» »

AMD (ATI) Catalyst™

AMD (ATI) Catalyst™

««
9 / 18
»»

D3m ::

Se strinjam.
|HP EliteBook|R5 6650U|

kamuee ::

s čim se strinjaš, se opravičujem nisem zasledil na kaj se nanašaš?
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

Robi :P je izjavil:

čudne simptome mate men 12.8 delajo ok brez crashanja,lagganja,frezzanja...

Zanimivo, enim dela BP ene nas pa jebe. Morm kak crysis zagnat da vidim GPU stress response.

kamuee je izjavil:

Nimam problemov z 12.8 edino, kar mi je delalo problem in je zdaj odpravljeno je bil pixel tearing pri VLC 2.0.3 GPU acceleration če si predvajal MKV.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Clubraider ::

D3m je izjavil:

kamuee je izjavil:

Nimam problemov z 12.8 edino, kar mi je delalo problem in je zdaj odpravljeno je bil pixel tearing pri VLC 2.0.3 GPU acceleration če si predvajal MKV.

Uporabljaš CF ali Single Graphic Card?
|Corsair ATX RM 850W|RYZEN 5800X3D 3,8GHz+NEPTUNE 240|
Gigabyte X570 Aorus Elite|4x16GB DDR4|ZOTAC RTX 4090 AMP EXTREME AIRO|
Crucial BX500 240 GB|27" ACER Nitro x273kpb 4K HDR|Headset SteelSeries|

Single. Včasih sem imel SLI vendar je bilo smotrno kupovati 2x grafično.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Ja, saj pri Single po navadi driverji ne delajo težav.
Največ težav delajo driveri tistim, ki imajo CF ali SLI.

No vsaj pri meni je tako.

Je pa v mojem primeru zanimivo, da nekatere igre kot so Metro 2033 ali Crysis2 delujejo brez problema na max % izkoristek grafičnih. Tako, da mogoče tudi niso vse driveri, ampak same igre, kako so optimizirane.

Clubraider je izjavil:

D3m je izjavil:

kamuee je izjavil:

Uporabljaš CF ali Single Graphic Card?

Kaj si naredu da si porihtal vlc gpu acceleration??

uPORABLJAM SINGLE 7970 DCU2 asus

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kamuee ()

Od špilov je zlo velik odvisno, vsaj kolk sm jest opazu, eni špili so zlo slabo zoptimizirani. Za metro 2033 glih ne vem, za crysis 2 mam vse na ultra high: 16xAA, itd vse na max in mi špil laufa na polno BP čist gladko. Edino kar opažam da neki šteka slika pri BSplayerju ko vrtiš 1080p po 5 sek. naprej pa nism še ugotovu kaj bi lahko to bilo. Za youtube problem sm pa rešu tako da sm na direkt na mašino naložu adobe flash player pa zdej dela zadeva ok. A je imel še kdo drugi kater druge probleme, razn štekanja, freez-a, ipd.??

Nič nisem naredil, ker so odpravili težavo v 12.8. Vsaj pri meni je tako.

Piše v release note:

Resolved
"Blocky video corruption no longer seen when using VLC"

Zdaj ali je napaka spet v driverjih ali pa morajo malo popraviti zadevo pisci VLC-ja.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Aha ok, dobro vedet, kr nism še uspeu zalaufat VLC playerja, bom malo počekerau.

Drugače moraš imeti v nastavitvah pri VLC-ju.

Če uporabljaš angleško verzijo VLC.

Tools -> Preferences -> Input & Codecs -> obkljukaš Use GPU acceleration in pritisneš SAVE.
|HP EliteBook|R5 6650U|

U super, tnks za namig.

Kaj to pomeni, da mi na memtestu pri TEST7 začne errorje na polno metat??

