudi, da sem bil včeraj za okrog uro povezan na WiFi in je spilo 30% đusa.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
Regards, Apple
;-) ::
Sedaj uporabljam GO Sms pa nikakor nemorem nastavit da je to "default" program za SMS sporočila. Vedno ko kliknem tisti gumbek v spodnji vrsti mi odpre stock program. Je možno bilokak to porihtat ?
Katera peugeota pa imas? Imam 406 2002 letnik in sem imel side by side SGS in garmina 650, garmin locka signal v 1-2 minutah, SGS pa ce imam sreco takoj, ucasih po 5 minutah, ponavadi pa sploh ne. Zanimivo je to, da vcasih sploh ne najde satelitov, vcasih pa najde 6-8, ampak jih ne locka.
206cc (2002), 307 (mislim, da dve leti mlajši od mojega, torej 2004) od punce, oba z atermičnim stekli. SGS locka hitro (včasih tudi manj kot v minuti, a potem izgublja signal za po nekaj sekund. Garmin Nuvi 205w je zadnjič punci v 307-ki lockal satelite (šla je iz MB) tik pred Ptujem. V 206-ki zelo podobno, tudi 10-15 minut ali pa še več nič. Imam pa en "češko-poljski" BT GPS, ki sem ga uporbljal z Nokio E65 in locka fantastično hitro (pod minuto ziher), ko locka ga daš v sprednji avto predal in ne izgubi signala niti pod razno. Nek Sanyo GPS čip če se ne motim, gor je pisalo le Fuzion GPS, daleč najceneje, kar se je takrat dalo dobit. Uporabljam ga lahko z Igo tudi na SGS (preko zastonj BT GPS aplikacije) in potem SGS ne izgublja GPS signala. Seveda to pomeni spet eno škatlo več.
Mene pa zanima, ce je kdo zadnje case flashal kaksen novejsi kernel ali pa rom z novim kernelom.
Meni nekateri povzrocajo "blue screen", ne sicer tak kot pri win, ampak ze takoj, ko se zacne bootat, mi zaslon pomodri in enako ostane tudi v sistemu.
Zaenkrat so tezavni Semaphore 1.5.0 (1.4.2 dela normalno), Galaxian SP1 in SP2 in pa GalnetMIUI - Twooey II rom.
Normalno pa delajo ze omenjeni Semaphore 1.4.2, Dark Core 2.9.3 in speedmod K15I-T2b.
Meni nekateri povzrocajo "blue screen", ne sicer tak kot pri win, ampak ze takoj, ko se zacne bootat, mi zaslon pomodri in enako ostane tudi v sistemu.
Zaenkrat so tezavni Semaphore 1.5.0 (1.4.2 dela normalno), Galaxian SP1 in SP2 in pa GalnetMIUI - Twooey II rom.
Normalno pa delajo ze omenjeni Semaphore 1.4.2, Dark Core 2.9.3 in speedmod K15I-T2b.
kaj se da potem nazaj flashat al mors vse nasnet :) lahko probam ampak se mi neda se enkat vse stimat :D:D:D
Ce kernel flashas, ostane vse tako kot je.
ja to vem ampak ce ti nardi blue screen :) se da se pridt do "desktopa" :D:D
Ja men deluje iz najnovejsim kernelom brez problemov! nobenga blue screena
Ja men deluje iz najnovejsim kernelom brez problemov! nobenga blue screena
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
nitramcek ::
floyd1 katero maš to aplikacijo za BT da se loh povežeš prek drugega GPS-a in uporabljaš Igo na SGS?
Sem enkrat probal en app pa ni hotu delat z Igo. Mam pa GPS modul, katerega sem dobil zraven SE P1I. Drugače po navadi se mi SGS kar hitro poveže, samo bi bilo vseeno fajn met še backup.
Sem enkrat probal en app pa ni hotu delat z Igo. Mam pa GPS modul, katerega sem dobil zraven SE P1I. Drugače po navadi se mi SGS kar hitro poveže, samo bi bilo vseeno fajn met še backup.
zmeda ::
A ma kdo kakšne sveže informacije kako je z nadgradnjo (uradno) SGSja?
Imam namreč SGS kupljen pri Mobitelu s firmware version: PDA:JP3 / PHONE:JPH / CSC:JP2 (MOT) = 2.2.1 in Kies mi teži: This version of device cannot be updated. Imam poupdejtan Kies.
Na XDA Forumu sem zasledil, da je nadgradnja na 2.3.3 že mogoča pri Mobitelu.
