Forum » Mobilne tehnologije » HTC Desire
HTC Desire
jeryslo ::
naredi factory reset oz "hard resert" (tisto ki izbereš iz menuje pred bootom telefona)
po tem je men delovalo perfektno, pred tem pa iste težave kot ti
Factory reset povrne samo telefon v prvotno stanje (telefonov flash pomnilnik), medtem ko SD kartice se ne dotakne, ne?
Ok, sem ugotovil zakaj je bilo scrollanje tako počasno pod All apps. Namreč pred nekaj dnevi sem zamenjal live wallpaper iz default na Galaxy in to kot kaže veliko bolj obremeni procesor. Je pa zanimivo da to samo pod All apps. Drugje je scrollanje tekoče.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jeryslo ()
PrimozR ::
Live wallpaperji so en navaden gimmick, ki je kul za pokazat pa brezveze za imeti vklopljeno ves čas. Če ne drugega gre baterija popolnoma prehitro.
BladE_ ::
Heisenberg je izjavil:
kako pa je s kakšno informacijo glede dobavljivosti Desire HD ?
Novembra bo na voljo pri nas, cena ~640€...
Heisenberg ::
uf 640, sem pričakoval kaj bolj v rangu Desire.....vsaj pri mobitelu v paketu za do 400EUR
pharaon ::
Desire Hd bo kar drag gadget, upam samo, da bo ob izidu padla cena navadnemu desireju, ker zdaj je nesramno drag ob sklenitvi naročnine. V tujini ga dobiš za vsaj 3x manjšo ceno.
Pesimist ::
Moram povedati, da se mi je spet zgodilo tisto, ko se monitor ni vec izklopil, tako je 7ur bil ekran prizgan, sej je telefon bil prikljucen na napajalnik. Sicer le na najnizji stopnji in pri default crnem backgroundu. Prvo kaj sem naredo sem screen slajdno in med slajdanjem ze vido uro v crnem ozadju burn in. Potem sem izklopo ekran in vklopo nazaj, pa je kompletno izginilo vse in tudi z screen test programom par ur kasneje na low to high ne opazim dobenega burn in effekta ali kaksne druge anomalije. To se mi pa ni prvic zgodilo, da se ekran ni izklopo. Vse kaj sem naredo je bilo da sem timeout dal na 10 minut, ker sem nekaj preko ftpja prenasal. Ko sem pa dal spet nazaj na 30s pa se ocitno ni vec izklopo. Os majn stabilni kot Windows Millenium pac.. Upam da bomo ugledali Iphone kdaj uradno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Preklopil si verjetno še, da se ekran ne ugasne ob polnjenju. Je 100% opcija, jo imam vključeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Pesimist ::
tocno tako. hehe. To se mi je ze drugic zgodilo ko nisem pazo in ga dal manual off. Ponavadi ga davam sej ko se mi je to prvic zgodilo je bil cirka 30 minut na on in ni bil v napajalcu. Na sreco imam ekran vedno na low in crna ozadja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Willy White ::
Zdravo, zanima me, če mogoče kdo ve, če se da povezati s HTC desire preko eduroama, če obstaja programček za android?
MonkeyHead ::
@ Willy upam da boš dobo ban oz. vsaj kako opozorilo od admina, ker se norčuješ iz searcha
Poiščeš "išči" polje na desni strani foruma. Nad "išči" je prazno polje. Klikneš na to polje vpišeš "htc desire eduroam" pritisneš "išči" en in edini rezultat.
wifi eduroam + android
Poiščeš "išči" polje na desni strani foruma. Nad "išči" je prazno polje. Klikneš na to polje vpišeš "htc desire eduroam" pritisneš "išči" en in edini rezultat.
wifi eduroam + android
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MonkeyHead ()
Uf, čisto spregledal, se opravičujem, google ponavadi dobi slotech teme, tokrat pa je zatajil.