Hvala

Pro_moted ::

Ali še se komu dogaja da ima konstane FPS drope. V vseh igrah. Pa tudi recimo pri Heaven benchmarku. Tam vsakih 20 sekund pade frame recimo iz 60 na 20, pa takoj nazaj. Imam 12.8 CCC. Zanimivo tudi v namizju če premikam miško celi čas 20 sekund, mi za trenutek miška freezne isto timing kot padec fps-jev?
Kdo ima idejo kaj bi lahko blo... zdaj matična in grafična imata najnovejše driverje.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Pro_moted je izjavil:

Ali še se komu dogaja da ima konstane FPS drope. V vseh igrah. Pa tudi recimo pri Heaven benchmarku. Tam vsakih 20 sekund pade frame recimo iz 60 na 20, pa takoj nazaj, zraven tega pa tudi zvok včasih zjamra . Imam 12.8 CCC. Zanimivo tudi v namizju če premikam miško celi čas 20 sekund, mi za trenutek miška freezne isto timing kot padec fps-jev?
Kdo ima idejo kaj bi lahko blo... zdaj matična in grafična imata najnovejše driverje.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3

Zdaj ko razmišljam malo... ali je možen SSD stuttering ? Bi blo najbolj verjetno..
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3

Pro_moted je izjavil:

Ali še se komu dogaja da ima konstane FPS drope. V vseh igrah. Pa tudi recimo pri Heaven benchmarku. Tam vsakih 20 sekund pade frame recimo iz 60 na 20, pa takoj nazaj. Imam 12.8 CCC. Zanimivo tudi v namizju če premikam miško celi čas 20 sekund, mi za trenutek miška freezne isto timing kot padec fps-jev?

Men se nekaj podobnega dogaja. Premaknu miško, zgodil shutter, zadeva zatrimala, pa zlaufala dalje. Mislim da bom šou nazaj na 12.7 driver

Robi :P ::

kero serijo kartic mate na hd6900 delujejo ok

Meni na 6870 tudi deluje vse kot mora.Razen CF tam, pa se pojavljajo težave. Samo, baje zdaj 12. septembra, bi naj prišli novi driveri in bi naj to vse rešili.

Živi bili in videli. :)

Pri meni se shutter ne dogaja ali fps drop. Sem pa za vsak slučaj pred posodobitvijo na 12.8 update-al LGS software ver.8.35.18 za Logitech gaming miš.
|HP EliteBook|R5 6650U|

jest mam asus 7970 DCU 2, zna tut SW za miša bit.

Zgleda da bomo mogli počakat na 12.9 verzijo kr ta očitno ni dobra..

Zgodovina sprememb…

12.9 verzija je zelo pričakovana.

Upam, da bo opravičila to.
Sploh, da bodo CF FPS drop rešili.

Pri Speederman-u bi se naj še posebej poznalo.

Za vse uporabnika verzije 12.8, ki jim šteka ali pride do kreša, si posodobite BIOS plate v zadnjo različico, men je to pomagalo.

Imam pa plato ASUS P8Z77-V. Zadnji BIOS je 1606.

GPU imam ASUS HD7970 DCU II

Zgodovina sprememb…

Xserces ::

dvomim da ma driver kej veze z biosom... veliko ljudi Bios updata ko kupi plato in imajo še zmeraj težave...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Jakob_X ::

Xserces je izjavil:

dvomim da ma driver kej veze z biosom... veliko ljudi Bios updata ko kupi plato in imajo še zmeraj težave...

Očitno ima, če je še v catalyst readme-ju napisano da je v primeru težav z sleepom potrebno nadgraditi še bios. Jaz z novim biosom nimam več težav. Je pa res da sem takrat obenem namestil še catalyst 12.7b driverje.

Kaj pa če več ne moreš bolj posodobiti BIOS-a?

Sem gledal, če je kaki novi update, pa ni nič.

Imam plato: Gigabyte GA-MA790X-UD3P

ja men zdej zadeva dela, razn ko mi se ugasne monitor mi zadeva zamrzne, sicer ne zmer ampak občasno.

A ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko to blo, izkloplen ima in sleep in hibernation zaradi SSD-ja.

