Forum » Loža » Nasilje v igrah
Nasilje v igrah
Tero ::
Hmja. Stvar je taksna: Moj mlajsi brat ki je star 6 let, zelo rad igra GTA3(seveda na mojem racunalniku ) Zelo rad prebuta kakega mimoidocega z basebal palco al pa se z bazuko strela policijo. Kaj mislite ali je to kaj skodljivo za tako majhnega otroka? Poleg tega pa tudi mene rad gleda ko spilam SOF2 in mi vcasih pravi naj raje uporabim noz ker je bolj tihi. Jaz mislim da se kljub njegovi starosti zaveda da je to samo igra in da to v resnici ne bi pocel. Kaj mislite vi?
Dalmatinc ::
Mislm nabavi mafijo....ne smeš ga učit samo killat ...... malega treba naučit prave miselnosti......človek nevaren - človek mrtu :) ..... use traditional sicilian wepon :D ...... tisti k ste igral mafijo zadn stavek razumete
Road Runner ::
js mislm da ni lih pametno to. Mam 7-letnega bratranca. ful rd gleda k špilam UT po pa še ceu dan govori če bi meu jst ta orožje bi pa tko pa tko
pol se pa spravm špilat cesarja 3, češ to mu lohk sam korist Sam tm mu je pa največje veselje ko me napadajo in zanga je istvo igre da se jst borim z unimi.
mislm da morš mal pazt pr teh tamalih, že tko samo nasilje gledajo, kr poglej kakšne risanke gleda, samo nasilje...
in še sporočilo za javnost: make love not war
pol se pa spravm špilat cesarja 3, češ to mu lohk sam korist Sam tm mu je pa največje veselje ko me napadajo in zanga je istvo igre da se jst borim z unimi.
mislm da morš mal pazt pr teh tamalih, že tko samo nasilje gledajo, kr poglej kakšne risanke gleda, samo nasilje...
in še sporočilo za javnost: make love not war
SmoKey ::
hej js sm zdele ćist pijan pa sm šu useen igrat mal Qvako zato k mi sede k mi je en tip besno pičko spelu !!!
Za tamale pa glih ne vem . Js bi jih najprej navadu kkšn little big adventure (k je bla včas res huda :), pol bi jim dal za špilat princa k mal skače pa to pol nej bi pa že am znau kako pa kaj...
Za tamale pa glih ne vem . Js bi jih najprej navadu kkšn little big adventure (k je bla včas res huda :), pol bi jim dal za špilat princa k mal skače pa to pol nej bi pa že am znau kako pa kaj...
Živalsk vrt iz silicijeve doline
darh ::
Mislm da ni rešitev v preprečevanju igranja (saj bodo konec koncov igral tko ali tko - we all did, didn't we). Delat bi mogl na tem, da bi jim pojasnil kaj je igra in kaj je realnost in da sploh ni kul če koga kr tako pretepeš z bejzbol palico (sploh če ma on večjo ). Enako velja za TV... treba je pojasnt kaj je real in kaj je movie. In če 6 letn mulc zastopi razliko med nožem, ki je tih, in brzostrelko ki ni, pol bi se mu z mal truda tud moglo dopovedat zakaj nasilje ni gut...
Excuses are useless! Results are priceless!
Elemen_T ::
Pomoje ni treba preveč skrbet...
Mislim, odvisno.
Človek se enkrat ko malo odraste točno zaveda kaj so to klavnice na računalnik. To skoraj 100%. (moraš bit zlo neumen da se ne)
Edino če bo z njegovim odraščanje odraščal tudi 3D realnost v igrah pol bo pa pizdarija
Mislim, odvisno.
Človek se enkrat ko malo odraste točno zaveda kaj so to klavnice na računalnik. To skoraj 100%. (moraš bit zlo neumen da se ne)
Edino če bo z njegovim odraščanje odraščal tudi 3D realnost v igrah pol bo pa pizdarija
Gh0st ::
Jst mam pa sestro, tri leta mlajšo k jest in ona skor nič ne špila, ampak zadne cajte pa skoz GTA3 nabija pa SIM CITY 3k (njena najljubša), pa Medal Of Honor je obrnila...
