Forum » Mobilne tehnologije » HTC Desire
HTC Desire
hekerneo ::
gre se za nakupovanje stvari za htc desire preko amazona, in smo prišlo na plačilo, ki je pač fukjeno nareto... te pa maš pizdarije potem, ker nemoreš nič naročit prek amazona. kr toti maestro kr neka jebe
djordjevic ::
Nič ni amazon kriv. Povej mi eno spletno trgovino, kjer sprejemajo maestro kartice. Eno.
No grave is deep enough to keep us in chains.
Zurbum ::
Recimo malo morje jih imaš tu: http://www.electronshops.co.uk/
Naše maestro kartice so namenjene lokalno, tako da z našimi po svetu ne boš kupoval. Boš pa lahko dvigal denar na bankomatih po evropi.
Naše maestro kartice so namenjene lokalno, tako da z našimi po svetu ne boš kupoval. Boš pa lahko dvigal denar na bankomatih po evropi.
verjamem, lahko pa samo rečem, da so tile tu take pizde v sloveniji, da nemoreš s tem kupovat, da popizdiš... če je kdo z maribora, in ima kakršno koli kartico, bi proso če bi mi lahko naročo par stvari, pa bi se dobla pa bi mu dal dnar pa bi mi jih kupo
teoo ::
Jaz sem prek kindle for android kupil knjigo na amazonu in jo plačal z mastercardom, a mi ni nič vprašalo za 4 mestno kodo. Knjiga se je pretočila, plačilo pa ni šlo skozi, na kar so me tudi z amazona opozorili, a knjige mi niso stornirali. Zdaj pridno berem knjigo in čakam na payback time:D
no, da se še na topic naslonim... branje na Desire z aplikacijo Kindle rula. Sicer pogrešam kak dodaten inč zaslona, ampak vseeno je top shiat
no, da se še na topic naslonim... branje na Desire z aplikacijo Kindle rula. Sicer pogrešam kak dodaten inč zaslona, ampak vseeno je top shiat
defying gravity
Zgodovina sprememb…
- spremenil: teoo ()
Kekec ::
Tu je tema o telefonu ne plačevanju s karticami, odprite si novo tmeo ne pa da je cela stran samo o karticah.
lurker ::
no, da se še na topic naslonim... branje na Desire z aplikacijo Kindle rula. Sicer pogrešam kak dodaten inč zaslona, ampak vseeno je top shiatAMOLED ali SLCD Desire? Ker morš bit res slep, da te PenTile na AMOLED Desire-ju ne moti (sploh pri textu).
Willy White ::
@lurker: ja, pri simobilu sem in verjetno sem dal restore defaults, ker sem se pač nekaj igračkal. Pa mi je bilo logično da če daš restore defaults je bolj prav kot da sam tam nekaj šarim. Tako da si bom kar pustil bližnjico tam za vsak slučaj:) Sam pa definitivno tega nebi nikoli pogruntal, vprašanje tudi če bi na simobilu, razen če bi prav tam telefon pustil in da bi ga dobli serviserji v roke.
PrimozR ::
gre se za nakupovanje stvari za htc desire preko amazona, in smo prišlo na plačilo, ki je pač fukjeno nareto... te pa maš pizdarije potem, ker nemoreš nič naročit prek amazona. kr toti maestro kr neka jebe
Greš v korak s časom pri nakupovanju prek interneta in si naštimaš kreditno kartico ter paypal. Problem rešen.
Greš v korak s časom pri nakupovanju prek interneta in si naštimaš kreditno kartico ter paypal. Problem rešen.
hvala
sedaj pa prosim, če mi nekdo nahitro opiše prednosti in slabosti rootanja desira
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hekerneo ()
teoo ::
no, da se še na topic naslonim... branje na Desire z aplikacijo Kindle rula. Sicer pogrešam kak dodaten inč zaslona, ampak vseeno je top shiatAMOLED ali SLCD Desire? Ker morš bit res slep, da te PenTile na AMOLED Desire-ju ne moti (sploh pri textu).
