Forum » Strojna oprema » msi ms 7800
msi ms 7800
amigo_no1 ::
Iščem specifikacije o matični plošči "msi ms 7800".
Google ne najde nič uporabnega, razen da je bila vgrajena v medion (hofer) kište.
Google ne najde nič uporabnega, razen da je bila vgrajena v medion (hofer) kište.
SimplTech ::
Nekaj rezultatov po malo googlanja:
- zadeva se vgrajuje v Medion PCje kot si že ugotovil. Največ se omenja model Akoya P 4210 D (MD8370).
- gre za AMD plato, kot se navaja na A55 chipsetu
- v omenjen PC se vgrajuje A8-5500, kar pomeni FM2 podnožje
- plošča ima 2 RAM slota - v vsakem je tovarniško 2GB DDR3 @ 665MHz
- malo slabša slika plošče:
- iz slike razbereš: 4x SATA priklop, USB 3.0 priklopi, 2x PCIex 1x reži + 1x PCIex 16x za grafiko
- zadaj na plošči ni DVI priklopa za integriran AMD Radeon HD7560D --> imaš samo VGA + HDMI
Kaj več pa nisem uspel razbrati.
- zadeva se vgrajuje v Medion PCje kot si že ugotovil. Največ se omenja model Akoya P 4210 D (MD8370).
- gre za AMD plato, kot se navaja na A55 chipsetu
- v omenjen PC se vgrajuje A8-5500, kar pomeni FM2 podnožje
- plošča ima 2 RAM slota - v vsakem je tovarniško 2GB DDR3 @ 665MHz
- malo slabša slika plošče:
- iz slike razbereš: 4x SATA priklop, USB 3.0 priklopi, 2x PCIex 1x reži + 1x PCIex 16x za grafiko
- zadaj na plošči ni DVI priklopa za integriran AMD Radeon HD7560D --> imaš samo VGA + HDMI
Kaj več pa nisem uspel razbrati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SimplTech ()
Dito ::
Zdravo.
Mam isti problem kot ti,nikjer skor nič nepiše o matični plošči!
Sem pa ugotovil glede procesorjov da ne podpira AM3+ samo FM2 lahko uporablaš.
Glede zbolšanje RAM pa nič se nenajde,sloh neveš če jih lahko raširiš recimor do 8gig RAM
LP
Mam isti problem kot ti,nikjer skor nič nepiše o matični plošči!
Sem pa ugotovil glede procesorjov da ne podpira AM3+ samo FM2 lahko uporablaš.
Glede zbolšanje RAM pa nič se nenajde,sloh neveš če jih lahko raširiš recimor do 8gig RAM
LP
@Dito: z uporabo Googla prideš do nekaj informacij. Glede tvojega vprašanja o podpori RAMa, se najde to:
Systemspeicher
Das Motherboard hat 2 DIMM-Sockel, die je bis zu 4 GB Speicher unterstützen. Das BIOS
erkennt automatisch die Größe, den Typ und die Geschwindigkeit der Module. Die Spezifikationen für die zu verwendenden Speichermodule lauten:
o 240-pin DIMMs
o 1066 /1333/1600/1866/MHz
o DDR3 (ungepuffert), 1.5 V
o Single- oder Double-Sided DIMM. Die Hauptplatine kann mit zwei Modulen bestückt
werden, wobei die Speichergröße der Module variieren kann.
Na kratki: notri lahko daš maksimalno 2x4GB DDR3 RAMa. Nekaj informacij o plošči najdeš tudi v navodili za Medion PCje v katere se montirajo te plošče: link (od strani 41 naprej)
Systemspeicher
Das Motherboard hat 2 DIMM-Sockel, die je bis zu 4 GB Speicher unterstützen. Das BIOS
erkennt automatisch die Größe, den Typ und die Geschwindigkeit der Module. Die Spezifikationen für die zu verwendenden Speichermodule lauten:
o 240-pin DIMMs
o 1066 /1333/1600/1866/MHz
o DDR3 (ungepuffert), 1.5 V
o Single- oder Double-Sided DIMM. Die Hauptplatine kann mit zwei Modulen bestückt
werden, wobei die Speichergröße der Module variieren kann.
Na kratki: notri lahko daš maksimalno 2x4GB DDR3 RAMa. Nekaj informacij o plošči najdeš tudi v navodili za Medion PCje v katere se montirajo te plošče: link (od strani 41 naprej)
Se vidi da nisem dobro navodila prebral :)
Najlepša hvala za informacijo :)
Če me bo še kaj zanimalo te še bom vprašal :P :)
lp
Najlepša hvala za informacijo :)
Če me bo še kaj zanimalo te še bom vprašal :P :)
lp
Zdravo.
Mene zanima če še ima kdo probleme z sprednim usb 3.0,mi noče zagnat zunanji trdi disk z usb klučkom pa deluje.
Pa računalnik mi ne gre v mirovanje oz spanje naret,se vedno zbudi takoj.
Ima kdo kako rešitev ?
lp
Mene zanima če še ima kdo probleme z sprednim usb 3.0,mi noče zagnat zunanji trdi disk z usb klučkom pa deluje.
Pa računalnik mi ne gre v mirovanje oz spanje naret,se vedno zbudi takoj.
Ima kdo kako rešitev ?
lp
Riff ::
jaz sem vedno flashal bios v dosu s pomočje diskete
imaš mogoče še kašno oznako za ploščo poleg 7800 ker men gogl nč pamtnga ne vrže
imaš mogoče še kašno oznako za ploščo poleg 7800 ker men gogl nč pamtnga ne vrže
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Riff ()
@Dito: poglej si tole temo: link
Kolikor sem na hitro preletel Medion podporo, za to ploščno ni nikjer nikakšnega BIOS updata na voljo.
Kolikor sem na hitro preletel Medion podporo, za to ploščno ni nikjer nikakšnega BIOS updata na voljo.
Riff
Oznaka je ( A55/A60M )to je vse kaj sem našel !
SimplTech
Jaz imam update letnik 2012,je novi za 2013 !
Oznaka je ( A55/A60M )to je vse kaj sem našel !
SimplTech
Jaz imam update letnik 2012,je novi za 2013 !
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadgradnja BiosaOddelek: Pomoč in nasveti | 3941 (2248) | BivšiUser2 |
» | Težava niprave frekvence procesorja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9106 (7856) | Miha20 |
» | Kako oz. s katerim programom nadgraditi BIOS? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7950 (7408) | mtosev |
» | nakup PCja - Hofer ponudba (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8125 (5012) | MadMax |
» | Nov HI-end PCOddelek: Kaj kupiti | 1761 (1761) | AapocalypseE |