» »

HTC Desire

HTC Desire

««
36 / 55
»»

Zurbum ::

to sem zasledil na enem forumu:

Hi *******, I understand your concern regarding battery life on your Nexus One device. The following steps should significantly extend the battery life on your phone. Please connect the phone to the charger with the phone powered on, and allow the phone to charge until the notification LED is green, indicating the device is fully charged. Disconnect the phone from the charger, and power it off. Reconnect the phone to the charger with the phone powered off, and allow the phone to charge until the notification LED is green. Disconnect the phone from the charger and power it on. Once the phone is powered completely on, power it off again and reconnect it to the charger until the notification LED is green. Disconnect the phone, power it on, and use it. You need to use this sequence only once. If the issue of battery life on our phone persists, I recommend you contact our HTC accessory department directly.

moxon ::

jaz sem to ravnokar na svojem Legendu sprobal, ko se je telefon napilnil in sem ga ugasnil nato spet priklopil na polnilec se je ravno 10 sekund polnil izklopljen. Ne vem če bo to kaj pomagalo k daljši avtonomiji :) bomo videli

nuclear ::

Zdravo. No v nasljednjem tednu bom nabavil telefon. Odločam se med HTC Desite HTC Desire in HTC Legend HTC Legend. Pa me zanima, če mi lah svetujete malo? Zakaj je Desire dražji po redni ceni, in kateri se bolj prilega v roki?

Meni se zdi Legend malo lepši design.

hvala
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

djordjevic ::

Na kratko: desire je po tehnični plati boljši (boljši proc, več spomina, večji zaslon), legend (pa za marsikoga) lepše oblikovan. The choice is yours. :) Predlagam, da sprobaš oba in se odločiš na licu mesta.
No grave is deep enough to keep us in chains.

PrimozR ::

Za teh 20 EUR je totalen no brainer Desire. A Legend sploh že ima Froyo?

PIPI kaj to pomeni "je totalen no brainer Desire".. Ga grajaš ali hvališ? lol

No, jaz pa sem se na licu mesta odločil za Legenda, preprosto mi je lepši, v roko boljše sede in še bolj odporen. Kakor za koga. Priporočam, da se vsak odloči na licu mesta. Je pa res, da z Legendom zaradi slabšega procesorja nimam težav. Na njem gledam filme, zraven tega imam vklopljen še wifi/mobile in nimbuzz :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: moxon ()

nuclear da ni za razmišljati pri izbiri - vzameš Desire - ima večji zaslon, večjo (vedno bolj standardno) resolucijo, boljši CPU, več RAMa, boljšo podporo (navsezadnje je bil to flagship model), itd.

EDIT: odporen na kaj? Padce? Velike razlike 100% ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

moxon je izjavil:

No, jaz pa sem se na licu mesta odločil za Legenda, preprosto mi je lepši, v roko boljše sede in še bolj odporen. Kakor za koga. Priporočam, da se vsak odloči na licu mesta.

+1

Mislim, da bo to kar težka odločitev.. Bo treba jutri iti pogledati.

__Devil__ ::

Desire vzami, nebo ti żal. Dela kot urca :D

Devil sicer grem pogledat mogoče v drugem tednu ker danes ne bo časa.. Zanima me kako legne Desire v roko? Se ti zdi prevelik?

Mogoče pa bi počakal na Desire HD.. Ampak tisto je res velik telefon, je pa super za večpredstavnost.

lurker ::

Odvisno kako veliko roko imaš. Jaz Nexusu One (isto kot Desire) ne morem držat in udobno s palcem delat čisto vseh "touch-ev" po zaslonu. Se da, ampak ne udobno. Je pa res, da mi Legenda v roki ni bilo nič bolj prijetno držat (zaradi drsečega aluminija).

Za vse ostalo je pa Desire boljša izbira. Kar vprašaj lastnike Legenda kdaj dobijo Android 2.2.:D

lurker je izjavil:

Kar vprašaj lastnike Legenda kdaj dobijo Android 2.2.:D

Ma, dol mi visi za njega. ;)

nuclear je izjavil:

Devil sicer grem pogledat mogoče v drugem tednu ker danes ne bo časa.. Zanima me kako legne Desire v roko? Se ti zdi prevelik?

Mogoče pa bi počakal na Desire HD.. Ampak tisto je res velik telefon, je pa super za večpredstavnost.

Desire mi popolnoma lepo sede v roko, ampak imam relativno veliko roko oz. dolge prste :)

Desire HD se zdi že nekoliko velik (ima koliko, 4,3 palce? Običen Desire je 3,7), ne toliko zaradi uporabe, bolj zaradi prenašanja telefona v žepih.

