» »

HTC Desire

HTC Desire

««
34 / 55
»»

bajsibajsi ::

moxon je izjavil:

Avto pa vama potroši 3L/100km ja pa jaaaa. No razen če imata telefon nonstop na stand by :)

Lahko ostanes kreten in se naprej jokas, kako prekleto slabo(?) baterijo ima Desire. Ali pa ukrepas pravilneje in s pametnim ravnanjem opazno podaljsas avtonomijo baterije.

BTW, trenutno stanje:
Up time 6 ur 55m, Awake time 14 min... stanje baterije 100%.

js osebno ::

Nekaj podobnega z baterijo delam tudi jaz, seveda odkar sem kupil dodatno..
Sicer nimam Desira, je telefon neke druge pasme, pa vendar... na vsakih ~30 polnenj je treba litij-ionsko baterijo popolnoma sprazniti, da se ponastavi "števec" elektrike, ki je na voljo.. do sedaj sem vedno polnil telefon vsak dan, ker ga pa vedno spraznim (imam jajca ker je v torbi še ena baterija..) mi baterija zadnjih nekaj tednov zdrži povprečno dobra dva dneva ob precejšni uporabi.. nova baterija pa seveda še kakšen dan dlje.. (avto mi kuri 10l/100km, to pa zato ker veliko vozim v klanec)

dmok ::

js osebno je izjavil:

na vsakih ~30 polnenj je treba litij-ionsko baterijo popolnoma sprazniti, da se ponastavi "števec" elektrike, ki je na voljo..

Zanimivo, to je ravno kontra priporočilom, ki pravijo, da teh baterij ni dobro popolnoma izprazniti.

d.

_Dejan_ ::

bajsibajsi je izjavil:

moxon je izjavil:

Avto pa vama potroši 3L/100km ja pa jaaaa. No razen če imata telefon nonstop na stand by :)

Lahko ostanes kreten in se naprej jokas, kako prekleto slabo(?) baterijo ima Desire. Ali pa ukrepas pravilneje in s pametnim ravnanjem opazno podaljsas avtonomijo baterije.

BTW, trenutno stanje:
Up time 6 ur 55m, Awake time 14 min... stanje baterije 100%.

Ravno sedaj si potrdil da ti telefon v žepu miruje dobrih 6h in 40minut. Tale uptime in awake time ti ne pomeni nič. Recimo meni kaže uptime: 124:47:15
Awake time pa 13:03:30
In to ne kaže od zadnjega polnenja ampak od kar si nazadnje prižgal telefon, pa je vseeno ali si ga polnil vmes ali ne timer teče naprej...
Recimo moj je na 84% in je odkar je odklopljen iz polnilca minilo 10h 51min. Med tem časom je avtomatsko na vsake pol ure čekiralo 5 email računov, bilo par klicev, malo igranja igrice ...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

@dmok
Ko mi spraznemo baterijo "do konca" se ostane cca 4% energije, saj ima sama baterija zascito pred resnicnih popolnim praznjenjem, ker bi drugace taka baterija umrla.

@Dejan
Ravno zato sem k svojemu "dokazilu" stanja baterije zacel prilagati tudi "unplugged" time. Poleg tega pa napisal, da baterijo polnim, ko aparat ugasne oz. jo celo sam spraznim (da jo nato polnim od zacetka skoraj nicelne zascite).

Tudi popolnoma nic nisem potrdil, saj sem napisal tudi nekaj minutni Awake time in NE zgolj Up time. Pa tudi ce bi bil awake time zgolj tistih par sekund, ki bi mi dovolile, da bi pogledal stanje baterije, vseeno ne mores mimo dejstva, da je bila baterija v stanju 100% po vec urnem idle tajmu.

Sicer pa ne vem koga sploh poskusam prepricati (in dajati tudi nasvete)... ce ti ustreza manj primerno ravnanje s telefonom in vsako dnevno polnjenje baterije.. tudi prav.

