Forum » Mobilne tehnologije » Samsung galaxy s
Samsung galaxy s
Dr_M ::
BLN http://forum.xda-developers.com/showthr...
Zadeva je zelo uporabna.
Za home screen pa nism se probu, ce se da vec. Jest jih namrec vec kot 3 ne rabim. Bom pa mal pogledu, ampak zaenkrat nisem nikjer zasledil.
Drugace pa tema je dobra, se navadis. Oranzna barva je bla mal cudna na zacetku, ampak je ql
Zadeva je zelo uporabna.
Za home screen pa nism se probu, ce se da vec. Jest jih namrec vec kot 3 ne rabim. Bom pa mal pogledu, ampak zaenkrat nisem nikjer zasledil.
Drugace pa tema je dobra, se navadis. Oranzna barva je bla mal cudna na zacetku, ampak je ql
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Lion29 ::
BLN http://forum.xda-developers.com/showthr...
Zadeva je zelo uporabna.
po opisu se vedno ne vem kaj to je
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Za obvestila ti svetijo tipke. SMS,zgresen klic ipd...
Za obvestila ti svetijo tipke. SMS,zgresen klic ipd...
aham.... ni nek big deal, ce tega ni
full ti hvala....
se studiram ce bi nadgradil ali ne.... ker razen z baterijo sem zdaj full zadovoljen... je lep, z lagfixom laufa tekoce... ima urejeno kot si zelim (mogoce kak homescreen vec nebi skodil)....
ampak ta hudiceva baterija.... bom moral presaltat sam zaradi tega
Entity ::
Po nasvetu forumaša poizkušam instalirat SwitchPro, za vklop/izklop funkcij kot je defaultni SGS widget (primarno tam pogrešam 2G/3G switch).
Tule imam link programa http://www.androidzoom.com/android_appl... vendar ga ne morem najdi. Ne preko QR kode, ne direkt na Marketu, enostavno ga ni. Mogoce kdo ve kje je problem oz. kje bi dobil programcek (ali pa nekaj podobnega)?
Ker še malo in bo moj SGS na bolhi. Zdaj mi zadnje 3-4 dni cez noc pozre celo baterijo. Ob 23h je na 70%, ob 3h zjutraj mi piska, da je prazen. Ko ga primem je zadaj tudi cudno topel. Pa imam vse ugasnjeno, vse synce, background data, z Task Killerjem fentam vse, dam na silent mode, ekran imam na min svetlosti, šel sem cez vse aplikacije (cca 20) nikjer ni vklopljen snyc... baterija pa prazna. Sem zdaj instaliral še loge, os monitor, pa nikjer nic cudnega. V batery usage imam 96% Display in 3% Standby..
Sumim eno aplikacijo, ki sem jo instaliral v zadnjih dneh, ker prej je pokuril cca 2% na uro cez noc, zdaj pokuri 80% v 4-6 urah.
V enem forumu sem prebral, da je 3G monitor (ki ga imam) krivec, da naprava ne zaspi, ker nenehno meri porabo 3G. Samo se mi zdi cudno, ker ce podnevi ne pokuri toliko, zakaj bi ponoci?? Ampak, da instaliram še ta 2G/3G switch, pa da vidimo.
Zadnji korak pa factory reset, pa jovo na novo in vsako aplikacijo testirat 48 ur :/
Tule imam link programa http://www.androidzoom.com/android_appl... vendar ga ne morem najdi. Ne preko QR kode, ne direkt na Marketu, enostavno ga ni. Mogoce kdo ve kje je problem oz. kje bi dobil programcek (ali pa nekaj podobnega)?
Ker še malo in bo moj SGS na bolhi. Zdaj mi zadnje 3-4 dni cez noc pozre celo baterijo. Ob 23h je na 70%, ob 3h zjutraj mi piska, da je prazen. Ko ga primem je zadaj tudi cudno topel. Pa imam vse ugasnjeno, vse synce, background data, z Task Killerjem fentam vse, dam na silent mode, ekran imam na min svetlosti, šel sem cez vse aplikacije (cca 20) nikjer ni vklopljen snyc... baterija pa prazna. Sem zdaj instaliral še loge, os monitor, pa nikjer nic cudnega. V batery usage imam 96% Display in 3% Standby..