Swiper ::

Pozdravljeni... Nekaj me zanima glede ekrana. A se še vedno da dobit Desire za AMOLEDom pri mobitelu ali so samo z SLCD? Naslednji teden bom vzel enega in bi rajše videl AMOLED... So kake razlike na škatli?

Hvala.

index ::

@moxon

Legendom zaradi slabšega procesorja nimam težav. Na njem gledam filme...

Daj mi reči s katerim programom gledaš filme,kateri format so filmi?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: index ()

dvihtelic ::

Pozdravljeni, tudi mene zanimajo ali imajo na mobitelu Desire z AMOLED zaslonom?

Danes sem klical center v Mariboru in vse kaj imajo je s SLCD :( Ljubljano nisem dobil, noben se ne oglasi.

dvihtelic ::

Sem jaz klical v Lj in mi je prijazna gospa rekla da na škatli pod statisktiko nikjer ne piše AMO led ampak samo touch sensitive sreen, zato.....
Zdej bi pa lepo prosil enega junaka, da mi napiše v čem je razlika teh dveh zaslonov oz + in -

SLCD ima malo lepšo sliko, slabše vidne kote, boljše se vidi na soncu, na testih se je pokazalo da tudi več baterije kuri (30%) čeprav HTC trdi da je SLCD bolj varčn.

index je izjavil:

@moxon

Legendom zaradi slabšega procesorja nimam težav. Na njem gledam filme...

Daj mi reči s katerim programom gledaš filme,kateri format so filmi?

Filme, ki nimajo zapečenih podnapisov v sliko, gledam z mVideoPlayerjem - menim, da je eden boljših in tudi brez reklam. Je pa tako, ker si filme sam konvertiram s programom WinAVI MP4 Converter iz divx v MP4 format in tako tudi zraven zapečem podnapise, ponavadi uporabljam kar vgrajen video player, je več kot odličen. Pri prejšnjem, ki sem ga omenil je boljše mogoče edino to, da s pritiskom na ekran sprožiš pavzo (odvisno od nastavitev) medtem, ko vgrajeni player te opcije nima. Skratka bolj kot ne uporabljam kar vgrajen video player. Filme gledam brez problema, glede na to, da sem se navadil na gledanje filmov na Nokiji E71 z Legendom nimam problemov :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: moxon ()

bajsibajsi ::

Zakaj bi zapravljal cas s konvertiranjem .avi v .mp4, ce lahko uporabis Rock player ali yxplayer.

zato, ker avi zasede vec prostora. Za en film se ne sekiram, kaj pa celotna sezona neke nanizanke? v tem primeru bi prostora na kartici zmanjkalo :) če bi pa zmanjšal resolucijo avi datoteke na nizjo pa spet nisem nic naredil, saj bi taksna operacija vzela enako oz vec casa kot samo konvertiranje iz enega v drugi format :)

bajsibajsi ::

Saj se me ne tice, pa se offtopic je ampak... A ti resno uzivas ob gledanju celih sezon nanizank na telefonu? :)

index ::

Se mi je kar zdelo da bo treba konvertirat, čeprav glede na to kaj naši mlinčki zmorejo "vse" bi pa res lahko nudili večji suport videu.....

Karaya 52 ::

Odlocam se med wildwire za 30€ in desire za 120€. Se splaca dati 90€ vec? Kolikor sem razbral iz debate je razlika v ekranu in procesorju, funckije so pa iste?

Kupi legend za 60EUR. ;)

pharaon ::

Karaya52, od kje take cene?
Kateri ponudnik?

Karaya 52 ::

Bouygues, Francija, Orange in SFR sta se drazja (mogoc ne za apple fane, ki jih tu mrgoli). Telefonija je tu draga, paketi so drazji in ponujajo veliko manj, ampak vseeno bolje kot predplacniski paketi, ki stanejo toliko kot klici na 090. Ponudb za legend nisem gledal, tak da mi ostaneta wildwire in desire.

Desire, nujno. Wildfire je en glorified feature phone, na katerem Android 'komajda' laufa. Sicer precej bolje od Tattooja, ampak še vedno to ni to.

Pa nekaj aplikacij ne dela zaradi majhne ločljivosti (240 x 320 pik). Za tako ceno nimaš kaj razmišljat, Desire.

JerryP ::

PrimozR je izjavil:

Desire, nujno. Wildfire je en glorified feature phone, na katerem Android 'komajda' laufa. Sicer precej bolje od Tattooja, ampak še vedno to ni to.