Drugace pa sem tudi sam ravno v tej temi zabelezil, da sem spraznil baterijo ze v kakem poldnevu (predvsem z igranjem graficno intenzivnejsih iger). A to ne more odvrniti od dejstva, da se da z ustreznejso uporabo in predvsem pametnejsim ravnanjem avtonomijo baterije opazno podaljsati.

Zgodovina sprememb…

Seveda se da avtonomijo podaljšati tu ni dvoma... Vendar če imaš telefon za poslovno uporabo ti več kot 1 dan žal ne bo zdržal...

BladE_ ::

@_Dejan_ se popolnoma strinjam s tabo. Če telefona ne uporabljaš skoraj nič je normalno, da zdrži 4-5 dni, kar pa je totalno brezveze in stran vržen denar. Rajši si kupiš nek telefon za 10€, ki im funkcijo klica in SMSa, ker za drugo se ga zgleda niti ne uporablja....

js osebno ::

@BladE
to temo smo obdelovali nekaj strani nazaj.. primerjava je bila med Cliom in Mercedezom pomoje.. Z obema se da priti na cilj..

...in pri obeh lahko poraba opazno odstopa, glede na dane pogoje in ne/ustrezno ravnanje z njima. :P

bajsibajsi je izjavil:

...in pri obeh lahko poraba opazno odstopa, glede na dane pogoje in ne/ustrezno ravnanje z njima. :P

Zdej boš reku da je za desire "ustrezno" ravnanje, da je skos v žepu in v spanju? Mislim da si zgrešil point zakaj se tak telefon uporablja... V takem primeru bi ti bil recimo wildfire ali celo kakšna nokia bolj primerna, ker itak ne rabiš zmogljivosti in funkcij, ki jih desire omogoča...
Ali ga rabiš 30min dnevno da ga pokažeš puncam in prijateljem in se s tem potešiš?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _Dejan_ ()

Z zmogljivostmi in funkcijami mislis non stop Wlan on, non stop BT on, auto sync na 5 sekund, background data sync, vibro notifikacij, svetilnost zaslona na auto ali nemara celo na high, haptic feedbekom, predolgim screen time intervalom,... in se bi lahko nasteval. Ne tega kot pameten uporabnik res ne potrebujem. Pa ti?

Saj razumem, da gre nekaterim v nos in so nezadovoljni, ker morajo svoj telefon polniti vsak dan; nekateri celo dvakrat na dan. A nobene potrebe ni po posplosevanju kaj je nekomu drugemu bolj primerno in k skakanju neutemeljenim - ali celo neumnim - zakljuckom.

Seveda pa sem po drugi strani povsem preprican nad vaso potrebo in posledicno logicen nakup tako zmogljivega in funkcijskega telefona, kot to Desire omogoca. ;=)

bajsibajsi je izjavil:

Z zmogljivostmi in funkcijami mislis non stop Wlan on, non stop BT on, auto sync na 5 sekund, background data sync, vibro notifikacij, svetilnost zaslona na auto ali nemara celo na high, haptic feedbekom, predolgim screen time intervalom,... in se bi lahko nasteval. Ne tega kot pameten uporabnik res ne potrebujem. Pa ti?

JA.

Wifi allways on: Zakaj bi porabljal GPRS prenos če lahko wifi, sploh sedaj ko so močno okleščili pakete? Seveda wifi policy nastavljen na 15min torej ko si na področju izven pisarne in ni wifi-ja se pač izklopi.

BT večinoma tudi ON: Ponavadi je težko tipkati in govoriti po telefonu, slušalka pa reši to težavo.