Sumim eno aplikacijo, ki sem jo instaliral v zadnjih dneh, ker prej je pokuril cca 2% na uro cez noc, zdaj pokuri 80% v 4-6 urah.
V enem forumu sem prebral, da je 3G monitor (ki ga imam) krivec, da naprava ne zaspi, ker nenehno meri porabo 3G. Samo se mi zdi cudno, ker ce podnevi ne pokuri toliko, zakaj bi ponoci?? Ampak, da instaliram še ta 2G/3G switch, pa da vidimo.
Zadnji korak pa factory reset, pa jovo na novo in vsako aplikacijo testirat 48 ur :/
V-i-p ::
Entity: nekaj sigurno ni v redu, ker sam telefon res nonstop mrcvarim (saj veš, ko je nov) inštaliram, probam, brišem... pa mi zdrži dva dni bp, ponoči je na flight mode, drugače pa wifi in ostalo nonstop. Pa poglej na ZS ;).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Ma ja, samo kaj.. :/ Še tole 2G/3G foro sprobam, potem factory reset, potem pa reklamacija. Ker to res ni normalno. Prakticno nic ne upam gor pocet, da mi ja zdrzi vsaj 8-10ur cez dan za eventuelne klice. :/
Sem pa na tujih forumih prebral kar nekaj primerov, da je folk imel dejansko tezave z baterijo. So dobili prek garancije novo in je delala bistveno vec, tudi 2-3x dlje.
Sem videl, thx :)
Sem pa na tujih forumih prebral kar nekaj primerov, da je folk imel dejansko tezave z baterijo. So dobili prek garancije novo in je delala bistveno vec, tudi 2-3x dlje.
Sem videl, thx :)
dunda ::
Marsikaj je možno. Ti si očitno izključil morebitne porabnike (kar za večino tistih, ki jamrajo o baterijah ne bi trdil ). Torej je lahko težava v fizični bateriji ali pa v verziji firmware. Sam opažam (in tudi berem), da je lahko precej razlike pri porabi baterije med verzijami. Je pa zanimivo, da ni nujno, da je zadnja verzija najboljša - pa razumi, kdor more.
Na servis pojdi s hudičem, če jim tam lahko pokažeš, da je res tako, ti bodo verjetno zamenjali firmware/baterijo/telefon ...
Na servis pojdi s hudičem, če jim tam lahko pokažeš, da je res tako, ti bodo verjetno zamenjali firmware/baterijo/telefon ...
https://www.kacnje.eu
moxon ::
Se da mogoce odstraniti lag brez rootanja telefona v smislu instalacije neke aplikacije oz popravka? Telefona res ne bi rootal.
Ne da se, potrebujes root in lagfix. In kaj te tako moti pri rootanju?
Dame in gospodje.. ok, let's be honest.. gospodje, ob 23:30 aparat iz chargerja na 100%, v 2G nacinu in na silent, trenutno, ob 8:30 baterija na... 99% :) I like it a lot! :))
Ericssony ::
V Samsung Apps je na voljo Kies Air - preko brezžične povezave in brskalnika dostop/urejanje slik, kontaktov, klicev...
Ne da se, potrebujes root in lagfix. In kaj te tako moti pri rootanju?
Konkretno moti me nič ampak sem skeptičen, da bi šlo kaj narobe itd... Nisem še tega počel in ne vem če bi si upal :) Skrbi me tudi garancija (baje se originalen ROM dobi kr težko v primeru, da bi ga hotel unrootat), kaj pridom razen odstranitec lag-a z rootom telefona oz kaj je tisto THE shit zaradi cesar bi se splacalo rootat?
Thx za pojasnilo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: moxon ()
V-i-p ::
V Samsung Apps je na voljo Kies Air - preko brezžične povezave in brskalnika dostop/urejanje slik, kontaktov, klicev...
