» »

Literatura elektronike na splošno

Literatura elektronike na splošno

Crasowc ::

Lep pozdrav!

Nujno rabim pomoč, kakega mačka tole gor. Imam težavo, ki mi najeda živce in ponos. Moja srednješolska izobrazba je Tehniška gim - elektrotehnika, sedaj sem pa na sredini VSŠ FE - elektronika, z vsemi izpiti narejeni in kar fredi povprečjem.
Kljub temu, če me človek vpraša kako naj izdela stabilizator napetosti izpadem totalen idiot ker ne vem :(, to me prece žalosti in kot zgleda me na tej FE tega s praktičnega vidika noben ne bo nauču (sicer upam da se motim).

Zanima me katere so v SLO revije oz. spletne strani, kjer se pojavljajo opisi bilo kakršnih elektronskih vezji (ojačevalniki, stabilizatorji, itd...) da bi si jst te stvari prebiral sproti in počasi spoznal praktičen svet elektronike, ter mogoče lahko celo kot študent elektronike človeku odgovoril na vprašanje: "Kako stabiliziram napetost?" npr. alpa ga celo bog ne daj znal zrisat in napravt.

Lep hvala za odgovor

Sadida ::

Sicer nisem ravno maček, hodim pa tudi trenutno na FE, vsš. 1 letnik. Sam sem veliko znanja izčrpal na tej strani www.elektronik.si
Na tej strani boš našel tudi intrnetno revijo, ki je zastonj za registrirane uporabnike. Lahko pa si kupiš tudi kakšne revije kot so svet elektronike itd. Največ se boš naučil sam.

Crasowc ::

Haha ja no to vem, da se bom največ navadu sam - sm spoznal to učeraj. Sej zato me pa zanima, kje se da te stvari brat, sicer sm pa pol učerej nekej literature tud sam zbrsku.
Hvala za odgovor

Sadida ::

Hotel sem povedati, da boš moral sam poiskati stvari, nihče ti jih nebo porinil pred nos, tvoja radovednost ti lahko zelo koristi.
Upam da nisi šel mimo tega linka! Uporabne povezave - Preglej!
No če slučajno si ali pa ti forum ni dovolj, si lahko kupiš tudi kakšno knjigo, kot je naprimer tale http://www.faro.si/, ali pa kaj takšnega http://trgovina.svet-el.si/productdetai... .....

Crasowc ::

Jap jap, sm pogledu link in mi je pomagu - počasi napredujemo. Hvala


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako narediti ojačevalec (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
22929391 (12384) N4m31355
»

Kako uporabit LCD od nokie 3310 (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
638833 (6084) Ch4N93
»

PIC kot webserver (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
738585 (6698) ql000
»

Vodno hlajenje-kako narediti oz. kakšen termostat kupiti?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241949 (1661) zlabo
»

Usmernik

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
353914 (3484) 16F84

Več podobnih tem