» »

Paypal provizija

Paypal provizija

Kristina0807 ::

Zdravo,

zanima me, kdo in kako se plača provizija pri nakupu s paypalom? Nameravam kupiti nekaj za 699 GBP, poštnina me pride 60 GBP. A k tej ceni dodam še 2,5 % ali mi to trgajo z računa - prodajalcu nakažem 759 GBP ali je potrebno dodati 2,5 %?

Najlepša hvala za pomoč,
Kristina

feryz ::

Kupca se provizija ne tiče!!!

Torej nakažem 759 in nimam nobenih dodatnih bremenitev s strani paypala zaradi tega nakupa?

Looooooka ::

Ponavadi se od prodajalca zahteva, da ti pošlje zahtevo po plačilu preko paypala.
Ti se namreč ne moreš odločit, da boš plačal prek paypala po isti ceni, kot je bila navedena recimo za direktno plačilo preko mastercarda. Na koga se "preloži" stroške provizije se odloča prodajalec. Tko da te ŠE kako briga.
Zakaj pa mislite, da ti recimo na mimovrste lepo napišejo, da bo ob plačilu s kartico nakup dražji za xx eur.

Če je pa že na izdelku možnost plačila s paypalom pa sploh ne vem zakaj se vprašanje postavlja na forum, ker ti bo itak pred potrditvijo točno pisalo kolikšen je znesek in ga lahko pač ne plačaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Looooooka ()

Če plačam preko banke (želim da mu nakažejo v britanskih funtih) pride zadeva ceneje?

Prvič se srečujem z res večjim nakupom, zato želim, da so mi zadeve jasne, preden kakšnega kozla ustrelim. In res hvala za vsak odgovor!

LJ4L ::

Kristina a lahko malo več informacij česa pri nakupu ne razumeš? Pa še nekaj. Preko katere spletne strani to kupuješ?
LP from LJ

Za paypal je do zdaj veljalo, da je pretvorba zate cenejša če jo opravi banka in ne paypal(spet nekaj po svoje delajo in poberejo več).
Torej, ko pride do plačila na paypalu in te zadeva vpraša če želiš, da oni opravijo pretvorbo ali pustijo to tvoji banki, se ponavadi splača ta druga opcija.
Za plačilo prek banke (UPN/SEPA) bo pa verjetno treba pogledat cenik tvoje banke.
Osebno sem pri nakazilu angležem, kjer so imeli zavedeno ceno v funtih prosil, da mi povejo ceno v EUR, ker bom nakazal preko UPN/SEPA obrazca. Druga možnost je pa to, da se gre direkt do banke, pove številko računa in se jim pove, da želiš, da se na ta račun nakaže 100 funtov in da naj pač poskrbijo za pretvorbo tako, da bo tja prišlo nič manj kot 100 funtov.
Drugič bi bilo fino, da se v temi napiše kakšen nakup točno je to in kaj tam piše. Je to spletna štacuna, ki ima možnost plačila preko paypala ali pač samo upaš, da podpirajo paypal.
Direktno nakazilo je ponavadi najcenejše ampak tudi najmanj varno. Nekako ne vem kako bi sploh lahko zahteval denar nazaj pri UPN/SEPA nakazilu če gre kaj narobe. Pri paypalu si vsaj krit s strani paypala pa potem mastercarda in se da ponavadi denar dobit nazaj če gre kaj narobe...

Pozitivno presenečena nad hitrimi odzivi.

Ne gre mi v račun to sporočilo od prodajalca:
"Payment can be by Paypal (my paypal is sales@bmautosport.co.uk ) but you MUST be a VERIFIED buyer so please check this with paypal before paying, and you will need to add 2.5% to total to cover Paypal fees. Or we accept payment by bank transfer, but you must cover all bank fees and payment must be made in GBP"

Torej. Jaz znesku dodam 2,5 %? Ali vnesem samo skupni znesek poštnine in artikla, ostalo mi paypal trga z računa..?

Gre pa za nakup preko te spletne strani: http://www.bmautosport.co.uk/

Aha saj je lepo povedal. Logiraš se v paypal račun in na sales@bmautosport.co.uk nakažeš znesek izdelka, ki mu dodaš še 2.5%. Stroške provizij paypala bodo pač zaračunali tebi(ta strošek je zgleda 2.5%).
Preko banke zna biti ceneje ampak bo verjetno treba peš do banke, razen če je tvoja tako fancy, da ima njihov spletni vmesnik možnosti plačila v GBP(na nlb-jevem kliku te opcije še nisem opazil).

Aja pa 2.5% je ponavadi na poštnino in artikel. Paypal prav malo briga kaj se plačuje. Tisto je bolj za evidenco in bodo na skupni znesek pač nabili 2.5% stroškov.