amoled. nič me ne moti...oziroma me ni, dokler nisi ti omenil prasec!!1
stari, pred 15 leti smo cele dneve presedeli pred 14" 640x480 60Hz CRT-jem in uživali v masaži oči in možganov.
defying gravity
hvala
sedaj pa prosim, če mi nekdo nahitro opiše prednosti in slabosti rootanja desira
Inštalacija market enablerja, ki omogoča kupovanje aplikacij, precej heaknja (recimo bootanje v tišini, zamenjava boot screena, npr. za Nexusovega), nalaganje predelanih ROMov, igranje s power usage-om (mi je bilo rečeno da rootani telefoni zaradi optimizacij po defaultu zdržijo dlje, bomo videli), itd. SLabost je pa da mislim da naj bi bil ob garancijo, če ob uveljavljanju le-te ugotovijo, da je telefon rootan.
Je pa tale unrevoked3 postpek precej simpl, še najtežje je igranje z nameščanjem driverjev.
hvala
Inštalacija market enablerja, ki omogoča kupovanje aplikacij, precej heaknja (recimo bootanje v tišini, zamenjava boot screena, npr. za Nexusovega), nalaganje predelanih ROMov, igranje s power usage-om (mi je bilo rečeno da rootani telefoni zaradi optimizacij po defaultu zdržijo dlje, bomo videli), itd. SLabost je pa da mislim da naj bi bil ob garancijo, če ob uveljavljanju le-te ugotovijo, da je telefon rootan.
Je pa tale unrevoked3 postpek precej simpl, še najtežje je igranje z nameščanjem driverjev.
no kar se tiče če je telefon kupljen na tušmobilu, ga bi vseeno vzeli v garancijo tudi če je rootan, ker se naj bi root dal odstranit kr hitro, tolko informacij sem dobil on zaposlenega na tušmobilu. In pipi si že zroto svojega desira?
Jap, včeraj. Zdej morm samo še pogruntat kaj počet z rootom, poleg market enablerja :)
a faca... zaj si mi povedo :D sedaj pa vrži tiste programčke skupaj :D tako,da mi boš svetoval... pa nekaj mi še na zs pošli da te bom lahko kontaktirav ko bom delo:P saj mi boš pripravleen pomagat ne :D
http://forum.xda-developers.com/showthr...
Inštaliraj HTC Sync 3.0 in ga nato odištaliraj, da ostanejo drivrji. Pri HBOOTu nimaš opcije HBOOT USB, ker gre v ta mode Desire z najnovejšim bootromom sam, ko ga priključiš na PC: Unrevoked zaženi kot administrator na Windows 7/Visti. To so vsi hakeljci. Med postpkom se bo telefon rebootal 3x mislim da, ko piše na Unrevokedu Done, ga lahko odklopiš, prej ne.
To je to. Če ne pa pingni v tole temo, bomo že videli.
Inštaliraj HTC Sync 3.0 in ga nato odištaliraj, da ostanejo drivrji. Pri HBOOTu nimaš opcije HBOOT USB, ker gre v ta mode Desire z najnovejšim bootromom sam, ko ga priključiš na PC: Unrevoked zaženi kot administrator na Windows 7/Visti. To so vsi hakeljci. Med postpkom se bo telefon rebootal 3x mislim da, ko piše na Unrevokedu Done, ga lahko odklopiš, prej ne.
To je to. Če ne pa pingni v tole temo, bomo že videli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Karaya 52 ::
Danes sem koncno dobil desire in v prvi uri ze dozivel par restartov. Od takrat naprej gredo stvari samo se na slabse, ocitno ima mobitel tezave s pregrevanjem oz. se resetira takrat ko je vroc - resetira se veckrat, tudi po 5 krat zaporedoma in uspe takrat ko temperatura nekoliko pade. Probal sem brez sim kartice ki se ni aktivirana, brez spominske, vse, nic ne deluje. Ne vem kaksno saro so mi na orange vsilili ampak nekaj ocitno ni stima. Formatiral sem spominsko, sedaj bom resetiral na tovarniske nastavitve da vidim ce bo boljse. 3,5 headphone jack je zjajcan do amena, ce je to normalno... Sicer pa ima kup ljudi probleme z rebootanjem, tako da gre ocitno za vecje tezave. Obstaja kaksen fix ali moram telefon vrniti ker to ni normalno.