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)
Kaboom ::
nekje do šestega leta otrok ne razloči med lažjo-resnico, fikcijo-realnostjo, itn... torej se lahko začne jokat pred televizijo ko nekdo umre pa mu je v filmu bil všeč in podobno...
važno da ve kaj se v resnici dogaja, in če se zaveda da res lahko nekdo umre če ga s kijem po glavi mahneš... bolj nevarne so igre arkade ki kažejo kak heroj skače okrog pa umre ko ga četrtič tovornjak povozi... da ne bojo zadnje besede kerega otroka ki bo stal pred tovornjakom: "eh saj mam še tri življenja"...
važno da ve kaj se v resnici dogaja, in če se zaveda da res lahko nekdo umre če ga s kijem po glavi mahneš... bolj nevarne so igre arkade ki kažejo kak heroj skače okrog pa umre ko ga četrtič tovornjak povozi... da ne bojo zadnje besede kerega otroka ki bo stal pred tovornjakom: "eh saj mam še tri življenja"...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kaboom ()
Tomi ::
Po moje ni pretirane panike, ker otroci kar dobro razumejo, kaj je realno in kaj ni. Samo treba pa ga je malo usmeriti na ta razmišljanja.
Samo če bi vsi, ki igra(m/j)o nasilne igre to počeli tudi v realnosti, potem stanje ne bi bilo takšno, kot je...
Samo če bi vsi, ki igra(m/j)o nasilne igre to počeli tudi v realnosti, potem stanje ne bi bilo takšno, kot je...
metrodusa.blogspot.com
Gh0st ::
Moraš upoštevat, da se populacija zadnja leta zlo zgodi začne ukvarjat s stvarmi, ki jih prej nebi počeli nikol. Recimo zdj maš že 13-letne papke k so jumfr zgubil pa 13-letne modelke, k majo otroka... in enkrat bo tko, da bo že šterletni otrok špilal Quake 5 pa si reku:
"ej grem jest res probat, kako je, če enga z žago napol presekaš, sej bom itaq sejval preden bom šu to delat, tko da ni problema...."
OK mal sm zabluzu ampak anywayz...
"ej grem jest res probat, kako je, če enga z žago napol presekaš, sej bom itaq sejval preden bom šu to delat, tko da ni problema...."
OK mal sm zabluzu ampak anywayz...
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)
spader ::
kaboom ej a je moja mat tut otrok pol ce se joka ko gleda titanik al pa kaksen drug "chik flik"
drgac pa tiste knjige za otroke niso nc kej bolse vitez pride pa ubije zmaja k s vecerjo dela pol ga pa razpara pa mu creve ven pobere itd...
drgac pa tiste knjige za otroke niso nc kej bolse vitez pride pa ubije zmaja k s vecerjo dela pol ga pa razpara pa mu creve ven pobere itd...
Kaboom ::
ok, spader - sicer za koga mogoče ni to nek dober argument, ampak gledal sem na Discovery ok ? ampak če po novem ne verjamemo niti discovery pol pa res lahko še samo tv izklopim ...
v glavnem na petletnih otrocih so delali preiskave in velika večina recimo ni razumela situacije: Metka skrije Janezove kekse iz predala v skrinjo. Kam bo šel prvo gledat Janez za kekse ko pride domov? večina jih je odgovorla "v skrinjo"... pa še polno preizkusov je blo samo ta je najkrajši...
v glavnem na petletnih otrocih so delali preiskave in velika večina recimo ni razumela situacije: Metka skrije Janezove kekse iz predala v skrinjo. Kam bo šel prvo gledat Janez za kekse ko pride domov? večina jih je odgovorla "v skrinjo"... pa še polno preizkusov je blo samo ta je najkrajši...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | V ZDA se pripravlja zakon o raziskavi povezave med nasilnimi igrami in agresijo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / NWO | 28713 (25441) | Gregor P |
» | Nemci za prepoved nasilnih iger (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Igre | 20350 (12923) | Kenpachi |
» | Sloveniji se obeta prepoved nasilnih računalniških iger (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Igre | 21890 (16212) | nodrim |
» | Mladi in računalniške igreOddelek: Igre | 2679 (2256) | EMET |
» | Ce bi lahko izbrali samo eno igro to poletje.. (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 4974 (4085) | ordan |