» »

PIC kot webserver

PIC kot webserver

1
2
»

ql000 ::

Jaz lahko povem, za vezje z IIM7010 + pic18f452 + 74HC04 + 74HC08 vse to sem moral napajti preko računalniškega napajalnika, ker 300mA napajalnik od enega starega ericsona ni bil vredu, je čist počepnu!

ql000 ::

Evo še pdf-jev!
plata
električna shema

madviper ::

@Slawc
Sam dejansko res tak piše. Skorda ne verjamem. A je možno, da bi šlo za tiskarskega škrata?

IDD pri 250mA je dost previsoka vrednost, za en tak čip. Sam če že je taka vrednost, se ta stvar zna kr orng gret:\

@ql000
Zanimiva rešitev napajanja:D Poskusi jo fizično zmanjšat, da bi bla stvar še prenosnejša.

Daj poslikaj še stvar, da vidmo še končni izdelek. Me prav zanima, kak je izpadlo.
I'd like to do something crazy!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madviper ()

neoto ::

Glede porabe: se tale čip priključi direktno na Ethernet kabel? Kakšni tokovi so kaj v kablu? Namreč moj router je tako glasen, pa pojma nimam zakaj (ko se prenašajo podatki prav dobesedno cvči v routerju, kot da bi nevem kako visoka napetost to bila...).

slawc ::

ql000: taki napajalniki imajo bolj slabo napetosno regulacijo, tako da se ne zanasaj prevec na tiste stevilke. Poskus pomeriti tok na sedanjem napajalniku. Ampak vseeno bi ocenil porabo kot 3-4x preveliko.

neoto: ta podatek je ze zelo dolgo v datasheetu, med tem casom so izdali tudi errata. To pomeni, da bi zagotovo popravili tako grdo napako. Na netu sem vseeno zasledil tipicno porabo okoli 150mA, kar je se vedno grozno.
Priklopi se preko malega trafota. Cvrcijo pa verjetno tuljave v napajalniku (precej tipicno za danasnje racunalnike, meni cvili tuljava na maticni, ko priklopim onboard lan se toliko bolj, utisa se pa tako, da je cpuload na 100% npr. folding :\ :D )
LP, Slawc

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slawc ()

ql000 ::

Evo fantje po 2 mesecih zaje****, kletvic,... sporočam, da LAN modul IIM7010A z zgora priloženo plato DELA!!!!! Matr mu! Danes sem ga uspešno pingal, povprečen cajt je 3ms!!!! Zdej grem pa pit!

madviper ::

Ko boš stvar patentiral, bi se priporočal za natančen opis, obogaten z načrti, shemo za spajkanje in seveda bi bila dobrodošla programska koda :D

Čestitam!
I'd like to do something crazy!

BluPhenix ::

Kje si pa dobil tale lan modul, se da to naročiti pri nas, se da mogoče dobiti kot sample.

Kaj to jse že vse skupaj (čip, konektor, trafo..) al je to samo ethernet čip. Kaj to je tisti ki stane 10k?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

ql000 ::

IIM7010A se da dobiti v svetu lektronike za 10k SIT. Sej vem, da je drag kot žafran, samo je pa edina rešitev v svetu, ki ima protokole hardware-sko rešene. Z modulom se da komunicirat preko I2C ali pa ga uporabljaš kot memorijo (paralelna komunikacija), samo slednja zahteva ful več pinov na uC-ju, je pa ful ful hitrejša. Pač stvar izbire.Proizvajalec tega modula (Wiznet; klik) nudi kodo samo za 8051 arhitekturo, tako, da če hočeš implementirat zadevo na PIC-u je malo telovadbe, vendar samo pri spreminjanju kode za I2C in pa a interupte, vse ostalo se da ponucat! Če kdo rabi kodo od proizvajalca naj mi pove, ker je ni možno zloadat z njihove strani. Jaz sem jih žical na forumu, da so mi jo dali!

