Forum » Loža » Paypal vs Western Union
Paypal vs Western Union
boom ::
Živjo,
prebral sem si že nekaj reči glede obeh načinov nakazovanja denarja. Nekaj sem zasledil tudi o tem, da ti lahko s Paypala vrnejo denar. Je to res?
Odločam se za uvozništvo manjših avto dodatkov iz Kitajske. Po več dnevnih (tedenskih) pogovorov, pogajanj itd smo prišli do zaključka, se pravi do naročil sample vzorcev, pred naročilom večjih količin. Sedaj pa je prišlo do najbol pomembne in tvegane odločitve, nakazilo denarja. Nekatere firme sprejemajo več ali manj W.U., določene tudi Paypal.
Z eno firmo se dogovarjam o plačilu prek Paypala, vendar so mi napisali, da moram plačat na vrednost 90$ še dodatnih cca 30$ (but you should pay more $35.0 for the paypal service charges; so total is $90+$35=$125. because the paypal company will deduct us $35.0 as service fee, it is very expensive. )
Vaše mnenje in izkušnje glede tega so dobrodošle.
hvala!
prebral sem si že nekaj reči glede obeh načinov nakazovanja denarja. Nekaj sem zasledil tudi o tem, da ti lahko s Paypala vrnejo denar. Je to res?
Odločam se za uvozništvo manjših avto dodatkov iz Kitajske. Po več dnevnih (tedenskih) pogovorov, pogajanj itd smo prišli do zaključka, se pravi do naročil sample vzorcev, pred naročilom večjih količin. Sedaj pa je prišlo do najbol pomembne in tvegane odločitve, nakazilo denarja. Nekatere firme sprejemajo več ali manj W.U., določene tudi Paypal.
Z eno firmo se dogovarjam o plačilu prek Paypala, vendar so mi napisali, da moram plačat na vrednost 90$ še dodatnih cca 30$ (but you should pay more $35.0 for the paypal service charges; so total is $90+$35=$125. because the paypal company will deduct us $35.0 as service fee, it is very expensive. )
Vaše mnenje in izkušnje glede tega so dobrodošle.
hvala!
Karen ::
Kolikor se piše po forumih pri Western Union nikoli ne vidiš ne denarja ne robe. Vse kar sem preko paypala do sedaj naročil je prišlo (no, razen tistega kar je še na poti).
Aha,no saj sem si prebral par tem tukaj pa na drugih forumih in WU naj ne bi bil ravno zanesljiv, pa tudi izslediti se naj ne bi dalo kam je šlo plačilo.
Problem je predvsem, ko začneš sodelovati s podjetji izven EU, ko pride do večjih naročil (500eur dalje), ko je rizik še večji.
A se ta dajatev paypalu spreminja glede vsote nakazila, ali je konstantno 35$?
Problem je predvsem, ko začneš sodelovati s podjetji izven EU, ko pride do večjih naročil (500eur dalje), ko je rizik še večji.
A se ta dajatev paypalu spreminja glede vsote nakazila, ali je konstantno 35$?
IceIceBaby ::
Nič od tega. Naj ti dajo bančni račun pa nakaži preko banke. Tudi to ni zagotovilo, da te ne bodo nategnili, ampak vse resne firme poslujejo preko transakcijskih računov. Če ga nimajo je nekaj narobe.
Na to varjanto nisem niti pomislil.Verjetno pa bom moral doplačati tudi stroške nakazil itd?
IceIceBaby ::
Jaz na delavski hranilnici plačam okoli 2eur za nakazilo, neglede na višino. Čisto točnega zneska ne vem, ampak je zanemarljivo malo.
ssokec ::
A si preveril dobavitelja -e, na več koncih? (+ feedback), kajti sample vzorci so ponavadi zelo kvlitetni, ko naročiš večjo količino pa kvaliteta pade.
jaz vedno plačujem na kitajsko, hong kong in taiwan prek paypal - a + dostava s sledenjem prek DHL-a (poštnina je dražja od izdelka).
Moj dobavitelj mi za plačilo prek paypal-a zaračuna + 5%, vendar ima svoj lastni paypal račun, pri tebi verjetno tvoj bodoči dobavitelj le tega nima in bo pač nekomu še plačal provizijo da bo dobil tvoj denar, a si upošteval carinske dejatve + ddv, da se ti splača zadevo uvažat.
Veliko sreče pri novem poslu.
LP!
jaz vedno plačujem na kitajsko, hong kong in taiwan prek paypal - a + dostava s sledenjem prek DHL-a (poštnina je dražja od izdelka).
