Forum » Zvok in slika » AMD (ATI) Catalyst™
AMD (ATI) Catalyst™
Xserces ::
A se je AMD malo polenil? Smo že globoko v marcu, pa so zadnji uradni grafični driverji še vedno 12.1.
A so preview 12.2, ki so zunaj že cel mesec tako pokvarjeni, da jih nikoli ne bodo izdali? Nekaj mora vsekakor biti narobe z njimi.
Sicer mi 12.1 delajo brez najmanjšega problema, vseeno pa se mi zdi čudno, da so prekinili dolgoletno tradicijo vsakomesečnega izdajanja novih grafičnih gonilnikov.
Profile za Crossfire sicer redno izdajajo skoraj vsak teden.
12.2 so obcutno bolsi kot 12.1 v novejsih spilih ... brezveze ksn drug komentar podat ker vidm da nabijas v tri krasne in 12.2 tut probal nisi...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
Izi ::
... brezveze ksn drug komentar podat ker vidm da nabijas v tri krasne in 12.2 tut probal nisi...
In zakaj se ne držiš svojega nasveta in nabijaš v tri krasne
Seveda ga nisem probal, če ga pa nikoli niso izdali. Zato sem pa napisal ta post. Beta verzij pa ne nameščam, če ni nujno, saj 12.1 deluje odlično, ampak to ni point tukaj. Mene samo zanima kakšen je razlog za neizdajo 12.2 v februarju.
Ves čas je bilo rečeno, da 12.2 izide konec februarja ali pa v skrajnem primeru v prvih dveh dneh marca. Sedaj smo pa že petega pa o 12.2 še vedno ni sledu. Čez kakšen teden ali 2 bi moral priti že 12.3.
Nekaj jim mora iti narobe in o tem sem mislil slišati kakšno mnenje. Katere driverje imam jaz naložene nima najmanjše veze.
RejZoR ::
So. Edina razlika je, da pač ni podpisan z WHQL certifikatom. To pa je tud edina razlika. Podpisan pa pride ta teden enkrat.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Očitno imamo cel kup vedeževalcev . Primerjaš preview 12.2, ki je star že dobre 3 tedne, z nečim kar sploh še ne obstaja in že veš, da bo edina razlika samo certifikat.
Verjetno bo res tako, ampak vseeno se vrnimo na moje vprašanje zakaj niso mogli dobiti certifikata pravočasno. Ali je z driverji kaj narobe?
Verjetno bo res tako, ampak vseeno se vrnimo na moje vprašanje zakaj niso mogli dobiti certifikata pravočasno. Ali je z driverji kaj narobe?
Ja izi mal si v temo brcnu ce si mislu pluvat po 12.2 glede bete ... vse kar manka je le WHQL
Pluvat? Misliš pljuvati?
Kje v mojem pisanju si zasledil pljuvanje po 12.2, če pa sem napisal, da sem se jih danes zjutraj namenil šele iskati, pa sem ugotovil, da so na AMDjevi strani zadnji driverji še vedno januarski. Kako naj pljuvam po nečem kar šele iščem?
Kje v mojem pisanju si zasledil pljuvanje po 12.2, če pa sem napisal, da sem se jih danes zjutraj namenil šele iskati, pa sem ugotovil, da so na AMDjevi strani zadnji driverji še vedno januarski. Kako naj pljuvam po nečem kar šele iščem?
govorim ti za tvojo pametno izjavo da so beta... Kaj ko bi najprej prebral kaj pa pol pisu?
Skyman ::
po porocanju bodo 12.2 isti k 12.2 prewiev samo da bodo imeli windovs logo zravn.Izdali naj bi jih v zacetku tega tedna. 12.3 pridejo okoli 21.3
technolog ::
Jst nočem windows logota! Se rajš zažgem!
Če rabijo samo še nek windows kurc, zakaj driverja za linux še ni?
Če rabijo samo še nek windows kurc, zakaj driverja za linux še ni?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
technolog ::
WHQL je linux zadeva? Al kaj bi mi rad povedal?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
Če rabijo samo še nek windows kurc, zakaj driverja za linux še ni?Tudi jaz sem to opazil.
