Forum » Loža » zloraba podatkov na internetu
zloraba podatkov na internetu
anonymus ::
pozdravljeni,
zanima me sledeče...nekdo na spletnih straneh ustvarja lazne profile...z osebnimi podatki, slikami,itd ter si dopisuje z ljudmi v imenu nekoga drugega...policija do podatkov iz kje je profil ustvarjen ne more, ker so ustanovitelji teh spletnih strani v tujini. (netlog, facebook).
zanima me ali obstaja kaka resitev, da se ugotovi kdo in od kje to pocne, da bi odgovarjal za svoja dejanja.
hvala
zanima me sledeče...nekdo na spletnih straneh ustvarja lazne profile...z osebnimi podatki, slikami,itd ter si dopisuje z ljudmi v imenu nekoga drugega...policija do podatkov iz kje je profil ustvarjen ne more, ker so ustanovitelji teh spletnih strani v tujini. (netlog, facebook).
zanima me ali obstaja kaka resitev, da se ugotovi kdo in od kje to pocne, da bi odgovarjal za svoja dejanja.
hvala
KoMar- ::
Noben od teh ponudnikov ti ne bo dal IPja ali kaj takega...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()
poweroff ::
To je kaznivo dejanje kraje identitete. Pojdi na policijo in oni bodo dobili odredbo sodišča - ter izsledili storilca.
sudo poweroff
St235 ::
Podatke stroilca v kolikor je ta iz Slovenije lahko policija na podlagi sodnega naloga izsledi preko IP naslovov. Ravno tako ima večina socialnih omrežji (Facebook, netlog) kar solidno urejeno pomoč uporabnikom in takšne zlorabe jemljejo kar resno.
poweroff ::
In....? kaj so rekli? So te obvestili o svojih akcijah?
V bistvu bi moral poznati podrobnosti, da bi videl, če ima zadeva elemente kaznivega dejanja.
V bistvu bi moral poznati podrobnosti, da bi videl, če ima zadeva elemente kaznivega dejanja.
KZ-1: Zloraba osebnih podatkov
143. člen
(4) Kdor prevzame identiteto druge osebe in pod njenim imenom izkorišča njene pravice, si na njen račun pridobiva premoženjsko korist ali prizadene njeno osebno dostojanstvo, se kaznuje z zaporom od treh mesecev do treh let.
sudo poweroff
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IP naslovOddelek: Omrežja in internet | 4212 (3489) | secops |
» | nateg na bolhi (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22083 (16976) | St235 |
» | Ugrabitev identitete (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13274 (10543) | St235 |
» | Meje zbiranja bioloških sledi (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / NWO | 40721 (37413) | kuglvinkl |
» | Facebook - zlorabaOddelek: Informacijska varnost | 7549 (6348) | St235 |