Forum » Strojna oprema » HP Photosmart C5280 - težava s kartušo!
HP Photosmart C5280 - težava s kartušo!
b3rni ::
Pozdravljeni.
Pred nekaj meseci sem kupil za omenjeni printer novo črno kartušo 350 XXL. Nekaj časa mi je vse delalo normalno, nakar se mi je pojavila težava, in sicer printer mi takoj ob vklopu javi na zaslonu napako: Tiskalne kartuše - Oglejte si dokumentacijo tiskalnika. Če zaženem HP Solution Center, mi napiše There is a print cartidge error on the printer in kaže za črno barvo kot da je ne zazna - Cartidge problem.
Na napravi ne morem ne skenirat, kopirat, nič. Kartuše nisem nikoli vzel ven (pred okvaro). Malo sem pogooglal o podobnih problemih, vendar rešitve, ki so bile ponujene, pri meni niso prišle v poštev. Zanima me, če ima kdo kaj izkušenj s tem. Ne bi rad kupoval nove kartuše, ker vem, da je te še več kot dovolj, navsezadnje pa tudi ni poceni.
Hvala.
Pred nekaj meseci sem kupil za omenjeni printer novo črno kartušo 350 XXL. Nekaj časa mi je vse delalo normalno, nakar se mi je pojavila težava, in sicer printer mi takoj ob vklopu javi na zaslonu napako: Tiskalne kartuše - Oglejte si dokumentacijo tiskalnika. Če zaženem HP Solution Center, mi napiše There is a print cartidge error on the printer in kaže za črno barvo kot da je ne zazna - Cartidge problem.
Na napravi ne morem ne skenirat, kopirat, nič. Kartuše nisem nikoli vzel ven (pred okvaro). Malo sem pogooglal o podobnih problemih, vendar rešitve, ki so bile ponujene, pri meni niso prišle v poštev. Zanima me, če ima kdo kaj izkušenj s tem. Ne bi rad kupoval nove kartuše, ker vem, da je te še več kot dovolj, navsezadnje pa tudi ni poceni.
Hvala.
rsroki ::
..poskusi očistiti kontakte...včasih pride do banalne napake zaradi umazanije (prah, ostanki barve)...seveda s kakim primernim čistilom.
rsroki
mosabnik ::
Meni so težavo rešili na servisu, saj sem poskusil z drugo kartušo, ponovno instalacijo gonilnikov, pregledal malo morje forumov... a žal nisem odpravil napake. Očitno gre za napako ki se pojavlja pri omenjenem tiskalniku. Zdaj sem naložil gonilnike za splošno skupino tiskalnikov serije in deluje mi vse, tiskalnik, scaner, kopirc... Preden odneseš na servis poskusi obuditi tiskalnik preko menija na računalniku, nastavitve za kartuše... Če gre za enako težavo kot pri meni (utripajoč oranžen klicaj na skrajnem levem spodnjem robu tiskalnike in ne-odzivne tipke...) ti bodo verjetno morali resetirati pomnilnik pri pooblaščenem serviserju. Good luck...
coffeetime12 ::
Da ne odpiram nove teme; imam zgoraj omenjeni tiskalnik in nam je, moram priznati, služil zelo dobro. Vendar pa se mu je včeraj nekaj dobesedno "sfuzlalo". Enostavno je prenehal tiskati z napako Carriage jam.
Pregledal sem celoten tiskalnik, vendar nisem našel nobenih koščkov papirja, zastoja, smeti ali karkoli podobnega, kar bi ga blokiralo. Nosilec kartuš se brez problema premika levo, desno. Novi vstavljeni kartuši (črna, barvna) sta originalni HP-jevi.
S klikanjem naokoli sem ugotovil, da nisem edini s tem problemom. Sledil sem rešitvam, ki jih ponuja HP kot tudi ostali uporabniki, toda brez učinka. Na koncu sem naredil hard reset in dobil novo napako Carriage blocked
Oranžen klicaj za napako utripa, tako da sploh ne morem priti v glavni meni, da bi izbral self-test.. Mogoče je šel kakšen senzor ali pa je res potreben reset s strani HP servisa.
V glavnem da ne dolgovezim, mislite da ga je vredno vleči na servis? Ekonomsko sigurno ni upravičeno ali pač?
Pregledal sem celoten tiskalnik, vendar nisem našel nobenih koščkov papirja, zastoja, smeti ali karkoli podobnega, kar bi ga blokiralo. Nosilec kartuš se brez problema premika levo, desno. Novi vstavljeni kartuši (črna, barvna) sta originalni HP-jevi.
S klikanjem naokoli sem ugotovil, da nisem edini s tem problemom. Sledil sem rešitvam, ki jih ponuja HP kot tudi ostali uporabniki, toda brez učinka. Na koncu sem naredil hard reset in dobil novo napako Carriage blocked
Oranžen klicaj za napako utripa, tako da sploh ne morem priti v glavni meni, da bi izbral self-test.. Mogoče je šel kakšen senzor ali pa je res potreben reset s strani HP servisa.
V glavnem da ne dolgovezim, mislite da ga je vredno vleči na servis? Ekonomsko sigurno ni upravičeno ali pač?
mersol ::
Carriage ni enako cartrige, problem nastane ker se odpadna tinta zasuši in se ta carriage ne premika oz. se zatakne.
Potrebno je odpreti tiskalnik in ga temeljito očistiti ;).
Potrebno je odpreti tiskalnik in ga temeljito očistiti ;).
www.misol.si/ - Vse za vaš tiskalnik
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vračilo blaga preko spletne trgovine (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 39362 (25119) | scipascapa |
» | inkjet printer ne sprinta ničOddelek: Pomoč in nasveti | 2345 (1424) | Yohan del Sud |
» | Nakup tiskalnika - MFP (print/scan/copy)Oddelek: Kaj kupiti | 8314 (7040) | miller31 |
» | Tiskalniki le še kot dodatek h kartušam?? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6463 (4716) | Alexius Heristalski |
» | Cheap-Ass tiskalnikOddelek: Kaj kupiti | 3918 (3342) | TheJack |