Hmm, jaz imam samo to:
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Dame in gospodje.. ok, let's be honest.. gospodje, ob 23:30 aparat iz chargerja na 100%, v 2G nacinu in na silent, trenutno, ob 8:30 baterija na... 99% :) I like it a lot! :))
Ja,ce ne uporabljas telefona, potem je poraba zelo majhna. Ampak display pokuri ogromno, od oka bi reku ene 7-8% na uro. Ko bos zacel telefon uporabljat, ti ne bo vec tok usec
Konkretno moti me nič ampak sem skeptičen, da bi šlo kaj narobe itd... Nisem še tega počel in ne vem če bi si upal :) Skrbi me tudi garancija (baje se originalen ROM dobi kr težko v primeru, da bi ga hotel unrootat), kaj pridom razen odstranitec lag-a z rootom telefona oz kaj je tisto THE shit zaradi cesar bi se splacalo rootat?
Kdo te je pa to nafukal, da moras rom zamenjat, ce hoces rootat?
Entity:
Ej cist hudo! Trenutno ob 14:30 sem na 93%. Pa sem imel 3 klice po cca 3-4min, 2x pošto dol potegnu, pa ene 15min puncam galerijo kazu.. Totalna sprememba :)) Skor ne morem verjet, da je 2G/3G tole popravu (sem sicer vceraj še Facebook aplikacijo dol vrgu, ker je itak fuuulll pocasna, samo dvomim, da je ta delala kaj tezav).
Sam zdaj ne vem, ali je bil problem dejansko v 3G nacinu (mogoce se je matru priklopit, ceprav po ikonci tega ne bi mogu rect, ker je bila vedno 3G in vsaj 3 crtice), ali pa je zdaj (ker je v 2G) blokiral kakšno aplikacijo/scripto/.. do neta in zato taka sprememba v porabi? Saj v bistvu mi je vseeno, glavno, da koncno normalno dela :)
dunda ::
Potrjujem dejstvo, da preklop na 2G močno prihrani baterijo. Meni se občutno pozna in sem z avtonomijo baterije na SGSju res zadovoljen.
https://www.kacnje.eu
Kaj ti pomaga tak telefon,ce ga ne izkoristis? Jaz sem tezavo z baterijo resil tako,da imam vedno eno polno sabo pa polnilec v avtu in se en rezervni,ce grem kam za dlje casa.
Kaj je zate "uporaba" TELEFONA? Igranje igric? Gledanje filmov? Zame je uporaba primarno KLICANJE, potem so maili, koledar, office, net, razne aplikacije s koristnimi podatki, itd, itd.. za vse porabim po par minut ekrana, v enem dnevu 1-2 uri. In da mi ob takem delu telefon ne zdzi VSAJ en celi dan je katastrofa. TO je zame pomembno in to je zame koristna in primarna raba telefona, ne pa igranje igric in gledanje filmov, ki normalno skuri baterijo v parih urah. Se mi zdi trapasto, ko se ljudje razburjajo, da lahko "samo" 6 ur gledajo filme na TELEFONU.
Drugace pa.. 16:15, baterija na 91%, imel še dva klica, instaliral aplikacijo, syncal koledar, uredil par kontaktov.. KONCNO mi deluje kot se spodobi!
Drugace pa.. 16:15, baterija na 91%, imel še dva klica, instaliral aplikacijo, syncal koledar, uredil par kontaktov.. KONCNO mi deluje kot se spodobi!
Kasali ::
Mene pa zanima, kire costume roome nalagate? Rad bi se malo poigral...trenutno imam rootan froyo 2.2. pa lagfix, pa bi rad malo spremembe, ker je zadeva se kr malo buggy...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kasali ()
Kaj je zate "uporaba" TELEFONA? Igranje igric? Gledanje filmov? Zame je uporaba primarno KLICANJE, potem so maili, koledar, office, net, razne aplikacije s koristnimi podatki, itd, itd.. za vse porabim po par minut ekrana, v enem dnevu 1-2 uri. In da mi ob takem delu telefon ne zdzi VSAJ en celi dan je katastrofa. TO je zame pomembno in to je zame koristna in primarna raba telefona, ne pa igranje igric in gledanje filmov, ki normalno skuri baterijo v parih urah. Se mi zdi trapasto, ko se ljudje razburjajo, da lahko "samo" 6 ur gledajo filme na TELEFONU.
