Forum » Mobilne tehnologije » Samsung galaxy s
Samsung galaxy s
PacificBlue ::
Xiialive lite uporabljam za poslusanje internetnih radijskih postaj(mi je boljsi kot win amp)
Wikidroid, kot wikipedia
Opera mobile(ali mini), alternativa je tud dolphin..za brskanje po netu
Music junk za download glasbe
Advanced task killer(madzor nad delovanjem aplikacij)
Netcounter (nadzor uporabe interneta)
Sygic navigacija
Dropbox...itd.
Wikidroid, kot wikipedia
Opera mobile(ali mini), alternativa je tud dolphin..za brskanje po netu
Music junk za download glasbe
Advanced task killer(madzor nad delovanjem aplikacij)
Netcounter (nadzor uporabe interneta)
Sygic navigacija
Dropbox...itd.
I’m out.
:3
:3
yani2000 ::
Za to je že namenjena tema na XDA: http://forum.xda-developers.com/showthr...
Lahko si pa tudi moj seznam pogledaš, ki je objavljen na AppBrain: http://www.appbrain.com/user/yani2000/a...
Lahko si pa tudi moj seznam pogledaš, ki je objavljen na AppBrain: http://www.appbrain.com/user/yani2000/a...
M-XXXX ::
So kake aplikacije... ki bi jih morau imeti vsak uporabnok galaxyja ...ali pa kake top aplikacije?
- Google Sky Map
- Shake - Flashlight
- Shazam
- Sportypal
- Androzip
- Compass
- Astro File Manager
- Motonav
- Navigon
- Qwaak3
- Barcode Scanner
- Dropbox
- DiskUsage
- Drop
- BatteryLife by curvefish
- Flip And Sleep
- MSN Talk
- Quadrant Standard Edition
- XiiaLive Lite
- XDA-Developers
- Ringdroid
- Google Translate
- ColorNote
- Adobe Reader
- Vreme SLO
- MP3 Download Lite
- Facebook for Android
- TweetCaster
- Dictionary.com
- 3G Watchdog
- Calendar Pad
- Smooth Calendar
- Sense Analog Clock Widget
- Adobe Photoshop Express
- Fany widget http://androidcommunity.com/fancy-widge...
- Solitare
- Poke a Mole
- Alchemy
- Bubble Popper
- GPS test
- Google translate
- My Market
V-i-p ::
Moje "nujne" aplikacije:
- Firefox
- Winamp
- TeamViewer
- Gmail
- Photoshop Express
- Youtube
- Explorer
- Google Translate
- Task Manager
- Siol IO
- Speedtest
- TVSporedi
- Brez frekvence (radio)
- Wapedia (Wikipedia)
- Dropbox
Pa še Widgeti, za najbolj "nujne" zadeve na namizju:
- Vreme
- stanje baterije v procentih
- hitri gumbi za vklop/izklop WiFi, BT, GPS, 3G,...
- poraba ram in procesorja ter temperatura
- taskmanager
in skupaj izgleda takole osnovni zaslon takole:
- Firefox
- Winamp
- TeamViewer
- Gmail
- Photoshop Express
- Youtube
- Explorer
- Google Translate
- Task Manager
- Siol IO
- Speedtest
- TVSporedi
- Brez frekvence (radio)
- Wapedia (Wikipedia)
- Dropbox
- Vreme
- taskmanager
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()
Kasali ::
Mene pa zanima, kateri je najboljsi predvajalnik glasbe za galaxyja, ker mi samsungov ni najbolj cool?
Lion29 ::
jaz sem si prejsnjic winampa dal dol in moram rec, da je kul... sicer pa ne poznam drugih, tak da ne vem, ce je najboljsi
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Dr_M ::
Jest mam skor eno celo stran samo sistemskih orodij, ki zahtevajo root
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
18Jerry18 ::
Moje "nujne" aplikacije:
- Firefox
- Winamp
- TeamViewer
- Gmail
- Photoshop Express
- Youtube
- Explorer
- Google Translate
- Task Manager
- Siol IO
- Speedtest
- TVSporedi
- Brez frekvence (radio)
- Wapedia (Wikipedia)
- Dropbox
- Vreme
- taskmanager
Koliko ti v povprečju zdrži baterija ob uporabi naštetih aplikacij čez dan?