Auto sync emailov na ON in 5-10minut: Za hiter odziv stranki je potrebno pravočasno dobiti sporočilo in posredovati. Bi naprimer ti če bi se šlo recimo za tvoj hosting in bi ti crknila stran rad čakal 1h ali več na odgovor? Dvomim da bi bil vesel če bi čakal več kot 15 minut in bi že sitnaril po telefonu... Ali pa bi recimo želel v sletni trgovini nekaj kupiti, kar nujno rabiš in nikjer drugje ne moreš dobiti pa imaš probleme pri nakupu... Se ti zdi čakanje nekaj ur smiselno ali raje vidiš da se tvoj nakup čimpreje sprocesira in pomožnosti pošlje še isti dan?

background data sync: Seveda da mora biti on ker drugače veliko aplikacij kljub wifi povezavi ne deluje...

vibro notifikacija je priročna ker če imaš tel v etuiju se zvočnik zelo slabo sliši...

svetilnost zaslona na drugi stopnji(Prva je itak neuporabna oz. uporabna samo v čisti temi), tretja pa tudi zunaj na soncu ni uporabna in se nič ne vidi... timeout interval 1 minuta.

Pametni uporabnik != Poslovni uporabnik
Pametni uporabnik nebi kupil takšnega telefona če bi ga imel večino časa neuporabljanega v žepu, predalu ali na mizi...

krho ::

Meni je telefon danse javil, da je nov update... Najbrž tisti, ki je bil kakšen teden nazaj umaknjen... Nisem še nadgradil, ker še nisem napolnik baterije.. ju3 1x.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

No, pa se je znova potrdilo, zakaj morate polniti telefon dnevno. Vsekakor moram priznati, da ste sami "poslovnezi" na ST forumu. :P

Pameten uporabnik, ki mimogrede uporablja vec ali manj VSE kar uporabljate vi, le da manj intenzivno in seveda zgolj po potrebi v danem casu ter s tem lahko in zna rokovati pametneje in bolj preudarno, pa po vasem mnenju nikakor ni upravicen do tako funkcijsko zmogljivega telefona, ampak naj bi bil povsem zadovoljen s telefonom za 10 evrov. Dej ne bluzite no!

bajsibajsi je izjavil:

No, pa se je znova potrdilo, zakaj morate polniti telefon dnevno. Vsekakor moram priznati, da ste sami "poslovnezi" na ST forumu. :P

Pameten uporabnik, ki mimogrede uporablja vec ali manj VSE kar uporabljate vi, le da manj intenzivno in seveda zgolj po potrebi v danem casu ter s tem lahko in zna rokovati pametneje in bolj preudarno, pa po vasem mnenju nikakor ni upravicen do tako funkcijsko zmogljivega telefona, ampak naj bi bil povsem zadovoljen s telefonom za 10 evrov. Dej ne bluzite no!

Jaz se ne pritožujem nad tem da moram polniti vsak dan, ker sem to navajen že iz prejšnjih WM telefonov da so bli vsako noč na polnilcu, pa čeprav so bili veliko manj zmogljivi kot Desire... Pač pravim, da ni nič narobe če telefon polniš vsak dan če ga tudi redno uporabljaš. Če ga pa nič ne uporabljaš(s tem mislim tudi na sinhronizacijo) in se ti sprazni v enem dnevu pa je nekaj narobe(verjetno kakšna aplikacija povzroča težave) ...

No pa sva ze malo blizje.

Ceprav.. jaz ga uporabljam vsak dan, pa ga kljub temu ni potrebno polniti (vedno) vsak dan.

Z lahkoto naredim npr. 3-4 ure ciste uporabe (klici, m-net, igre, par sporocil, kaka fotka, malo random nepotrebnega pritiskanja...itd) in ga polnim recimo tretji dan.

Ampak za razliko od vas "poslovnezev" s premisljenim uporabljanjem in z zagotovitvijo vrsto minimalnih ukrepov, ki sami po sebi ne zahtevajo nikakrsnega pretiranega napora, odrekanja ali prilagajanja, hkrati pa (bistveno) pripomorejo avtonomiji baterije in redkejsi potrebi po krajsih ali pogostejsih intervalih polnitev baterije.