Moj dobavitelj mi za plačilo prek paypal-a zaračuna + 5%, vendar ima svoj lastni paypal račun, pri tebi verjetno tvoj bodoči dobavitelj le tega nima in bo pač nekomu še plačal provizijo da bo dobil tvoj denar, a si upošteval carinske dejatve + ddv, da se ti splača zadevo uvažat.
Veliko sreče pri novem poslu.
LP!
Nisem preverjal, imam namen danes če bom kje sploh zasledil o podjetjih. Vsa podjetja s katerimi se dogovarjam pač (baje) izpolnjujejo določene ISO standarde, uvažajo v velikih količinah v evropo (zelo malo balkanske države), več ali manj Nemčija,Italija, skandinavija itd.
Ja, v večini uporabljajo DHL, ker je tudi najcenejši glede na ostale ponudnike. Ja, na žalost je cena pošiljke draga. Tako postane en del že za 100% dražji (npr. cena izdelka 1eur + 1eur poštnina + ostali stroški = na veliko 3eur). Nabavne cene so zelo nizke, skratka smešne, s ceno poštnine pa pridemo recimo na solidno ceno na kateri se da še vedno dobro zaslužit če bi prodajal končnim potrošnikom. Namen pa imam prodajati več ali manj na debelo drugim trgovinam.
Davek je najverjetneje 20%? (gre za avto opremo oz. manjše dele)
Čudi me edino to, da na ceni 90 dolarjev moram plačat še 35 dolarjev dajatev, to je okrog 30% končne cene (sample+prevoz)
Ja, v večini uporabljajo DHL, ker je tudi najcenejši glede na ostale ponudnike. Ja, na žalost je cena pošiljke draga. Tako postane en del že za 100% dražji (npr. cena izdelka 1eur + 1eur poštnina + ostali stroški = na veliko 3eur). Nabavne cene so zelo nizke, skratka smešne, s ceno poštnine pa pridemo recimo na solidno ceno na kateri se da še vedno dobro zaslužit če bi prodajal končnim potrošnikom. Namen pa imam prodajati več ali manj na debelo drugim trgovinam.
Davek je najverjetneje 20%? (gre za avto opremo oz. manjše dele)
Čudi me edino to, da na ceni 90 dolarjev moram plačat še 35 dolarjev dajatev, to je okrog 30% končne cene (sample+prevoz)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boom ()
c0dehunter ::
Stroškek nakazila na TR jo do 50.000EUR isti...
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
but I'll defend to the death your right to say it.
ssokec ::
podjetje preveriš tam kjer si ga našel, oziroma google, ponavadi so sample vzorci dražji kajti gre za 1 kos in stroški pakiranja/kos so večji kot pri več¨jih količinah, cene za dhl storitve lahko preveriš na njihovih straneh cenik je sestavljen glede na težo paketa, upam da si pri prodaji na debelo upošteval tudi morebitne reklamacije, ter stroške le teh, carine (uvoznih dajatev do vrednosti pošiljke 150 EUR ni) ddv pa se obračuna tudi za manjše vrednosti. več si lahko prebereš tukaj:
carina
carina
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ssokec ()
Sam sem se dogovoril, da vzamem par sample vzorcev (različni artikli oz. modeli), cena pa je smešno večja kot je nabavna cena za MOQ. Mislim, da plačam 0,15$ več za kos.
Poslali so mi končno ceno, se pravi izdelkov in stroške pošiljanja prek DHLja.
Kompletna cena ne presega 150eur, mislim da pride 60eur. Glede davka ne vem ali je al ni (zaradi naročila par izdelkov).
Svetujejo mi tudi da si dobim "sourcing" na Kitajskem, ki ti preveri kvaliteto, preveri podjetje oz. zanesljivost in v primeru da pošiljka ni OK zavrne. Pač ko bo šlo za večja naročila (vrednost 1000eur+) se vseeno splača kaj takega. Trenutno lahko izgubim nekje 200eur (3 različna naročila), kar mi ne predstavlja konec sveta, čeprav vseeno ni malo.
Se pravi, da najbolje da nakažem denar prek Paypala ali bančnega nakazila.
Poslali so mi končno ceno, se pravi izdelkov in stroške pošiljanja prek DHLja.
Kompletna cena ne presega 150eur, mislim da pride 60eur. Glede davka ne vem ali je al ni (zaradi naročila par izdelkov).
