» »

[XBOX 360] Nasveti

[XBOX 360] Nasveti

««
«
1 / 20
»»

Dr_Andy ::

Kateri xbox360 je najbolš kupt? arcade,premium al elite. Js bi pomojem biu kr dost online da bi igrou multiplayer. pomojem da nebi glih piratiziru. Drgač pa zard grafike, mam plazmo LG neki čez 1m je diagonala pa full hd.

PINki ::

Če boš kadarkoli piratiziral se lahko posloviš od multiplayerja. Microsoft se več ne da prelisičit.

Arcade, premium in elite se razlikujejo le v velikosti diska (in mislim da pri elite dobiš še HDMI kabel zraven - nisem siguren). Torej za zagon igre boš še zmeraj vsakič potreboval igro na DVDju in potem se igra nadaljuje iz diska naprej (to velja če vzameš premium ali elite) in to pomeni tišjo uporabo saj je DVD enota kar glasna, pa še hitreje naloži igro (loading pa te fore).

Pri arcadu pa pač bere iz dvdja in je glasnejši zaradi tega in malo počasnejši pri loadanju iger. Se pa pozna pri GTA IV naprimer da teksture malo zaostajajo na arcade saj ne uspe tako hitro naložiti iz DVDja, kot bi to lahko iz diska.

Drugače pa obvezno kupi HDMI kabel za najlepšo možno sliko. Sam igram na 127cm plazmi in je noro :)

Lp

No, kle je primerjava med arcade in elite klik

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PINki ()

romex ::

Tudi hdmi kabel ne vem če še dajejo zraven elita. Sm bral na enem forumu, da je čedalje slabše.

Jaz sem kupil arcade, dokupil disk in hdmi kabel, voila.. za dosti ceneje imam xbox elite.

Dr_Andy ::

kako pa je pol to z unim live gold account al kwa je uno,a to morš res plačat?kje pa to sploh plačaŠ? a pol ti multiplayer dober laufa? ker js mam zdej na PC-ju gta iv multiplayer in mi piše neki ''your NAT type is too Strict'' al neki takega. A pol bo to tut na xbox-u al kaj?

St235 ::

Gold account rabiš za online igranje in ga plačaš okol 50$ na leto. Kar se pa nastavitev tvojega lokalnega interneta tiče pa to nima nič z xbox 360.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Dr_Andy ::

ja pa kaj je na xbox-u gor internet al morm kej povezat z računalnikom? kje pa ta gold account plačuješ/kupiš? lohk tut u big bangu?

St235 ::

Konzola rabi svojo povezavo na net. Xbox 360 lahko povežeš samo s kablom, če hočeš WiFi ga moraš dokupit. Načeloma gold account kot slovenec ne moreš imet ker pač ni xboxa uradno v slo. Se pa da zadevo rešit s tem, da narediš account v kateri od civiliziranih držav. Plačaš ga lahko s kreditno oziroma kupiš vrednostno kartico. Te načeloma niso v prodaji v Slo, jih pa z lahkoto kupiš na ebayu ali katerem podobnem servisu.

Drugače jih pri nas v omejenih količinah prodaja 3d svet in Mantis, samo imajo ponavadi popolnoma nerealne cene. (za 20EUR PS3 vrednostno kartico so hoteli 30EUR). Če nimaš kreditne kartice se je najboljše s kom zmenit, da vrednostno kartico kupi in mu pač daš kak eur več.

Tukaj recimo vrednostna kartica za letno naročnino stane okrog 30EUR. Konkretno pri teh kupujem ps3 vrednostne kartice in nisem nikoli imel težav, vrednostno kartico (oziroma kodo) pa vedno pošljejo v eni, največ dveh urah.
http://cheapxboxlivecodes.com/xbox-live...

Dr_Andy ::

kako pa ti to plačuješ? prek kreditne kartice?pa a se to sploh splača?

St235 ::

jaz kupujem vrewdnostne kartice s kreditno kartico, samo jaz imam PS3 in ne rabim plačevat naročnine. Vrednostne kartice kupujem, da lahko potem na Playstation store nabavljam igre.