Se je zgodilo komu, da preprosto internet ne dela? Probal vse možno, resetiral na default. Opera dela normalno, market itd. tudi, kakšne izkušnje?
moxon ::
Jaz pa imam eno dokaj butasto vprašanje po moje :) in sicer me zanima v kolikor posodobim telefon na uradno verzijo z uradnim update-om na 2.2 Froyo ali lahko kasneje v kolikor mi ta verzija ne ugaja, preprosto z resetom ali kakšno drugo foro spravim telefon nazaj na 2.1? Pri tem imam v mislih, da ne izgubim garancije in da je vse tako kot mora, brez nekih custom romov itd... Hvala za odgovor
lurker ::
Willy White je izjavil:
Se je zgodilo komu, da preprosto internet ne dela? Probal vse možno, resetiral na default. Opera dela normalno, market itd. tudi, kakšne izkušnje?Ja.
Ne dela net preko wi-fi ali preko 3G (ali preko obeh)?
Zdej tko, originalen brskalnik ki je bil že v telefonu ne dela preko 3G, preko Wi-fi pa deluje odlično. Opera pa deluje preko obeh in to kar solidno. Sem pa bolj navajen na originalen brskalnik, opera mi nekako ne sede, pa ne vem kaj bi lahko blo. Vsaj odpiralo da bi nevem, dolgo časa, pa niti tega ne, kar napiše da strani pač ni mogoče naložiti.
Naj dodam še to da sem šel preko vseh nastavitev in nastavil APN-je takšne kot so na android.si, pa brez uspeha. Delal pa je, to je finta...
Naj dodam še to da sem šel preko vseh nastavitev in nastavil APN-je takšne kot so na android.si, pa brez uspeha. Delal pa je, to je finta...
hekerneo ::
zdravo!
mene pa zanima, če ve oz, če ma kdo že iskušnje kako kupovati preko amazona, sicer bi rad kupil avtopolnilec+avto nosilec, namizno stojalo za telefon + dodatno batarijo, recimo 2400 ali 3000. in trdi shild, oz. tist odbojnik, za htc desire seveda, gledam vse to na amazon.co.uk, ampak nevem kako tole plačat ker maestro hoče še neko kurčevo kodo ki pojma nimam kje jo dobit, drugače pa nevem kako se naj zmenim. prosim za kakršni koli nasvet, ali odgovor, kje bi tole lahko dobil za kr fajn dnar. in kako je z plačilom. lahko mi pošle tudi na zasebno.
hvala
mene pa zanima, če ve oz, če ma kdo že iskušnje kako kupovati preko amazona, sicer bi rad kupil avtopolnilec+avto nosilec, namizno stojalo za telefon + dodatno batarijo, recimo 2400 ali 3000. in trdi shild, oz. tist odbojnik, za htc desire seveda, gledam vse to na amazon.co.uk, ampak nevem kako tole plačat ker maestro hoče še neko kurčevo kodo ki pojma nimam kje jo dobit, drugače pa nevem kako se naj zmenim. prosim za kakršni koli nasvet, ali odgovor, kje bi tole lahko dobil za kr fajn dnar. in kako je z plačilom. lahko mi pošle tudi na zasebno.
hvala
no, še nekaj sem pozabil, če se zna kdo ubadat z rootanjem, in bi imel kdaj čas, ker se mi neda brskat po xda...pa da mi mal pove kaj je rizik če nardiš to z telefonom, in kaj so prednosti oz. slabosti, če bo imel kdo kaj več časa, in da ima vse programčke na kupu, bi ga poklicu pa bi me popelo skos vse tole, da nebi kaj zašuštru.
pirlo ::
Nisem prebral vseh postov, ker je tega že veliko, zato če bom ponovil vprašanje prosim ne bit jezni . A še ima kdo težave, da se med navigacijo telefon resetira sam od sebe? Sedaj, ko je izšel 800x480 data za iGO sem ga začel uporabljati, ampak ga je nemogoče, ker se samo naenkrat resetira. Pol sem bral po forumih, kjer piše, da bi se naj pregreval, eni pa pravijo, da bi naj update basebanda pomagal. Zato sem ga rootal in namestil zadnji radio, zamenjal rom za SuperVillain in je še vedno isto, telefon se samo naenkrat resetira . Se mi zdi, da je sedaj še slabše saj se resetira tudi med brskanjem po netu, zato sumim pregrevanje. Je imel kdo to težavo in jo kako odpravil?