Evo še kode. Za kompajlanje potrebujete MPLab in C18. C18 student edition je zastonj, pravtako MPLab ( Microchip). I2C adresa modula se določi hardwaresko s stanjem na pinih A14-A8, pri čemer morate biti pozorni na zadnji bit, saj ta definira Write (0) / Read (1) condition. Torej, če je slave adresa modula 0x7F + 0 zadnji bit (write) = 0xFE.Ostalo se vidi iz električne sheme.

Aja, pa koda je še malo špagetasta, ker sem se malo igral s parametri, sam v glavnem dela! Bom pa po izpitih napisal novo kodo, sedaj vsaj vem kako! :D

Koda

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

ql000 ::

Aja! :8)
Rabite pa cross UTP kabel, pa gateway IP adresa je lahko prazna. Te nastavitve veljajo, če povezujete direktno na mrežno kartico. V obratnem primeru, ko povezujete preko routerja pa pač nastavite še gateway IP.

BluPhenix ::

:) jaz bom zadevo delal z AVRjem, tako da bom še malo pogledal okoli.

Kako to misliš, da ima protokole harversko? Ostali (Realtek) imajo to mogoče rešeno softversko?

Ni prav poceni ne, 10k bom še razmislil malo, vsekakor pa hvala za nasvete.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

ql000 ::

Finta je v tem, da v mikrokontrolerju ne rabiš programske implementacje npr. TCP/IP protokola, pomeni, da uC lahko dela še kaj drugega. Če imaš pa samo npr. realtekov čip in nek uC potem ta uC drajva realteka + protokole.

A za AVR-a delaš sam plato, mislim lasten design, ali boš pobral design od kod drugod?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ql000 ()

BluPhenix ::

Sem videl sedaj da ta firma izdeluje tudi hardwired TCP/IP. Zanimivo, vendar si ne predstavljam koliko stane :D

EDIT: aha no potem si ti tega pobral :D

Ja vem, da je z realteakom tako, ampak v bistvu "rabim" tako, ker bom to verjetno delal za diplomo, tako da bi bilo fanj, da vseeno nekaj naredim. PCB bom sam naredil, ker ¸bom v bistvu dodal le najnujnejše kar mi rabi (zadeva bi morala biti čim manjša). Na začetku bomzadevo baziral verjeno na FreeRTOS, in uIP, dokler ne malo bolj spoznam zadev, potem pa verjentno naredil kaj svojega. Sej itak je še vse stvar dogovora.

EDIT2: kaj tema se je tako raztegnila zaradi dodane kode? 8-O je malo težko gledati to :D
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

radiator ::

Kaj je jutri že bilo?

ql000 ::

Evo še slik prve verzije plate:
klik1
klik2
klik3

Na plati je nekaj vidnih ergonomskih napak, ki se bodo z naslednjo verzijo eliminirale.

BluPhenix ::

Aha vidim da je ta lan cel modul. Jaz bi pač rabil posebej čip in konektor.

Sem pa zadnjič bral eno knjigo o teh TINI modulih. Bil je sicer opis o SIMM modulu, ki pa je imel zanimivo lastnost, bil je programabilen v Javi. Pač na plošči je imel tudi eprom z "headerji" Jave. Baje je zadeva tudi dokaj poceni, pa še zelo enostavna za uporabo. Priključiš pač v simm podnožje.

No, ko damo zadnje izpite skozi bomo začeli tudi mi to bolj konkretno delati.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

ql000 ::

@BluPhenix: da se kupit v svetu elektronike samo čip W3100A, ki je srce tega modula, samo pol si moraš dokupit še konektor, zadeva stane okrog 8k SIT. Ma sej, če bi jaz vedel, ko sem se lotil tega, kaj točno rabim, da bom imel v kratkem cajtu rezultate bi sigurno nabavil pri edtp.com razvojno plato pa adijo. Jaz sem se pa odločil za špar varianto, pa še PIC-a.

Sedaj moram implementirat telnet pa bo!

[Brisan off topic, moderator]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

BluPhenix ::

No, da povlečem malo iz naftalina. Zadevo še kaj delaš?

