» »

Flash na mobitelih zamuja

1 2 3
4
»

lurker ::

je tudi prepovedano, originalno moreš sporgramirat v applovem SDKju, vprašanje kolk bojo lovil pretvorbe ampak načeloma se jih da
Ni res.

Bor H ::

noraguta ::

konec koncev je res če ne nucaš flasha je mogoče tudi apple varijanta, svoje čase tudi niso poznali unicode pa je imel vsak grafični studio po svoje pomapirane fonte. samo takrat ljudje pač šumnikov niso nucal, po svoje je fajn da je ena firma prva v segmentu.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

techfreak :) ::

Če že mečemo random strani v to temo bi omenil, da meni MSN Wonderwall deluje, vendar v mobilni verziji. Torej očitno so bolj popularne strani prilagojene tudi na mobilne naprave, pa čeprav je prva stran večinoma samo Flash.

Prva iPhone spletna stran s katero sem se srečal je bila Merriam Webster in sem takrat bil presenečen nad tem, da je posebej prilagojeno za iPhone. Če se podjetja odločujejo za prilagajanje strani, potem že mora biti nekaj na tem, da so Applove stvari popularne ali pa da so dobili kakšno pobudo s strani Appla.

lurker ::

je res
Ni res.

CoolBits ::

Limit-sky je izjavil:


http://www.sony.com/index.php
Tale stran se meni zatakne pri uvodnem flashu. Na Safariju in FF na OSX 10.6.2. Lahko še kdo na OSX proba?

Dela normalno 10.6.3 safari...

talmai ::

Bor H: Na N900 sem čakal skoraj minuto da se je tistle flash na prvi strani metacritic pokazal (na hitrem wifiju). Efekti prehoda med dvema slikama so se zgodil v 4 framih (choppy as hell). Tole je očitno nesposobnost prilagoditve strani manjšim napravam (med katere spada tudi moja flash enabled N900). S HTML5 takle efekt na N900 deluje popolnoma tekoče.
Seveda se morajo strani prilagajat napravam! Tako kot so aplikacije in igre na telefonih drugačne kot na PCjih so tudi spletne strani lahko bolj priročne, če razvijalci mislijo na to. Sej ni treba, da je vse posebej za telefone, ampak mislit je pa treba tut na njih.

Poskusi kdaj flash na kao edinem telefonu, kjer je podprt (N900) in poročaj o uporabniški izkušnji. (majhni flashi so ok, video je dokaj gledljiv - na YT in 24ur je fullscreen dokaj tekoč, pa če nujno rabiš kako informacijo iz flash only sajta, jo boš dobil, ampak se boš definitivno načakal). Flash na mobilnikih NI niti približno stabilen! (kar je ok za nekatere, tudi zame osebno, ampak vemo da Jobsu pa to ni ok)

Meni se zdi bolj tragično to, da nekateri web sajti ne jemljejo resno HTML5, kot to, da nekateri phone OSi obupavajo nad Flashem. Eno je (ok no, postaja) standard, drugo je stvar Adoba, ki ma da zrihta zadevo dobr na mobilnih platformah.

Disclaimer: Nisem Apple user niti ne podpiram Applove politike.
"Bit je kot določna popolnoma nedoločna." (M. Heidegger)

Icematxyz ::

http://www.mikechambers.com/blog/2010/0...

3.3.1 -- Applications may only use Documented APIs in the manner prescribed by Apple and must not use or call any private APIs. Applications must be originally written in Objective-C, C, C++, or JavaScript as executed by the iPhone OS WebKit engine, and only code written in C, C++, and Objective-C may compile and directly link against the Documented APIs (e.g., Applications that link to Documented APIs through an intermediary translation or compatibility layer or tool are prohibited).


Essentially, this has the effect of restricting applications built with a number of technologies, including Unity, Titanium, MonoTouch, and Flash CS5. While it appears that Apple may selectively enforce the terms, it is our belief that Apple will enforce those terms as they apply to content created with Flash CS5. Developers should be prepared for Apple to remove existing content and applications (100+ on the store today) created with Flash CS5 from the iTunes store.


Flash podpora in aplikacije za iPhone in iPad kot kaže trenutno ni v prvem planu.

Bor H ::

lurker je izjavil:

je res
Ni res.


razlagaj si kot ĹželiĹĄ ampak:
What 3.3.1 says is that to be approved for sale on the App Store, programs must be originally written in one of three approved computer languages (C, C++, and Objective-C). It explicitly prohibits apps created with so-called cross-platform interpreters or compilers.

link

MasterBlaster ::

Phone Gap in Titanium gresta tudi skozi nova pravila. Tako da ja, tole je zgleda napisano samo za Flash.
Tk je pa pika .

lurker ::

Tako da ja, tole je zgleda napisano samo za Flash.
Definitivno je uperjeno proti Adobeju. Vsaka druga firma bi v trenutku naredila zadevo skladno s pravili. Apple pa glede na pretekle izkušnje ve, da Adobe rabi za kaj takega verjetno 10 let (a niso ravno približno tolk časa potrebovali, da so prešaltali na Cocoa?).
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Flash (2018)

Oddelek: Sedem umetnosti
406618 (510) ahac
»

Google izdelal lastni brezžični usmerjevalnik OnHub

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4218714 (12093) blue
»

Nove različice Flasha za Linux bodo na voljo le za Chrome

Oddelek: Novice / Brskalniki
4110110 (7930) enadvatri
»

Chrome ne bo več podpiral H.264, le WebM (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
14029278 (24665) Icematxyz
»

Sodelovanje pri razvoju strani Podnapisi.NET v3.0

Oddelek: Izdelava spletišč
232349 (1599) Alexius Heristalski

Več podobnih tem