» »

AMD (ATI) Catalyst™

AMD (ATI) Catalyst™

««
8 / 18
»»

kamuee ::

men se 12.6 skos siplje a ima kdo kako idejo zakaj?? Ko sm jih pa naložu mi je pa ob vsakem sipanju vrglo bue screen???
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

Jakob_X ::

kamuee je izjavil:

men se 12.6 skos siplje a ima kdo kako idejo zakaj?? Ko sm jih pa naložu mi je pa ob vsakem sipanju vrglo bue screen???

Siplje? Kaj to pomeni?

Drugace pa malce bolj opisi tezavo. Kdaj dobis BSOD. Med igranjem ali med obicajno uporabo? Kaksno konfiguracijo sploh imas. Kaj je pisalo v blue screenu in podobno. Brez teh podatkov ti noben ne more pomagati.

Jst ::

V Blue Screenu ti piše kaj se je sesulo. Google je tvoj prijatelj in težavo ponavadi rešiš tik tak.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

bsod sm dubu med navadno uporabo. Inštaliram catalyst, se zadeva nalož, jo zalaufam in me fukne vn in mi stisne BSOD. Ugotovu sm po večdnevnem testiranju da sta mi vsaj 2 od 4ih ramov hin, zdej edino ne vem, da ni kej z grafo narobe. POl sm naložu druge win 7 gor je catalyst delal BP, sm pa pol hotu setpoint za miša dat gor mi je pa ga ni hotlo naložit, in mi BSOD vn ko zalaufam win explorerja, pa sistem frišn gor z cca 5 osnovnimi programi winrar, firefox wifi driver in to je to. Tko da nč več jasno.

če ima kdo kakšno idejo ali nasvet prosim za info..

D3m ::

Dostikrat se je zgodilo, vsaj pri meni, da je bil problem setpoint od Logitecha.
|HP EliteBook|R5 6650U|

jaa?? jest mam g500 drgač.

RejZoR ::

Cat 12.6 so eno navadno govno. Snemi si Cat 12.7 BETA, delajo bp.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

oo ok tnks za nasvet. se mi je zdel da dela slabše ko 12.4, kr sm meu prej 12.4 gor in ko sm na novo naložu 12.6 je šlo vse u K.. Čene druga vsaj to sm ugotovu da imam rame z felerjem in jih bom zamenjal..

Upam da nimaš več pokvarjenih ramov v mašini. Drugače bi a moral 12.6 delati boljse kot 12.4. Je nekaj traparij popravljenih glede zero core.

hja dans jih glih pošlem, morem rečt da magar mi je ratalo naložit winse gor zarad ramov vseeno zadeva ne dela ko bi morala, sm 100posto da so rami, strah me je edino, da ni kej z plato narobe. Sicer ne kaže nobenih napak diagnostika, katero sm dubo od asusa za diagnosticirat plato. kr CPU, GPU, in ostale zadevi mi delujejo BP pa 12.7 CAT zdej dela BP tko da vsi ki imate probleme z starimi verzijami naj si 12.7 naložjo, je občutna razlika.

Ja zalaufaj memtest ali pa kar windows memory diagnostic in bos takoj videl ce so rami.

za rame vem da so kaput kr sm zalaufau memtest in so na 3 od 4 ploščic error-ji pa še čudno mi je blo kr sm vzeu 1600 MHz, ko sm jih pa dal not so mi pa šli samo da 1333 MHz, tko da bom vidu ko dobim nazaj nove kak se bojo obnesl, glede na to da so corsair vengance 16GB bi mogl bit dobri rami..

Te imam jaz. No ubistvu sem jih poslal nazaj ker so bili pokvarjeni. Upam da bo nov kompletek deloval. :)

mokasin ::

Jaz imam 12.3 in mi sploh noče updatat na 12.6 ali katerokoli drugo verzijo. Vedno napiše The INF file was not found. Ne more namestit Display driverja. Probal sem že skoraj vse kar piše na googlu. Imam HD 4650. A ma kdo kako rešitev?

technolog ::

Naredi komplet instalacijo OS še enkrat.

mokasin ::

Ja saj bi jo samo imam že pred naložene windowse. Kako naj jih ponovno naložim?

mokasin je izjavil:

Jaz imam 12.3 in mi sploh noče updatat na 12.6 ali katerokoli drugo verzijo. Vedno napiše The INF file was not found. Ne more namestit Display driverja. Probal sem že skoraj vse kar piše na googlu. Imam HD 4650. A ma kdo kako rešitev?

A pa imas pravo verzijo novih driverjev? 4650 je zelo stara kartica in ni vec podprta v obicajnih verzijah.