Entity ::
Jaz sem vceraj za hec malo meril baterijo v StandBy nacinu.
Polno napolnjen ob 23:30 z vsemi aplikacijami in update ugasnjenimi, na silent mode, je imel ob 7:30 zjutraj 84% baterije. Torej v 8 urah je izgubil 16%, oziroma 2% na uro. Kar se mi zdi ogromno! :/
To bi pomenilo, da v standby zmore cca 50 ur, oziroma dobra dva dni?? Kje zaboga je Samsungovih deklariranih 750ur oz. 576ur v 3G standby-a?????
Tudi drugace se mi zdi baterija katastrofa.. Zjutraj polno napolnjen, par klicov, par sms-ov, nekaj mailov, pol ure do ure "igranja" na netu, pa mi proti veceru ze piska... :/
A je kdo mogoce investiral v extended baterijo? Kakšne izkušnje s tem?
Ker trenutno me dejansko skrbi, ce mi bo sploh zdrzal do vecera, ceprav je bil zjutraj na full :/
Polno napolnjen ob 23:30 z vsemi aplikacijami in update ugasnjenimi, na silent mode, je imel ob 7:30 zjutraj 84% baterije. Torej v 8 urah je izgubil 16%, oziroma 2% na uro. Kar se mi zdi ogromno! :/
To bi pomenilo, da v standby zmore cca 50 ur, oziroma dobra dva dni?? Kje zaboga je Samsungovih deklariranih 750ur oz. 576ur v 3G standby-a?????
Tudi drugace se mi zdi baterija katastrofa.. Zjutraj polno napolnjen, par klicov, par sms-ov, nekaj mailov, pol ure do ure "igranja" na netu, pa mi proti veceru ze piska... :/
A je kdo mogoce investiral v extended baterijo? Kakšne izkušnje s tem?
Ker trenutno me dejansko skrbi, ce mi bo sploh zdrzal do vecera, ceprav je bil zjutraj na full :/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Entity ()
ja sej... baterija tut mene precej moti....eno bi bilo, da bi ob normalni uporabi zdrzal od 12-15h, da ko pridem zvecer domov, ga dam polnit in zjutraj spet vzamem..... ampak v 3g, normalni uporabi (brez wifi ali blutootha)...nekaj klicov, nekaj SMSov, tu pa tam kaka sin hronizacija ali hiter skok na net... mi baterija ne zdrzi od jutra (8h) do vecera (20h) ... vcasih precej manj kot teh 12 ur
NiKeC ::
Battery life na mojem SGSu je odličen - z Doc JPY 6.2 romom in Hardcore Speedmod K12F, mi telefon drži nekaj ur manj kot 4 dni.
yani2000 ::
Glih zadnjič sem imel spet enega SGS v rokah, ki je imel nameščen Android v2.2 (velja za vse FW revizije) in sem za foro inštaliral Spare Parts šel v "battery history" in izbral "sensor usage" in "Gallery" je bil kr visoko. Osebno sem opazil 30-50% daljšo avtonomijo baterije ko sem odinstaliral Gallery ter namestil popolnoma enako verzijo z marketa, ki seveda ni uporabljala senzorja non-stop! Več info tukaj!.
Imam pa sicer sam osebno 2% porabo baterije na uro in imam vse vklopljeno (sync, k2 mail(dva emaila na 1h), fancy widget weather(1h), fring).
Imam pa sicer sam osebno 2% porabo baterije na uro in imam vse vklopljeno (sync, k2 mail(dva emaila na 1h), fancy widget weather(1h), fring).
moxon ::
Ravnokar sem nabavil SGS in bi prosil če mi lakho nekdo pove:
1. kako se vklopi 3G (da lakho preko operaterja surfam)
2. kako do datotek na SD kartici, s podatkovnim kablom se ne gre povezati
Najlepša hvala za vse odgovore,
lp
1. kako se vklopi 3G (da lakho preko operaterja surfam)
2. kako do datotek na SD kartici, s podatkovnim kablom se ne gre povezati
Najlepša hvala za vse odgovore,
lp
Grey ::
Živjo,
internet si vklopiš s pomočjo navodil z Mobitelove strani. Do podatkov na SD kartici (verjtno imaš dodatno) pa lahko dostopaš preko: Applications -> MyFiles -> external_sd. Pa tudi ko se na računalniku povežeš bi se morala kartica videti in imeti možnost dodajanja/brisanja datotek z nje.