@hekerneo: kupovanje preko amazona je mala malca, sem kupoval ze veckrat, na maestro kartici nimas te kode je samo na kreditnih karticah (mastercard) zato je tudi ne najdes :)
Je pa problem za nekatere izdelke, kajti nočejo vedno vsega pošiljati v Slovenijo...
Je pa problem za nekatere izdelke, kajti nočejo vedno vsega pošiljati v Slovenijo...
@Willy White: Splača se ti pogledat, če se ti je slučajno nastavitev za Proxy Settings nafilala s kakšno vrednostjo. Do te nastavitve preko GUI-ja ne moreš, moraš dobit Any Cut (menda je sedaj Better Cut in plačljiv) program in potem lahko prideš do te nastavitve. Zbrišeš vse vrednosti za proxy in potem dela.
sem probal, notri so bile znane cifre 80.95.224.46 in za port 9201, zbirsal in probal in glej ga zlomka, res je začelo delovati. Kako je to možno? kakorkoli, od sile si, hvala ti.
Heisenberg je izjavil:
@hekerneo: kupovanje preko amazona je mala malca, sem kupoval ze veckrat, na maestro kartici nimas te kode je samo na kreditnih karticah (mastercard) zato je tudi ne najdes :)
imam pa težavo potem, ko pač hočem vnesti kartico maestro mi javi, da morm se nekaj nest, neko kodo kaj se mi pa ne sanja, mi lahko prosim pomagas :D
pravzaprav me muči tole:
MaestroCard customers enter either:
Issue Number: or Start Date:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hekerneo ()
BladE_ ::
Nisem prebral vseh postov, ker je tega že veliko, zato če bom ponovil vprašanje prosim ne bit jezni . A še ima kdo težave, da se med navigacijo telefon resetira sam od sebe? Sedaj, ko je izšel 800x480 data za iGO sem ga začel uporabljati, ampak ga je nemogoče, ker se samo naenkrat resetira. Pol sem bral po forumih, kjer piše, da bi se naj pregreval, eni pa pravijo, da bi naj update basebanda pomagal. Zato sem ga rootal in namestil zadnji radio, zamenjal rom za SuperVillain in je še vedno isto, telefon se samo naenkrat resetira . Se mi zdi, da je sedaj še slabše saj se resetira tudi med brskanjem po netu, zato sumim pregrevanje. Je imel kdo to težavo in jo kako odpravil?
Odpraviš jo tako, da telefon neseš na servis...
@hekerneo: ce jaz to prav razumem je to datum izdaje kartice. ?.....
drugace pa je vedno varnostna stevilka na zadnji strani desno - tri številke....
npr. zadaj so številke: 245 658 ......tukaj je ta številka potem 658
drugace pa je vedno varnostna stevilka na zadnji strani desno - tri številke....
Heisenberg je izjavil:
gledam svojo bančno kartico, imam nlb, in poštno kartico, obe sta podprti na maestro in na niti 1 nenajdem te številke. prosim za pomoč =)
Heisenberg je izjavil:
gledam svojo bančno kartico, imam nlb, in poštno kartico, obe sta podprti na maestro in na niti 1 nenajdem te številke. prosim za pomoč =)
na nlb imam
št računa to je : sixx-xxxx-xxxx-xxxx-xxx
pa kr neki datum veljavnosti
na zadnji strani pa so pod mojim podpisom neke črke in pod črkami je ene20 številk :D
na poštni pa imam:
xxxxx-xxxxxxxxxx
potem št. kartice: xxxxxxxx
in veljavnost ki pa je potekla :P
na zadnji ni ničsar
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hekerneo ()
Dare1 ::
Glej, ne moreš kupit na amazon.co.uk s slovensko Maestro debtno kartico. Rabiš Mastercard, Visa, American Express... Potem je tu še problem, da večino izdelkov sploh ne pošiljajo k nam.
You can pay by:
* Credit card: We accept Visa, Delta, Visa Electron, MasterCard, Eurocard, American Express
* Debit card: We accept UK-based Maestro, Solo and Visa cards
* Amazon.co.uk Gift Certificates
Glej, ne moreš kupit na amazon.co.uk s slovensko Maestro debtno kartico. Rabiš Mastercard, Visa, American Express... Potem je tu še problem, da večino izdelkov sploh ne pošiljajo k nam.