Drugace pa ne vem kaj pricakujes od novih driverjev za tako staro kartico. Ce ti delajo stvari pusti pri miru. Pri tako starih karticah so novejsi driverji ponavadi samo problem.

http://support.amd.com/us/Pages/AMDSupp...

Izbereš "latest drivers for HD 4000" in nižje.

Najnovejši za tvojo grafično so 12.6
|HP EliteBook|R5 6650U|

Jakob_X je izjavil:

Te imam jaz. No ubistvu sem jih poslal nazaj ker so bili pokvarjeni. Upam da bo nov kompletek deloval. :)

Čudno mi je to ko ti rami ko jih imava enake veljajo za ene boljših, čudno da so kr tko crkujejo. Imaš kako idejo, kr pr dinotu mi je reko da z njimi nimam kej zajebat, zgleda da sma oba naletela na krš serijo, se zgodi, sicer se mi še ni zgodlo da bi mi rami crknli..

a ima še kdo podobno izkušnjo??

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kamuee ()

kamuee je izjavil:

Čudno mi je to ko ti rami ko jih imava enake veljajo za ene boljših, čudno da so kr tko crkujejo. Imaš kako idejo, kr pr dinotu mi je reko da z njimi nimam kej zajebat, zgleda da sma oba naletela na krš serijo, se zgodi, sicer se mi še ni zgodlo da bi mi rami crknli..

a ima še kdo podobno izkušnjo??

Se zgodi. Ni prvic da sem dobil pokvajen ram. Pač je bila ena od palčk v kompletu mal nestabilna in je blo treba zamenjat. Dokler mi disk z nebackupiranimi podatki ne crkne sem zadovoljen :).

A lahko kdo pove, katere verzije je 12.6 in latest Beta. Kolega mi teži, če mu lahko pomagam, da je naložil "Latest Beta," pa mu piše, da ima verzijo 12.2 (ali nekaj starega) in tudi updater mu javi, naj nadgradi.

Vprašal sem ga za verzijo D3D, pa mi je poslal:

Direct3D: 9.14.10.0924
OpenGL: 6.14.10.11740

ALi lahko kdo pogleda tam v informacije? Jaz namreč nimam več ATIja...

lopov ::

Pri meni zgleda tkole:

Njegove cifre so "novejše".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Izi ::

Jst je izjavil:

A lahko kdo pove, katere verzije je 12.6 in latest Beta. Kolega mi teži, če mu lahko pomagam, da je naložil "Latest Beta," pa mu piše, da ima verzijo 12.2 (ali nekaj starega) in tudi updater mu javi, naj nadgradi.

Vprašal sem ga za verzijo D3D, pa mi je poslal:

Direct3D: 9.14.10.0924
OpenGL: 6.14.10.11740

ALi lahko kdo pogleda tam v informacije? Jaz namreč nimam več ATIja...

Obstaja spisek na netu in tvoje cifre 9.14.10.0924 in 6.14.10.11740, so beta verzija 12.7 iz dne 26.6.2012

Tnx, pol mulc joka za prazno. Mu bom rekel, naj da ignorira, ker ima najnovejše beta.

Hehe, ko sem bil jaz toliko star kot on, sem moral vse utilityje inštalirat pa probat, vsak teden je bil reinstall Windowsov (95, 98), kolikor je kakšen benchmark bil minus 5%, reinstall,... dobro je, da FaceBook generacija ne zna formatirati sistema. :) Sicer pa, jaz sem tako zabijal čas, FB_Gen() pa "socializirajo." :)))

Robi :P ::

men je učeri za serijo HD6xxx update-al na 12.8 še kdo?;) Ne vem zakaj so pol beta 12,7 če ti kao redne 12.8 nardi;((

Važno da lahko ponovno uporabljam GPU pospeševalec v VLC 2.0.3 zaradi .mkv, so odpravili napako :D.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

a res?? Super

A zdej so pa že 12.8 driverji zunaj?? Ma svašta, komi sm 12.7 beta dal gor.

Zgodovina sprememb…

miraldi ::

Kar že 12.8 so, kakšni pa so te tanovi driverji a je kej bistveno novega/boljšega? Je kdo že kej ugotovu?
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Xserces ::

miraldi vse ti piše v release notih... vecino "popravkov" je za Win8
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Pro_moted ::

miraldi je izjavil:

Kar že 12.8 so, kakšni pa so te tanovi driverji a je kej bistveno novega/boljšega? Je kdo že kej ugotovu?

Meni deluje lepo z 7950.Zaenkrat še brez problemov. Upam, da tudi tako ostane :D
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

A ima kdo 12.8 driverje na ASUS 7970DCII, če ima naj prosim posta da vidim kolk so stabilni, če se mijih splača nalagat.

r3dkv1c4 ::

miraldi je izjavil:

vse kar zajemajo novosti si lahko preberes v specifikaciji driverjev....tople vode se ne odkriva!