Pa nekaj aplikacij ne dela zaradi majhne ločljivosti (240 x 320 pik). Za tako ceno nimaš kaj razmišljat, Desire.

Feature foni so razni samsung corbiyi, pa stari, itd. kjer lohka nalagaš samo razne java aplikacije, wildfire zmore mnogo več.

Lahko bi rekel tudi tko, povej mi kaj bistvenega kar od pametnega telefona pričakuješ da ne bi laufalo na njem?

In ja sem uporabnik wildfire že 2 meseca, vmes testiral desireja, ter legenda in me je tole kar si napisu ornk zmotilo8-)

Desire ni velik telefon. Čisto ok Pocket PC. Desire HD tudi ni neki problem :)

jeryslo ::

Zanima me, če še komu dela scrollanje pod All apps počasneje, oziroma kot da bi se zatikalo potem ko je naložil nekaj dodatnih aplikacij iz marketa. Namreč jaz sem opazil, da najprej ko sem dodal prvo novo aplikacijo, še ni bilo teh problemov, sedaj ko pa imam že kakšnih 10 novih, pa je to že prav moteče. Mogoče ga pa moti preveč novih ikonc (hec):)

Willy White ::

Eno stran nazaj sem zasledil o avtonomiji baterije itd. Zanima me, če še velja pravilo, da je potrebno telefon polniti ko se baterija dokončno izprazni in če, kaj se zgodi, če jo polniš ko ima npr. 50%. Govorim zgolj zato, ker baterija ni vedno na 0-5% ko se vležeš v posteljo. Zna pa biti kar sitno, da se spraviš iz 30% ali več vsako noč spravljati baterijo pod 5%, da daš lahko polniti.

destroyer2k ::

jeryslo

Si dal tazadnji update (za froyo update je prišel še eden)? Sem imel isti problem pa mi zadnji update popravil to.

_Dejan_ ::

Vseeno je kdaj polneš. Jaz vedno polnim na 30-50% oz vsak večer.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

_Dejan_ je izjavil:

Vseeno je kdaj polneš. Jaz vedno polnim na 30-50% oz vsak večer.

Od vedno sem imel v glavi to prepričanje o izpraznjeni bateriji in polnjenju. Če pa je vseeno, pa je to samo plus.

Si imel pravilno, zaradi starih baterij.

destroyer2k je izjavil:

jeryslo

Si dal tazadnji update (za froyo update je prišel še eden)? Sem imel isti problem pa mi zadnji update popravil to.

Zadnji update imam naloženo, še kakšna druga ideja?

Good Guy ::

jeryslo je izjavil:

destroyer2k je izjavil:

jeryslo

Zadnji update imam naloženo, še kakšna druga ideja?

naredi factory reset oz "hard resert" (tisto ki izbereš iz menuje pred bootom telefona)

po tem je men delovalo perfektno, pred tem pa iste težave kot ti

Preletel sem vseh vaših 36 napisanih strani v tej temi in lahko rečem da ste me z napisanim prepričali v nakup tega telefona. Ima mogoče kdo kakšno informacijo če jih imajo še na zalogi v kakšnih simobilovih centrih, samo tko informativno če ga je v bližnji prihodnosti kdo nabavil, ker ponavadi že imam takšno srečo da ravno telefon, ki ga kupujem, kar zgine s polic prodajalcev:)

JerryP ::

Jutri naj bi prišel v btcju. PM me če te zanima

Heisenberg ::

kako pa je s kakšno informacijo glede dobavljivosti Desire HD ?

martincek1 ::

Bo še treba malo počakati, kakšen mesec vsaj. (čisto okvirno)

A imajo pri nas desire z amoled ali s slcd zasloni?

Zurbum ::

Mislim, da le še z slcd.

Pa se opazi kej ta razlika pri uporabi? Bral sem, da bi naj barve bile manj "polne" pri slcd...
Še kakšna druga razlika? Kako je z avtonomijo baterije potem? Kateri pokuri več baterije?

Good Guy je izjavil:

naredi factory reset oz "hard resert" (tisto ki izbereš iz menuje pred bootom telefona)

po tem je men delovalo perfektno, pred tem pa iste težave kot ti

Factory reset povrne samo telefon v prvotno stanje (telefonov flash pomnilnik), medtem ko SD kartice se ne dotakne, ne?
««
36 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7718035 (11445) Scaramouche
»

HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
18530668 (19026) fishy12
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15030488 (24651) leiito
»

HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
20323660 (15489) CaqKa
»

Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7417076 (11885) cucolino

Več podobnih tem