Linux driverji ponavadi izhajajo pred windows driverji tam nekje sredi meseca, Windows driverji pa pridejo ponavadi konec meseca, verjetno ravno zaradi čakanja na WHQL certifikat. Februarja pa niso izdali ne enih ne drugih. Tudi Linux driver, ki ne rabi certifikata ni izšel.
energetik ::
Hm, sem opazil, da imam posiven kvadratek za vklop ročnega štelanja ventilatorja. Ja, imam vklopljen knof Overdrive in lahko nastavljam frekvence.
Prav tako sem pri prejšnjih verzijah lahko spreminjal hitrost ventilatorja, zdaj pa kar naenkrat ne več. Že pri verziji 11.6 se je to začelo dogajat. Ima kdo kakšno idejo?
Sicer pa imam Sapphire HD4850 1GB,12.2 drajver, Win7 64bit.
Prav tako sem pri prejšnjih verzijah lahko spreminjal hitrost ventilatorja, zdaj pa kar naenkrat ne več. Že pri verziji 11.6 se je to začelo dogajat. Ima kdo kakšno idejo?
Sicer pa imam Sapphire HD4850 1GB,12.2 drajver, Win7 64bit.
Ja, končno so izdali 12.2 Catalyste, ki pa so v resnici že 12.3.
Catalyst 12.2 bi moral biti verzije 8.94, ti pa so že verzije 8.95, tako da gre dejansko za verzijo 12.3.
Tisti stari 12.2 beta oziroma preview, kot beto imenuje AMD, so bili verzije 8.94.
Torej se je na koncu le izkazalo, da niso čakali samo na WHQL certifikat, ampak gre v resnici za popolnoma druge driverje z novo verzijo 8.95.
Celotna verzija: 8.95-120214a-134393C-ATI
Bo malo zmede, ker bodo ta mesec verjetno izdali še eno verzijo 8.95, ki bo imenovana Catalyst 12.3, zato so tem Catalystom dali ime 12.2, čeprav gre v resnici že za 12.3.
Catalyst 12.2 bi moral biti verzije 8.94, ti pa so že verzije 8.95, tako da gre dejansko za verzijo 12.3.
Tisti stari 12.2 beta oziroma preview, kot beto imenuje AMD, so bili verzije 8.94.
Torej se je na koncu le izkazalo, da niso čakali samo na WHQL certifikat, ampak gre v resnici za popolnoma druge driverje z novo verzijo 8.95.
Celotna verzija: 8.95-120214a-134393C-ATI
Bo malo zmede, ker bodo ta mesec verjetno izdali še eno verzijo 8.95, ki bo imenovana Catalyst 12.3, zato so tem Catalystom dali ime 12.2, čeprav gre v resnici že za 12.3.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
In sedaj se en nov prgramček vedno zažene ob zagonu sistema, dali pa so ga kar v "Startup" mapo. Imenovali so ga "AML Device Install".
Kaj dejansko zadeva počne in zakaj se mora zagnati ob vsakem zagonu računalnika pa trenutno nihče ne ve
Zažene se program "..\Program Files (x86)\AMD AVT\bin\kdbsync.exe" aml", glede na mapo "AMD AVT", pa bo verjetno nekaj glede "Accelerated Video Transcodinga" oziroma strojnega pospeševanja kodiranja videa. Nisem pa opazil, da bi kasneje kakšen dodaten proces zaradi tega tekel v ozadju.
Če kdo ve kaj več, kar na dan z besedo. Ne maram, da se mi nekaj zaganja na računalniku za kar ne vem čemu služi.
Kaj dejansko zadeva počne in zakaj se mora zagnati ob vsakem zagonu računalnika pa trenutno nihče ne ve
Zažene se program "..\Program Files (x86)\AMD AVT\bin\kdbsync.exe" aml", glede na mapo "AMD AVT", pa bo verjetno nekaj glede "Accelerated Video Transcodinga" oziroma strojnega pospeševanja kodiranja videa. Nisem pa opazil, da bi kasneje kakšen dodaten proces zaradi tega tekel v ozadju.