Kaj ti nudi gold account je na kratko razloženo tudi na linku, ki sem ti ga dal. Meni se je zdelo absurdno plačevat letno naročnino za nekaj kar bi moralo bit zastonj in to je bil tudi eden od faktorjev, ki so pretehtali v prid Playstation 3.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

tattoo ::

Na koliko bi ocenili xbox 360 Premium 60gb, narejen avgusta 2008, malo rabljen ni odklenjen?

St235 ::

odvisno sicer kaj dobiš zraven ampak kakih 150 EUR

Dr_Andy ::

čaki a to se prav da je ps3 multiplayer zastonj?

a ko kupš xbox maš tut kej testne dobe za ta gold acc. ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_Andy ()

St235 ::

Za premium in elite paket mislim, da dobiš kodo za dostop do gold accounta za en mesec (nisem ziher tako, da naj me kdo popravi če se motim)

Na Ps3 je online igranje popolnoma zastonj. Če odšteješ piratske igre ostane zelo zelo malo argumentov v prid xbox 360 v primerjavi z Ps3.

Dr_Andy ::

kwa a pol je skor bolš kupt ps3 za online igranje? a igre lahko piratiziraš iz neta za ps3?

in kako to sploh deluje pol online igranje na ps3?mislm kakšn je sistem pa te fore?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_Andy ()

St235 ::

Na Ps3 v tem trenutku ni piratiziranja in ga v kratkem ni za pričakovat.

Zadeva deluje tako, da iz modema/routerja potegneš kabel do PS3 in se povežeš na internet. Tam še ustariš account s poljubnim imenom in to je to. Od tam naprej pa je odvisno od posamezne igre. Večinoma samo v meniju izbereš online game in igraš online. Večina tega velja tudi za xbox360. Razen da igranje online ne deluje brez gold računa.

Dr_Andy ::

a pol je bolš kupt ps3 za online igranje pa igranje nasploh?kje pa je več igrc pa kje so boljše na xbox360 al na ps3?a mi bo ps3 delu na 117 plazmi full hd?

XsenO ::

a pol je bolš kupt ps3 za online igranje pa igranje nasploh?


Obe konzoli sta dokaj enakovredni

kje pa je več igrc pa kje so boljše na xbox360 al na ps3?


Odvisno od tvojih okusov. Večina iger je na obeh sistemih. Vsak sistem ima svoje eksklužive, tako da je najboljše, da si sam pogledaš, saj tvojih okusov ne poznamo :)

a mi bo ps3 delu na 117 plazmi full hd?


Obe ti bi moral BP delati, edino pri ps3 boš moral dokupiti HDMI kabel (okoli 10 eur) pri xboxu dobiš priložen komponentni kabel, ki prebavlja HD (no razen če vzemeš arcade različico)
1 + 1 = 1

Dr_Andy ::

ja sam pr xbox 360 morš plačevt gold account!

St235 ::

Priporočam ti, da si malo pogledaš kateri špili so ekskluziva za kater sistem.

Ps3 se je predvsem v zadnjem času precej ojačal: MAG, Heavy Rain, Uncharted 2, Metal Gear Solid, Gran Turismo. Xbox ima po drugi strani seriji HALO, Forza in Gears of War. Upoštevaj tudi, da je DVD vse večje omejitev, saj je 5x manjši od Bluray. Prva znanilka tega je Final Fantasy XIII, kjer na PS3 ne rabiš menjat dvdjev med igranjem in tudi sekvence so v višji ločljivosti. Pred pol leta je bil po moje xbox 360 v malenkostni prednost glede špilov, vendar ga je PS3 z zadnjimi ekskluzivami bliskovito prehitel. Bomo videli če bo obdžal ta tempo tudi dalje.

Drugač sta pa obe konzoli sposobni predvajat 1080p (full HD) edino upoštevaj, da je večina iger (ne glede na sistem) 720p.

