» »

HTC Desire

HTC Desire

««
53 / 55
»»

PrimozR ::

Aham, fsck up torej, morali bi izdati source :D

novinec112 ::

BladE_ je izjavil:

Mislim, da je steklo na pokrovu baterije prevlečeno z nekim wannabe mikrofilmom, le ta začne luščit posledica pa so slabše slike... uglavnem, vzameš alkohol(tak ki ne topi plastike) in dobro zdrgneš šipico, da ta mikrofilm popolnoma odstraniš, ponavadi zna to pomagat.


Ha, samo sporočam, da je tale recept očitno uspešen. Ne vem, a navadno čistilo slabše spuca, ali alkohol zares razstopi domnevni mikrofilm, ampak barve so zdaj spet žive kot nekoč oz. dela v povprečju dosti lepše slike. Uporabu sm pa neko šnops z vonjem po šljivah po moje :)

Johnny76 ::

Kje v Kranju lahko kupim silikonski ovitek za HTC Desire?

destroyer2k ::

Blindyy

Poglej bencinsko petrol.

Johnny76 ::

Kakšna pa je realna cena rabljenih HTC Desire-jov. Na bolhi se prodajajo od 90 - 130€ in tudi več. Koliko bi vi dali za recimo 1 - 2 leti star, srednje ohranjen (malo prask po ohišju) HTC Desire?

Je 85€ dobra cena za tak telefon?

gendale ::

pomoje bi mogel imeti htc desire (v dobrem stanju seveda) kar spodobno ceno

o točni vrednosti sicer nisem razmišljal, ker ga še ne mislim menjat (itak nimam nobenih težav z njim, odzivnost je dobra, ko enkrat najdeš pravi rom)

ampak moj je star nekje 2,5l in edini telefoni, za katere bi ga menjal so razni high end modeli (sgs3, ..), njihovo ceno pa vsi poznamo (kar nekaj 100e, če plačaš takoj oziroma poceni + oderuška naročnina 2l)
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

PrimozR ::

SGS3 je nekje 450 € v Nemčiji, tako kot One X. Nexus 4 je nekaj cenejši, a ga ni (več) na zalogi. Tako bo zdaj baje še par tednov :)

kixs ::

Blindyy:
telefon je sigurno se vedno zelo dober... cena je pa vedno nehvalezna, tako za kupca kot prodajalca. Js sem s svojim vec kot zadovoljen in mi niti na pamet ni padlo da bi menjal... edino zdaj razmisljam, da bi ga menjal za Xperio Play - ki ima vgrajen gamepad - po zmogljivosti pa v povprecju tu nekje.

c00L3r ::

Je že kupil kdo dobro nadomestno baterijo? Jaz sem načeloma še vedno dokaj zadovoljen s svojim 2,5 let starim Desire-om. Le baterija je že bolj boga. Se, kupil 1x že eno poceni preko ebay-a, samo je za kak mm, mogoče manj širša in ne gre lepo v ohišje.

Johnny76 ::

Problem imam pri imeniku. Kontakte sem presnel iz sim na telefon, ter določil, da mi kaže le kontakte, ki jih imam na telefonu. Temu ni tako, v imeniku mi pokaže vse podvojeno, v zavihku "people" pa le stare kontakte. Problem je, ker lahko na sim-u poimenujem kontakt le s 7-imi ali 8-imi znaki.

Pa še to mobile network? Imam paket bob 4 cente, brez zakupljene količine prenosa podatkov. Koliko me stane uporaba mobilnega omrežja?

Kako veliko micro sd kartico mi priporočate? Bo 8gb več kot dovolj? Nisem pa nek strašno zahteven uporabnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Johnny76 ()

c00L3r ::

Ima že kdo novi Desire X? Mika me, da bi mojega 2,5 let starega Desire-a zamenjal z novim Desire X. Lahko odpiše v tej temi.

Johnny76 ::

Ker me je prodajalec malo nategnil in mi ni poslal micro sd kartice, jo bom sedaj kupil sam. Gledam Big Bang in njihove kartice. Bo tale primerna za moj HTC desire:

http://www.bigbang.si/pomnilniski-modul...