Zanima me, ali si uporabil I2C komunikacijo al kaj drugega.

Počasi se tudi jaz napravljam to naredit tako da če si ugotovil kaj čudnega bi bil vesel, če bi delil z nami.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

ql000 ::

He, he zdej sem naredil tapravi stroj! :D Ko sem napisal software za testiranje registrov mi je ratalo jasno, da imam podhranjen uC na plati (18F452, PIC seveda). Zdej imam pa 18F8722, SRAM 32k, EEPROM 128k z možnostjo nadgradnje na 512k. 8722 sem izbral zaradi tega, ker podpira tudi 8bitno naslavljanje na SRAM-u, tako, de se ne matram preveč pri portanju kode iz 8051. Zraven pa še interface za 8x24LCD (Samsung 2138A).

Z VolkD-jem sva naredila eno menjavo, jaz njemu vse ATMEL-e, k sem jih imel pri bajti on mi je pa prinesel celo morje SRAM-ov, LCD-je,... Ta prav kerlc! ;)

Pred tremi dnevi sem dal narest v intermarketing (Dunajska 103) filme, sedaj pa moram še enga privatnika staknit, da mi plato nardi, za normalen denar.

Kot sem že zgoraj napisal mi ratalo spisat API funkcije (I2C), ki imajo iste argumente in ista imena kot API-ji od Wizneta, tako, da so "lego kocke" dejansko iste! Sportal sem še TCP/IP ter UDP, sam zadeva še ni testirana. Osnovni bloki so tako narejeni, sedaj lahko pa sam skupaj zlagam. Moj namen je še implementacija TELNET-a. Na netu sem že staknil kodo za AVR-e, tako, da mislim, da se ne bi smel preveč našvicat. Polege tega pa je Microchip odprl že pred cajtom poleg TCP/IP stacka tudi filesystem, tako, da se da page gor. Skratka trga gate, jaz kar spat ne morem zaradi tega! :D

BluPhenix ::

Uh cela žurka potem. Super, očitno bo zabavno.

Vidim da si rec uporabim I2C komunikacijo. Nekaj sem bral, da v novih verzijah modula ni več I2C podprt. Nimam pojma zakaj, sedaj bolj priporočajo uporabo zadeve kot razširjeni pomnilni. Se pravi, da ga priklopiš in uporabljaš enako kot pomnilnik. Malo sem jezen, ampak ok, naj bo.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

ql000 ::

Če modul drajvaš kot zunanji spomin pol je zadeva hitra k hudič, je pa malo več telovadbe z kodo, da ne govorimo koliko pinov zadeva ponuca. Poleg tega zna biti problem pri izbiri uC-ja, ki podpira spomin hardwaresko. Pazi tudi na naslavlanje registrov, oz. načine, ki jih uC-ji podpirajo (8 ali pa 16bit). Jaz sem najprej naredil zadevo za PIC18F8680, vendar podpira samo 16bitno naslavlanje registrov, PIC18F8722 podpira en in drugi način.

VolkD ::

Me hudo veseli, da stvari delajo kaj več kot jemljejo prostor v predalčku..
Če ima kdo namen ponoviti gradnjo.. RAM-ov imam še, pa tud LCD bi se še kak našel.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

Zgodovina sprememb…

madviper ::

@q0000
Boš objavo kje koplet projekt (sheme, kodo itn.)? Bi se priporočal :D

(popravljeno zaradi povprasevanja. pisi VolkDju na ZS)
I'd like to do something crazy!

Zgodovina sprememb…

ql000 ::

Ko bo plata fizično narejena bom zadevo objavil. Kodo bom pa verjetno objavil v obliki knjižnic.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PIC programator

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
255787 (632) MadMax
»

DS18B20, meritve v mraziščih (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
828391 (6906) TESKAn
»

programiranje procesorja (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
50534917 (24318) icek
»

Pedala za narekovanje na COM port

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
161751 (1376) vuego
»

Kako diy binarna ura

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
213280 (2934) Mikron

Več podobnih tem