Če kdo ve kaj več, kar na dan z besedo. Ne maram, da se mi nekaj zaganja na računalniku za kar ne vem čemu služi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
D3m ::
Če se ne motim je strojno pospeševanje za IE9. Kakor sem zaznal, ko sem opolnoči na hitro inštaliral.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Jst ::
To sem tudi jaz spraševal in doktoriral iz njihove strani, ampak na koncu vseeno potegnem driverje iz guru3d.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Glede "AML Device Install", ki se zažene ob zagonu sistema, sem malo raziskal.
AML pomeni "AMD Media Library".
AML je zbirka OpenCL media komponent za podporo pri GPU shader video kompresiji, post processingu in slikovnemu procesiranju.
Kot kaže "AML Device Install" zgradi knjižnico, ki je unikatna za točno tisti računalnik, na katerem se zgradi, ta knjižnica pa se potem uporablja pri OpenCL. Verjetno neka splošna knjižnica ne bi bila dovolj učinkovita, ker se računalniki med seboj močno razlikujejo. Najbolj zagreti Linuxaši, ki si sami skompajlajo svoj sistem si poanto lahko predstavljajo.
Dokumentacije ni nikjer nobene. Vse kar je dostopno je bilo predstavljeno na strokovni predstavitvi za razvijalce
Vse skupaj je torej namenjeno bolj kot ne za razvijalce, tako da se mi postavlja vprašanja čemu je AMD zadevo sploh vključil za navadne uporabnike. Koristi jim vsaj zaenkrat tako rekoč nič.
Na precej forumih sem zasledil, da so ljudje besni, ker se jim neki neznani programi zaganjajo ob vstopu v sistem in v ukazni vrstici, ki večino windows uporabnikov bolj kot ne straši, gradi nekje skrivnostne knjižnice. Nobenemu pa ni niti približno jasno za kaj se gre.
AMD ga je po mojem mnenju polomil s takim pristopom ponujanja razvijalskih orodij v običajne driverje, čeprav so vse te komponente vključene kot opcija, ki jo lahko med inštalacijo izključiš. So pa po defaultu vse opcije obkljukane, večina navadnih uporabnikov pa tako ali tako namesti vse brez da bi sploh pomislila ali zadevo rabi ali ne.
99,99% uporabnikov OpenCL in vse komponente povezane z njim ne potrebuje, ker razen nekaj profesionalnih specializiranih programov tega zaenkrat ostali programi ne uporabljajo.
Kaj bolj konkretnega in če ima zadeva za kakšnega navadnega uporabnika sploh kak smisel pa bi na tem forumu verjetno lahko povedal samo Senitel.
AML pomeni "AMD Media Library".
AML je zbirka OpenCL media komponent za podporo pri GPU shader video kompresiji, post processingu in slikovnemu procesiranju.
Kot kaže "AML Device Install" zgradi knjižnico, ki je unikatna za točno tisti računalnik, na katerem se zgradi, ta knjižnica pa se potem uporablja pri OpenCL. Verjetno neka splošna knjižnica ne bi bila dovolj učinkovita, ker se računalniki med seboj močno razlikujejo. Najbolj zagreti Linuxaši, ki si sami skompajlajo svoj sistem si poanto lahko predstavljajo.
Dokumentacije ni nikjer nobene. Vse kar je dostopno je bilo predstavljeno na strokovni predstavitvi za razvijalce
Vse skupaj je torej namenjeno bolj kot ne za razvijalce, tako da se mi postavlja vprašanja čemu je AMD zadevo sploh vključil za navadne uporabnike. Koristi jim vsaj zaenkrat tako rekoč nič.
Na precej forumih sem zasledil, da so ljudje besni, ker se jim neki neznani programi zaganjajo ob vstopu v sistem in v ukazni vrstici, ki večino windows uporabnikov bolj kot ne straši, gradi nekje skrivnostne knjižnice. Nobenemu pa ni niti približno jasno za kaj se gre.
AMD ga je po mojem mnenju polomil s takim pristopom ponujanja razvijalskih orodij v običajne driverje, čeprav so vse te komponente vključene kot opcija, ki jo lahko med inštalacijo izključiš. So pa po defaultu vse opcije obkljukane, večina navadnih uporabnikov pa tako ali tako namesti vse brez da bi sploh pomislila ali zadevo rabi ali ne.