Pri YouMobile pa sem zasledil, da se rollouta 2.3.4. Vem da je Google nekje v sredini aprila zaustavil upgejd na 2.3.3 in so rekli, da vsi dobimo 2.3.4. Any infos? Če je možno od mož iz Mobitela/Telekoma. ;)
lp
Imam namreč SGS kupljen pri Mobitelu s firmware version: PDA:JP3 / PHONE:JPH / CSC:JP2 (MOT) = 2.2.1 in Kies mi teži: This version of device cannot be updated. Imam poupdejtan Kies.
Na XDA Forumu sem zasledil, da je nadgradnja na 2.3.3 že mogoča pri Mobitelu.
Pri YouMobile pa sem zasledil, da se rollouta 2.3.4. Vem da je Google nekje v sredini aprila zaustavil upgejd na 2.3.3 in so rekli, da vsi dobimo 2.3.4. Any infos? Če je možno od mož iz Mobitela/Telekoma. ;)
lp
Mobitel nima pri tem nobene veze. Vse je na samsungu.
Na ram2 pravijo, da bo za slovenijo update avgusta preko kiesa, samo ne vem katerega leta
Na ram2 pravijo, da bo za slovenijo update avgusta preko kiesa, samo ne vem katerega leta
22** :)
floyd1 katero maš to aplikacijo za BT da se loh povežeš prek drugega GPS-a in uporabljaš Igo na SGS?
BluetoothGPS, ikona pa je plavi krogec z BT znakom v njem (ker je bilo več aplikacij s takim imenom, ko sem gledal nazadnje na marketu). Z IGO dela super.
moxon ::
Samsung Slovenija: "Vsem uporabnikom Samsunga GALAXY S sporočamo, da je od danes naprej na voljo posodobitev operacijskega sistema na različico Gingerbread 2.3.3. preko aplikacije Samsung Kies. Pogoj za nadgradnjo preko Kies-a je pred nameščena različica 2.1 Eclair ali 2.2.1 Froyo. Prav tako nadgradnje izvajajo tudi na servisu."
TeaGETREAL ::
zdravo - eno začetniško vprašanje:
Kolegica mi je poslala MMS jaz pa ga ne morem odpret. vse nastavitve štimajo. napiše mi samo ime fotografije, zraven pa v sivi barvi "prenašam". Kako naj se dokopljem do MMS-a?
Kolegica mi je poslala MMS jaz pa ga ne morem odpret. vse nastavitve štimajo. napiše mi samo ime fotografije, zraven pa v sivi barvi "prenašam". Kako naj se dokopljem do MMS-a?
Ne mores. Ce imas vse pravilno nastavljeno in ne dela, tough luck.
Tolazi se s tem, da nisi edina
Tolazi se s tem, da nisi edina
wtf?? kako ne morem? kaj me hecaš?? za kaj mi pol sploh rabi tak telefon..svasta..
M-XXXX kje to nastavim?
ok sem nastavila, ampak mi spet prenaša 1000 let. Kje se lahko pritožim?
M-XXXX kje to nastavim?
ok sem nastavila, ampak mi spet prenaša 1000 let. Kje se lahko pritožim?
Zgodovina sprememb…
- spremenila: TeaGETREAL ()
v bistvu sem ugotovila, da je od 4 poslanim MMs-ov bil tudi dostavljen samo eden (prvi) potem kasnejši pa nobeden. Telefon sem kupila cca 2 tedna nazaj in mms-i so bili poslani v tem časovnem razdobju.
očitno ne..hmm..kje se to prizge? je to to: meni > nastavitve > brezžična komunikacija > mobilna omrežja > uporabi paketni prenos ?
Ker če je to to, potem imam.
znakca pa ni, no.
znakca pa ni, no.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: TeaGETREAL ()
yani2000 ::
TeaGETREAL je izjavil:
očitno ne..hmm..kje se to prizge? je to to: meni > nastavitve > brezžična komunikacija > mobilna omrežja > uporabi paketni prenos ?
znakca pa ni, no.
Uf! Ne da se mi ponovno pisat.
Eno stran nazaj imaš neko podobno napako že prijavljeno.
V bistvu je za vse te napake bolj kot ne isti popravek:
Sem opazil da ljudem včasih rada zašteka ta MMS stvar in internet v brskalniku.
1. Preveri, če si dejansko v območju 3G omrežja. V "notification bar" ti mora kazat pri podatkovnem prenosu "H" (tj. HSPA).
