» »

HTC Desire

HTC Desire

««
33 / 55
»»

destroyer2k ::

flajer

Človek božji a ti AUTO UPDATE funkcija ne zadošča? Drugače pa poveži se na wi-fi in pojdi pod SETTINGS->ABOUT PHONE-> SYSTEM SOFTWARE UPDATES-> in daš check now. Ko boš naredil chech now bo sistem našel 2.2 update in ti ga bo potegnilo in naložilo na telefon (brez rootanja itd.).

flajer ::

Nimam pojma kako to gre, ker še nimam telefona. Pa bi rad vedel a ga bom moral še kam nosit (kot sem moral Špico) ali ne. :)

PrimozR ::

Ne.

flajer ::

Hvala!

Ga že imam in je že na 2.2 :)

c00L3r ::

Telefon imam zdaj že skoraj 5 mesecev. Sem izredno zadovoljen s skoraj vsem, razen baterijo. Ta je obupna. Telefon dam večer polnit, zjutraj ga odklopim. Večer preden grem spat je baterija med 50% - 60%. To je premalo. V to je vključeno nekaj klicev, povezava na EDGE, vkopljen Sync in mogoče 20 min iger/brskanja/email.

Telefon zdrži sicer 2 dni, ampak moram bit previden da drugi dan popoldan ne telefoniram preveč ;((

Gambi ::

Updejtat ni tezko tam gres setting about phone, update. Sam sem jaz neki zajebu sem prek wifi downloadal pa mi je dokoncal hotu instalirat pa mi je napisal premalo prostora pol sem dal cancel in je update izginil in zdej ga ne morem updajtat,
Mam pa še eno prošnjo oziroma ponudbo:
Ali je kdo iz ljubljane in mi je pripravljen rootat desire in namesitit market enabler: sam imam premalo izkusenj na tem področju in rajsi ne bom poskusal( sem prebral, da se da neki zajebat). v zamenu mu lahko dam karte za olimpijo ali več kart za slovensko nogometno reprezetanco na severni tribuni.

jeanmike ::

Včeraj sem si z marketa pobral LauncherPro in danes sem ga nadgradil na LauncherPro Plus. Stvar deluje neverjetno hitro. Sense sem hitro opustil, ker zadeva deluje 10x hitreje, brez vsakršnega zatikanja. Res priporočam. Avtor tudi dodaja svoje Widgete ki jih bo vedno več. Tudi možnosti personalizacije so neomejene. Zdravn sm si pobral še aplikaciji "tajm" in "BattStatt" Prva za uro druga za baterijo.

m1h4 ::

danes prinesel domov tole napravico, zaenkrat lahko samo rečem da me še ni razočarala, ko malce bolj stestiram napišem še kaj.

Telefon imam dva dni in mi baterija zdrži komej en dan (povnit dam čez noč in zvečer je zadeva že prazna do te mere da se telefon ugasne), ugasnjeno mam iskanje wi-fi, sync, ter redno ugašam programčke. Uporabljal sem ga za par klicev pa malce srfanja po netu. Koliko pa vam kej zdrži? Ali uporabljate kaksen widget za baterijo?

debil ::

Ne killat programov. Raje poglej kje se ti samodejno povezuje na net in to prekini, boš več pridobil.
Battery Watcher widget za baterijo je kar uredu.

Pesimist ::

PolentoZer je izjavil:

Koliko časa vam kaj baterija v povprečju zdrži ob normalni uporabi? :)

1 uro max mogoce pri uporabi za katero je smart phone namisljen. wifi brskanje... Baterija gre dol kot da elektrika zastojn. :P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Kekec ::

Na voljo je nov update http://www.androidcentral.com/htc-desir... sam malo preberite komentarje nekateri jamrajo da imajo težavo pri nadgradnji preko wifi-ja, čeprav jaz nisem imel nobenih težav.

Good Guy ::

Kekec je izjavil:

Na voljo je nov update http://www.androidcentral.com/htc-desir... sam malo preberite komentarje nekateri jamrajo da imajo težavo pri nadgradnji preko wifi-ja, čeprav jaz nisem imel nobenih težav.

so mogoče updejt umaknil?

včeraj zvečer mi ga je našlo. danes mi ga pa ne.

Hm to pa nevem ker sem ga že updejtu maš na xda link, je pa baje problem pri rootanih telefonih, tistim ne gre.

_Dejan_ ::

Kekec je izjavil:

Hm to pa nevem ker sem ga že updejtu maš na xda link, je pa baje problem pri rootanih telefonih, tistim ne gre.