99,99% uporabnikov OpenCL in vse komponente povezane z njim ne potrebuje, ker razen nekaj profesionalnih specializiranih programov tega zaenkrat ostali programi ne uporabljajo.
Kaj bolj konkretnega in če ima zadeva za kakšnega navadnega uporabnika sploh kak smisel pa bi na tem forumu verjetno lahko povedal samo Senitel.
Enkratno, ugotovil sem, da nekje od verzije 11.6 naprej ne deluje več Flight Simulator 2004. Oz se zažene, potem pa cel ekran začne grozno utripati, z delno vidno igro. Še Task manager ne pomaga, ker se sploh ne da prikazati namizja oz. vse utripa. Pomaga samo ctrl-alt-del in potem logoff.
Skratka kr neki. Očitno bom obsojen na verzijo 11.6.
Skratka kr neki. Očitno bom obsojen na verzijo 11.6.
Izi:
Imam program, ki pravi, da podpira Nvidia in ATI transcoding. Po pregledu njihove strani sem zvedel, da se uporablja OpenCL. Ampak tudi po inštalaciji teh driverjev zadeva uporablja CPU.
Čudno.
Nadalje Video nastavitve. Kako jih spraviš k delovanju? V WMP, VLC, in KMP+ se nobena nastavitev ne pozna, ne glede na vir.
Čudno2.
Čudno3 je pa to, da ni kalibracije monitorja oz. system wide video nastavitve. (Saj kalibracijo monitorja je tudi nvidia že lep čas vrgla ven iz svojih driverjev. Ni mi jasno zakaj!)
Imam program, ki pravi, da podpira Nvidia in ATI transcoding. Po pregledu njihove strani sem zvedel, da se uporablja OpenCL. Ampak tudi po inštalaciji teh driverjev zadeva uporablja CPU.
Čudno.
Nadalje Video nastavitve. Kako jih spraviš k delovanju? V WMP, VLC, in KMP+ se nobena nastavitev ne pozna, ne glede na vir.
Čudno2.
Čudno3 je pa to, da ni kalibracije monitorja oz. system wide video nastavitve. (Saj kalibracijo monitorja je tudi nvidia že lep čas vrgla ven iz svojih driverjev. Ni mi jasno zakaj!)
Imam program, ki pravi, da podpira Nvidia in ATI transcoding. Po pregledu njihove strani sem zvedel, da se uporablja OpenCL. Ampak tudi po inštalaciji teh driverjev zadeva uporablja CPU.Najprej zaženi GPU-Z in poglej ali ti zazna OpenCL podporo. Če imaš pri OpenCL kljukico, potem ne moreš nič več narediti, z driverji je vse v redu, in je vse ostalo na programu, koliko GPUja zna uporabiti namesto CPU.
Je pa tudi vprašanje kako spremljaš kaj program uporablja. CPU se namreč vedno uporablja. GPU ne more delovati brez CPU. CPU porabe ti torej ni treba spremljati, ti moraš spremljati GPU porabo, če je ta kaj večja kot prej brez OpenCL.
Nadalje Video nastavitve. Kako jih spraviš k delovanju? V WMP, VLC, in KMP+ se nobena nastavitev ne pozna, ne glede na vir.Pri meni deluje brez problemov.
Pri "Video" nastavitvah lahko vklopiš "Vido Demo mode" in potem izbereš "Split Screen mode". Vsak video predvajalnik ti mora video razdeliti na 2 dela, da lahko primerjaš kakšen učinek imajo "Video Quality" nastavitve.
Levi del videa je brez vseh izboljšav, desni del videa pa ima vklopljene vse izbrane izboljšave. Pri meni se vidi razlika.
Seveda pa moraš izbrati kakšen video slabše kakovosti, ker pri odličnem videu v HD resoluciji kaj dosti ne moreš več izboljšati.
>Seveda pa moraš izbrati kakšen video slabše kakovosti, ker pri odličnem videu v HD resoluciji kaj dosti ne moreš več izboljšati.
Lahko ga prikrajšam za vse barve. Pa se nič ne pozna. Pa ni važno, ali je h.264 (.mp4, .mkv) ali xvid.