Svetujejo mi tudi da si dobim "sourcing" na Kitajskem, ki ti preveri kvaliteto, preveri podjetje oz. zanesljivost in v primeru da pošiljka ni OK zavrne. Pač ko bo šlo za večja naročila (vrednost 1000eur+) se vseeno splača kaj takega. Trenutno lahko izgubim nekje 200eur (3 različna naročila), kar mi ne predstavlja konec sveta, čeprav vseeno ni malo.
Se pravi, da najbolje da nakažem denar prek Paypala ali bančnega nakazila.
kar-nekdo ::
Pa paypal je cist ziher zadeva tako ali tako mores bit zadaj prijavljen z veljavno kartico in pa, ce ti ze izdelaka ne poslejo lahko posles paypalu in ti oni vrnejo denar, so zelo na strani kupca.
Avenger ::
Western Union je praktično ista zadeva, kot če nekemu neznancu, ki mu poznaš samo e-mail (naslov, itd si lahko izmisli in tudi če ne, ne moreš nič dokazat), izročiš gotovino in potem računaš zgolj na njegovo poštenje, da bo stvar res poslal. Kaj to pomeni, si lahko mislite.
Jaz sem v vsej svoji karieri spletnega nakupovalca WU uporabil točno enkrat, je šlo sicer čisto gladko, vendar tega ne bi storil še enkrat. Paypal je bistveno bolj varen, če drugega ne, so znani vsaj podatki o prejemniku.
Jaz sem v vsej svoji karieri spletnega nakupovalca WU uporabil točno enkrat, je šlo sicer čisto gladko, vendar tega ne bi storil še enkrat. Paypal je bistveno bolj varen, če drugega ne, so znani vsaj podatki o prejemniku.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
kar-nekdo ::
Ja ze uporabo ma dosti vecjo paypal ce pogledas ze pri alexi je paypal na 112mestu WU pa na nekje okol 5tisoc ceprav to tud ni malo. In pa se bol varno je saj mas kreditno kartico skrito za paypalom in ne placujes direktno in ne vpisujes stevilk kartice! Jaz se dozdaj nisem mel z paypalom nobenih problemov pa kr dosti prek njega placujem, ce bi pa ze mel bi pa dobil denar nazaj. Je skoraj 100% ceprav nic ni cisto, da je tista oseba za racunom saj more bit aktiviran z veljavno kreditno kartico ne mroes si kr namisliti!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kar-nekdo ()
Torej, dogovoril sem se že z nekaterimi za plačilo prek banke. In sicer so poudarili, da bom plačal več, če se ne motim zaradi
third-party bank. A mogoče ve kdo kaj o tem?
Avenger ::
Lahko da boš plačal bančne stroške tuje banke, kar je dokaj normalno, vendar je to bolj ko ne drobiž.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Sem nakazal kar prek Paypala, me pride v primerjavi z banko cca 6eur več, vendar je denar bil takoj nakazan. Sporočili so, da pošljejo jutri. Sporočim kako se bo vse izšlo pri prvem morebitnem dobavitelju.
Odgovor iz banke, če bo koga še zanimalo.
Odgovor iz banke, če bo koga še zanimalo.
Stroški nakazila so z opcijo SHA deljeni stroški 5,00 EUR, z opcijo OUR stroški nalogodajalca 11,50 EUR.
Če plačujete z s.p. TRR so višji stroški nakazila.
darkolord ::
Mimogrede, WU je pri Kitajcih za sample in manjša naročila nekaj čisto običajnega (pri eBayu je WU zelo sumljiv, tukaj je drugače). Če je na Alibaba to podjetje TrustPass Gold Member, potem si lahko precej bolj miren - tam so zelo striktni do nategunov in jim brez težav ukinejo članstvo, ki ga pa precej drago plačajo. Poleg tega je še veliko hitrejše kot bančno nakazilo (WU je 10 minut, nakazilo je pa "potovalo" tudi že več kot 2 tedna).
Za velika naročila se pa uporabi kaj takega, kjer je tveganje bolj enakomerno deljeno, npr. LC (letter of credit)
Za velika naročila se pa uporabi kaj takega, kjer je tveganje bolj enakomerno deljeno, npr. LC (letter of credit)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 137658 (17622) | igi82m |
» | Alibaba naročilo (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 18772 (14192) | darkolord |
» | Paypal provizijaOddelek: Pomoč in nasveti | 5201 (4780) | Looooooka |
⊘ | Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Kaj kupiti | 103028 (47575) | Tilen |
» | Paypal v Sloveniji (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 17984 (11073) | techfreak :) |