Good Guy ::

Danes sem dobil nadomestno baterijo(prejšnja se mi je nenavadno napihnila) in sem probal tisto foro oz xnda forumov..

po tem ko je telefon prižgan in sveti zelena led, kar pomeni da je baterija polna, sem ga ugasnil in prižgal, spet ugasnil in dal filat, se mi je telefon filal še kakšnih 20-30min, dokler ni zasvetila zelena led.

bom poročal kako dolgo drži telefon zdaj.

destroyer2k ::

bajsibajsi

To pa ne boš tukaj sračkav, če ti boš igral 4 ure igre na desire, bo baterija šla še isti dan.

destroyer2k je izjavil:

bajsibajsi

To pa ne boš tukaj sračkav, če ti boš igral 4 ure igre na desire, bo baterija šla še isti dan.

Na taksne in podobne poste mi je neprijetno odgovarjat, saj meji ze na offtopic. Kljub temu... nauci se dojemljivo brati.

destroyer2k je izjavil:

bajsibajsi

Sej ni napisal da 4h igra igrice... Ampak da je skupna uporaba 4h...

kter app uporabljate za status baterije.. sem nainštaliral vse živo vendar vsi kažejo samo kako polna je, temperaturo.. ipd. noben app pa ne kaže kako dolgo je od zadnjega filanjna...

mataur ::

meni po cca 10 urni (ne v enem kosu), aktivni uporabi na dan, 50% internet (brez videa), 30% vse vrste pošte, ostalih 20% vsi synhroni, telefonija, foto, prenosi, multimedija...prične svetiti oranžna črtica, tko da samo še počasi zaključim z delom in na poljenje, kar pomeni vsak dan. Ženin wildfire zdrži, z enako intenziteto dva dni, brez težav. Tko kot mi 10" prenosnik zdrži preko 6 ur in 17" z boljšo baterijo...samo z dvakrat močnejšim procesorjem in grafiko, slabe 4 ure. Meni je to normalno in logično. Telefon je bomba, v vseh pogledih...ni popoln, kot ni nič na tem svetu in kdor išče napake, jih bo našel...

thramos ::

Če zmanjšaš porabo telefona, je seveda logično da bo zdržal dlje.

Ampak čirule čarule z inicialnim polnjenjem baterije, pri sodobnih baterijah nimajo veze.

BlaY0 ::

Kernel (FroYo) na Desireu nima več perflock-a vključenega, tako da dela proc na polno. Torej ko brauzaš po netu in recimo bereš nekaj, zadeva dela na polno. S tem so sicer pridobili na odzivnosti mašince (ni raznih hick-upov pri skrolanju in podobno), je pa avtonomija toliko slabša. Z uporabo orodij kot so SetCPU, Tasker, Settings Profiles in Juice Defender, se da zadevo naštelat tako, da ne žre takrat ko ni treba.

EDIT: Se opravičujem, perflock je še vedno vključen, vendar ne preklaplja med screen on/off načinom. Je pa spodnja meja pri ondemand scaling governorju 245 MHz, pod to ne gre. Sem pa siguren da se recimo knjigo da brati tudi pri 123 MHz...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

Ali je možno dobiti tak pover control kot ta na sliki?

Ta power control ma malo morje nastavitev in opcij. Rabim pa za to, da mi preklopi signal na 3G, ko vklopim data connection in na 2G, ko izklopim + še par dobrih zadev se da nastavit.

kmetek ::

tega je tone.

Dej link? Pa ne rabim tak power control kot je ze v sensu. Sem opisal kaj rabim...

jeanmike ::

SwitchPro je vse kar rabiš

Mislm, da je to to kar iscem...

Hvala

EDIT: Testiram lih kar tale widget in ne deluje dobro. Med 2G in 3G je treba ročno preklaplajt(rabim, da avtomatsko preklopi), data connection sploh ne vklopi... Na HD2 z androidom mam tak widget, ki deluje bp ampak je ze vgrajen v rom tko, da ne vem imena.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BladE_ ()

PINki ::

Vprašaj developerja.

martincek1 ::

http://www.bolha.com/oglas1272458182/

hehe še malo, še malo, .. :)

kmetek ::

kaj še malo?

jeanmike ::

še malo pa bo desire 250EUR????

