Forum » Pomoč in nasveti » inkjet printer ne sprinta nič
inkjet printer ne sprinta nič
Yohan del Sud ::
Lexmark 3200. Barvni inkjet. Dva meseca nazaj je delal normalno. Tokrat ga priklopim na dva različna računala z dvemi različnimi OS-ji, pa stvar ne dela. Podatke dobi, dela se tudi da printa, a sprinta prazen list. Kartuše so tričetrt polne (tako vsaj kaže softwer). So zamašene šobe, ali je kaj drugega lahko crknilo?
BTW, zadeva je ravno ven iz garancije...
BTW, zadeva je ravno ven iz garancije...
ToniT ::
Jaz bi stavil na šobe. Meni se je to en čas dogajalo z Epsonom Stylus.... Potem sem nekajkrat zaporedoma sčistil glave in je delalo OK.
||_^_|| ::
Moja frendica je mela z epsonom podoben problem, pol sm pa glave spucu parkrat zaporedoma (tko k toni) pol je pa ql delal.
bobby ::
kok mate pa kej umazane une "blazince" na kar se glava parkira??? tm obrište tko da ne bo prahu in las in nevem-kaj-še-vse. tko bo vsaj kej vlekl črnila ven in s tem vsaj kej čist. pri epsonih (sem serviser in jih dam čez vsaj 100 na mesec) je 80% težav samo v umazaniji. posledica umazanije pa so pol zamašene šobe ker ko je glava parkirana, une blazince ne dihtajo dost in zrak pride zraven. 10% je pol napaka strank, ostalih 10% pa so druge zadeve. isti šmorn je pri Hp-jih.
en nasvet sam vem da ga boste nekateri spluval al pa "pha,zdej bom pa še na redn servis nosu al kwa!!". tiskalnik je fino prnest na redni servis,ne zarad druzga ampak zarad umazanije. kolk folka ma doma tiskalnike k so pokriti čez noč??? kolk folka ma,ko odpreš pokrov, valjčke čiste in pa da o "docking stationu" ne govorim. cca 5000 na let al pa let pa pol vas pa najbrž ne bo pobral. pa še en namig. če mate tiskalnik, ki je tik pred istekom garancije,neste na servis in vam skorda morjo očistit ga, govorim o mehanizmu, pa še plačat vam ne bo blo treba,ker je v garanciji.
en nasvet sam vem da ga boste nekateri spluval al pa "pha,zdej bom pa še na redn servis nosu al kwa!!". tiskalnik je fino prnest na redni servis,ne zarad druzga ampak zarad umazanije. kolk folka ma doma tiskalnike k so pokriti čez noč??? kolk folka ma,ko odpreš pokrov, valjčke čiste in pa da o "docking stationu" ne govorim. cca 5000 na let al pa let pa pol vas pa najbrž ne bo pobral. pa še en namig. če mate tiskalnik, ki je tik pred istekom garancije,neste na servis in vam skorda morjo očistit ga, govorim o mehanizmu, pa še plačat vam ne bo blo treba,ker je v garanciji.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Mnja. OK. Kaki konkreten nasvet za samopomoč? Tiskalnik je vreden 10ksit, kartuše še en toliko, a verjetno obstaja kaka rešitev za ceneno pucanje, če si vsaj nekaj hardveraša v tem primeru. Kaki link bi bil dobrodošel, nasvet iz prve roke pa še bolj...
Brane2 ::
lexmark ma kokr vem podobno tehnologijo tiska kot HP (termo), zato so verjetno tudi črnila podobna.
Jaz mam Epsona. Tisto z docking stationom je res. Tista gobica ima svoj namen in tudi gumica okrog mora dihtat. Jaz se stvari lotim tako, da v hujših slučajih našpricam gobico z CAT5 itlaijanskim cheap-crap-čistilom za okna. Stvar žre skozi črnilo čudežno. Meni pomaga v 95% primerih. V preostalih 5% snamem glavo in jo spucam ročno.
bobby:
Se da pri tebi dobiti kaj delov za EPSONe ? Pred kratkim sem dal delat par ležajev za glavo (tiste puše iz ležajnega brona), pa mogoče en plastični zobnik za Stylusa 1200 bi rabu. Stvar je na osi paper feederja...