You can pay by:
* Credit card: We accept Visa, Delta, Visa Electron, MasterCard, Eurocard, American Express
* Debit card: We accept UK-based Maestro, Solo and Visa cards
* Amazon.co.uk Gift Certificates
kje pa dobim to? grem na banko pa rečem pa mi nardijo al kak? so to kaki stroški?
Ja za kreditne kartice lahko zaprosiš na banki - Mastercard, Visa, American Express pa kar na http://www.americanexpress.si/personal/... . Nobena ni zastojn, ponavadi se plača letna članarina.
djordjevic ::
Nobena ni zastojn, ponavadi se plača letna članarina.
Seveda je. Zlata*, denimo.
* če na letni ravni poravnaš +500€ na mesec.
No grave is deep enough to keep us in chains.
Willy White je izjavil:
sem probal, notri so bile znane cifre 80.95.224.46 in za port 9201, zbirsal in probal in glej ga zlomka, res je začelo delovati. Kako je to možno? kakorkoli, od sile si, hvala ti.Če imaš v /etc/apns-conf.xml svojega providerja (pri Simobilu sigurno, za druge ne vem) že vnesenega (če si rootal telefon in si sam dopisal APNje oz. si dobil z neuradnim romom že "big APN list") in ko daš Restore defaults v APN nastavitvah, ti to nafila not. To je edini ponovljivi scenarij, ki sem ga odkril. Mogoče se to zgodi še pri čem drugem.
Ne vem pa kako je pri npr. Simobilovih Android telefonih, to bi bilo zelo nerodno in bi uporabniki verjetno imeli dostikrat s tem težave, če bi tudi pri njih to tako delalo. Bi veljalo pogledat zapise v apns-conf.xml iz stock Desire roma.
Odvisno od banke. Jaz za svojo zlato MC na NLB plačam 67€ na leto (in NLB strani: Letna članarina za zlati MasterCard: 66,77 EUR .), za zalto Amex pa mislim da 40€ letno, za drugo zlato Amex pa ne plačam nič.
djordjevic je izjavil:
Nobena ni zastojn, ponavadi se plača letna članarina.
Seveda je. Zlata*, denimo.
* če na letni ravni poravnaš +500€ na mesec.
Zurbum ::
djordjevic ::
Odvisno od banke. Jaz za svojo zlato MC na NLB plačam 67€ na letoPijavke. NKBM ima 50. Kar se izniči ob malo podjetnejšem poslovanju z njo, ergo tistih 500€ mesečno. Če imaš prometa manj, zlate imo itak ne rabiš.
No grave is deep enough to keep us in chains.
pirlo ::
Odpraviš jo tako, da telefon neseš na servis...
Misliš, da bodo komplicirali, ker sem ga rootal in updejtal radio?
??? Sparkasse nima veze z šparom.
http://www.sparkasse.si/
oprost da tolko sprašujem, vendar se mi neda neke brat, kaj grem torej na nlb in rečem, če lahko dobim sparkasse kartico al bilno kako, al je to banka, na kateri si morem odpret račun da lahko tole delam.
JayKay ::
ne vem al si nesposoben al kaj? Sparkasse je banka za sebe. Kreditna kartica ni za tebe.
BTW, Raiffeisen ima za 14,6 EUR letno zlato MC.
BTW, Raiffeisen ima za 14,6 EUR letno zlato MC.
Zurbum ::
??? Sparkasse nima veze z šparom.
http://www.sparkasse.si/
oprost da tolko sprašujem, vendar se mi neda neke brat, kaj grem torej na nlb in rečem, če lahko dobim sparkasse kartico al bilno kako, al je to banka, na kateri si morem odpret račun da lahko tole delam.
Sparkasse je samostojna banka, veliko boljša alternativa NLBju :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18034 (11444) | Scaramouche |
» | HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 30668 (19026) | fishy12 |
» | Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ankete | 30488 (24651) | leiito |
» | HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 23660 (15489) | CaqKa |
» | Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 17076 (11885) | cucolino |