» »

Evolucija na škofijski gimnaziji

Evolucija na škofijski gimnaziji

1
2
»

energetik ::

sulaco, sej bo boljš...

Po svoji volji sem bil na ŠKG, kot dokaj neobremenjen opazovalec in nisem imel občutka, da hoteli kakorkoli izločati Darwinov nauk. Celo ravnatelj je profesor biologije.
Če se je pa govorilo o duši, se je pa pri Veri in kulturi, za katero si pa že pred vpisom vedel da bo na urniku in si to zavestno sprejel. Tko da lepo prosim nehaj nakladati o ovčicah. Na škofijski sem spoznal dosti ljudi, ki so dejansko mislili s svojo glavo, veliko več kot kjerkoli drugje. Seveda je bilo nekaj tudi RKC ovčic, ampak a trdiš, da je med povprečnim potrošniškim ljudstvom kaj manj ovčic (samo druge sorte)?

zee ::

Celo ravnatelj je profesor biologije.


To ne pove, kaj dosti, saj je ravnatelj med (naj)slabsimi profesorji na SKG. Definitivno najslabsi profesor je sicer (AFAIK nekdanji) profesor racunalnistva.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

BigWhale ::

Hm, jaz se tocno Darwina spomnim se iz osnovne sole. Darwina in Lamarcka, kaj sta oba trdila in zakaj je bil slednji v zmoti.

sulaco ::

energetik: zgrešil si širšo sliko....
...vsi ki ste hodili na škofijsko ste v "mreži"...

Če pa se vrnem na naslov: definitivno morajo!!!(vlada predpiše) na škofijski izvajati cilje iz kurikuluma in če VSI (evolucija+Darwin) letni učni cilji niso izpolnjeni bi moral ravnatelj poklicat prof.biologije, da obrazloži zakaj ni izpolnil letnega delovnega učnega načrta.

LP

energetik ::

sulaco je izjavil:

energetik: zgrešil si širšo sliko....
...vsi ki ste hodili na škofijsko ste v "mreži"...
Jah, če ti tako praviš, bo pa že res. :|

KoMar- ::

sulaco: Itak, ker na ostalih gimnazijah pa profesorji vedno celo snov predelajo do konca leta... potem se pa zbudiš.

sulaco ::

KoMar: navedena problematika mi je bolj znana kot si ti misliš, a problem ni v nesposobnih profesorjih (večinoma) ampak v krčenju ur namenjenih naravoslovju-sensus stricto Biologiji...in tako bomo slovenceljni čez desetletje popolnoma biotehnično nepismeni, medtem ko je v razvitem svetu to ena izmed najproduktivnejših vej z visoko dodano vrednostjo....

JanK ::

Verjetno je podobno pri drugih predmetih. Za srednjesolsko fiziko, ki sem jo v 90h pol leta pouceval na takratni Srednji Naravoslovni Soli, pa tudi instruiral, sem se ze takrat zgrazal nad razmetavanjem s casom. V prvem letniku je bil narejen pregled cez vec ali manj celo snov, ki se jo je potem v 2-4 letnikih se enkrat bolj detajlno jemalo. Primer, ki mi je ostal v spominu je bilo ucenje v prvem letniku (vec ali manj na pamet) delovanja masnega spektrometra, ki je dejansko samo crna skatla ce ne razumes kaj so to ioni, pospesevanje v elektricnem polju, krivljenje v magnetnem polju, vse zadeve, ki so prisle na vrsto sele IIRC v 4. letniku. In namesto da bi ucili manj stvari bolj detajlno in poglobljeno, je bilo snovi ogromno in obravnavana povrsno.

Podobno pri matematiki in se en primer. Prva dva letnika srednje sole sem hodil v Evropsko solo. Ko smo na Fakulteti za Fiziko (takrat FNT) v prvem letniku prisli pri Analizi I do algebre :), se mi ni bilo treba skoraj nic uciti, ker smo v srednji soli to obdelovali z N razlicnih koncev: grupe, rotacije in zrcaljenja v ravnini, grupe transformacij, razlicni zapisi transformacij, z matrikami, po komponentah, s kotnimi funkcijami,... Podobno je bilo z ostalo snovjo. Pri zadevah, ki sem se jih ucil pri nas, pa sem svical tako, kot ostali. Da recimo pri integralih sploh ne omenjam tega, da sem bil pri poucevanju sokiran, ko sem napisal simpl integral, a-la $\int_0^Rr\,dr$ (napaka se odpravlja), pa ga noben (razen enega genija, ki sem ga moral krotiti, da ne bi vsega takoj izblebetal) ni znal resiti, ker so pri matematiki vedno imeli spremenljivko $x$ (napaka se odpravlja) in enostavno niso stekali, da je to isto. Dudlanje, kot se temu rece... In verjamem, da gredo na ta nacin v tehnicne in naravoslovne vede samo tisti, ki imajo ogromno volje in zanimanja.

alexa-lol ::

kihc je izjavil:

Prvi letnik celica, drugi živali & rastile, tretji človek, četrti genetika, evolucija, ekologija.
Seveda je četrti letnik samo če izbereš biologijo na maturi.



no no no...mi smo meli genetiko lepo v 3 letniku pri človeku
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gimnazija Jesenice

Oddelek: Šola
358655 (5985) Yacked2
»

Klasična Škofijska gimnazija - Šentvid

Oddelek: Šola
155080 (4552) Phantomeye
»

Nastanek življenja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35749698 (44923) Vajenc
»

ali sodi verouk v šole (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
735307 (4490) Gandalfar

Več podobnih tem