» »

Kabelski internet

Kabelski internet

AirTravis ::

Zadne case je vedno vec folka na ADSLju.. mene pa zanima kva bo s kablskim internetam.. vedno manj uporabnikov je, pa skos pocasnejs dela... krneki?
  • premaknil: Tomi ()

MUC ::

Koaksialni kabel ima po svojih električnih karakteristikah daleč boljše lastnisti od telefonske parice. Zdej zakaj ne deluje večinoma tako hitro kot ADSL ni tehnične narave. Mnogo pišejo da bodo pri veliko uporabnikih ojačevalci "eksplodirali", pa da to en gre, in kr nekej. Veliko govoričenj od tistih k nimajo pojma.

Gre za to, da če bi katera firma imela toliko denarja kot ga ima SiOL, kupila dobro opremo in nanjo priklopila toliko uporabnikov, kot jih je optimalno priklopit, da zadeve delujejo hitro, potem težav ne bi bilo. Problem pa je, da kabelski bridgi niso omejeni na število konektov uporabnikov nanj kot DSLAMi, zato so vsi po vrsti prenabasani--> zato počasni.

Če bi operater širil opremo skupaj z večanjem števila uporabnikov, bi bilo vse super. Tega pa ni, ker nočejo vračat dobička nazaj v infrastrukturo. Vsak gleda samo kdaj bo imel dovolj uporabnikov, da ga bo kdo kupil.

Se vam ne zdi, da se to sliši zelo "Telemachovsko" :)

darh ::

khm...

je že kdo klicu Telemach pa jih vprašu kaj mislijo zdej naredit k je SiOL povečal bandwidth userjem? sem hotu jest.. pa sem pozabu >:D
Excuses are useless! Results are priceless!

Nanook ::

Oj,

jaz se odločam zdaj za kabel (verjetno), ampak ne vem, preko katerega ponudnika (kabelski operater je drgač tu Telemach). Nekak so v ožji izbor prišli amis in Volja, pa mogoče še Arnes, ampak zato morš bit študent, pr men pa obstaja možnost, da bom pavzirala he he he.

A ma kdo izkušnje s tema dvema, a sta v redu? Ker Telemach sm vidla na lastne oči, da je sranje. Kaj pa SiOL?
thx

Aja še to, sicer mem ampak, kaj je boljše; ADSL al kabel? Nimam ISDN tako da bi mogla najprej to nabavit. Kolk pa so mesečne cene za ADSL in kako se v bistvu računa za ADSL-gre na čas+ naročnina al količina prenesenih info v Mb + naročnina al kaj drugega. Ja, sem idiot.:D

Sergio ::

Nanook: v trenutnih razmerah se bolje splača ADSL.

Naročnina je 8000 mesečno za standardni paket. Predpogoj je ISDN, lahko pa vzameš paket ISDN+ADSL za 50 tisočakov, sicer je pa samo ADSL naročnina (če že imaš ISDN) 30 jurjev. Omejitev ni, tako časovne kot tudi podatkovne. Imaš 24/7 povezavo ter narediš prometa po želji.

Nisi idiot. Vsak, ki zna razumljivo formirat vprašanje, je inteligenten. Verjemi :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

City ::

Jah samo potem te ne pride internet samo 8000 sit ampak + ISDN naročnina, se pravi 10000 sit Omejitve??? Kje pa sploh še so???

Sergio ::

City: primerjaj malo naročnino analognega ter ISDN priključka. Ni 2000 SIT razlike.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

JLP ::

xbite:
Ja jest sm jih klicov pa mal pobarov glede tega. Sam oni itak kt ponavad nimajo pojma o konkurenci, da dela počas pa tud nkol niso oni krivi. Ja tale Telemach bo mogu mal začet konkurenco si ogledvat pa se mal bl pobrigat za svoje čene bojo lahk sam še propadl.
Live long and prosper!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JLP ()

City ::

Telefon lahko uporabljaš preko računala tako da ne rabiš linije :) Ja no razlika ni ravno 2000 sit malo manj, ne da se mi preverjat za tistih par stotinov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11216739 (11366) Tr0n
»

ADSL za 4 tolarje! Navali narode! :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
716732 (4288) clemmy
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1049607 (7289) flipflop
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
548476 (8476) Skubi
»

Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
707895 (6201) DeLonghi

Več podobnih tem