OKIDOKI :D

Xserces ::

kamuee je izjavil:

A ima kdo 12.8 driverje na ASUS 7970DCII, če ima naj prosim posta da vidim kolk so stabilni, če se mijih splača nalagat.

če imaš win8 se splača naložit drugače ni nujno
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

taz ::

kamuee je izjavil:

za rame vem da so kaput kr sm zalaufau memtest in so na 3 od 4 ploščic error-ji pa še čudno mi je blo kr sm vzeu 1600 MHz, ko sm jih pa dal not so mi pa šli samo da 1333 MHz, tko da bom vidu ko dobim nazaj nove kak se bojo obnesl, glede na to da so corsair vengance 16GB bi mogl bit dobri rami..

Pisalo ti je 1333, ker si v biosih imel naštimano na auto. Ročno pa lahko daš na 1600MHz ;)

Ja sej pol sm skužo zadevo, ASUS ima svoj profil nastavitev in sm mogu v biosu nastavt na X.M.P. im se mi je zadeva sama porihtala na pravilno frekvenco. Če daš pa ročno pa mislim da se spreminja glede na turbo CPU-ja.

Drgač sm še kr na win7 in mislim da bom kr ostal na njih, win 8 se mi ne dopadejo, tko da bom še vidu.

Zgodovina sprememb…

Sssaga ::

Jakob_X je izjavil:

mokasin je izjavil:

A pa imas pravo verzijo novih driverjev? 4650 je zelo stara kartica in ni vec podprta v obicajnih verzijah.

Drugace pa ne vem kaj pricakujes od novih driverjev za tako staro kartico. Ce ti delajo stvari pusti pri miru. Pri tako starih karticah so novejsi driverji ponavadi samo problem.

A res? Vkolikor sem sam pretestiral stare in nove (monster) GPU-je, bi rekel da govoriš neresnice.
Driverji niso le za ''hot'' nedozorele gpu-je, ki se cmerajo ob buggih, da veš. ;)
4650 zelo stara? Škoda, da so opustili podporo za 4870. Poglej pr Nvidii, kjer jim je mar še za staro 6600... Le zakaj?

Clubraider ::

Oooo Sssaga pozdravljen!
Kako kaj?

No jaz pa bi vprašal katere CAP naj instaliram poleg 12.8 driverjev, da mi bo Crossfirex delal normalno.
Do zdaj sem nabolj zadovoljen bil z 12.2 driverji in CAP tudi.
Ampak pri Prototype 2, pa se je izkazalo, da niso več to.
Zato sem naložil 12.8 in razlika je bila res občutna...ampak imam problem, da ko je full akcija mi FPS full pade.
Sem probal naložit 12.7 CAP3 in ni bilo nekaj.
Zdaj imam 12.2CAP1 naloženo in je ista finta.
Ko ni akcije, ko se prosto sprehajam vse deluje super.
To sem govoril za Prototype2.

Pa še sem opazil, da mi pri Siper Elite V2 Benchmark z novimi driveri full slabo deluje FPS na 6870CF.

12.2 36 FPS
12.8 25 FPS

Ima mogoče kdo kako idejo ali pa podoben problem.

Hvala že vnaprej.

Lp
|Corsair ATX RM 850W|RYZEN 5800X3D 3,8GHz+NEPTUNE 240|
Gigabyte X570 Aorus Elite|4x16GB DDR4|ZOTAC RTX 4090 AMP EXTREME AIRO|
Crucial BX500 240 GB|27" ACER Nitro x273kpb 4K HDR|Headset SteelSeries|

hmmm, jest sm si inštalirau 12.8ko gor, zaenkret zdeva deluje BP. Morm zagnat kak špil da vidim response.

kamuee je izjavil:

hmmm, jest sm si inštalirau 12.8ko gor, zaenkret zdeva deluje BP. Morm zagnat kak špil da vidim response.

Pa uporabljaš 2x6870?

Če ja, potem bi te res lepo prosil, da stestiraš kao igro in primerjava razultat(FPS).

Hvala.

P.S. Jaz imam zdaj tudi naložene 12.8 in 12.7CAP3

Igram Spiderman in mi FPS full niha.
Ko ni akcije je 60FPS konstantno.
Ko pa akcija pa 20FPS.

NI MI JASNO.

Še nekaj bi vprašal.

Imam mogoče težavo v tem, da imam premalo ramov.
6gb imam DDR2 800mhz.

Na enem forumu sem bral, da nekatere igre na ULTRA nastavitvah požerejo dosti več kot 1gb(grafičnega)vram in zato sistemskega vzamejo in da je kao problem, da ene igre to dobro delajo druge pa ne in zato nastane DROP FPS.

Je to možno?