Imajo le tisto za 2gb, kar se mi zdi, da bo morda premalo, zato bom vzel večjo. Se kje drugje dobi tudi taka za recimo 8gb?

Gledal sem tudi na mimovrste, vendar je teh kartic cel kup. Kako vem, katera paše v moj telefon (HTC Desire)?

http://www.mimovrste.com/katalog/1236/o...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Johnny76 ()

kixs ::

Vsaka MicroSD kartica pase. Razlike so le v hitrosti. Naceloma so drazje od priznanih firm boljse - hitrejse. Vendar za telefon ni kaksne posebne panike. Tudi najpocasnejsa bo vec kot dovolj hitra. Vzemi pa kaksno 8 ali 16GB, ker so glede na velikost najboljsi nakup.

lp

Johnny76 ::

Vsaka paše? Pa saj so kartice različnih velikosti?

http://www.mimovrste.com/katalog/1236/o...

Ne bi pa rad kupil napačne....katere so recimo prave?

jnovak ::

Ustrezne so microSD in microSDHC kartice - do velikosti 32 GB.
Določene pridejo skupaj z adapterji; kar pomeni, da daš microSD v adapter in "postane" miniSD oz. SD kartica.

PrimozR ::

Vzemi vsaj 8 GB (no, vsaj je relativen glede na potrebe, ki jih imaš) in nujno class 10. Oz. hitrejšo, če gre. Na Desire HITRO zmanjka prostora, kar se reši z app2SD, tukaj se pa hitrejša kartica pozna nenormalno. Lahko povem iz lastnih izkušenj (imam originalno class 2 4 GB in class 10 8 GB). Ampak imajo pa kratko življenjsko dobo kartice z EXT particijo (precej pisanja po ozkem predelu kartice), zato čimbolj kvalitetno, če se le da SanDiskovo.

Johnny76 ::

kixs ::

Kot receno, vsaka MicroSD pase. Vzemi drugo ali tretjo.

lp

Pegaz ::

Počilo mi je steklo na HTC Desire, in to na kar precejšnji površini. Touch dela normalno. Kdo bi mi ga lahko zamenjal? Koliko to stane?

Nehal mi je delat tudi zgornji gumb (power), ker je prišlo not malo vode. To se menda tudi da popravit, ane?

Roadkill ::

Popravila počenega stekla na telefonih so zelo draga in vprašanje, če se ti splača.
Za Desire je popravilo okrog 80€, če se ne motim.
Za gumb pa ne vem.
Ü

black ice ::

Roadkill je izjavil:

Popravila počenega stekla na telefonih so zelo draga in vprašanje, če se ti splača.
Za Desire je popravilo okrog 80€, če se ne motim.
Za gumb pa ne vem.

Za ta denar ali še manj dobiš drug telefon istega modela.

Pegaz ::

Slišal sem, da so eni ljudje ta stekla menjali doma, sam jaz tega ne bi delal, ker sem precej neroden.

Poznate koga, ki to počne? Pa da ni neka firma, da vzame 80€.

St235 ::

Zadeva stane na ebay 20-30€, tako da dvomim, da ti bo kakšna firma to menjala za kaj dosti manj kot 80€.

black ice ::

Najdi nekega posameznika, ki ti bo menjal ali pa kupi drug telefon, tega pa lahko uporabiš za rezervne dele (če se odločiš za isti model).

tilenmpower ::

Zdravo, mene pa zanima koliko bi dobil za še ne star 1 mesec HTC Desire S kupljen 20.12.2012 pri simobilu, zelo lepo ohranjen. LP

c00L3r ::

tilenmpower je izjavil:

Zdravo, mene pa zanima koliko bi dobil za še ne star 1 mesec HTC Desire S kupljen 20.12.2012 pri simobilu, zelo lepo ohranjen. LP