Tako kot vedno :D Rotani morajo počakati na custom update...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

_Dejan_ je izjavil:

Kekec je izjavil:

Tako kot vedno :D Rotani morajo počakati na custom update...

nimam rotanega:)

Če ti update ne dela probaj restartati telefon in če še vedno ne bo pač čakaj dokler ne bo na voljo :D
Lahko pa da ima HTC takšno logiko:
-Izda update in obvesti določene uporabnike različnih forumov
-Počaka par ur da se nekaj userjev naloži update in počaka na odzive uporabnikov
-Nato update za kakšen teden umakne in pripravi manjši popravek...

Si probal "Check now"

Kekec je izjavil:

Si probal "Check now"

seveda :)

Je kdo slučajno kupil folijo za na ekrat (tisto proti praskam) in pa ovite iz gume? Prvič kupujem folijo pa me zanima, če so vse enake je treba na kej gledat al je vseeno?

m1h4 je izjavil:

Je kdo slučajno kupil folijo za na ekrat (tisto proti praskam) in pa ovite iz gume? Prvič kupujem folijo pa me zanima, če so vse enake je treba na kej gledat al je vseeno?

Smo že debatirali o tem :D
Jaz imam na svojem Vikuiti™ DQC-160 pravtako nekaj frendov in smo/so zadovoljeni.
Kar se tiče silikon ohišja jaz ga ne uporabljam ker imam peder-tošl imam pa mislim da še eno silikon ohišje doma...

Vikuiti™ DQC-160 za folijo. Je vredna tistih 10EUR.

Glede baterije, pa sem jaz ugotovil, da mi največ požre EDGE povezava. Če izklopim mobile networks telefon drži 3+ dni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c00L3r ()

Jep, če izklopiš Mobile network in nasatviš na Network Mode na GSM potem telefon drži zelooo dolgo, seveda ga običajno surfanje preko wifija izprazne ampak če ga pa imaš samo za telefoniranje potem pa držiii.

bajsibajsi ::

Ni slabo kaj...

http://www.imagebam.com/image/4b01e9972...

http://www.imagebam.com/image/0ea023972...

BTW, matr mori ST pri nalaganju oz. linkanju slik!

Zgodovina sprememb…

Mori? Kaj točno??

js osebno ::

Zakaj potem sploh imaš tak telefon? Ker glede na čas delovanja ne zgleda, da bi ga sploh kaj uporabljal.

krho ::

Predvidevam, da primarno za telefonirat, in koledar tako kot jaz. Ter na dopustu za dostop do neta, da se ne vlači prenosnika sabo...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

js osebno ::

Aja. Te stvari enako učinkovito opravijo precej cenejši telefoni. IMO.

Lion29 ::

eni pac majo denar in si to pac lahko privoscijo

po isti logiki bi potemlahko gledal avte....

recimo lupo 3l porabi izredno malo bencina in te dokaj udobno prrepelje iz tocke A do tocke B in kosta relativno malo...

na drugi strani nek ferrari stane 200x tolko kot tisti lupo, porabi 5x vec bencina in lahko te celo manj udobno pripelje od tocke A do tocke B...

ampak se vedno ljudje kupujejo ferrarije
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

js osebno je izjavil:

Zakaj potem sploh imaš tak telefon? Ker glede na čas delovanja ne zgleda, da bi ga sploh kaj uporabljal.

Tipicno spet delamo predpostavke in skacemo k zakljuckom.

Saj to NE pomeni, da moj telefom vedno zdrzi preko 6 dni brez polnitve baterije in da imam vedno tako nizek "awake time". Najbrz ne bi naredil slik, ce se mi ne bi zdelo, da tisti cas malenkost izstopa (od vasega jokanja nad slabo baterijo) in je vredno to dokumentirati.

Nekateri imajo privatni telefon in sluzbeni, ali pa imajo po dva telefona oz. vec. Ce bi prebiral ta cel post, bi videl da sem ze nekajkrat (spet predvsem zaradi vasega jokanja nad baterijo) objavil up/awake time. Seveda z bistveno krajsim up tajmom (2-3 dni), a zato vec urnim awake tajmom in vcasih tudi napisal priblizne case uporabe aplikacij, govora, igranje iger..itd itd.

Mimogrede, drugo sliko sem prilozil ravno zato, da ne bi folk nabijal, da je awake time 0, da sem imel telefon pol metra od oddajnika, nastavljen na GSM only.. in bla bla bla.

SMART PHONES FOR SMART USERS!!! :p

Zgodovina sprememb…

http://www.engadget.com/2010/09/13/spot...

Tolk o boljši vidljivosti in manjši porabi baterije v primeru S-LCD. Seveda je nabor testnih primerkov izredno majhen, a vseeno...

in kje je razlika?

djordjevic ::

Reading is tech.
No grave is deep enough to keep us in chains.

djordjevic je izjavil:

Reading is tech.

navaden uporabnik ne bo porajtu razlike... nima veze tle branje tega članka ki primerja vsak pixel zaslona...