2. Preveri, da nimaš instaliranega APNdroid in imaš tam MMS izklopljen.
3. Greš v Nastavitve-->Brezžična komunikacija in omrežje-->Mobilna omrežja-->Access Point Names-->Preveriš, da imaš zeleno piko zraven APN-ja, tapneš na njega in pritisneš na "menu" tipko in izbereš "Shrani". Če imaš APN za internet in MMS, potem vsakega posebej shrani. Sedaj lahko greš nazaj v "home screen", počakaj nekaj sekund in ti bi morali MMS-ji zopet delovati.
In ker si rekla, da ti je do sedaj delalo pazi, da ne boš kaj spremenila ko pritiskaš "Shrani".
Lahko pa za vsak slučaj še enkrat preveriš, če imaš vse nastavljeno pravilno (sicer piše, da je za SGS2, ampak so tak vse nastavitve enake):
Mobitelov APN za internet
Mobitelov APN za MMS
Sem pa izjemno podobno stvar že razložil tukaj (5 strani nazaj), samo poiskat je treba.
Ali pa:
Do sedaj sem vedno uporabljala GO SMS, ampak sem ga nekaj dni nazaj zbrisala in od takrat naprej nisem mogla prejet MMSa. Zdej sm si ponovno naložla GO SMS in normalno prejmem MMS!
Greš v Nastavitve-->Brezžična komunikacija in omrežje-->Mobilna omrežja-->Access Point Names-->Preveriš, da imaš zeleno piko zraven APN-ja, tapneš na njega in pritisneš na "menu" tipko in izbereš "Shrani".
ok jaz imam dve točki APN in sicer vodafone live! kjer je zraven zelena pika in pa Simobil MMS kjer pa pike ni. Problem je, ke te pike nikakor ne morem "ustvarit"
ok jaz imam dve točki APN in sicer vodafone live! kjer je zraven zelena pika in pa Simobil MMS kjer pa pike ni. Problem je, ke te pike nikakor ne morem "ustvarit"
bloblo ::
Pozdravljeni! Mene pa zanima če se da nadgradit telefon froyo 2.2 preku samung kies-a. Ker namreč kies mi ne ponudi nobenega updata.
Boobiz ::
Boli naše operaterje qu*ac za vas. Tako kot že rečeno, neste na servis, če nočete sami tega delat.
I'm drunk, what's your excuse?
Boli naše operaterje qu*ac za vas.
In kaj ima operater veze pri nadgradnjah?
btree ::
Pa saj ni problem upgrade-at, po teh navodilih gre bp.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: btree ()
Bananovec ::
Boli naše operaterje qu*ac za vas.
In kaj ima operater veze pri nadgradnjah?
OS, ki ga namesti servis je verjetno brandan, kar pomeni, da je treba čakati na operaterja.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
Regards, Apple
Regards, Apple
Nemixxx ::
Js bi pa rad nekaj vprašal in sicer moj frend mi ponuja galaxy s za 150+jaz mu dam Nokio 5800 express music.Se to splača?Mobitel od njega je star 4meseca je brez večjih prask oz. jih skoraj nima.Drgač mi je ponuju za 250€ sam js sm ga takorekoč nategnu za 150€ + nokia?Se mi izplača ali ne?
Prodaja mi ga zaradi tega,ker nima denarja za plačevanje mesečnih položnic in bi rad sam mobitel izplaču iz tem denarjem s katerim bo prodal telefon.
Prodaja mi ga zaradi tega,ker nima denarja za plačevanje mesečnih položnic in bi rad sam mobitel izplaču iz tem denarjem s katerim bo prodal telefon.
|Intel Core i5 2500k 3.30Ghz-OC-[4.60ghz]|Noctua NH-U9B SE2|
|GA-P67A-UD3-B3|R9 290x 4gb|Kingston Blue HyperX 12GB 1600Mhz|
|GA-P67A-UD3-B3|R9 290x 4gb|Kingston Blue HyperX 12GB 1600Mhz|
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung Galaxy S II (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 345323 (162342) | medenko |
» | Izzid android-a 4.1.xOddelek: Mobilne tehnologije | 5929 (4698) | bdoxx |
» | Galaxy Ace (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 12451 (11372) | BOCo. |
» | nakup samsung galaxy s? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11939 (9519) | Lonsarg |
» | Samsung vs. Htc vs. Iphone vs. Sony Ericsson... Kaj kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 3764 (3119) | klinker |