Med 150 in 200€. Je pa ta aparat bil prestavljen pred skoraj 2 letoma, kar ga naredi malo zastarelega. Prav tako ni za pričakovat, da še bo dolgo (ali sploh) dobil nadgradnje.

errhec ::

Če gre za tega, te digitizer stane okoli 15 euro, prav taka pa je cena za kabel z stikalom za vklop.
dd

celada ::

Torej spravil sem se rootat in flashat telefon. Root in s-off šlo brez problema isto custom recovery toda ko hočem inštalirati rom mi pa vrže sledečo napako:

E:Missing file:
system/lib/libfilterpack_facedetect.so
E:Verification failed

se komu sanja kaj delam narobe?

PrimozR ::

Za vska slučaj še enkrat potegni dol paket, poskusi še s katerim drugim. Kaj pa poskušaš namestiti?

celada ::

Sem probal na novo potegnit paket ( prva stvar ki mi je padla na pamet ) in preveril tudi MD5 in se vse ujema. Napaka je seveda še vedno tu.

Probavam pa namestit tale rom:

http://forum.xda-developers.com/showthr...

celada ::

No sem inštaliral verzijo ki vsebuje gapps in zadeva dela.

PrimozR ::

Poročaj, kako ti zadeva deluje. Meni je noro zmrzoval (sme nekaj časa še jamral v temi, pa ni bilo nekih predlogov, kako preveriti kaj je sploh narobe). Zdajle sme inštaliral Nikezov Evervolv 4.2.1 build in zadeva zaenkrat še deluje (starejše verzije so se prav tako hudo obešale). Je pa tale CM10 kljub obešanju precej bolj gladko delujoč. Pa CyanogenMod ima precej zelo nifty fičrjev.

celada ::

Bom poročal, trenutno je kot da bi dobil drug telefon v roke, ker sem prešaltal iz 2.2 sem. Je pa na prvi vtis zadeva hitrejša mi je pa že enkrat uspelo sesut launcher sam se je hitro nazaj postavil.

PrimozR ::

Ma mene najbolj teži to, da sem se spet zastrupil z JB-jem, tokrat s 4.2, in ni šans da grem nazaj, vsme težavam navkljub. Raje 5x (to je še malo) na dan rebootam telefon :D

goodrich ::

Predlagam http://forum.xda-developers.com/showthr...

Sam imam sicer verzijo 3.0 in mi dela odlicno - tudi snemanje z Videocam illusion - sicer sem na hitro preizkusil.

Tudi sam sem imel probleme z JB romi in mi je bilo grozno ob misli, da bom moral nazaj na GB, ampak na srečo sem našel tega :)

celada ::

Ravno tega jaz poganjam. No trenutne izkušnje so precej pozitivne. Zadeva je malce bolj crash prone ampak se pobere hitro tako, da ni prevelike panike. Baterijo pije mogoče malce več toda nič hudo opaznega. Vse ostalo je pa pač boljše.

PrimozR ::

Kot sem že rekel, najnovejša izdaja Nikezovega ROMA je v mojem primeru BISTVENO bolj stabilna od vijendrahsove izdaje. Ampak je bila pa slednja bistveno bolj gladka, ko je delovala ;)

gendale ::

jaz zaenkrat ostajam na starem mildwild romu

pač ni najnovejši rom (sem probaval tudi te, ampak pri vsakem me je kaka napakica motila), ampak telefon mi super dela, kar je, glede na to da je star že skoraj 3 leta in preživel par padcev, super

še baterija je presenetljivo ohranjena
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

PrimozR ::

Katera verzija Androida pa je to?

McClane ::

Tudi jaz uporabljam MildWild, mislim da zadnjo 6.5 verzijo in deluje vse brez problema. Hiter, gladek in tekoč ROM. Res eden najboljših romov za Desirea.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

hojnikb ::

Še vedno uporabljam Sensvolution v3.0 z custom jedrom (droidzone), custom framework(leedroid z nekaj mojimi tweaki) in še ceu kup flashable zip tweakov, za katere niti ne vem vse ;)
Poleg tega laufam še 4ext recovery in unlockan bootloader z alparev.
#brezpodpisa

freesty ::

Ker sem kupil nexusa bom desire-ja podaril ocetu zato bi rabil STABILEN rom s slovenskim jezikom.

