Forum » Mobilne tehnologije » HTC Desire
HTC Desire
c00L3r ::
Zanima me katero aplikacijo uporabljate za gmail pošto. Koliko vidim sta nameščeni 2, Gmail in Mail. Predvidevam, da se potem vsi maili duplicirajo na telefonu? Ali se motim?
JayKay ::
za gmail uporabljam gmail aplikacijo, ker je setup simple (samo mail vpišeš), ta drugo aplikacijo pa lahko uporabljaš za več imapi ali pop3 ali pa 1 exchange račun. Če ne nastavljaš gmail aplikacije in za mail uporabljaš samo mail aplikacijo pol se ti mejli ne bodo duplirali.
ps: aha, pol pa učitno deluje na lokacijo sim kartice/operaterja.
ps: aha, pol pa učitno deluje na lokacijo sim kartice/operaterja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JayKay ()
Tomson ::
A se že ve točno kdaj bo na Androidu že dolgo obljubljena podpora za rSAP?
Predvidevam da je trenutno v Desiru še ni ?
Predvidevam da je trenutno v Desiru še ni ?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
ne, rsap še ni v androidu, mogoče z 2.2 ki naj bi bil kmalu
desire podpira sldeče:
A2DP,AVRCP, GAP, GOEP, HFP, HSP, PBAP, SPP, Service Discovery Application Profile
desire podpira sldeče:
A2DP,AVRCP, GAP, GOEP, HFP, HSP, PBAP, SPP, Service Discovery Application Profile
Pa se omenja že kakšen datum za 2.2 ?
"poleti", sicer pa bo mel google 19.maja konferenco
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JayKay ()
rSAP - remote SIM Access Profile
V praksi pomeni da se "avtomobil - GSM III Premium (je pravzaprav neke vrste samostojni telefon)" poveže z sim kartico telefona preko bluetootha, sam telefon pa je v stanju pripravljenosti in ne porablja baterije (razen za bluetooth). rSAP uporablja tudi zunanjo anteno na avtomobilu, tako je dejansko manj sevanja in pa boljši sprejem. Upravljanje preko tipk na volanu, vmesnik (imenik, klici, smsi) pa je viden na avtomobilskem računalniku in npr. vgrajenem radijskem/dvd zaslonu.
PS: Mogoče kdo ve, kdaj in za koliko ga bo prodajal Simobil?
V praksi pomeni da se "avtomobil - GSM III Premium (je pravzaprav neke vrste samostojni telefon)" poveže z sim kartico telefona preko bluetootha, sam telefon pa je v stanju pripravljenosti in ne porablja baterije (razen za bluetooth). rSAP uporablja tudi zunanjo anteno na avtomobilu, tako je dejansko manj sevanja in pa boljši sprejem. Upravljanje preko tipk na volanu, vmesnik (imenik, klici, smsi) pa je viden na avtomobilskem računalniku in npr. vgrajenem radijskem/dvd zaslonu.
PS: Mogoče kdo ve, kdaj in za koliko ga bo prodajal Simobil?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
kmetek ::
Imaš avtoradio z blueetoothom in gsm povezana pa ti potem služi "android" telefon za kontrole?
Tudi meni Gmail aplikacija boljša za "Gmail", kot splošna Mail aplikacija. Edino kaj je, v Gmail aplikaciji ne vidim nobenih nastavitev za frekvenco pregledovanja mailov. Ve kdo na koliko časa pregleduje?
Zanima me, kako imate nastavljeno Settings->Wireless & networks->Mobil networks->Enable always on mobile Data. Ima kdo kakšne težave z aplikacijami, če ima to izklopljeno?
Zanima me, kako imate nastavljeno Settings->Wireless & networks->Mobil networks->Enable always on mobile Data. Ima kdo kakšne težave z aplikacijami, če ima to izklopljeno?
lurker ::
Edino kaj je, v Gmail aplikaciji ne vidim nobenih nastavitev za frekvenco pregledovanja mailov. Ve kdo na koliko časa pregleduje?Push, človek, push. Saj nismo v srednjem veku.
Push že ja push, samo kaj pa če nimam obkljukane opcije "Enable always on mobile Data". Potem pa ne more aparat vzdrževat neprestano povezave s strežnikom. V tem primeru se najverjetneje vseeno proži ob nekem intervalu? Ali pa se push-ne samo takrat, ko neka druga aplikacija vzpostavi 3G/GPRS povezavo?
Zato me tudi zanima kako imate nastavljeno Enable always on mobile Data, ter ali vam tako požre več/manj baterije?