Zgodovina sprememb…

kamuee je izjavil:

ja men zdej zadeva dela, razn ko mi se ugasne monitor mi zadeva zamrzne, sicer ne zmer ampak občasno.

A ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko to blo, izkloplen ima in sleep in hibernation zaradi SSD-ja.

A pa imas monitor sleep ugasnjen? To je natanko tista tezava, ki naj bi jo odpravila nova verzija catalysta in biosa. Ce se ti se vedno pojavlja izpolni bug report.

http://www.amdsurveys.com/se.ashx?s=5A1...

Sem ga že izpolnil. A si misli to da se ti ugasne monitor, kr če to misliš moram pritrdi z ne, Imam nastavljeno da mi monitor ugasne po cca 15 minutah.

Pol drži moja trditev da driver zeza neki, a to dela pri 12.7 tudi??? Sedaj imam 12.8 verzijo.

Zgodovina sprememb…

The Player ::

Zanima me zakaj se meni driverji nočejo posodobiti?

Natavljeno imam, da se mi sproti posodabljajo, a vsako novejšo verzijo, ki sem jo inštaliral, se v resnici ni inštalirala, tako imam še zmeraj verzijo 12.3

Skratka, ko rečem, da hočem inštalirat novejšo verzijo mi piše da imam vse up to date a v resnici ni in mi novejših drajverjev sploh ne naloži

imam grafo ATI HD 4850, WIN 7 64bit

za boljšo predstavo

mogoče bi moral inštalirati posebej?

kamuee je izjavil:

Sem ga že izpolnil. A si misli to da se ti ugasne monitor, kr če to misliš moram pritrdi z ne, Imam nastavljeno da mi monitor ugasne po cca 15 minutah.

Pol drži moja trditev da driver zeza neki, a to dela pri 12.7 tudi??? Sedaj imam 12.8 verzijo.

Mene je nehal zajebavat ko sem instaliral 12.7b in nov bios. Prej pa sem imel izkljucen monitor sleep, ker ni bilo stabilno. 12.8 bi morala delovati isto kot 12.7b, ampak je nisem instaliral. Mogoce bo v naslednji verziji spet kaksen popravek na to temo. Ze nekaj verzij to popravljajo :).

men pri izklopu monitorja včasih zamrzne , imam pa 12.8, pa me drži da bi dal gor 12.7, sam ne vem če je glede tega sploh kakšna razlika. Pa če kdo ve kakšna je razlika med original od asus-a 12.2 in AMD WHQL 12.8 verzijo??

Ve kdo slučajno??

Za vse tiste, ki uporabljate CF novi 12.8 CAP2 je zunaj.

http://downloads.guru3d.com/AMD-Catalys...

kamuee je izjavil:

men pri izklopu monitorja včasih zamrzne , imam pa 12.8, pa me drži da bi dal gor 12.7, sam ne vem če je glede tega sploh kakšna razlika. Pa če kdo ve kakšna je razlika med original od asus-a 12.2 in AMD WHQL 12.8 verzijo??

Ve kdo slučajno??

Preprosto si izklopi monitor sleep in ponovno probaj ce bo v nasldnji verziji kaj boljse. Do takrat pa pac rocno izklapjas monitor.

Razlika 12.2 in 12.8 je pa pol leta razvoja. 12.8 je hitrejsi in ima cel kup zadev ze popravljenih. Ne rabis uporabljat driverje od proizvajalca kartice, ker naceloma ni druge razlike kot pa morda kaksen dodan logo od asusa.

aha pol ok, je vse en in isti šmorn, bulšit od driverja. Ja nč bo treba počakat na 12.9 verzijo, ni druge..

pinctinc ::

pozdrav

mene pa zanima kake imate nastavitve v Catalyst-u za Battlefield3(radeon 6950 2gb)??Nasvet za nastavitve v spilu je tudi lahko;)

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pinctinc ()

jest mam vse na MAX za vse špile, Drgač pa AA in AF daš na neko normalno vrdnost in izbereš enhance application setings. Drgač 60FPS-jev naj bi blo tko da ti špil laufa brez prazkice gladko, vse kar je manj zna kdaj zašteka, ni pa vse odvisno od hardvera ampak od špila samega. Na forumu si poglej temo Battlefield 3, boš ziher našu kej v pomoč.