Telefon vrni, sploh če je jack 'zjajcan'. Predvidevam da to pomeni, da ima luft, torej je telefon rabljen. Pri mojem je muvanja malo.
Deluje kot da ima luft, ceprav ima (pravkar berem) vec osebkov te tezave. Ocitno je na trgu cudna verzija ... no telefon gre nazaj, pogodbe se itak nisem podpisal. Ne vem kdo je kriv, ampak tole je res ... poden.
Pesimist ::
verjamem, lahko pa samo rečem, da so tile tu take pizde v sloveniji, da nemoreš s tem kupovat, da popizdiš... če je kdo z maribora, in ima kakršno koli kartico, bi proso če bi mi lahko naročo par stvari, pa bi se dobla pa bi mu dal dnar pa bi mi jih kupo
hekerneo: idi v Abanko in reci da hoces debetno viso. http://www.abanka.si/sys/cmspage.aspx?M...
Teta ti bo odprla racun, na kerega lahko ti potem kdajkoli nakazes denar iz tvoje maestro in placujes po svetu. Glede na tvoja vprasanja, druga kot debetne tako ali tako nebos dobil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
BladE_ ::
Ali je že komu uspela prijava v NLB klik? Vedno, ko hočem dostopati do https:// strani mi napiše:
Data conectivity problem
A secure connection could not be established
Certifikat sem uspešno uvozil brez kakršnih koli problemov ampak še vedno ne morem odpreti https:// strani. Poskusil sem z default browserjem, Dolphin HD, Skyfire, Opera, Firefox(sploh ne dela nič).
Zanimivo je, da imajo na NLB predstavitveno animacijo z nexus one, zadeva pa tudi približno ne deluje tako kot je prikazno.
Data conectivity problem
A secure connection could not be established
Certifikat sem uspešno uvozil brez kakršnih koli problemov ampak še vedno ne morem odpreti https:// strani. Poskusil sem z default browserjem, Dolphin HD, Skyfire, Opera, Firefox(sploh ne dela nič).
Zanimivo je, da imajo na NLB predstavitveno animacijo z nexus one, zadeva pa tudi približno ne deluje tako kot je prikazno.
Zurbum ::
Kolikor vem, client certifikati in Android še niso našli skupnega jezika, tako da zaenkrat, ne moreš dostopati.
utriPM ::
kar se tičerestartanja telefona sem imel tudi sam te težave. Naslednja pa je bila, da se mi je to zgodilo tudi med updajtom na froyota. Posledica, telefon se sploh ni več zalaufal, ker mi ga je vedn znova pred tem restartalo. Telefon se mdal na servis, po 40 dneh so mi zamenjali ploščo. Sedaj vse BP
DarkSite ::
Koliko časa zdrži baterija pri Htcju (Desire), če:
1) je samo idle
2) uporabljam samo za klicat, pošto, smse
1) je samo idle
2) uporabljam samo za klicat, pošto, smse
kar se tičerestartanja telefona sem imel tudi sam te težave. Naslednja pa je bila, da se mi je to zgodilo tudi med updajtom na froyota. Posledica, telefon se sploh ni več zalaufal, ker mi ga je vedn znova pred tem restartalo. Telefon se mdal na servis, po 40 dneh so mi zamenjali ploščo. Sedaj vse BP
Očitno gre za veliko težavo, ker google vsak dan našteje več zadetkov (desire rebooting). Kar se mene tiče sem zaključil z desirjem (nov apart, po parih minutah z restart težavo). Ko se segreje pade v "rebooting mode" in po treh, štirih, petih poskusih se končno stabilizira za nekaj minut ali ur.
djordjevic ::
Očitno je provider dobil en batch tainted desirjejev.
No grave is deep enough to keep us in chains.
