Forum » Loža » Fiat Bravo jTd
Fiat Bravo jTd
borča ::
Pozdravljeni. Zanima me kakšno mnenje oziroma izkušnje imate z Fiat Bravo. Mislim na letnike 2005 dalje. Gledal sem statistike in bil presenečen kako se Italijani popravljajo glede pokvarljivosti njihovih vozil. Hvala LP.
BALAST ::
Pojdi v Italijo in poglej koliko ljudi vozi Brava, če ne boš v eni uri na avtocesti zagledal enega, potem vedi da statistično noben italjan ne vozi Fiat Bravo.
Ne razumem povsem kaj hočeš povedat!? Statistika se dela na 1000 registriranih vozil in je potem vseeno koliko jih vozi nek narod. Res pa je, če jih je v italiji milijon, obstaja večja možnost, da vidiš kakšnega ob cesti. Letos sem pri nas videl že dva VW Golfa, ki ju je natovarjala avtovleka, pa je omenjenih vozil pri nas veliko manj kot v Italiji Bravov, leto se je pa šele začelo. Torej??
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borča ()
TOP ::
Fiat je kot Fiat imel ga 9 let Bravota poln raznih čričkev in škripanja.Mel sem benzinca in motor je bil super sam olja si mu moral dati.Tako bom reku motorji so dobri kolikor mam jaz izkušenj,vse drugo je bolj tako tako.
Zheegec ::
JTD ne pije olja sploh, če je z njim vse v redu. Ni ne prejšnji (105HP), ne novi (150HP). Tukaj notri je najbrž 115HP motor? Na splošno je to super motor, se pa povsod lahko zgodi kakšna okvara, nedolgo nazaj sem videl pokvarjenega JTD-ja (je pa res, da je neki IDIOT gor dal performance-box in zadeva potem ni dolgo delovala ). Je pa vsekakor s tem motorjem dosti manj problem, kot z ne-commonrail 2.0TDI recimo
Glede ostalih stvari razen motorja pa ti težko rečem, ne vem, ali se motim, ali je Alfa 147 osnovana na isti platformi? Samo tega avta tudi ne poznam najbolje
Kje ga boš pa kupil? Ogromno jih je uvoz iz Italije s prevrtenimi kilometri, veliko previsoko ceno in pa brez narejenih servisov...
[edit] TOP, koliko vem je bil ~2000 letnik čisto drugi model, kot novejši?!
Glede ostalih stvari razen motorja pa ti težko rečem, ne vem, ali se motim, ali je Alfa 147 osnovana na isti platformi? Samo tega avta tudi ne poznam najbolje
Kje ga boš pa kupil? Ogromno jih je uvoz iz Italije s prevrtenimi kilometri, veliko previsoko ceno in pa brez narejenih servisov...
[edit] TOP, koliko vem je bil ~2000 letnik čisto drugi model, kot novejši?!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
Fiat Bravo, ki ga imam nagledanega je kupljen pri nas. Avto je letnik 2007 in ima še leto garancije, zastopnik mi da pisno garancijo na prevožene kilometre. Ima 58 430 kilometrov, cena je pa cca 8000EUR. Bo še nekaj popusta na gotovino. Sem v dilemi, predvsem zaradi slabega glasu, ki kroži o Fiatovih avtomobilih. Ko sem prijatelja vprašal za mnenje mi je odgovoril z vprašanjem, če vem kaj pomeni FIAT. Franc Idi Avto Tišat.
Kot sem že pa napisal, gledal sem statistike in bil pozitivno presenečen. Fiatovi avtomobili so vedno bolj zanesljivi. Menda so se pa Italijani ja kaj naučili iz svojih napak!?
Kot sem že pa napisal, gledal sem statistike in bil pozitivno presenečen. Fiatovi avtomobili so vedno bolj zanesljivi. Menda so se pa Italijani ja kaj naučili iz svojih napak!?
moowy123 ::
Fiat bravo je imel nekaj težav o katerih si lahko prebereš na forumih. Na splošno pa gre za dober avto, kvaliteta fiatov pa se je tudi dvignila v zadnjih letih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: moowy123 ()
In kaj ni tebi jasno.Bravo obstaja 2007 to so ti novi modeli.Sam da nisi ti mal zabrkljal za Brava.
Nisem zabrkljal. Fiat Bravo 1.9 jTD Multijet, letnik 2007. Kaj mi ni jasno? Kupiti avto ali ne?
crush ::
Fiatovi JTD motorji so ful hvaljeni (oce ima Lancio 1.9jtd), o sami kvaliteti avtomobila pa ne morem nic rect. Tudi sam se oziram za Bravotom (1.4 t-jet (bencina)), pa kar sem bral po internetu (tudi italjanksi forumi), ga kar hvalijo. Edino kar grajajo pri t-jet motorjih je da je poraba precej visja od deklarirane - ampak pri tebi to ne pride v postev. Aja pa tudi tiste nove 16V bencinske motorje precej grajajo (starjet al kako ze).
Vec ti ne znam povedat. Edino, da kar se tice cen se mi zdijo Bravoti res ugodni - napram kakih VW ipd.
Vec ti ne znam povedat. Edino, da kar se tice cen se mi zdijo Bravoti res ugodni - napram kakih VW ipd.
Ja kot sem reku motorje nimajo slabe in če kak kos rabiš greš v Trst in dobiš vse in po ugodnih cenah.Problem je edino plastika ki ni nevem kako kvalitetna.Medtem ko lega na cesti je fenomenalna,še posebej če ga znižaš.To govorim za starejše modele.Motor je ziher dober,ker ni sem še slišal nekih velikih težav,edino v porabi se ne morejo primerjat proti nemškim dizlom.
Zheegec ::
Ja, se strinjam, tudi poraba zna biti nižja kot pri TDI, samo je težko počasi vozit, sploh ker je navor večji - sploh pri multijetu, ki je noro dobra mašina, pač med dizli seveda Pa več konjenice...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Ste me kar navdušili. Jutri grem avto pogledat. Obstaja samo še en problem. Velik sem 1,97m, če bo dovolj prostora ga vzamem. Kar se pa TDI motorjev tiče, nisem bil ravno navdušen nad njihovo varčnostjo. Imamo jih v službi in...ne vem no. Do sedaj sem vozil Peugeotove HDI in je bila poraba manjša kot pri VW TDI.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Fiat StiloOddelek: Loža | 10019 (8310) | s1m0n |
» | Kakšne avtomobile vozite in kako ste z njimi zadovolni? Kritika, kakšna popravila in (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 28901 (18194) | MrBrdo |
» | Seat - dizel?Oddelek: Loža | 3442 (3442) | _marko |
» | Nakup avta (dizla) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 24275 (20584) | ivanuscha |
» | fiat bravo 1.4 sxOddelek: Loža | 5428 (4871) | stromar |