Zgodovina sprememb…

Zdaj razumem, hvala. A je bolje, da mu pišem za zahtevek ali je vseeno in mu enostavno kar nakažem?

Kakor hočeš. Osebno ponavadi prosim za zahtevek z nnjihove strani. Ker potem ne more težit, da je prišlo do nesporazuma pa zahtevat še eno nakazilo :)

Mimogrede, veliko bank ima transakcije preko interneta omejene na 1000 eur pa čeprav je limit na kreditni dejansko večji.
Bi bilo fino, da prej preveriš pri banki če bo šlo čez. Drugače se jim pač pošlje zahtevek pa ti za par dni omogočijo večjo transakcijo preko interneta.
Alternativa je pa, da se uporabi paypal topup in si paypal račun direktno nafilaš preko UPN/SEPA obrazca.

Zgodovina sprememb…

Najlepša hvala za vso pomoč! Nisem si mislila, da bom dobila tako hitro pomoč :)

Alamar ::

Saj ti je lepo napisano, da moras imeti verificiran paypal racun, kar pa verjetno nimas. Ce pa imas verificiranega s kreditno kartico, pa dvomim, da imas tako visok limit na kartici, da bi to lahko placala.

Trgovina deluje zelo profesionalno, tako da bi jaz na tvojem mestu to kar preko nakazila v funtih na banki uredil. Te pride najceneje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

c3p0 ::

Uredi preko banke, ker je provizija za SEPA nakazila pod 1€.

strumf666 ::

Looooooka je izjavil:

Aha saj je lepo povedal. Logiraš se v paypal račun in na sales@bmautosport.co.uk nakažeš znesek izdelka, ki mu dodaš še 2.5%. Stroške provizij paypala bodo pač zaračunali tebi(ta strošek je zgleda 2.5%).
Preko banke zna biti ceneje ampak bo verjetno treba peš do banke, razen če je tvoja tako fancy, da ima njihov spletni vmesnik možnosti plačila v GBP(na nlb-jevem kliku te opcije še nisem opazil).

Aja pa 2.5% je ponavadi na poštnino in artikel. Paypal prav malo briga kaj se plačuje. Tisto je bolj za evidenco in bodo na skupni znesek pač nabili 2.5% stroškov.

Očitno si spregledal "Naročilo plačila v tujino in prenosa sredstev" pod naročili ;)
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Sem plačala kar preko paypala, zdaj pa upam da pride roba nepoškodovana, predvsem pa taprava do mene:). Hvala vsem.

P.S: Najbrž se človek ne podaja v nakup, če nima sredstev ali dovolj visokega limita na računu ane.

Lep pozdrav, Kristina.

Alamar ::

No, vse je mogoče, če nekdo vpraša tako osnovno vprašanje glede paypala.:)

Če trgovina nima urejenega direktnega plačila preko paypala z gumbom v nakupovalni košarici, pa vseeno omogoča plačilo s paypalom se vedno prosi prodajalca, da ti na tvoj paypal e-mail naslov pošlje zahtevek za plačilo (invoice) z vsemi morebitnimi dodatnimi stroški (poštnina, provizija). Ko ta zahtevek prejmeš in se z njim strinjaš, se prijaviš v svoj paypal račun in enostavno s klikom na gumb plačaš. V tem primeru ni treba nič preračunavati in ne more priti do potencialnih nesporazumov, kot je že zgoraj omenil Looooooka.

Kristina0807 je izjavil:

Sem plačala kar preko paypala, zdaj pa upam da pride roba nepoškodovana, predvsem pa taprava do mene:). Hvala vsem.

P.S: Najbrž se človek ne podaja v nakup, če nima sredstev ali dovolj visokega limita na računu ane.

Lep pozdrav, Kristina.

Saj sem napisal da zadeva pri bankah ni povezana z limitom na računu :)
Važno, da je uspelo.

strumf666 je izjavil:

Looooooka je izjavil:

Očitno si spregledal "Naročilo plačila v tujino in prenosa sredstev" pod naročili ;)

O pa res.
Še en problem manj pri naslednjem takem plačilu :)

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PayPal (strani: 1 2 3 473 74 75 76 )

Oddelek: Loža
3796769430 (2836) Buggy
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817137468 (17432) igi82m
»

NKBM - virtualna predplačniška Visa (strani: 1 2 3 )

10330573 (7298) FoxKnox
»

Visa Electron, Paypal - že spet =)

457560 (5127) DOOM_er

ebay (strani: 1 2 3 4 )

19744920 (34311) Tilen

Več podobnih tem