Kar se online igranja tiče, sta med sistemoma dve razliki. V prid PS3 govori dejstvo, da je igranje online brezplačno. V prid xboxa pa, da zraven dobiš slušalke z mikrofonom, ki jih moraš dokupit, če se želiš pogovarjat. (20-30 eur na Amazonu) Delujejo pa praktično vsake usb ali Bluetooth slušalke.

HDMI kabel boš skoraj v vsakem primeru moralkupit, ker komnpozitni ima preprosto preveč omejitev in je bolj začasna rešitev kot kaj drugega.

Dr_Andy ::

poleti bom najbrž šel v ameriko. A bi blo xbox360 al pa ps3 bl pametno kupt u ameriki(k je dost bl pocen,mensezdi) al tuki v sloveniji. Sm razmišlu kaj če se mi pokvar, a ga bom pol mogu pošiljat nazaj v ZDA al bi tut tuki se najdu kkšn servis? kaj mi bi vl predlagate da ga kupm u sloveniji al u ameriki?

St235 ::

Nakup v tujini.

Prednosti: Nizka cena

Slabosti: - Neveljavna garancija. Sony kot mi je znano nima worldwide garancije za PS3 tako, da ti ameriška garancija v Evropi ne koristi. Enako velja za MS.
- Carina in davek. Če boš zadevo prijavil na meji potem te bo v končni fazi prišlo precej dražje kot če kupiš v Evropi. Če ne boš prijavil in te dobijo bo pa vse skupaj še dosti dražje.

Servise v slo drugače imamo samo ne pooblaščenih, ki bi popravila izvajali garanciji.

Drugače pa ne pozabit, da PS3 ni regijsko zaklenjen za špile, za DVD in Bluray filme pa še vedno ostaja regijska zaščita!

Dr_Andy ::

a pol se ga bolj splača tukej kupt?

Drugače pa ne pozabit, da PS3 ni regijsko zaklenjen za špile, za DVD in Bluray filme pa še vedno ostaja regijska zaščita!

kaj to pomeni?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_Andy ()

St235 ::

Da ne glede na to kje kupiš PS3 boš lahko igral igre z vsega sveta.

DVD in Bluray filmi pa so regijsko zaščiteni. Kar pomeni, da ti PS3 kupljen v ZDA ne bo hotel predvajat DVDjev in Bluray kupljenih v Evropi. To velja samo za FILME!

XsenO ::

Priporočilo

kupi lepo rabljeno z vsaj 3 leti garancije. Tako boš prišel najceneje skozi in če se ti slučajno pokvari v tem obdobju boš v večini primeru dobil kar novo.
1 + 1 = 1

Dr_Andy ::

kaj pa mi ti bolj priporočaš xbox 360 arcade,elite,premium ali Playstation 3 ? jst bi pomojem velik online igrau,pa tut singleplayer bi kr!

XsenO ::

Povej katere igre te predvsem zanimajo. Anyway naj te plačljivost xboxovega live ne moti je odličen servis, ki je vreden tiste 3 eur, ki te pride na mesec.
1 + 1 = 1

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XsenO ()

Dr_Andy ::

js sm čizz nor na gta iv-sploh na multiplayer! mam ga na pc-ju sm ga kupu, samo mi multiplayer neki šteka in mi napiše '' Your NAT type is to Strict. You may have problems connecting to other games'' al neki takega in ne znam popraut.

Kupu bi sigurno tist GTA k pride vn 30.3. the ballad of gay tony pa un the lost and damned! Pol mam kksne streljacine tut rd al pa kksne aute pa to.

Drgac je pa baje 30 e na mesec pa 50 e na 12 mescov. Pa baje tega v sloveniji uradno ni. Tko da bi mogu najbrž z kreditno kartico pa to sranje prek interneta.

LuGi ::

Raje si kupi http://www.amebis.si/izdelki/sskj/

Ker tvoja kozlarija ni za nikamor

Dr_Andy ::

a te je kdo uprašu za nasvet o ps3 pa o xbox360? mensezdi da ne.

