» »

zloraba podatkov na internetu

zloraba podatkov na internetu

anonymus ::

pozdravljeni,
zanima me sledeče...nekdo na spletnih straneh ustvarja lazne profile...z osebnimi podatki, slikami,itd ter si dopisuje z ljudmi v imenu nekoga drugega...policija do podatkov iz kje je profil ustvarjen ne more, ker so ustanovitelji teh spletnih strani v tujini. (netlog, facebook).
zanima me ali obstaja kaka resitev, da se ugotovi kdo in od kje to pocne, da bi odgovarjal za svoja dejanja.

hvala

KoMar- ::

Noben od teh ponudnikov ti ne bo dal IPja ali kaj takega...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KoMar- ()

imas kak predlog kaj sploh storiti?

KoMar- ::

Facebook ima obrazec za prijavo zlorab. Seveda ne bojo nikogar kaznovali, le blokirali.

poweroff ::

To je kaznivo dejanje kraje identitete. Pojdi na policijo in oni bodo dobili odredbo sodišča - ter izsledili storilca.
sudo poweroff

sem ze...veckrat...

St235 ::

Podatke stroilca v kolikor je ta iz Slovenije lahko policija na podlagi sodnega naloga izsledi preko IP naslovov. Ravno tako ima večina socialnih omrežji (Facebook, netlog) kar solidno urejeno pomoč uporabnikom in takšne zlorabe jemljejo kar resno.

poweroff ::

In....? kaj so rekli? So te obvestili o svojih akcijah?

V bistvu bi moral poznati podrobnosti, da bi videl, če ima zadeva elemente kaznivega dejanja.

KZ-1: Zloraba osebnih podatkov

143. člen

(4) Kdor prevzame identiteto druge osebe in pod njenim imenom izkorišča njene pravice, si na njen račun pridobiva premoženjsko korist ali prizadene njeno osebno dostojanstvo, se kaznuje z zaporom od treh mesecev do treh let.
sudo poweroff

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IP naslov

Oddelek: Omrežja in internet
314212 (3489) secops
»

nateg na bolhi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10422083 (16976) St235
»

Ugrabitev identitete (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7213274 (10543) St235
»

Meje zbiranja bioloških sledi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
14640721 (37413) kuglvinkl
»

Facebook - zloraba

Oddelek: Informacijska varnost
237549 (6348) St235

Več podobnih tem