Lej,ne sodi po sebi.
Zame je raba telefona to, da lohk uporabim vse kar mi omogoca.
Ce mi omogoca 3G,ga bom jasno uporabil, ce mi omogoca fotografiranje,bom tudi to uporabil. Ja hudica,ce lahki zvoni,pa nej,ne bom zato izklaplaj zvoka. Oprosti,ampak jaz nisem dal toliko denarja za telefon,da bom use zivo izklopil,da mi bo 3h dlje drazala baterije.
Ampak vasekmu svoje,eni tudi kupijo ferrarija,pa ga sparajo v garazi
My point exactly!
Ne mi govort ce sploh uporabljam telefon, ga uporabljam za to kar in koliko ga rabim. Ce bi gledal filme se ne bi razburjal, da mi je baterija drzala 6 ur, ce pa se to zgodi pri moji poslovni uporabi, oz celo ponoci, ko naj bi tel spal, je pa to problem. Ki pa je zdaj odpravljen, saj sem v 20urah pri dokaj normalni uporabi za moje potrebe porabil 20% baterije. S cimer sem vec kot zadovoljen.
Ne mi govort ce sploh uporabljam telefon, ga uporabljam za to kar in koliko ga rabim. Ce bi gledal filme se ne bi razburjal, da mi je baterija drzala 6 ur, ce pa se to zgodi pri moji poslovni uporabi, oz celo ponoci, ko naj bi tel spal, je pa to problem. Ki pa je zdaj odpravljen, saj sem v 20urah pri dokaj normalni uporabi za moje potrebe porabil 20% baterije. S cimer sem vec kot zadovoljen.
Ve kdo kako je s samsungovo aplikacijo Press Reader ali je naročnina brezplačna za vedno? Namreč vsak dan si naložim na SGS-a tekočo izdajo Večera in mi je malenkost čudno :)
denabiker ::
Ve kdo kako je s samsungovo aplikacijo Press Reader ali je naročnina brezplačna za vedno? Namreč vsak dan si naložim na SGS-a tekočo izdajo Večera in mi je malenkost čudno :)
haha, seveda ti je čudno, da je zastonj. Ne bo ti dolgo, ker je menda samo 7 izdaj potem pa boš že moral drobiž dat.
Engadget: Samsung Infusion z 4.5 super amoled plus
Ste vidli to?
kaj to pomeni? kaksna bo resolucija na tem zaslonu?
Sicer ko pride ven tako velik telefon z dual core 1'2GHz bom ziher zamenjal mojga galaxija, ce bo res visja resolucija... ampak za kake pol leta bo se dober
Ste vidli to?
Samsung's latest handset -- announced today in collaboration with AT&T at CES -- is the first to tout "Super AMOLED Plus" technology that features a 50 percent boost in sub-pixel count, promising improvements both in contrast and outdoor readability.
kaj to pomeni? kaksna bo resolucija na tem zaslonu?
Sicer ko pride ven tako velik telefon z dual core 1'2GHz bom ziher zamenjal mojga galaxija, ce bo res visja resolucija... ampak za kake pol leta bo se dober
mwc?
sicer pa mogoce nsiem bil zadosti jasen, infusion definitivno ne bo moj telefon, ker ima "le" single core proc
sicer pa mogoce nsiem bil zadosti jasen, infusion definitivno ne bo moj telefon, ker ima "le" single core proc
Mobile World Convention (al nekaj takega); februarja..
aja, sej sem pol sel pogledat sicer sem pa mislu, da mislis na kak novi telefon
A se da downgrejdat in 2.2 froyo na 2.1. ??
seveda se da
ti lahko nalozis gor kar ces
Rad bi nalozil ta ROM, pa iz 2.2 froyo ne znam...prosim za pomoc, ce kdo mogoce ve, kako naprej...
gr33k3 ::
Pozdravljeni !
Imam galaxyja S...naložen je Android 2.2... če sledim tem postokmok kot os opisani tukaj :
kaj pridobim velja vse enako za moj 2.2 android ??? in lahko kaj zajebem xD
=)
opaziu pa sem tudi da je že novejši flash ... kaj naj naredim xD
se mi izbriše imenik aplikacije itd...? aja je slovenski jezik ?
se sploh splača flashat ?