>Najprej zaženi GPU-Z in poglej ali ti zazna OpenCL podporo.
Zazna in tudi oba programa pravita, da je OK, ampak GPU je v Idle. Nabije vse 4 jedra in dela...
Lahko ga prikrajšam za vse barve. Pa se nič ne pozna. Pa ni važno, ali je h.264 (.mp4, .mkv) ali xvid.
>Najprej zaženi GPU-Z in poglej ali ti zazna OpenCL podporo.
Zazna in tudi oba programa pravita, da je OK, ampak GPU je v Idle. Nabije vse 4 jedra in dela...
Freaxx ::
Hey, mene pa zanima kaj je poanta tega AMD overdrive. Če dam vse na max, se to šteje kot overclock? Mam že nekej cajta core clock na 850 in pa memory clock 1200, kar je maximum. Sem si povlekel MSI afterburner in kombuster pognal burn in test in je temperatura po pol ure do 74C, na običajnem benchmarku (extreme preset) pa dobim temperaturo max 65C. A je to slabo za GPU, te temperature še nebi smele bit pomoje...
lp
lp
BALAST ::
Za grafično HD6850 je to navitje še neškodljivo. Če pa imaš slučajno pri afterburnerju povečano voltažo se bi pa temperature hitro dvignile nad 90°C, ampak bi bilo tudi navitje mogoče še boljše (npr. 950mhz), samo za neveščega nedeljskega navijalca to dvigovanje voltaže ni priporočljivo.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
AMD Catalyst™ Software Suite Version 12.3 Release Notes
NEW FEATURES
Full Support for AMD Radeon HD 7000 series of products
Catalyst 12.3 now fully supports the AMD Radeon HD 7900, AMD Radeon HD 7800 and AMD Radeon HD 7700 series of products
RESOLVED ISSUES
Resolved Issues for the Windows 7 Operating System
This section provides information on resolved known issues in this release of the AMD Catalyst 12.3 software suite for Windows 7. These include:
AMD Catalyst Control Center startup issues/ delays have been resolved
Tom Clancy HAWX: No longer crashes after task switching with MLAA (Morphological Anti-Aliasing) and Anti-Aliasing enabled
Furmark Benchmark: No longer crashes when launched in High Performance mode.
Quake 4: No longer display corruption after task switching when run in High Performance mode
XPlane: Textures no longer exhibit flicker and corruption
Skyrim: No longer displays flickering and texture corruption.
Alan Wake: A system crash is no longer experienced when running the game in DirectX 9 mode with Crossfire enabled
Far Cry 2: A random system hang is no longer experienced when running the game at high in game setting
Resolved Issues for the Windows Vista Operating System
This section provides information on resolved known issues in this release of the AMD Catalyst™ 12.3 software suite for Windows Vista. These include:
Enemy Territory Quake Wars : no longer exhibits random corruption
KNOWN ISSUES
Known issues under the Windows 7 operating system
The following section provides a summary of open issues that may be experienced under the Windows 7 operating system in the latest version of AMD Catalyst. These include:
Vsync may be disabled after task switching when playing Rage
Enemy Territory Quake Wars may crash when launched in High Performance mode
Crysis 2 may hang randomly when run in DirectX 11 mode.
Known issues under the Windows Vista operating system
The following section provides a summary of open issues that may be experienced under the Windows Vista operating system in the latest version of AMD Catalyst™. These include:
The Catalyst Control Center may not display if launched while using WinDVD to play a BluRay disc.
Known issues under the Windows XP operating system
The following section provides a summary of open issues that may be experienced under the Windows XP operating system in the latest version of AMD Catalyst™. These include:
The system may hang when playing Dirt 3 at maximum in-game settings
The system may hang when launching Crysis - Warhead at maximum in game settings
Dragon Age 2 may display random graphics corruption.
Original stran
NEW FEATURES
Full Support for AMD Radeon HD 7000 series of products
Catalyst 12.3 now fully supports the AMD Radeon HD 7900, AMD Radeon HD 7800 and AMD Radeon HD 7700 series of products
RESOLVED ISSUES
Resolved Issues for the Windows 7 Operating System
This section provides information on resolved known issues in this release of the AMD Catalyst 12.3 software suite for Windows 7. These include:
Tom Clancy HAWX: No longer crashes after task switching with MLAA (Morphological Anti-Aliasing) and Anti-Aliasing enabled
Furmark Benchmark: No longer crashes when launched in High Performance mode.