Obstaja tudi kaki programček, ki mi med samo igro kaže porabo sistemskega rama?

Clubraider je izjavil:

Še nekaj bi vprašal.

Imam mogoče težavo v tem, da imam premalo ramov.
6gb imam DDR2 800mhz.

Mozno. Meni je stekal crysis dokler nisem ugotovil je problem v pomanjkanju RAMa. Sem zaprl firefox in je delalo potem :). Sem imel pa 4gb takrat.

Drugace pa:
http://support.activision.com/articles/...

Še ena stvar.

Zdaj sem naredil test ramov z memtest86.

Test še vedno teče...

Tam ko piše Errors mi je nametalo že preko 330000 Errorjev.

Kaj to pomeni? Naj mi nekdo obražlože lepo prosim.

Imam občutek, da so moji rači totalno za nič in da to ovira moji grafični, da bi na polno delali.

Zgodovina sprememb…

Ne rači amapk rami. :)

Errorje mi še kar meče in meče...zdaj jih je že preko 670000.

Pomoč!!

Popravljam 1030900 Errorjev. Shock

Zgodovina sprememb…

Mi lahko kdo lepo prosim obrazloži rezultat??

So rami hin ali niso. Skoraj ne verjamem da bi bili vredu rami.

Hvala

http://file.si/public/viewset/96353

Ti Windowsi delajo normalno?

Če DA, potem si potegni program prime95 (32 oz. 64bit - pač kakšne windowse imaš).

Zaženi in izberi opcijo, ki porablja veliko rama. Pa pusti ene 12ur, potem pa preglej, če je vse prav zračunano. Če je, potem ni problem z RAMi.

memtest ni vedno merodajen, po mojim izkušnjah.

Clubraider je izjavil:

kamuee je izjavil:

Pa uporabljaš 2x6870?

Če ja, potem bi te res lepo prosil, da stestiraš kao igro in primerjava razultat(FPS).

Hvala.

P.S. Jaz imam zdaj tudi naložene 12.8 in 12.7CAP3

Igram Spiderman in mi FPS full niha.
Ko ni akcije je 60FPS konstantno.
Ko pa akcija pa 20FPS.

NI MI JASNO.

Ne, jas uporablam asus 7970 DCU2. Če ima kdo kakšne probleme z 12.8 nej pove, da vidim kaj lahko pričakujem.

Zgodovina sprememb…

Jst je izjavil:

Ti Windowsi delajo normalno?

Če DA, potem si potegni program prime95 (32 oz. 64bit - pač kakšne windowse imaš).

Zaženi in izberi opcijo, ki porablja veliko rama. Pa pusti ene 12ur, potem pa preglej, če je vse prav zračunano. Če je, potem ni problem z RAMi.

memtest ni vedno merodajen, po mojim izkušnjah.

Hvala.

Ja Windowsi delajo čisto normalno. (W7 64-bit)
Nimam bluesrcreenov pa nič. Vse deluje kot treba.
Sem pa pač včeraj želel malo preveriti rame, potem pa šok.

Bom preveril še s prime95.

Malo sumim matično ploščo.

Sicer sem včeraj malo testiral ta nove drivere 12.8 na Metro 2033 in zadeva deluje brez problema. Vse na MAX sem imel 45-50 FPS. Pa sploh nisem nalagal CAP.
Pri Sniper Elite V2 Benchmark, pa porazno. 20FPS.(12.8)
12.1 driveri pa 36FPS.

Jest sm včeri žzačel gledat 1080p film in mi je v bs playerju ko sm previjal naprej zadeva zatrokirala in mi je komp zamrznu, zdej edino ne vem ali je to bla grafa, kr bs player ne more zrušit kompa kr tko..
Ima kdo kakšno idejo. Pa zanima me če je kdo od vase kodeke naložu od AMD-ja tut gor. Me zanima da ni to kej krivo za to. SM pa opazu malce počasnejše delovanje če zalaufam ala youtube 6 oken vsako posebej da laufa, se mi zdi da začne malce štekat, pa ne vem od česa bi to blo???

Robi :P ::

čudne simptome mate men 12.8 delajo ok brez crashanja,lagganja,frezzanja...
««
8 / 18
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Crysis 3 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
23843080 (26226) kajetan
»

Driverji grafična

Oddelek: Pomoč in nasveti
151528 (1420) PurplePapet
»

AMD-jeva najzmogljivejša kartica po novem Radeon HD 7990

Oddelek: Novice / Grafične kartice
3910148 (8178) mtosev
»

Radeon HD 6870? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Strojna oprema
983150625 (133593) D3m
»

Novi Catalyst 7.10 gonilniki bi naj prinesli precejšnje izboljšave v zmogljivosti

Oddelek: Novice / Grafične kartice
315439 (3670) SebaR

Več podobnih tem