internet si vklopiš s pomočjo navodil z Mobitelove strani. Do podatkov na SD kartici (verjtno imaš dodatno) pa lahko dostopaš preko: Applications -> MyFiles -> external_sd. Pa tudi ko se na računalniku povežeš bi se morala kartica videti in imeti možnost dodajanja/brisanja datotek z nje.
v bistvu potrebujem ne potrebujem nastavitev ampak "knof" za aktiviranje mobile povezave, any clue? Se opravicujem za butasta vprasanja, ampak pri HTCju sem to nasel takoj, sem tudi google-av pa nic pametnega nasel. Mogoce je res blesavo vprasanje ampak dejstvo je da se vedno ne znam dostopad do interneta preko 3g :)
Grey ::
Takoj, ko imaš to nastavljeno, se mora telefon sam povezat na 3G omrežje. Razen, če misliš za ON/OFF možnost, ko imaš enkrat že nastavljeno. To je pa recimo APNDroid, ki ga dobiš na Marketu.
Ce imas 2.2 ne potrebujes APNDroid, ampak samo za 2sec drzis off/on tiptko in se ti odpre menu.
SynTax64 ::
Ce imas 2.2 ne potrebujes APNDroid, ampak samo za 2sec drzis off/on tiptko in se ti odpre menu.
Tako je v spustnem meniju imaš možnost vklopit oz. "dejansko" izklopit podatkovno omrežje.
Kako je s programom "Press Reader" kaj dejansko lahko časovno neomejeno dostopaš do polne verzije časopisa "večer" ali je samo trial verzija (glede na "IMEI account" telefona)?
gr33k3 ::
danes sem si naložil wisepilot navigacijo...5 dnevno preizkusno...ko poteče 5 dno kaj pa potem ?
obstaja kaki hack da spremeni v full verzijo xD ???
ker je ta wisepilot baje full drag =)
obstaja kaki hack da spremeni v full verzijo xD ???
ker je ta wisepilot baje full drag =)
Tako je v spustnem meniju imaš možnost vklopit oz. "dejansko" izklopit podatkovno omrežje.
Kako je s programom "Press Reader" kaj dejansko lahko časovno neomejeno dostopaš do polne verzije časopisa "večer" ali je samo trial verzija (glede na "IMEI account" telefona)?
V spustnem meniju imam jaz samo sledeče menije
-wifi
-bluetooth
-gps
-silent
-auto rotation
$%&/() ::
Razmontiran SGS.
http://www.phonewreck.com/2010/08/19/sa...
Pa kot kaze le nima 512MB rama.
Wtf, 1gb RAM?
2gbit+1gbit je koliko?
knesz ::
Uceri sm nalozil Darky's v7.7 (voodoo kernel), cez noc polnil baterijo in je zdrzala nekih 16h... Je pa res, da sem ga malo bolj gonil
No, toliko da povem: trenutno, ker je telefon "svež", ga uporabljam nonstop in baterija zdrži bp dva dni, pa imam wifi nonstop na on in uporabljam internet čez cel dan. Zaenkrat sem navdušen.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
simonsimon ::
Imam problem pri en teden starem galaxu Froyo 2.2 original(se pravi nc room-ov,fix-ov,...). Moj spustni meni mi steka na polno!?!? sploh ga ne morm dol povlect oziroma se spusti za pol centimetra, tko da ne morm upravlat z wifi, bluetooth,...NC u glavnem. Ko ga ugasnem in ponovno prizgem spet dela neki casa nakar spet neha!?! Je mogoce imel kdo tako izkusnjo, jo ima se vedno, in KAj za vraga lahko nardim?!?A ga kaksna aplikacija mot? Se da narest to se kako drgac kukr z root-anjem pa fix-anjem...
any help?
In drug problem je moja baterija...k gledam kaj mi jo tros prav 91% display...in ja, sm ze use nastavu tko k pise po useh forumih, pa se vedno nc...usak vecer ga morm prklaplat na strom. Any idea?
hvala
any help?