Zanima me če še komu zamrzne komp ko je prazen desktop, nobeno okno odprto, oz. noben program ne laufa???
Ker meni vsak dan bolj šteka, zamrzne brez razloga in brez error-ja, pač sam zamrzni. Zanima me pa če ima dko enak problem in ali je za to kriv catalyst 12.8 ali setpoint od miške g500???

pinctinc je izjavil:

pozdrav

mene pa zanima kake imate nastavitve v Catalyst-u za Battlefield3(radeon 6950 2gb)??Nasvet za nastavitve v spilu je tudi lahko;)

lp

za to imaš profile na strani od amd-ja. Drgač pa jest mam vse na max, z opcijo enhance application settings v catalystu. GPU Asus 7970 DCU2.

Zgodovina sprememb…

Jaz imam namesto SetPoint LGS (logitech Gaming Software) posodobljen do konca. Pa zaenkrat nimam problemov oz. nimam problemov na HD 6850, kot prav tako na prenosniku z APU E-450 (HD 6320).

Sem pa bral na različnih forumih za problem med CCC in SetPoint.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Kateri setpoint imaš (verzijo)??

kr že popizdevam doma, ker mi kr zamrzne komp iz miliga neba.. A mogoče imaš link od strani kjer je opisan problem ali možna rešitev??

Nimam Setpoint ampak LGS za mojo G400. Za tvojo G500 obstaja samo SetPoint najnovejši je 6.32

http://www.logitech.com/en-gb/398/5750?...

Da bi pa vsaj error se izpisal pa tudi ni?

Ali se to dogaja, ko gre iz sleep mode ali, če nič ne delaš na namizju?
|HP EliteBook|R5 6650U|

ne nebo držalo jest mam tut LGS za g500 kr je isti SW kot za g9, Kr sm ga dubo na cd-ju poleg miške, sam se mi nč ne posodabla.. To imaš ti un tardeč setpoint, drži??

Ja zamrznitev se mi dogaja če ne delam dobesedno nič na monitorju, prej celo še pri sleep-u, ampak sem ga izklopil, pa je zdej mir s tem.

Takega imam.

Katero matično imaš?
|HP EliteBook|R5 6650U|

matična je asus p8z77-v, GPU asus 7970 DCU2.

pol pa res nimam isto ko ti setpointa. Moj je neke rdeče barve, ko lahko burn nardiš v memory od g500-ke. Sam zdej ne vem če, mi prov vrže vn za setpoint 6.32, bom mogu malo prevert pa sprobat. Ta ko jo mam jest gor je za gamming in je verzija 5.20 gor, zdej pa ne vem kaj nej nardim.. kaka ideja??

Zgodovina sprememb…

tle maš link za plato, pa še GPU link.

Si probal posodobiti BIOS na matični? SetPoint najnovejši je 6.32

Ki ga lahko dobiš tukaj:
http://www.logitech.com/en-gb/398/5750?...
|HP EliteBook|R5 6650U|

ja mam zadnga 1606 BIOS verzija

res je da mam 5.20 setpoint verzijo, zdej edino ne vem če je ta 6.32 novejša verzija te 5.20ke..??
««
9 / 18
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Crysis 3 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
23843080 (26226) kajetan
»

Driverji grafična

Oddelek: Pomoč in nasveti
151528 (1420) PurplePapet
»

AMD-jeva najzmogljivejša kartica po novem Radeon HD 7990

Oddelek: Novice / Grafične kartice
3910148 (8178) mtosev
»

Radeon HD 6870? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Strojna oprema
983150620 (133588) D3m
»

Novi Catalyst 7.10 gonilniki bi naj prinesli precejšnje izboljšave v zmogljivosti

Oddelek: Novice / Grafične kartice
315439 (3670) SebaR

Več podobnih tem