Zato me tudi zanima kako imate nastavljeno Enable always on mobile Data, ter ali vam tako požre več/manj baterije?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c00L3r ()
_Dejan_ ::
Push že ja push, samo kaj pa če nimam obkljukane opcije "Enable always on mobile Data". Potem pa ne more aparat vzdrževat neprestano povezave s strežnikom. V tem primeru se najverjetneje vseeno proži ob nekem intervalu? Ali pa se push-ne samo takrat, ko neka druga aplikacija vzpostavi 3G/GPRS povezavo?
Jaz imam Enable always on mobile Data vklopljeno.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
emsi ::
a na slovenskih je 4.0 verzija? Tukaj imamo 4.1.1
Na mobitelovem je 4.0. Pa tudi ko po marketu iščem za google maps mi ne najde. Pa tudi z to stranjo si nisem moral nič pomagat, ker ne dela dobena stvar. Sem moral poiskat .apk fajl na netu in ročno updejtat.
=
Lonsarg ::
@cooL3r
Gmail program uporablja vgrajeno googlovo push/sihronizacijo, to je ista,k i se uporablja tudi za vtrajeni google talk, za sihroniziranje kontaktov, men se vse pusha, od mailov, do kontaktov, če spremenim kontakt na računalniku je v sekundi tudi na telefonu spremenjen. Torej za Gmail veljajo iste nastavitve, kot jih imaš pod Accounts & Sync settings, ne vem pa kakšen interval se vklopi, če push/stalno povezavo izklopiš, zlo pogost interval itak še več baterije porabi kot stalna povezava, poglej tam na vrhu, če je skozi data povezava vzpostavlena. Stalna povezava na 3G ti bo še komaj en dan zdržalo. 2/edge rocks:)
Ppri mapsih je pa tako, da v kaki regije je različna verzija na voljo, ne vem zakaj, na rootanih telefonih dela market enabler, pa lepo zamenam regijo, če kaj ne najde:)
Gmail program uporablja vgrajeno googlovo push/sihronizacijo, to je ista,k i se uporablja tudi za vtrajeni google talk, za sihroniziranje kontaktov, men se vse pusha, od mailov, do kontaktov, če spremenim kontakt na računalniku je v sekundi tudi na telefonu spremenjen. Torej za Gmail veljajo iste nastavitve, kot jih imaš pod Accounts & Sync settings, ne vem pa kakšen interval se vklopi, če push/stalno povezavo izklopiš, zlo pogost interval itak še več baterije porabi kot stalna povezava, poglej tam na vrhu, če je skozi data povezava vzpostavlena. Stalna povezava na 3G ti bo še komaj en dan zdržalo. 2/edge rocks:)
Ppri mapsih je pa tako, da v kaki regije je različna verzija na voljo, ne vem zakaj, na rootanih telefonih dela market enabler, pa lepo zamenam regijo, če kaj ne najde:)
MaTiCeK_ ::
Edino kaj je, v Gmail aplikaciji ne vidim nobenih nastavitev za frekvenco pregledovanja mailov. Ve kdo na koliko časa pregleduje?Push, človek, push. Saj nismo v srednjem veku.
Push v gmail aplikaciji ni lih tak, kot bi si to pod tem imenom predstavljal. Ce hoces instantni push podatkov, si je tisti account najboljse nastavit preko exchangea in ne v Gmail aplikaciji. Po opazanju googlesync kasni cirka 2 minuti glede na exchange push.
Sem pa opazil, da ne morem hkrati dostopat do istega gmail accounta preko exchange na 2 telefonih, ker mi na obeh javi napako, da je geslo neveljavno. Zgleda, da Google, ne dovoli, da sem prijavljen v isti account preko exchange servisa na 2 telefonih. A ima se kdo podobne tezave?
Ja googlov push je ful sforciran v varčnost. Sam opažam, da v 95% časa pride mail instantno, beri do 5 sekund od kar ga pošlem. Včasih se pa zgodi, da zamudi tudi 5 minut. Razlog, zakaj ne uporablam vgrajenega GTalka, ker deluje po istem principu in pol včasih kar ne dobim, da me je kdo kliknil...
Maticek, zakaj pa exchange? Saj IMAP IDLE je čist fajn push opcija, kot alternativa vgrajeni googlovi.
Maticek, zakaj pa exchange? Saj IMAP IDLE je čist fajn push opcija, kot alternativa vgrajeni googlovi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
IMAP IDLE je res fajn, samo nisem imel obcutka, da je podprt. Poleg tega sem bral, da najmanj energije porabi.exchane/activesync. Ne vem zakaj ...
