Forum » Loža » V čim hkrati pečt zelenjavo in čikna???
V čim hkrati pečt zelenjavo in čikna???
Mr Hilter ::
Zdravo,
rabm neko zadevo (varianta ponev/wok/ekonom lonec) v katero bi natlačil kilo zelenjave in kilo mesa, dal na plin in pol jedu (pomije lohk kdo drug) :)
Trenutno zmeri pečem na dveh ponvah, pa sem se naveličal.
Enkrat sem en tak pripomoček za to opravilo že vidu v eni TV prodaji, sam ne vem kako bi se tej zadevi reklo.
rabm neko zadevo (varianta ponev/wok/ekonom lonec) v katero bi natlačil kilo zelenjave in kilo mesa, dal na plin in pol jedu (pomije lohk kdo drug) :)
Trenutno zmeri pečem na dveh ponvah, pa sem se naveličal.
Enkrat sem en tak pripomoček za to opravilo že vidu v eni TV prodaji, sam ne vem kako bi se tej zadevi reklo.
Zeberdee ::
Pečeš v pečici, cvreš pa v ponvi. Ne vem v kakšnih količinah delaš, a če jaz kuham (kar pa je na žalost bolj izjema kot pravilo zadnje čase) kaj podobnega res pečem, v keramični posodi, kamor gre vse notri.
Mr Hilter ::
A maš kakšn link??
Hkratu bi peku kilo mesa in kilo zelenjave, vsak dan, vsak teden... tisočletje.
Hkratu bi peku kilo mesa in kilo zelenjave, vsak dan, vsak teden... tisočletje.
Zeberdee ::
Jaz sicer pečem ribo, a vseeno. Keramična podolgovata posoda, premazana z olivnim oljem in malo soljena, notri pa krompir in čebula (1/2), v drugi polovici pa vsa možna zelenjava, zgoraj pa kvalitetna friška riba, malo natrta s soljo. Nato čez poliješ nekaj deci olivnega olja, popečeš, to je to
Zeberdee ::
Nekaj takega, samo jaz imam raje več krompirja.
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID...
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID...
Mr Hilter ::
Kul, sam bi v bistvu raje imel nekaj za na plin, drgač bo EUREUREUR za štrom in porabljen čas .(
SpecialX ::
Ena varianta je tudi konvekcijska pečica. Se speče malo hitreje kot v pečici (tako nekako hitro kot v ventilatorski pečici), hrana pa je s precej manj maščobe. Ko si jaz sam kuham je še največkrat ta pečica v igri, sej sam daš stvari notr in naštimaš timer, ostalo pa sama dela. :D Hrana sicer pride bolj suha (lohk jo pa seveda pošpricaš z oljem pa bo zelo podobno kot v navadni pečici), ampak meni odgovarja, še posebi kkšn pohan piščančji al pa ribji file, ker ne maram da se hrana dobesedno utaplja v olju.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Alternativa cvrtju (deep fried)? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18897 (2217) | bambam20 |
» | Peka ribOddelek: Loža | 8665 (7109) | Aquafriend |
» | Kuharija,... oziroma kaj jeste? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 19817 (17521) | Unknown_001 |
» | Nakup voka (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 44831 (30933) | echo |
» | Razpad rastlinskih maščob pri visokotemperaturnem kuhanju/praženjuOddelek: Znanost in tehnologija | 12239 (10569) | timberjack |