» »

Master/slave razdelilec

Master/slave razdelilec

BlaY0 ::

Imam en čuden problem, ki si ga sam ne znam razložiti. Lastim si zadevo iz subjekta (nekaj njih). Je od Iskra Zaščite in me zanima, če je tu gori kdo, ki ve na kakšnem principu ta zadeva meri porabo? Namreč dogaja se mi, da se slave vtičnice vklopijo, čeprav nastavljena moč (poraba) master vtičnice še ni bila dosežena.

Najprej sem sumil napajalnik v računalniku pa ni bilo to - ta kuri konstantno okrog 2 W, jaz imam vklop slave vtičnic nastavljen men 20 in 30 W.

Je pa zanimivo to, da se mi to dogaja samo na eni fazi in ne vem kaj naj pomerim niti kako, ker ni nekega ustaljenega časovnega vzorca po katerem bi se to dogajalo - včasih je vse OK tudi po dva ali več tednov.

Ima kdo kakšno idejo kako/kaj naj preverim/pomerim?

popster ::

V conradu sem kupil enga ki ima za nastimat porabo na masterju. Je pa res da je bil zadnji na polici.

JohanP ::

Mogoče zaradi pojava jalove energije?

popster: Saj o taki napravi govorim! Moj ima isto... od 8 do 70 W. Imaš ti mogoče kaj podobnega temu? Ta definitivno deluje na drugačnem principu kot Iskrin (drugače meri) poleg tega pa že sama (brez priklopljenih porabnikov) žre 1 W kar mi ni ravno všeč.

JohanP: Hmm, ampak jalove energije/moči ni nikoli toliko kot delovne... delovne je 2 W, kako mi potem lahko vklopi slave vtičnice (in jih ne izklopi nazaj) pri nastavitvi na 30 W?

telexdell ::

BlaY0 je izjavil:

popster: Saj o taki napravi govorim! Moj ima isto... od 8 do 70 W. Imaš ti mogoče kaj podobnega temu? Ta definitivno deluje na drugačnem principu kot Iskrin (drugače meri) poleg tega pa že sama (brez priklopljenih porabnikov) žre 1 W kar mi ni ravno všeč.

JohanP: Hmm, ampak jalove energije/moči ni nikoli toliko kot delovne... delovne je 2 W, kako mi potem lahko vklopi slave vtičnice (in jih ne izklopi nazaj) pri nastavitvi na 30 W?

Če te moti tisti 1W izključi žarnico v stikalu!
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Kakšno žarnico? Tam notri je led dioda, ki definitivno ne požre 1 W.

popster ::

zdaj sem pogledal.. res mogoče je halogenka, vzaj zgleda tako,
kaj razšraufaš in pobereš vn?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Varčevalnik z električno energijo

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
297444 (6817) energetik
»

Elektrika na USB ko je računalnik ugasnjen

Oddelek: Pomoč in nasveti
121193 (825) bosmla
»

Protinapetnosta zascita - Vprasanje

Oddelek: Strojna oprema
101333 (1094) Okapi
»

Računalniška poraba električne energije (strani: 1 2 3 )

13733459 (27008) oemdzi
»

delovna moč-na žarnici

213108 (2567) bili_39

Več podobnih tem