Ve kdo za kaksnega?

Anyone? =\
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: freesty ()

kamuee ::

Cyanogen MOD 7 najdeš jo pa na http://www.cyanogenmod.org/, sm CM7-ko dal na maminga wildfire pa dela ko puška tko da bo na tvojem delalo še bolje + nova različica stabilna je zunaj 7.20.
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

PrimozR ::

Ima morda kdo težave s PVT-1 različico Desirea? To je prva revizija amtične plošče, baje zna biti muhasta (zmrzovanje, rebootanje). Jelly Bean ROMi so mi delovali obupno, zdaj an CM 7.2 je bolje, ampak je še vedno en kup problemov (teži, da je kartica corrupted, če jo dam v PC deluje normalno, aplikacije dobivajo force close, itd.).

Potrebuje kdo rezervne dele? Ohišje je po vogalih precej pogriženo (padci na tla), displej je za 3 leta star telefon, ki nikoli ni imel folije, ohranjen odlično.

hojnikb ::

pvt1 user here, nobenih težav z rebootanjem, res pa je da zadeva zmrzuje, če je dosti loada na sd kartico (ko se updejtajo appi je praktično neuporaben). Zdeh nwm al je to fora tega roma al je pa usb-storage driver v androidu tak zanič, da pokur tolk cpu časa..

Res pa je, da je bla matična enkrat menjana na servisu, ker se je telefon kr naenkrat odloču, da standby ne bo več delu, neglede na rom (200mA+ porabe pri ugasnjenem ekranu pač ni dober za baterijo)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

jamiroq ::

PIPI> Ima morda kdo težave s PVT-1 različico Desirea?

s cyanogenmod 7.2.0.1 (en nightly build, ne vem vec tocno kateri) nimam problemov. s sandvoldovim ics (verzije ~0.9 do 0.18.2.1) sem imel enake probleme kot ti, tako da sem sel nazaj na cyanogenmod. ena manjsa nevsecnost je, da ko je ekran izklopljen ne pregleduje poste oz. ne deluje push mail. sele, ko pritisnem power gumb se telefon poveze na wifi in dobi mail. nic takega, tbh. verjetno je kaksna power-saving nastavitev kje.

PrimozR ::

Mja, CM 7 IIRC ugasne WiFi, ko je ugasnjen displej. Poskusi z juicedefenderjem, ki lahko vsakih 15 minut vklopi WiFI in forcerefresha update maila in drugih računov, mislim da zastonj verzija kontrolira samo WiFi, plačljiva pa lahko izklaplja/vklaplja še data povezavo.

easyrider3 ::

Imam komaj dva dni novega HTC DESIRE X in sem kar že popizdeval zakaj mi ne predvaja MP4 in sem potem šel naložit par predvajalnikov in spet bil jezen ker so se nekateri videi kar zatikali ali predvajali v počasni verziji in tudi zvok je zamujal in štekal(ugašal. Sedaj sem pa ugotovil,da ta mobitel ali drugače povedano grafični procesor sploh ne podpira video resulucije 1280 x 720 in zato vse skupaj šteka.
Na netu je vse lepo napisano kaj podpira PROCESOR: Snapdragon S4 MSM8225 in grafični GPU (Adreno 203)
Snapdragon (system on chip) @ Wikipedia


Sedaj vem da ne bom smel imeti video vsebine večje od HD.

hojnikb ::

zelo žalostno, glede na to da že classic desire podpira 720p BP.
#brezpodpisa

easyrider3 ::

Ne vem meni pač 720p ne deluje normalno
««
53 / 55
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7717163 (10573) Scaramouche
»

HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
18529065 (17423) fishy12
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15028503 (22666) leiito
»

HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
20322240 (14069) CaqKa
»

Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7416253 (11062) cucolino

Več podobnih tem