Ja saj to si prav bral, exchange in tudi googlov sync vgrajen sta prilagojena za mobitele, IMAP IDLE pa malo več podatkov pošilja in več elektrike porabi, ima pa prednost v kompatibilnosti, pomoje vsak klient, recimo K-9 mail pa taki podpirajo to, pa tudi vgrajena mail aplikacija.
Ampak razlika je minimalna, stalna data povezava mora vedno biti, to je največji problem za baterijo, men se samo za kakih 10% pozna, če vklopim zraven še 24/7 IM aplikacijo, ki pa res fuuul podatkov pošilja, torej pomoje en IMAP IDLE ne more bistveno vplivat. je pa smola, da exchange ne moreš iz dveh naprav hkrati, to nisem vedel, zakaj zaboga rabiš dva mobitela? :) Aja lahko pa si z enim exchange, z enim pa IMAP IDLE, pomoje mora delat:)
Ampak razlika je minimalna, stalna data povezava mora vedno biti, to je največji problem za baterijo, men se samo za kakih 10% pozna, če vklopim zraven še 24/7 IM aplikacijo, ki pa res fuuul podatkov pošilja, torej pomoje en IMAP IDLE ne more bistveno vplivat. je pa smola, da exchange ne moreš iz dveh naprav hkrati, to nisem vedel, zakaj zaboga rabiš dva mobitela? :) Aja lahko pa si z enim exchange, z enim pa IMAP IDLE, pomoje mora delat:)
Po tem kaj sem sprobal HTC Mail ne podpira IMAP IDLE. K-9 pa ga ja.
Sej ne rabim dveh telefonov, Desire sem kupil, ker me je vedno mikal Android in sem mel to moznost, iPhone pa sem (in bom kot zgleda se naprej) uporabljal prej.
Sej ne rabim dveh telefonov, Desire sem kupil, ker me je vedno mikal Android in sem mel to moznost, iPhone pa sem (in bom kot zgleda se naprej) uporabljal prej.
Jutri bo za lastnike HTC Desire na voljo aplikacija "Superuser permission" ki omogoči full root dostop :D
VIR: http://twitpic.com/1iwzwx
VIR: http://twitpic.com/1iwzwx
Pesimist ::
Na HTC servis strani piše da lahko aparat zavrnejo. če so na njem nedovoljeni softwari. To pomeni kaj točno? Vse kaj ni na marketu je illegalno?
Pesimist, zato, pa preden das na servis restoras telefon in je spet kot nov. Ce ti crkne do konca, pol mas pac smolo.
Kaj restoraš. Flashas sveži rom misliš?
Torej kero navigacijo za Desira in slo?
Torej kero navigacijo za Desira in slo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
MonkeyHead ::
Kaj je kakšna SLO trgovina kje, ki drži dock station za polnjenje in držala za v avtu pomožnosti ona na priseske za na šipo, ker jaz preprosto ne najdem.
~Alex
~Alex
Pesimist, hard reset že pobriše ves softwere gor, ampak tut če bi ga mel, ne gledajo to na servisu, kar jih lahko zmoti je neoriginalen ROM, če si ga kdaj flashal, ali če si rootal.
Jaz na Androidu uporablam Motonav/Igo, kar je fajn pri tem je, da podpira čisto vse mape kar sploh obstajajo, recimo od treh različnih sem najdel za slovenijo, seveda naložiš adriaroute mapo za najbolšo pokritost.
Sem pa slišal da tudi Copilot ni napečen, ampak vse mape, ki jih morda Copilot podpira lahko že pri Igo izbereš, pri Copilotupa ne vem, če maš tak nabor map, ali si omejen samo na eno podjetje, kakor je ponavadi.
Jaz na Androidu uporablam Motonav/Igo, kar je fajn pri tem je, da podpira čisto vse mape kar sploh obstajajo, recimo od treh različnih sem najdel za slovenijo, seveda naložiš adriaroute mapo za najbolšo pokritost.
Sem pa slišal da tudi Copilot ni napečen, ampak vse mape, ki jih morda Copilot podpira lahko že pri Igo izbereš, pri Copilotupa ne vem, če maš tak nabor map, ali si omejen samo na eno podjetje, kakor je ponavadi.
Copilot ima svoje mape. je relativno ql, kolko sem ga uporabljal. ne vem kak je navigon, sem videl samo na iphonu.