In drug problem je moja baterija...k gledam kaj mi jo tros prav 91% display...in ja, sm ze use nastavu tko k pise po useh forumih, pa se vedno nc...usak vecer ga morm prklaplat na strom. Any idea?
hvala
inštaliral beautiful widgets...pa bi rad uporabljaj live wallpaper od te aplikacije...pa ko hoče nastavit widget na home screen hoče nekaj downlowdat pa kliknem ja...pa se pojavi okno da downlowda pa pustim 1 uro pa nič ne zdownlowda ...wtf ???
knesz ::
obstaja kak video player ki bere podnapise ali treba diekt v video dat podnapise ,pa keri program zmore dat podnapise v video =)
The B ::
@simonsimon:
Moja punca ima tudi SGS in isti problem. Baje naj bi pomagala nadgradnja na 2.2.1: klik.
Poskusil sem ga nadgraditi s Kies-om, ampak pravi, da za njen telefon ni posodobitve. Nimam pojma kaj narest.
B
Moja punca ima tudi SGS in isti problem. Baje naj bi pomagala nadgradnja na 2.2.1: klik.
Poskusil sem ga nadgraditi s Kies-om, ampak pravi, da za njen telefon ni posodobitve. Nimam pojma kaj narest.
B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/
Tukaj imaš vodiče, rome vse... http://forum.xda-developers.com/forumdi... V prvo si vzemi cca 1-2h časa pa bo vseh problemov konec telefon pa bo LETEL!
Moras se pa zavedat, da ti garancije ne bodo priznali, ce bo s telefonom kaj narobe. Tudi, ce nalozis "uraden" rom od samsunga ("uraden" zato, ker za Slo se ni nadgradnje na Kiesu).
Moras se pa zavedat, da ti garancije ne bodo priznali, ce bo s telefonom kaj narobe. Tudi, ce nalozis "uraden" rom od samsunga ("uraden" zato, ker za Slo se ni nadgradnje na Kiesu).
Ne straši... Kot prvo, kaj ti preprečuje da nazaj flashas? Nič. Kot drugo če ga ti ne moraš prižgat oziroma flashat ga tud oni ne bodo mogli:) Kot tretje: koliko jih poznaš, da so jim zaradi tega zavrnil garancijo?
DaniTur: na SGS osebno uporabljam VPlayer (poglej na Market). Filma ne pretvarjam, ampak gre direktno iz računalnika na telefon in ga predvaja brez problema, tudi podnapise (jih sam zažene, če imajo isto ime kot film).
Kot prvo, kaj ti preprečuje da nazaj flashas?
Meni se je ze zgodilo, da po "uradni" poti ni slo.
Mimogrede, potem moras se poiskat originalen rom, s pripadajocimi aplikacijami, torej aplikacije, ki jih je namestil operater.
Kot tretje: koliko jih poznaš, da so jim zaradi tega zavrnil garancijo?
Poznam 2, ki so jima pri ram2 zavrnili zaradi tega garancijo, se nekaj so jih pa opozorili, ko so nesli tja telefon na upgrade, da jim ne bodo priznali, ce ne bo njihovega roma gor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
Meni se je ze zgodilo, da po "uradni" poti ni slo.
Flashas kakor želiš, važno da oni vidijo uraden ROM, je res?
Mimogrede, potem moras se poiskat originalen rom, s pripadajocimi aplikacijami, torej aplikacije, ki jih je namestil operater.
RAM 2 je flashal generičen Froyo (enega izmed prvih na svetu, je bila na XDA so kar noreli, kako mamo lahko tako zgodaj. No hočem rečt, oni flashajo generičen rom in ti bodo potem težili zato, da nimaš Mobitel aplikacije gor? Ne verjamem, ker tudi oni ne delajo tako.
Poznam 2, ki so jima pri ram2 zavrnili zaradi tega garancijo, se nekaj so jih pa opozorili, ko so nesli tja telefon na upgrade, da jim ne bodo priznali, ce ne bo njihovega roma gor.
Saj ne rečem, da ti ne zavrnejo. Jaz le pravim, da lahko enostavno (cca 5min) flashas nazaj na njihov rom.
The B ::
Upal sem, da obstaja "uradna" pot.
