» »

Našli zdravilo proti raku?

Našli zdravilo proti raku?

M-XXXX ::

http://dne.enaa.com/E-svet/Znanost/Nasl...

Znanstveniki s Kalifornijskega tehnološkega inštituta so izdelali domnevno prvo "zdravilo", ki je sposobno povsem ozdraviti raka. Pravzaprav ne gre za zdravilo v pravem pomenu besede, temveč za nanodelce (nekateri jim pravijo celo nanoroboti), ki so sposobni uničiti rakaste celice brez kakršnihkoli stranskih učinkov.

Skupini raziskovalcev je uspelo izdelati nanodelce, ki v rakasto celico vstavijo RNA fragment, ta pa zaustavi gen v genskem zapisu celice, ki je odgovoren za njeno nenadzorovano delitev ter napadanje drugih tkiv. Gre za prvo "zdravilo", ki selektivno napade in uniči rakaste celice.

Spodbudna je informacija, da so delovanje "zdravila" že preizkusili na prvih pacientih, kjer so zabeležili popoln uspeh. Vbrizgali so jim 70-nanometrske nanodelce, sestavljene iz dveh polimerov in proteina. Ti nanodelci se v telesu pripnejo na površino rakaste celice, vanjo vstavijo RNA fragment, nato pa se samouničijo. Ostanke bolnik brez posledic izloči z urinom.

Ker gre za enega najpomembnejših prebojev pri iskanju zdravila proti raku, je pričakovati, da bodo kmalu sledili nadaljni klinični preizkusi. Po nekaterih napovedih bi lahko še v tem desetletju dočakali prvo učinkovito zdravilo proti raku.


Kaj menite? Kaj resnice na tem?

particle ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi pristop k boju z rakom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
13022815 (12462) Spy
»

Ve kdo kaj o novem zdravljenju raka?

Oddelek: Znanost in tehnologija
172616 (525) Gladi
»

Cepivo proti raku?

Oddelek: Znanost in tehnologija
453644 (2720) DarwiN
»

Zdravilo za raka?

Oddelek: Znanost in tehnologija
469767 (7490) kekc

Več podobnih tem