Forum » Programiranje » SQL stavek - pomoč
SQL stavek - pomoč
pharaon ::
Čao.
Imam en problem, ne znam v enem daljšem stavku narediti poizvedbo, upam da mi lahko malo pomagate.
Imam 3 tabele (račun, izdelek, račun_postavka). Račun ima id_racuna(PK) in datum, izdelek ima id_izdelka(PK) in ceno ter račun_postavka ima id_rp(PK), kolicino in dva tuja ključa, enega od računa in enega od izdelka.
Tabele so povezane torej
Račun ----< račun_postavka >---- izdelek
račun_postavka je torej vmesna entiteta med onima dvema.
Rabim pa narediti povpraševanjem kjer mi bo izpisalo vsoto vseh računov, ki so bili izdani v nekem obdobju (npr. v letu 2005).
Poskusil sem tako, da sem naredil en view, vendar se mi je že tu ustavilo...hotel sem da bi že view tako kreiral, da bi bili notri podatki od teh treh tabel, vendar samo tiste vrstice, ki bi že ustrezale datumu...tako da bi tu ven potem samo naredil vsoto cen.
Prosim za malo pomoči.
Hvala!
Imam en problem, ne znam v enem daljšem stavku narediti poizvedbo, upam da mi lahko malo pomagate.
Imam 3 tabele (račun, izdelek, račun_postavka). Račun ima id_racuna(PK) in datum, izdelek ima id_izdelka(PK) in ceno ter račun_postavka ima id_rp(PK), kolicino in dva tuja ključa, enega od računa in enega od izdelka.
Tabele so povezane torej
Račun ----< račun_postavka >---- izdelek
račun_postavka je torej vmesna entiteta med onima dvema.
Rabim pa narediti povpraševanjem kjer mi bo izpisalo vsoto vseh računov, ki so bili izdani v nekem obdobju (npr. v letu 2005).
Poskusil sem tako, da sem naredil en view, vendar se mi je že tu ustavilo...hotel sem da bi že view tako kreiral, da bi bili notri podatki od teh treh tabel, vendar samo tiste vrstice, ki bi že ustrezale datumu...tako da bi tu ven potem samo naredil vsoto cen.
Prosim za malo pomoči.
Hvala!
tomaz_sres ::
Pozdrav,
probaj takole:
select
sum(RP.kolicina*I.cena) as SumValue
from
dbo.RacunPostavka RP join
dbo.Racun R on R.id_racuna=RP.id_racuna join
dbo.Izdelek I on I.id_izdelka=RP.id_izdelka
where
R.datum between '20050101' and '20051231'
l.p.
Tomaž
probaj takole:
select
sum(RP.kolicina*I.cena) as SumValue
from
dbo.RacunPostavka RP join
dbo.Racun R on R.id_racuna=RP.id_racuna join
dbo.Izdelek I on I.id_izdelka=RP.id_izdelka
where
R.datum between '20050101' and '20051231'
l.p.
Tomaž
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vračilo miške g502 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11680 (6967) | svecka |
» | [ACCESS] PomočOddelek: Programiranje | 1680 (1477) | Stewie |
» | DHL - nenormalno visoko carinjenje (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 22938 (10749) | Daliborg |
» | Nike trgovinaOddelek: Loža | 7537 (7134) | WallSreet |
» | Gradbenik poslal račun z datumom plačila pred datumom oddaje na pošti?Oddelek: Loža | 7011 (5240) | Ejsi_Disi |