Jaz mam Epsona. Tisto z docking stationom je res. Tista gobica ima svoj namen in tudi gumica okrog mora dihtat. Jaz se stvari lotim tako, da v hujših slučajih našpricam gobico z CAT5 itlaijanskim cheap-crap-čistilom za okna. Stvar žre skozi črnilo čudežno. Meni pomaga v 95% primerih. V preostalih 5% snamem glavo in jo spucam ročno.
bobby:
Se da pri tebi dobiti kaj delov za EPSONe ? Pred kratkim sem dal delat par ležajev za glavo (tiste puše iz ležajnega brona), pa mogoče en plastični zobnik za Stylusa 1200 bi rabu. Stvar je na osi paper feederja...
Jon ::
serviser bobby, sam ti pa res znas zabluzit u nulo kadar je to najmanj potrebno.
Yohan: vzemi kartuse iz tiskalnika, probi odtisnit z glavo na belem robcku ali skretpapirju. Crna kartusa mora pustiti dolgo crno crto, barvna pa tri lepe barvne packe. Ce zelis, lahko dober rezultat slikam, ampak pomoje bos sam vidu ce je ok.
Ce odtisa ni: sobe so se zasusile. Topla voda... ce ti ni vseeno, naj bo destilirana. Lahko tudi MALO alkohola dodas (1:10). Ampak verjetno ne bo potrebe :)
Pusti stat samo glavo v vodi, kolikor bo potrebno... 5 min, pol ure, 3 ure..., nato ponovno preveri odtis na robcku. Tako se bos preprical ce so krivec sobe ali kaj drugega.
Obstaja moznost da so packe na papirju ok, izpis iz printerja pa ne, ampak ce je kartusa se originalna in je nisi polnil, se s tem ne rabis ukvarjat.
Z acetonom pa ne cistit. Je namrec agresiven do lepila, plastike in se kaksnega dela kartuse. Raje namakaj v vodi, magar cez noc.
Yohan: vzemi kartuse iz tiskalnika, probi odtisnit z glavo na belem robcku ali skretpapirju. Crna kartusa mora pustiti dolgo crno crto, barvna pa tri lepe barvne packe. Ce zelis, lahko dober rezultat slikam, ampak pomoje bos sam vidu ce je ok.
Ce odtisa ni: sobe so se zasusile. Topla voda... ce ti ni vseeno, naj bo destilirana. Lahko tudi MALO alkohola dodas (1:10). Ampak verjetno ne bo potrebe :)
Pusti stat samo glavo v vodi, kolikor bo potrebno... 5 min, pol ure, 3 ure..., nato ponovno preveri odtis na robcku. Tako se bos preprical ce so krivec sobe ali kaj drugega.
Obstaja moznost da so packe na papirju ok, izpis iz printerja pa ne, ampak ce je kartusa se originalna in je nisi polnil, se s tem ne rabis ukvarjat.
Z acetonom pa ne cistit. Je namrec agresiven do lepila, plastike in se kaksnega dela kartuse. Raje namakaj v vodi, magar cez noc.
bw_ : odlično bw_ moram rečt da je to še ena originalna očitno maš vsaj več kakor 5 letne izkušnje z tiskalniki (jaz jih imam) tako da ti tukej ne bom oporekal.
Brane2 ::
bobby:
A se bova zmenla za tist zobnik al ga grem v servis iskat ?
pokliči me na firmatel: 01/5428-570...
A se bova zmenla za tist zobnik al ga grem v servis iskat ?
pokliči me na firmatel: 01/5428-570...
Bobby nimam 5 letnih izkusenj, ampak tako vprasanje dobim pogosto. V 80% je namakanje uspesno, saj je kartusa zasusena. Problem je pac da tiskalnik predolgo ni printal, da je bil morda narobe ugasnjen in glave sploh niso prisle do docking stationa, ne pa da je docking station umazan od praha in pasjih dlak :)
Tudi nevem kaj je pri mojem nasvetu originalnega in zakaj se pri tem tok rezis?
Kako se pa vi fantje na servisu lotevate zamasenih ali zasusenih glav?
Tudi nevem kaj je pri mojem nasvetu originalnega in zakaj se pri tem tok rezis?
Kako se pa vi fantje na servisu lotevate zamasenih ali zasusenih glav?
bw_ sej sem ti rekel, da ti ne bom oporekal.delaj kakor češ,sam metode so mi smešne. niso ne po Hp ne po Epson zahtevah,da o kakšnem Lexmarku sploh ne govorim.