XsenO ::

Drgac je pa baje 30 e na mesec pa 50 e na 12 mescov. Pa baje tega v sloveniji uradno ni. Tko da bi mogu najbrž z kreditno kartico pa to sranje prek interneta.


http://www.jasper1675.com/europeanxbox1...
https://www.gamepointsnow.com/
http://www.maximuscards.com/itempage.ph...

Za 12 mesecev med 31-36 Eur po trenutnih tečajih.

Za prve dve strani ti lahko garantiram, da so poštene. 3 nisem še poskusil.
1 + 1 = 1

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XsenO ()

Dr_Andy ::

Kaj pol mislš za gta iv, kkšn nba, al pa hokej pa kksne streljacine pa avtomobilske? Pa pomojem bi tut dost biu online! Ps3 al xbox 360? Če xbox
360 ker pol arcade premium al elite?

pa kako se to plača?

te kartice mislim

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

XsenO ::

Potem bi ti res raje skoraj priporočil 360, absolutno verzijo s diskom (torej arcade odmisli). Anyway preden se dokončno odločiš si malo preglej library špilov obeh sistemov (izdanih in v izdaji)
1 + 1 = 1

Dr_Andy ::

samo js bi velik špilu online,pa nevem kako se kupjo te kartice

XsenO ::

Paypal ali google checkout.
1 + 1 = 1

Dr_Andy ::

kaj je to preko kreditne kartice al preko položnce. Js se ne spoznam glih na te stvari,ker sm str 12 let:D

XsenO ::

Ja kreditna. Varianto imaš, da na banki zaprosiš za Viso elektron, če imaš dovolj financ na računu nebi smelo biti težav druga varianta je, da se registriraš na mywirecard.com (to je nemška banka) nato narediš bančno nakazilo na ta novodprti račun in ti podelijo virtualni mastercard.
1 + 1 = 1

Dr_Andy ::

ma to je samo neko sranje prek neta:D Kaj je pa tko bolš za igranje če odmislimo multiplayer ps3 al xbox360?

GLAVNI ::

Paypal odpreš z Viso Electron. Odtegnejo ti 1,5$ al EUR, nima veze. Na bančnem izpisku ti bo pisala 4 oz. 5 mestna koda, ki jo vpišeš v paypal in tako postaneš internacionalno neodvisen ;). Za kodo lahko zaprosiš tudi po telefonu bančnega uslužbenca, če se ti že glih ne da čakati na izpisek. Drugače pa se da tudi preko kartice plačevat. Za PS3 obstajajo tudi kartice, tako kot za xbox neke točke za kupovanje.

Kera je boljša ...? Odvisno kak za koga. Meni prevaga PS3 že zaradi iger, ki so Gran Turismo, God of war ... nekomu prevaga xbox kontroler, ki je naravnost fantastičen, Halo, Forza ...

Probaj obe konzoli, z nobeno ne boš zgrešil.

Dr_Andy ::

sej men ni problem dat telih par evrov na mesec,ampak to use urejat prek banke pa to sranje,bdw js sm str 12 let:D kwa nej rečem staršem

XsenO ::

Če misliš čim ceneje priti skozi je kreditna kartica ali wirecard račun nuja saj v tujini so novi špili tudi 40 eur cenejši kot tukaj.
1 + 1 = 1

Dr_Andy ::

odločil sem se za xbox360 zaradi cene in veliko boljšega kontrolerja. Samo nevem ker model? a to more biti nujno disk zraven? kolk velik 60 GB ali 120 GB? kaj sploh je point tega diska?

Dr_Andy ::

videl sem tudi,da na mimovrste kupiš 3mesečni gold account za 22e. a se da xbox tko kej kombinirat da npr kupiš arcade,pa zraven disk pa hd kabel?

PINki ::

Se da. Sem v eni od tem o xboxu kaj je fora, če rabiš disk ali ne klik

aja lol v tej isti temi je post... Sploh bereš kaj ti pišem/o??