Quake 4: No longer display corruption after task switching when run in High Performance mode
XPlane: Textures no longer exhibit flicker and corruption
Skyrim: No longer displays flickering and texture corruption.
Alan Wake: A system crash is no longer experienced when running the game in DirectX 9 mode with Crossfire enabled
Far Cry 2: A random system hang is no longer experienced when running the game at high in game setting
Resolved Issues for the Windows Vista Operating System
This section provides information on resolved known issues in this release of the AMD Catalyst™ 12.3 software suite for Windows Vista. These include:
Enemy Territory Quake Wars : no longer exhibits random corruption
KNOWN ISSUES
Known issues under the Windows 7 operating system
The following section provides a summary of open issues that may be experienced under the Windows 7 operating system in the latest version of AMD Catalyst. These include:
Vsync may be disabled after task switching when playing Rage
Enemy Territory Quake Wars may crash when launched in High Performance mode
Crysis 2 may hang randomly when run in DirectX 11 mode.
Known issues under the Windows Vista operating system
The following section provides a summary of open issues that may be experienced under the Windows Vista operating system in the latest version of AMD Catalyst™. These include:
The Catalyst Control Center may not display if launched while using WinDVD to play a BluRay disc.
Known issues under the Windows XP operating system
The following section provides a summary of open issues that may be experienced under the Windows XP operating system in the latest version of AMD Catalyst™. These include:
The system may hang when playing Dirt 3 at maximum in-game settings
The system may hang when launching Crysis - Warhead at maximum in game settings
Dragon Age 2 may display random graphics corruption.
Original stran
Zgodovina sprememb…
Danes so se na uradni strani pojavili uradni Catalyst 12.6 in zraven tudi 12.7 beta, kar je novost odkar driverjev ne izdajajo več mesečno.
12.5 sploh nikoli ni bilo, 12.4, ki so sicer odlični pa so že kar precej stari. Sedaj je vprašanje ali tvegati z beto 12.7, ki je novejša in hitrejša ampak nepreizkušena in ima možnost za precej težav, ali pa izbrati zanesljivo 12.6.
12.5 sploh nikoli ni bilo, 12.4, ki so sicer odlični pa so že kar precej stari. Sedaj je vprašanje ali tvegati z beto 12.7, ki je novejša in hitrejša ampak nepreizkušena in ima možnost za precej težav, ali pa izbrati zanesljivo 12.6.
12.7
This release of AMD Catalyst™ 12.7 Beta includes a number of performance optimizations for the AMD Radeon ™ HD 7900, AMD Radeon HD 7800, and AMD Radeon HD 7700 Series.
Performance highlights of AMD Catalyst 12.7 Beta
Up to 25% Skyrim
Up to 6% in Crysis 2
Up to 20% in Total War: Shogun 2
Up to 3.3% in Battlefield 3
Up to 6.9% In 3DMark™ 11
Up to 4.8% in Aliens vs. Predator
Up to 6.5% in Batman: Arkham City
Up to 8% in Crysis Warhead
Up to 7.2% in F1 2010
Up to 8% in Just Cause 2
Up to 12% in Wolfenstein MP
Feature highlights of AMD Catalyst 12.7 Beta
Diablo 3: Anti-Aliasing support:
Users can now enable Multi-Sample Anti-Aliasing and Super Sample Anti-Aliasing for Diablo 3 through the AMD Catalyst Control Center.
jst bom probal 12.7 pa ce bojo kšni opazni problemi bom napisal :)
This release of AMD Catalyst™ 12.7 Beta includes a number of performance optimizations for the AMD Radeon ™ HD 7900, AMD Radeon HD 7800, and AMD Radeon HD 7700 Series.