V članku piše tudi, da je novi SLCD ekran prej porabil baterijo kot AMOLED. Glede na to, da večina uporabnikov Desire-a jamra nad kratkim časom avtonomije, je to slaba novica za kupce novih primerkov.

c00L3r je izjavil:

V članku piše tudi, da je novi SLCD ekran prej porabil baterijo kot AMOLED. Glede na to, da večina uporabnikov Desire-a jamra nad kratkim časom avtonomije, je to slaba novica za kupce novih primerkov.

to pa skor ni za verjet.. 1x prej... samo zarad ekrana..

OnFire ::

A mi lahko nekdo, da link do tutoriala kako rootat Dezajerčka? (In sicer 2.2 FroYo verzija.)

BladE_ ::

OnFire je izjavil:

A mi lahko nekdo, da link do tutoriala kako rootat Dezajerčka? (In sicer 2.2 FroYo verzija.)

3klike po googlu... brat pa znaš? http://forum.xda-developers.com/forumdi...

Tezaab ::

Good Guy je izjavil:

c00L3r je izjavil:

Ni reku da enkrat prej, reku je da ekran prej porab baterijo :) (v clanku pise, da je amoled imel se 30% baterije, ko je bil slcd prazen)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tezaab ()

martincek1 ::

Pa so to testirali 10 ali večkrat, ali je bil to samo 1 poizkus? Ker meni tudi enkrat zdrži 3 dni, enkrat pa 2 pa pol. :)

Tezaab je izjavil:

Good Guy je izjavil:

c00L3r je izjavil:

Ni reku da enkrat prej, reku je da ekran prej porab baterijo :) (v clanku pise, da je amoled imel se 30% baterije, ko je bil slcd prazen)

Ups:|

my bad..

no po dolgem času je tut men updejt najdlo.. očitno so ga na htc-ju umaknil za neki časa(vsaj kokr sm po tujih forumih zasledu)

mirage ::

A je treba desire pred prvim vklopom napolniti do konca al ga lahko vklopim med polnenjem?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirage ()

gendale ::

ne ni treba

Jaz se (ne glede na vse trditve, ki sem jih slisal, bral, videl, sanjal..itd, ki negirajo spominski efekt) se vedno drzim pravil stare sole in polnim GMS baterije po starih postopkih.

Nov GSM oz baterijo vedno polnim cca 8-16 ur. Ni filam telefona kadarkoli oz redko kdaj stukam energijo nekje na vmesnem stanju baterije. V vecini primerov polnim takrat, ko telefon ze sam ugasne (vcasih celo namenoma porabim/pohitrim zadnje procente energije) in nato napolnim polno.

Vem da se zdi to enim nezaslisano in nemara celo nepotrebno ob "znanstvenih" trditvah danasnjih baterij, celic...itd. A z malo reda, se da to povsem uspesno izvajati. Najbolje da vsak sam presodi in verjame tistemu cemur zeli. :)

Po prebranem sodec ucinkovitost in stanje moje baterije krepko prekasa vecino uporabnikov Desire telefona. Zgolj nakljucje?

Zgodovina sprememb…

to z filanjem baterije 16 ur je staro že 10 let.. in je danes brezpredmetno...če se zarad tega boljše počutiš.. go ahead.

teoo ::

eni pravijo da se splača to naredit, za izboljšanje avtonomije

http://forum.xda-developers.com/showthr...
defying gravity

teoo je izjavil:

eni pravijo da se splača to naredit, za izboljšanje avtonomije

http://forum.xda-developers.com/showthr...

zanimivo.. bomo probal

Good Guy je izjavil:

to z filanjem baterije 16 ur je staro že 10 let.. in je danes brezpredmetno...če se zarad tega boljše počutiš.. go ahead.

I went ahead... ampak zaradi tega (poleg ostalega seveda) jaz polnim svoj Desire v povprecju 2x na teden, medtem ko "vi" polnete vsak poldrugi dan. :P

bajsibajsi je izjavil:

Good Guy je izjavil:

I went ahead... ampak zaradi tega (poleg ostalega seveda) jaz polnim svoj Desire v povprecju 2x na teden, medtem ko "vi" polnete vsak poldrugi dan. :P

ne vem kako je pri ostalih ampak tudi jst polnim največ na 4 dni...s tem da sem prvič filal kakšno urco.. tok da je mobitel javu da je baterija polna

moxon ::

Avto pa vama potroši 3L/100km ja pa jaaaa. No razen če imata telefon nonstop na stand by :)
««
33 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7718084 (11494) Scaramouche
»

HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
18530757 (19115) fishy12
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15030678 (24841) leiito
»

HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
20323782 (15611) CaqKa
»

Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7417160 (11969) cucolino

Več podobnih tem