Nekaj povzroča pretirano segrevanje, ker ga zunaj na hladnem nisem mogel spraviti v "reboot mode". Sicer pa je na tem linku stvar nekoliko bolj razložena.
edit: Še video, včasih pride dlje, včasih po parih sekundah. V bistvu težko prebolevam abstinencno, ker me je v enem dnevu navdušil. :)
edit: Še video, včasih pride dlje, včasih po parih sekundah. V bistvu težko prebolevam abstinencno, ker me je v enem dnevu navdušil. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Karaya 52 ()
Jaz sem iz Mb-ja in sem rootal svoj Desire.
e super, lepo, bi se zrooto mojga, pa ti dam za no kavo :P
si pa ga napizdo, ce mam jas telefon v idle... oz stand by mi drži glih 2 dni...Pol rajš napiš, da ne znaš vsega izklopit.
če ga mam pa v uporabi kolk tolk redni pa ga vsaki dan polnim0,5d < 1d.
te pa povpraši še malo druge, ali pa ti naj drugi povedo kolk njim drži baterija, imam izkloplen internet, bluetoot, wifi, gps in imam nastavleno only gsm torej 2g... okej svetilnost mam auto nastavleno... te pa mi se povej, kaj lahko drugega nardis. Da mi bo telefon drzal v normalni uporabi 2 dni al kolko si reko...
Zgodovina sprememb…
_Dejan_ ::
Meni komot lahko zdrži več kot 2 dni...
Recimo zadnji delovni petek ga zjutrej odklopim ob 6:00
-Wifi je stalno ON. Policy nastavljen na 15min
-Avtomatsko preverjanje 5. email accountov na 30-60minut
-Vmes kdaj ročno preverim emaile
-Vmes kakšen klic
Ob 15h zaključim z delom vklopim BT in opravim dva klica 10-20minut in nato izklopim BT.
Zvečer je baterija na cca. 50-70%.
V soboto je telefon v idle(wifi je on ampak se po 15 min izklopi) vmes ga ene 2-3x prižgem in odigram Racing live...
V nedeljo dopoldne ob cca. 11h je baterija na 20-30%
Tako da kot je že bila debata če znaš uporabljati in nastaviti telefon ti lahko baterija zdrži dovolj dolgo, kar v mojem primeru ni in bi jo lahko mislim da če v petek nebi bilo tolikšna uporaba podaljšal za 1-2 dni...
Samo par vprašanj:
Ali si nastavil da se ti gtalk ne povezuje sam na net?
Na koliko imaš nastavljeno sinhronizacijo vseh zadev(gmail, vreme, facebook...)?
Zaslon nastavi na 2 stopnjo in zunaj po potrebi nastavi na tretjo. Avtomatske se izogibaj ker več kuri baterijo. Izklopi live wallpaper!!! ...
-Vmes kakšen klic
Ob 15h zaključim z delom vklopim BT in opravim dva klica 10-20minut in nato izklopim BT.
V soboto je telefon v idle(wifi je on ampak se po 15 min izklopi) vmes ga ene 2-3x prižgem in odigram Racing live...
Tako da kot je že bila debata če znaš uporabljati in nastaviti telefon ti lahko baterija zdrži dovolj dolgo, kar v mojem primeru ni in bi jo lahko mislim da če v petek nebi bilo tolikšna uporaba podaljšal za 1-2 dni...
Samo par vprašanj:
Na koliko imaš nastavljeno sinhronizacijo vseh zadev(gmail, vreme, facebook...)?
Zaslon nastavi na 2 stopnjo in zunaj po potrebi nastavi na tretjo. Avtomatske se izogibaj ker več kuri baterijo. Izklopi live wallpaper!!! ...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
Meni komot lahko zdrži več kot 2 dni...
-Vmes kakšen klic
Samo par vprašanj:
wallpaper je izklopljen inmam svoje ozadje, gmaila in facebooka neuporabljam, zato imam nastavleno da si sam updatam ko si hočem, gtalka pa nisem nič nastavlav kr mi je kr en bom pa ga zaj. oz. ga niti nemorem ker nisem nikjer vpisan. tako da ja
gtalk je po defaultu nastavljen da je skos online in se zelo veliko pozna na porabi baterije...