Imam galaxyja S...naložen je Android 2.2... če sledim tem postokmok kot os opisani tukaj :
=)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gr33k3 ()
Moja poraba:
display - time on 2h 36min
wifi - time on 15h 15min
voice calls - time on 23min
----------------------------
23h 5min since unplugged = 7% baterije
display - time on 2h 36min
wifi - time on 15h 15min
voice calls - time on 23min
----------------------------
23h 5min since unplugged = 7% baterije
nuclear ::
Nočem bit nesramen samo oni sredinski gumb je totalno neposrečena stvar pri tem samsungu.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
a mogoce kdo ve, kako nardis na galaxyju restore? Rad bi namestil cisto sveze, uradno razlicico froyota, ker sem zdajsno cisto zajebal...tako kot se je to na iphonu nardilo v itunsih...kako to na samsungu nardi?
SynTax64 ::
"Aplikacije"->"Nastavitve"->"Zasebnost"-> pa imaš potem tam pri zadnji možnosti ponastavi na privzete nastavitve. S tem dejansko narediš "clean storage".
Sam na ta nacin ostane isti firmware...
a res noben ne ve?!
a res noben ne ve?!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kasali ()
gr33k3 ::
DaniTur :: 6. jan 2011, 13:45:30citiraj
#
Pozdravljeni !
=)
#
Pozdravljeni !
=)
Ima kakšna trgovina v SLO na prodaj zadnji del ohišja (pokrov) za SGS? Gumi etui me nekoliko nervira, bi raje videl, da se pokrov po potrebi zamenja :)
Bauc ::
Mene pa zanima zakaj mi vcasih pri nalaganju strani prekakuje iz povezve hdspa v 3g in mi pri tem neha nalagati stran.Ko mi prestavi, kaze naprimer tri crtice najprej pri enem nato pri drugem.Ko ga izkljucim nato nekaj casa dela normalno, nato pa spet steka.Hvala za pomoc.
Ima kakšna trgovina v SLO na prodaj zadnji del ohišja (pokrov) za SGS? Gumi etui me nekoliko nervira, bi raje videl, da se pokrov po potrebi zamenja :)
Dvomim. Ce ze, je cena zelo...dobra Jaz sem ga narocil iz ebaya, iz GB. V nemciji so predragi.
Dvomim. Ce ze, je cena zelo...dobra Jaz sem ga narocil iz ebaya, iz GB. V nemciji so predragi.
Klical sem na servis in so mi dejali, da imajo na voljo paket treh originalnih pokrovčkov, cena 15€ (za 3 komade) so pa žal plave, rdeče in bele barve (na je Samsung logo) :) Baje jih prodajajo tudi na Mobitelovih centrih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: moxon ()
yani2000 ::
Klical sem na servis in so mi dejali, da imajo na voljo paket treh originalnih pokrovčkov, cena 15€ (za 3 komade) so pa žal plave, rdeče in bele barve (na je Samsung logo) :) Baje jih prodajajo tudi na Mobitelovih centrih.
Jaz sem te original Samsungove zadnje pokrovčke vidu v Big Bangu pred cirka dvema tednoma (tudi tam je bila cena 15 EUR za 3 komade).
Jih pa vsake nekaj časa gnjavim za original TV-Out kabel za Samsung.
Ce bi bil vsak crn zravn namesto rdecega, bi bilo super.
Jaz ga moram zamenjat, ker mi je pocil.
Mimogrede, kdo ve s cim se da dumpat rom na SGS?
Jaz ga moram zamenjat, ker mi je pocil.
Mimogrede, kdo ve s cim se da dumpat rom na SGS?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung Galaxy S II (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 345422 (162441) | medenko |
» | Izzid android-a 4.1.xOddelek: Mobilne tehnologije | 5933 (4702) | bdoxx |
» | Galaxy Ace (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 12455 (11376) | BOCo. |
» | nakup samsung galaxy s? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11944 (9524) | Lonsarg |
» | Samsung vs. Htc vs. Iphone vs. Sony Ericsson... Kaj kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 3764 (3119) | klinker |