Si bil sploh kdaj na kakšnem solanju al ste vi spet kakšni taki pocarji kakor ogromno t.i. servisov po Sloveniji? al pa kakšni taki pametnjakoviči, ki ugotovijo,da ima en zobnik na enmu tiskalniku, ki je že par let na trgu in se še vedno prodaja, en zobček preveč in potem hočjo patentirat,ko jim pa ne rata, se pa kar spravjo na eno firmo, ki imajo pooblaščeno distribucijo glih tega tiskalnika, in jo tožijo?? no ja, pa še marsikej se dogaja k se lohka sam smejiš.
Si bil sploh kdaj na kakšnem solanju al ste vi spet kakšni taki pocarji kakor ogromno t.i. servisov po Sloveniji? al pa kakšni taki pametnjakoviči, ki ugotovijo,da ima en zobnik na enmu tiskalniku, ki je že par let na trgu in se še vedno prodaja, en zobček preveč in potem hočjo patentirat,ko jim pa ne rata, se pa kar spravjo na eno firmo, ki imajo pooblaščeno distribucijo glih tega tiskalnika, in jo tožijo?? no ja, pa še marsikej se dogaja k se lohka sam smejiš.
Bobby,
nisem bil na solanju niti nisem zaposlen na kaksnem pocarskem servisu.
Me pa zanima tvoj nasvet cloveku, ki bi rad ocistil termalno glavo? Mogoce bi radi tuki slisal tvoje strokovno mnenje, ne pa da se smejis ljudem in njihovim domacim metodam?
Nevem tudi kaj si hotel s storijo o zobniku in tozbah povedat? =)
nisem bil na solanju niti nisem zaposlen na kaksnem pocarskem servisu.
Me pa zanima tvoj nasvet cloveku, ki bi rad ocistil termalno glavo? Mogoce bi radi tuki slisal tvoje strokovno mnenje, ne pa da se smejis ljudem in njihovim domacim metodam?
Nevem tudi kaj si hotel s storijo o zobniku in tozbah povedat? =)
Hvala za nasvete. Aceton ne dela kaj dosti. Nekaj rumene, za sled modre, toliko tudi iz črne kartuše. Printer je bratov, ni ga nucal pol leta. Moj nasvet njemu, kolikor ga on nuca, naj se potegne za lecrecovo akcijo, 8500 sit za printer z enojno kartušo (se potridi sprintat nekaj enkrat na mesec), in potem zadevo vrže stran, ko ponuca. Sam imam laserca, ki mu menjam kartušo (15000sit in toliko strani) enkrat letno in igličarja za rezervo, ki verjeli ali ne star 20 let, in še vedno dela s prvo kartušo BP.
KTr1sk ::
če tisaklnik inkjet ni v uporabi leto ali več, bo mislite zapacan glava? Kakšne imate izkušnje?
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
solatko ::
KTr1sk - Če je kartuša skupaj z glavo, je rešitev nova kartuša, sicer pa je v glavi posušena barva in pomaga samo servis (vprašanje če se splača, ker je poleg tega, potrebno nabavit tudi nove kartuše in je strošek večji, kot nov tiskalnik).
Za občasno tiskanje se kupi laserski tiskalnik.
Za občasno tiskanje se kupi laserski tiskalnik.
Delo krepa človeka
KTr1sk ::
nekdo iz bolhe prodaja dve tiskalni glavi "HP Officejet Pro K550, K5400"za 30€ + napol prazne kartuše in mu stojijo leto ali več ..zato sprašujem, bom pa šel k njemu z tiskalnikom in bom videl če bo kaj delovalo, ali je vse posušeno..
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
solatko ::
Brez veze, kupi nove ponaredke, ki imajo garancijo in preverjeno delujejo v vseh tiskalnikih, cene pa niso originalno oderuške.
Delo krepa človeka
Načeloma nimam nič proti zombi temam, ampak po več kot desetletju, odkar sem temo odprl, je bila dotična zadeva najbrž že parkrat v Bangladešu reciklirana v prafaktorje in nazaj. Zato bi vseeno preferiral, da se odpre nova tema.
www.strancar.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NAKUP TISKALNIKAOddelek: Pomoč in nasveti | 6237 (5933) | kixs |
» | Tiskalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 3068 (2744) | Alexius Heristalski |
» | Zelo čuden problem pri tiskanjuOddelek: Pomoč in nasveti | 1613 (1474) | bobby |
» | Cheap-Ass tiskalnikOddelek: Kaj kupiti | 3928 (3352) | TheJack |
» | *tiskalnik inkjet* kako poceni tiskati?Oddelek: Kaj kupiti | 2373 (2125) | nodes |