Ja so napotki, greš na njihovo stran pa ga kupiš, pa dobiš najbrž po kakem mailu al pa tko. Za alternative pa vtipkaj v google droidappz.org so down trenutno:)
Kaj pa ste ze nabavlali kake docking statione in navigacijska stojala?
jaz gledam tu. http://www.mobilefun.co.uk/cat/HTC-Desi...
jaz gledam tu. http://www.mobilefun.co.uk/cat/HTC-Desi...
Reaper ::
Glede garmina na androidu mocno dvomim saj se mi zdi da sem nekje prebral da naj bi se razvoj garmin mobile xt ustavil. Meni poznane navigacije za android so iGo,Sygic,CoPilot live (imam nalozenega) in navigon. Za iGo sem bral da naj bi bil pocasen,sam pa ga se nisem probal. Kolikor sem se igral s CoPilot live pa mi je vse delovalo na Desierju popolnoma tekoce,tudi satelite je nasel zelo hitro
problem so mape. Ce pravi zgoraj, da lahko adrio mas na motonav. To je menda najbolsa izbira.
Pesimist dej če boš kaj naročal mi sporoči pa še jaz naročim zraven in si delima poštnino če hočeš denar seveda nakazem naprej
Glede nosilca za avto, sem si jaz pred 2 letoma kupil enega univerzalnega v BigBang-u. Cena je bila okrog 13EUR. Desire bo že 3-ji telefon v tem nosilcu. Prej sem imel Nokio 6120c, nato Omnio in zdaj Desire.
Sem pa si za drugi avto še kupil en namensko nosilec za Omnio (ki se mi zdaj kota v avtu). Jaz priporočam univerzalnega. Večina jih ima mehke gobice, tam kjer držijo telefon. Tako sploh ni potrebno močno stisnit telefona.
Ko boš kupoval, vprašaj če je možno probat s telefonom (da ne kupiš mačka v žaklju).
Sem pa si za drugi avto še kupil en namensko nosilec za Omnio (ki se mi zdaj kota v avtu). Jaz priporočam univerzalnega. Večina jih ima mehke gobice, tam kjer držijo telefon. Tako sploh ni potrebno močno stisnit telefona.
Ko boš kupoval, vprašaj če je možno probat s telefonom (da ne kupiš mačka v žaklju).
ok bom šel keri dan pogledat v bigbang pa, da videm kaka je ta zadeva nočem da mi telefon popraska
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MonkeyHead ()
Prisesek. Pri čemer niso vsi priseski isto dobri. Ta na sliki je odličen, saj še ni niti 1x ni dol padel v 2 letih (seveda ga dol vzamem ko čistim šipo). Na drugem ne-univerzalnem stojalu za omnio pa pade dol včasih ko postane šipa bolj topla (rešitev tega je, da ga pritrdiš ko je zelo topla šipa/avto/zrak).
AdriaRoute =GARMIN and only GARMIN.
Igo je zmaga.
Moja Motonav(ista stvar kot Igo, sam motorola je distributer, pa bolj odzivno meni deluje) preverjeno lovda vse mape, TeleAtlas, Navteq in Adriaroute. Ne vem če je legalno, ker to kar si rekel drži, Adriaroute je za Garmin in jo moraš preko garmina kupit, ampak enkrat ko imaš kupljeno mapo komot tudi v Igo vržeš notri in dela:) Vse lahko notri vržeš:) Tudi različne hkrati, pač po državah file daješ notri, ki so končnice .fbl.
Možno je sicer, da je kakšen genij šel predelovat mape od AdriaRoute v format za Igo iz Garmina, ne vem če se garmin mapo že v originalu dobi .fbl.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
jaz ga še ne bom rootal. zaenkrat še dovolj placa na telefonu, pa počakal bom na 2.2 da vidim kaj prinese pa t-mobile rom da bom lahko nazaj flašal v primeru okvare.
Jaz ga bom rootal ko bo vse možno naredit iz windowsev in ne nekaj iz linuxa nekaj iz windowsev...
Ok. Mi je uspelo namestiti Motonav za Desire z pravo resolucijo in monolitno mapo. Ta je baje najbolsa ne? Vsej tak kot adria ce ne se bol?
Works fine in nisem rabo rootat.
Works fine in nisem rabo rootat.
Pesimist si kaj preverjal aktualnost kart v tej navigaciji? Za primer poglej če je vrisana avtocesta med Ptujem in MB, ki je bila zgrajena lani.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18072 (11482) | Scaramouche |
» | HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 30730 (19088) | fishy12 |
» | Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ankete | 30641 (24804) | leiito |
» | HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 23745 (15574) | CaqKa |
» | Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 17136 (11945) | cucolino |