Čim si vpisal gmail naslov ob prvem vklopu telefona si aktiviral gtalk...
te pa mi se povej, kaj lahko drugega nardis. Da mi bo telefon drzal v normalni uporabi 2 dni al kolko si reko...Izklop vse radio-te (wifi, mobile internet, gps, bt), pobij vse procese in postav telefon na neko polico (kjer je po možnosti dober signal) in ga pusti idlat. Če ga čez 5 dni najdeš brez baterije, je s tvojim telefonom IMHO nekaj narobe (ali pa je tam res slab signal). To je glede vprašanja o idlanju.
Normalna uporaba(tm) pa ne obstaja.
no pol pa morm malo pregledat gtalk. ja no fora je v tem da je moj telefon skos na potovanju, in tud izgublja signal itd... mam tud killera gor, tako da redno čistim... bom pa pregledo z gtalk
no sem poklikal na te stvari off, pa bom vido jutri kaj bo telefon reko, kolko je bo ko bo zvečer. pa sporočim kako sem rešil zadevo =) no hvala
no sem poklikal na te stvari off, pa bom vido jutri kaj bo telefon reko, kolko je bo ko bo zvečer. pa sporočim kako sem rešil zadevo =) no hvala
Zgodovina sprememb…
mam tud killera gor, tako da redno čistim...
Evo tvoj razlog za prazno baterijo...
LINK
gtalk je po defaultu nastavljen da je skos online in se zelo veliko pozna na porabi baterije...
Izklopiš 'automatically sign in' in daš 'sign out' al je drugačen postopek?
To je to. Lahko še restartaš telefon da preveriš če se zalaufa...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _Dejan_ ()
sem prebrav tisti link k ga je nekdo nalepo, vendar me zanima če je kdo probo testat še tu, ker se pol mogoče res bol splača da sploh nimaš TK
sem prebrav tisti link k ga je nekdo nalepo, vendar me zanima če je kdo probo testat še tu, ker se pol mogoče res bol splača da sploh nimaš TK
Jaz ga nikoli nisem uporabljal in ga tudi ne bom... Če je aplikacija slabo napisana in stalno obremenjuje CPU, brez veze uporablja prenos podatkov jo pač ne uporabljam in jo odištaliram. Kar se tiče porabe RAM-a pa če imaš prosto 100MB ali 10MB ti baterija ne bo nič dlje zdržala...
TK ti za preverjanje porablja CPU cikle in posledično brez veze obremenjuje CPU, kar je razlog za hitrejšo porabo baterije...
Task killer je brezveze v teoriji (in večinoma tudi v praksi). Ni pa rečeno, da kdaj ne pride prav.
Npr. Legend-ov rom je imel (še ima?) za popizdit tumast bug, kjer ti je sinhronizacija Googlovega koledarja preprečila, da bi telefon šel v pravo spanje. Total time in awake time je bil vedno enak, čeprav se cel dan nisi dotaknil telefona. Si ubil koledarjev proces, ponovno zagnal koledar in je potem blo nekaj cajta ok, pol pa spet.
Npr. Legend-ov rom je imel (še ima?) za popizdit tumast bug, kjer ti je sinhronizacija Googlovega koledarja preprečila, da bi telefon šel v pravo spanje. Total time in awake time je bil vedno enak, čeprav se cel dan nisi dotaknil telefona. Si ubil koledarjev proces, ponovno zagnal koledar in je potem blo nekaj cajta ok, pol pa spet.
Swiper ::
Katera ja pa alternativa na Anrodidu za Truecrypt ali FreeOTFE? Je sploh kaj podobnega da se enostavno kopira z računalnika na telefon?
bajsibajsi ::
Kam odnesti Desire na servis (zaradi random reboota, reboot loop..itd.. skratka pregrevanja)? Je bolje iti na Mobitel, kjer sem telefon kupil ali direktno na uradni servis? In, ali dobim za cas popravila nadomestni telefon?