Kakšno navigacijo uporabljate? Sam sem testiral copilot ampak mi nekako ne diši preveč(slaba pokritost slovenije). Kakšna druga alternativa?

jeanmike je izjavil:

še malo pa bo desire 250EUR????

Kakšno navigacijo uporabljate? Sam sem testiral copilot ampak mi nekako ne diši preveč(slaba pokritost slovenije). Kakšna druga alternativa?

motonav

MonkeyHead ::

Ono default od googla 2.2 :D

Pesimist ::

bajsibajsi je izjavil:

js osebno je izjavil:

Zakaj potem sploh imaš tak telefon? Ker glede na čas delovanja ne zgleda, da bi ga sploh kaj uporabljal.

Tipicno spet delamo predpostavke in skacemo k zakljuckom.

Saj to NE pomeni, da moj telefom vedno zdrzi preko 6 dni brez polnitve baterije in da imam vedno tako nizek "awake time". Najbrz ne bi naredil slik, ce se mi ne bi zdelo, da tisti cas malenkost izstopa (od vasega jokanja nad slabo baterijo) in je vredno to dokumentirati.

Nekateri imajo privatni telefon in sluzbeni, ali pa imajo po dva telefona oz. vec. Ce bi prebiral ta cel post, bi videl da sem ze nekajkrat (spet predvsem zaradi vasega jokanja nad baterijo) objavil up/awake time. Seveda z bistveno krajsim up tajmom (2-3 dni), a zato vec urnim awake tajmom in vcasih tudi napisal priblizne case uporabe aplikacij, govora, igranje iger..itd itd.

Mimogrede, drugo sliko sem prilozil ravno zato, da ne bi folk nabijal, da je awake time 0, da sem imel telefon pol metra od oddajnika, nastavljen na GSM only.. in bla bla bla.

SMART PHONES FOR SMART USERS!!! :p

Dokomentiro si kaj tocno? da telefon zdrzi par dni ce ga ne uporabljas? Bravo. Izklopi ga naslednic, pa bo ti polna baterija zdrzala vec tednov.

BladE_ je izjavil:

Mislm, da je to to kar iscem...

Hvala

EDIT: Testiram lih kar tale widget in ne deluje dobro. Med 2G in 3G je treba ročno preklaplajt(rabim, da avtomatsko preklopi), data connection sploh ne vklopi... Na HD2 z androidom mam tak widget, ki deluje bp ampak je ze vgrajen v rom tko, da ne vem imena.

meni dela cisto fajn. Restartaj po instalaciji. Je pa to, da vedno ko vklopim ekran po dolgemidlanju se data znak pokaze, za sekundo dve in se pol izklopi sam. Isto ko wifi izklopim se data pokaze za par sekunud 2-3 in sam izklopi.

avtomatski vklop 3g on data on pa dvomim da bos dozivel. Ker to ni mozno, niti z switchom ni mozno preklopit 2 na 3 ker vidis da ti android menu odpre.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Jaz mam vse aplikacije kuplene kere sem lahko kupo. To so pa samo te kere lahko iz trial v final aktiviras. Trenutno le launcher pro in rockplayer.
Kupil bi tudi switches pro, remote desktop pa se enih par a kaj ko nimajo trial to final in posledicno nimajo autoupdejt in easy install. Za vsak updejt pa nemislim po racunalniku brskat.

@Pesimist

Na HD2 mi zadeva preklopi avtomatsko. Gor mam 2.2 brez sensa in zaenkrat morm rect, da sem razocaran nad delovanjem Desirea... HD2 ga v vseh pogledih unic pa ceprov ne deluje use 100%...

jaz tudi nisem navdusen nad desirom in androidom, bi reje mel iphona. Jebat ga mam zaj kaj mam.

BladE: Pač Android API nima direktnega klica za to, zato tudi ne more obstajati widget, ki bi ti to počel. Ampak ti zdaj tukaj primerjaš Desire in HD2... ampak HD2 je WM foun, če se ne motim.

PINki ::

Je portan Android na HD2, ga imam tudi sam.