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PINki ()

St235 ::

Ja, kombinirat se da. Pač dokupiš disk naknadno. Sam si niti ne znam predstavljat kako sploh normalno igraš brez diska. Shranjevanje podatkov, dodatki za špile, patchi...

http://www.mimovrste.com/artikel/139028... ------- 60 EUR, to je ravno en špil na leto, zato, da dobiš kar ti PS3 nudi zastonj. Daleč od tega, da je z xboxovim online servisom kaj narobe ampak playstation ima enako funkcionalnega brez da plačaš 60EUR na leto.

Kar se pa igranja tiče pa uporabi google in poglej ekskluzive na obeh sistemih in se odloči. Če ti angleščina ni blizu uporabi www.joker.si in imaš gor arhiv opisov iger.

XsenO ::

ZA online na xboxu rabiš OBVEZNO imeti disk. Koliko velikega pa je odvisno koliko špilov si misliš nabaviti iz servisa. Če kupiš v online štacunah te pride približno 3 eure na mesec naročnina na live.
1 + 1 = 1

Dr_Andy ::

pomojem da je še najmn pizdarij,da na mimovrste kupš za okol 22evrov za 3 mesce pa maš mir! drgač pa kakšna so marila za velikost diska,kwa je point velikosti? kaj da kej gor shraniš? a to bi se obneslo da kupiš arcade,pol pa disk? a bi mi gta iv delu normalno gor?

XsenO ::

Meh fuck it raje si kupi PS3 boš imel manj za razmišljati in mi manj za razlagati.
1 + 1 = 1

Berserker ::

Men se zdi da je res boljše če kupiš ps3 boš imel free MP pa še enostavne nastavitve so. Res pa je da ima xbox boljši online servis. Samo za 12 letnika niso primerna plačevanja preko spleta ali kakšne naročnine razen če mu starši plačajo, sice bi pri teh letih lahko delal raje kaj drugega. Lakotnik29, da bo PSN enako brezhiben kot Xbox LIVE še bo veliko vode preteklo, naj opomnim na pretekle dogodke ko psn ni delal zaradi neumnosti.

St235 ::

8-O Merila za velikost diska so že zadnjih 20 let ista.Merska enota je megabyte. Špili pisani za konzole pa načeloma na konzolah tudi delajo, ne vem zakaj bi bilo z GTA4 drugače. To, da kupiš arcade pol pa disk posebej se obnese samo če znaš disk priklopit na xbox. In ja, diski se že od nekdaj uporabljajo zato, da se kaj gor shrani. Podobno kot hladilniki, sam čist drugač.

@Tr33k. Od kar imam PS3 se še ni zgodilo, da mi PSN ali pa online play nebi delal. Ampak vem na kaj ciljaš. 1. marca je na približno 30% PS3 za 24 ur crknil dostop do PSN. Mal absurdno je zaradi tega trdit da je PSN manjvreden Livu. Je pa res ,da če bi moral plačat bi verjetno bolj pisnao gledal. Tako pisano kot so gledal lastniki prvih xboxov, ki so masovno umiral za RROD. A misliš, da jim je kdo podaljšal naročnino za tisti čas ko so imel xbox na servisu? Zaračunaj povprečje, ki ga xbox v treh letih garancije preživi na servisu, pa boš videl da je bil dostop do Live precej bolj omejen kot do PSN, pa še plačal si za to.
(O prvi seriji xboxov govorim zato, ker je težave z dostopom do PSN imela tudi samo stara generacija PS3)

XsenO ::

Kvarljivost prvih generacij PS3 je primerljiva s tisto xboxev ne glede kako močno poskuša sony prikrivati.
1 + 1 = 1
««
«
1 / 20
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xbox One ali PS4 (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
7021043 (19284) LitralSM
»

Playstation 3 ali xbox 360 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Konzole
10534125 (23320) Pesimist
»

Xbox (prosim za nasvete)

Oddelek: Konzole
324117 (3857) Mojchy_3_
»

PS3 al Nagradnja PC-ja al Xbox (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
9514438 (10957) PARTyZAN
»

Playstation 3 slim ali xbox 360 elite (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Konzole
32848912 (39180) St235

Več podobnih tem