@Dr_M:
"ko so nesli tja telefon na upgrade"
Kaj si misli s tem? A ga lahko nese na servis in ji ga bojo tam upgrade-al?
Ne bi se rad igral z njenim telefonom...
B
@Dr_M:
"ko so nesli tja telefon na upgrade"
Kaj si misli s tem? A ga lahko nese na servis in ji ga bojo tam upgrade-al?
Ne bi se rad igral z njenim telefonom...
B
The End Is The Beginning Is The End...
Haha, sam res: očitno smo pa spregledali:) Pojdi na servis in naj ti ga posodobijo (cca 1-2h).
V-i-p : hvala ...podnapisi delujejo ampak zaostajajo full =) xD
ugotovil da tudi rockplayer predvaja podnapise ...pa še kvaliteta slike je boljša v tem predvajalniku =)
ugotovil da tudi rockplayer predvaja podnapise ...pa še kvaliteta slike je boljša v tem predvajalniku =)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gr33k3 ()
Flashas kakor želiš, važno da oni vidijo uraden ROM, je res?
A sm slucajno kje drugace reku?
RAM 2 je flashal generičen Froyo (enega izmed prvih na svetu, je bila na XDA so kar noreli, kako mamo lahko tako zgodaj:D.
Trenutna verzija je froyo JP7 (baziran na JPP), kolega dal malo pred novim letom flashat na ram2 in zacuda je imel nekaj mobitelovih aplikacij gor. Seveda jih ni dal sam gor.
Jaz le pravim, da lahko enostavno (cca 5min) flashas nazaj na njihov rom.
Ce ga imas, seveda.
A sm slucajno kje drugace reku?
Se opravičujem, narobe sem te razumel (v smislu, da če ne nasnameš preko KIES zadeva ni dobra).
Trenutna verzija je froyo JP7 (baziran na JPP), kolega dal malo pred novim letom flashat na ram2 in zacuda je imel nekaj mobitelovih aplikacij gor. Seveda jih ni dal sam gor.
Moj mobitel pa kakšna stvar se avtomatsko pojavi. Zadeva ni vezana na Rom ampak se sama pojavi ne glede na rom (najbrž preko SIM, kartice?) Razen če je imel kaj drugega? PS: seveda identičen Mobitel rom ni težko dobit (dumpa se Rom in to je to), sem 99.99% da je kje na Slo android forumu dosegljiv.
Drugace pa se koga zanima slucajno...
Trenutno imam Darky's 7.7 rom gor in sem prvic odkar imam telefon navdusen. Trajalo je cele 4 mesece.
Rom je hiter, dokaj stabilen, pa po kalibraciji baterije tudi precej dolgo drzi. Trenutno 94% po 6h in 40min z vkljucenim wifi (po resetu stanja baterije je kazalo 97%).
Edino kar pogresam je BLN.
Ma pa se ene par malih bugov, ki naj bi bili pohojeni v naslednji verziji.
Trenutno imam Darky's 7.7 rom gor in sem prvic odkar imam telefon navdusen. Trajalo je cele 4 mesece.
Rom je hiter, dokaj stabilen, pa po kalibraciji baterije tudi precej dolgo drzi. Trenutno 94% po 6h in 40min z vkljucenim wifi (po resetu stanja baterije je kazalo 97%).
Edino kar pogresam je BLN.
Ma pa se ene par malih bugov, ki naj bi bili pohojeni v naslednji verziji.
sem gledal vceraj, ko si objavu.... ampak mi ni vsec tema....
kaj je to BLN?
kaj je to BLN?
u.. pa vidim, da je "ze" 7,8
ves kaj me zanima? se da imeti vec kot 7 home screenov?
ves kaj me zanima? se da imeti vec kot 7 home screenov?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung Galaxy S II (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 343954 (160973) | medenko |
» | Izzid android-a 4.1.xOddelek: Mobilne tehnologije | 5884 (4653) | bdoxx |
» | Galaxy Ace (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 12298 (11219) | BOCo. |
» | nakup samsung galaxy s? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11799 (9379) | Lonsarg |
» | Samsung vs. Htc vs. Iphone vs. Sony Ericsson... Kaj kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 3741 (3096) | klinker |