Thesinner ::

Ali ima še kdo težave s pošiljanjem MMS-ov (tusmobil) po nadgradnji software-a na verzijo 2.10.405.2.
Hvala za pomoč!!!

Mel sem ga na polnjenju dans. Izklopim kabel, vklopim wifi, poiscem stuff za prenasat, pogledam kolko je baterija. 89% ze dropnila? erm.

Zdaj sem si dal se polnit prenosno 3400mA baterijo, ker bom jo jutri ziher rabo. :P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

icecube ::

Thesinner je izjavil:

Ali ima še kdo težave s pošiljanjem MMS-ov (tusmobil) po nadgradnji software-a na verzijo 2.10.405.2.
Hvala za pomoč!!!

jap, kolega jih je imel.

Je bilo potrebno ponovno nastavit, ker je android izbircen ko sv**a ali pa ima tuš svoje fore:

name: TUS MMS
apn: mms.tusmobil.si
proxy: not set
port: not set
username: tusmobil
password: mms
server: not set
mmsc: http://mms.tusmobil.si:8002
mms proxy: 91.185.221.85
mms port: 8080
mms protocol: wap 2.0
mcc: 291
MNC: 70
authentication type: PAP
apn type: mms

Bodi pozoren na nastavitve. Zelo verjetno imaš samo eno vrednost drugače nastavljeno. Pri kolegu je bil "authentication type" napačen

Thesinner ::

icecube je izjavil:

Thesinner je izjavil:

Hvala za pomoč!!!

jap, kolega jih je imel.

Je bilo potrebno ponovno nastavit, ker je android izbircen ko sv**a ali pa ima tuš svoje fore:

name: TUS MMS
apn: mms.tusmobil.si
proxy: not set
port: not set
username: tusmobil
password: mms
server: not set
mmsc: http://mms.tusmobil.si:8002
mms proxy: 91.185.221.85
mms port: 8080
mms protocol: wap 2.0
mcc: 291
MNC: 70
authentication type: PAP
apn type: mms

Bodi pozoren na nastavitve. Zelo verjetno imaš samo eno vrednost drugače nastavljeno. Pri kolegu je bil "authentication type" napačen

Authentication type sploh nisem imel nastavljeno in tudi ko sem iskal po netu nisem našel tega podatka (mogoče sem kje spregledal).
Ko sem vnesel "mcc: 291" mi APN profil kar zgine je to normalno??? V defaultu pa je mcc: 293
Prosil bi še če mi lahko napišeš še nastavitve za internet. Najlepša ti hvala!!!!

Zgodovina sprememb…

Pesimist je izjavil:

Bravo. Izklopi ga naslednic, pa bo ti polna baterija zdrzala vec tednov.

Zakaj? A se ni bolje potratno obnasati kot idiot.. vklopiti vse mozne funkcije, ki jih aparat omogoca (ceprav jih vecino casa vecino ne uporabljas) in se potem jeziti nad slabo baterijo in cuditi vsakodnevnemu polnjenju.

BlaY0 je izjavil:

BladE: Pač Android API nima direktnega klica za to, zato tudi ne more obstajati widget, ki bi ti to počel. Ampak ti zdaj tukaj primerjaš Desire in HD2... ampak HD2 je WM foun, če se ne motim.

Na HD2 je naložen android in je res hud. Čist drug obcutek kot pri Desire, velik bolši. Tole bomo pa kmalu sprobal ko bo le malo bolj zanesljivo, da ne brickas telefona -> HTC Desire HD gets benchmarked, its ROM ported to the HD2

Ja pa a ti vse dela? FM radio? Foto? Kamera?

Kaj češ brikat? A ni ena varianta za WM, da daš Androida na SD kartico in ga butneš iz dual-boota?
««
34 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7718081 (11491) Scaramouche
»

HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
18530755 (19113) fishy12
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15030673 (24836) leiito
»

HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
20323777 (15606) CaqKa
»

Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7417159 (11968) cucolino

Več podobnih tem