Performance highlights of AMD Catalyst 12.7 Beta
Up to 25% Skyrim
Up to 6% in Crysis 2
Up to 20% in Total War: Shogun 2
Up to 3.3% in Battlefield 3
Up to 6.9% In 3DMark™ 11
Up to 4.8% in Aliens vs. Predator
Up to 6.5% in Batman: Arkham City
Up to 8% in Crysis Warhead
Up to 7.2% in F1 2010
Up to 8% in Just Cause 2
Up to 12% in Wolfenstein MP
Feature highlights of AMD Catalyst 12.7 Beta
Diablo 3: Anti-Aliasing support:
Users can now enable Multi-Sample Anti-Aliasing and Super Sample Anti-Aliasing for Diablo 3 through the AMD Catalyst Control Center.
jst bom probal 12.7 pa ce bojo kšni opazni problemi bom napisal :)
Zgodovina sprememb…
Dr_M ::
A celo?
Ižam namrec 2 monitorja, enega na 5870, drugega na integrirano grafiko.
Sicer to spila ok, ampak zdej serjejo s temi driverji.
Je res cas za menjavo.
Ižam namrec 2 monitorja, enega na 5870, drugega na integrirano grafiko.
Sicer to spila ok, ampak zdej serjejo s temi driverji.
Je res cas za menjavo.
Zgleda, da samo v BETA 12.7 ni HD 4000, 12.6 pa je podprto. Bomo videli, ko bo uradno 12.7
|HP EliteBook|R5 6650U|
Sodec po Release Notes za 12.6 WHQL, ni podpore za graficne nizje od HD5000 serije.
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pa...
Salabajzerji.
Salabajzerji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
ne samo 7,6 ter 5 verzije so podprte še tako da zadni čas da kupis novejšo sei ce si zagnan igralec to ni potem ovira
Kupu bom ja, ampak ne AMD.
Sicer pa sem razlog, zakaj me moti opustitev podpore starejsih graficnih, opisal malo visje.
Sicer pa sem razlog, zakaj me moti opustitev podpore starejsih graficnih, opisal malo visje.
Dobro to je tvoja osebna odločitev kaj bos kupil saj je tvoj denar.Mislim pa da bodo izdali podproro zastarejse graficne ko izdide win8 vsaj tako sm zasledil kar nekaj časa mene pa to kaj ne skrbi saj sm na 7900 verziji tako da imam priblizno 3 leta mir,z vidika podpore z gonilniki.
Sodec po Release Notes za 12.6 WHQL, ni podpore za graficne nizje od HD5000 serije.
Salabajzerji.
Zanimivo?? Pa sem 100% prepričan, ker sem včeraj dvakrat gledal release notes, da je bila notri HD 4000 serija!
|HP EliteBook|R5 6650U|
Mogoce si zgresil, ampak je bilo okoli maja napovedano, da za Hd4000 ne bo vec podpore v vsaki verziji, ampak samo se obcasno. Se pravi, mogoce 3-4x letno.
Han ::
Release notes za 12.6 so z zamudo popravili - ta verzija podpira samo HD5xxx in novejše kartice.
Za "Legacy" kartice (HD4xxx in starejše) bo nov Catalyst na voljo verjetno konec julija.
Za "Legacy" kartice (HD4xxx in starejše) bo nov Catalyst na voljo verjetno konec julija.
Zakaj AMDjevi driverji za Radeone porabijo toliko več memoryja, kot nvidini? Private WS je ene 4krat večji!?!? (Pa s tem ne mislim okno od CCCja)
RejZoR ::
Release notes za 12.6 so z zamudo popravili - ta verzija podpira samo HD5xxx in novejše kartice.
Prvotno je bilo planirano za Catalyst 12.7, ampak so vmes spremenili release schedule in je vse skupaj padlo na Cat 12.6 WHQL...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Crysis 3 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Igre | 43443 (26589) | kajetan |
» | Driverji grafičnaOddelek: Pomoč in nasveti | 1540 (1432) | PurplePapet |
» | AMD-jeva najzmogljivejša kartica po novem Radeon HD 7990Oddelek: Novice / Grafične kartice | 10243 (8273) | mtosev |
» | Radeon HD 6870? (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Strojna oprema | 151363 (134331) | D3m |
» | Novi Catalyst 7.10 gonilniki bi naj prinesli precejšnje izboljšave v zmogljivostiOddelek: Novice / Grafične kartice | 5481 (3712) | SebaR |