Ima kdo izkusnje koliko casa se caka? (vem da bom dobil popizditis, ce bojo komplicirali in ne bojo zeleli menjati plate)
Ima kdo izkusnje koliko casa se caka? (vem da bom dobil popizditis, ce bojo komplicirali in ne bojo zeleli menjati plate)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
pharaon ::
Tisti, ki imate takšno ali drugačno torbico, ohišje ali drugo zaščito za desire, lahko malo napišete, katere se splača kupiti?
Telefon imam navadno v žepu, včasih v torbici za čez rame. Osebno bi raje imel nek etui, samo me moti, da bi potem za vsako stvar najprej moral potegnit tel ven iz etuija itd.
Kaj pa tiste folije za zaščito ekrana, kako se obnesejo? Deluje touchscreen normalno potem? Se začnejo kmalu vihati ob robovih?
Torej rad bi kupil neko zaščito, vendar ne vem kakšno..
Pomoč, prosim.
Telefon imam navadno v žepu, včasih v torbici za čez rame. Osebno bi raje imel nek etui, samo me moti, da bi potem za vsako stvar najprej moral potegnit tel ven iz etuija itd.
Kaj pa tiste folije za zaščito ekrana, kako se obnesejo? Deluje touchscreen normalno potem? Se začnejo kmalu vihati ob robovih?
Torej rad bi kupil neko zaščito, vendar ne vem kakšno..
Pomoč, prosim.
JayKay ::
http://www.amazon.co.uk/Genuine-HTC-Her... jaz mam tega. ql je. telefon pa imam vedno v torbici čez rame.
c00L3r ::
Folija je najboljša 3M Vikuiti DQC-160. Touchscreen deluje popolnoma enako kot prej.
Za etui pa imam jaz takega gumijastega in je odličen:
Sem si naročil temnega in svetlega. Meni je temni bolj všeč (stvar okusa). Če bi kdo imel tak etui, me naj kontaktira prek ZS.
Sem si naročil temnega in svetlega. Meni je temni bolj všeč (stvar okusa). Če bi kdo imel tak etui, me naj kontaktira prek ZS.
pharaon ::
Ima kdo mogoče kaj takega?
http://www.mobiplanet.si/Etui-za-HTC-na...
Trakec za poteg bi znal bit priročen..
Ti gumijasti etuiji mi delujejo neestetsko, plus hočem da je telefon, ko ni v uporabi nekje zaščiten pred prahom (leča, tipke, ostale reže..).
http://www.mobiplanet.si/Etui-za-HTC-na...
Trakec za poteg bi znal bit priročen..
Ti gumijasti etuiji mi delujejo neestetsko, plus hočem da je telefon, ko ni v uporabi nekje zaščiten pred prahom (leča, tipke, ostale reže..).
Kekec ::
Jaz imam tega http://www.mobiplanet.si/Etui-za-HTC-sl... sem zadovoljen ni pa najbolj praktičen sploh kadar me kdo kliče in ga ven vlečem zna bit včasih mal nerodno je pa precej dobro zaščiten mi je že parkrat dol padu pa ni utrpel škode.
Swiper ::
Folija je najboljša 3M Vikuiti DQC-160. Touchscreen deluje popolnoma enako kot prej.
Boljši kot invisibleshield? Zakaj je najboljša razen tega da deluje kot prej? Tudi konkurenca se lahko pohvali z tem ;)
martincek1 ::
Swiper imam Nokio 5800 z apliciranim Invisible Shield že kakšno leto. Imam že polno prask na foliji(narejene z nohtom!, ne z ključi, čeprav trdijo da lahko praskaš s ključi, pa se ne bo poznalo). Sicer je dobra folija, ampak jo imam na telefonu od prvega dne in se lahko moj telefon skrije proti tistemu od prijatelja, ki ima Vikuiti. Ni primerjave... ampak sem rekel: če sem zapravil 20EUR za to folijo, pa naj ostane na telefonu...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18035 (11445) | Scaramouche |
» | HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 30668 (19026) | fishy12 |
» | Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ankete | 30488 (24651) | leiito |
» | HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 23660 (15489) | CaqKa |
» | Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 17076 (11885) | cucolino |