Forum » Konzole » [XBOX 360] Nasveti
[XBOX 360] Nasveti
St235 ::
Aja, zakaj pa ne? Omenjena direktiva govori praktični identično kot to kar pri nas imenujemo stvarna napaka. Torej dve letno obdobje v katerem lahko pri PRODAJALCU uveljavljaš nedelujoč artikel.
Je par res da nekateri naivno verjamejo, da za EU garancijo veljajo garancijski pogoji kot jih določa Zakon o varstvu potrošnikov, samo zato ker se obkrat pojavi beseda garancija.
Je par res da nekateri naivno verjamejo, da za EU garancijo veljajo garancijski pogoji kot jih določa Zakon o varstvu potrošnikov, samo zato ker se obkrat pojavi beseda garancija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Bananovec ::
Ni res. Stvarna napaka je omejena glede na garancijo, ki ti jo po defaultu ponuja prodajalec/proizvajalec, kar pa glede na direktivo ne bi smela biti.
Kako je omejena?
V kolikor se zatečeš k proizvajalčevi garanciji stvarne napake ne moreš koristiti in ravno to naj bi direktiva, ki jo ti enačiš s stvarno napako črtala.
Kako je omejena?
V kolikor se zatečeš k proizvajalčevi garanciji stvarne napake ne moreš koristiti in ravno to naj bi direktiva, ki jo ti enačiš s stvarno napako črtala.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
Regards, Apple
Res je fino, ko privlečeš eno neumnost iz kravje riti, potem jo pa prodajaš kot sveto resnico.
Pa si direktivo sploh prebral?
Direktiva govori o zelo jasni stvari: kupec lahko v primeru napake v dveh letih od nakupa zahteva od PRODAJALCA, da to napako odpravi.
Le kako temu rečeno v slovenski zakonodaji?
Predvsem pa nihče ne enači stvane napake z direktivo, ampak vsak pol pisnem človek več kot očitno vidi povezavo med obema pojmoma. Seveda pa lahko v svoji blodnji verjameš, da zato ker se nečemu reče EU garancija s sabo prinaša čarobno moč, ki presega vsakršno logično razmišljanje.
Ta o izključevanju garancije proizvajalca in odgovornosti prodajalca za prodani izdelek v primeru stvarne napake je pa sploh neumnost dneva.
Pa si direktivo sploh prebral?
Direktiva govori o zelo jasni stvari: kupec lahko v primeru napake v dveh letih od nakupa zahteva od PRODAJALCA, da to napako odpravi.
Le kako temu rečeno v slovenski zakonodaji?
Predvsem pa nihče ne enači stvane napake z direktivo, ampak vsak pol pisnem človek več kot očitno vidi povezavo med obema pojmoma. Seveda pa lahko v svoji blodnji verjameš, da zato ker se nečemu reče EU garancija s sabo prinaša čarobno moč, ki presega vsakršno logično razmišljanje.
Ta o izključevanju garancije proizvajalca in odgovornosti prodajalca za prodani izdelek v primeru stvarne napake je pa sploh neumnost dneva.
Saj prodajalec ni odgovoren za to da napak ni. Prodajalec je odgovoren, da se napake odpravi, če so.
Manj direkten, gospod Lakotnik, ne morete biti? Saj smo sami pošteni ljudje, lahko se pogovarjamo direktno brez ovinkarjenja.
Praviš, da stvarna napaka sovpada z direktivo (stvarna napaka = direktiva), jaz te opozorim, da to ni res, ti se strinjaš z mojo trditvijo, takoj zatem me obtožiš za nekega krivoverca, ki živi svojo idealistično blodnjasto življenje.
Mislim, da se boste gospodič morali naslednjič pri svetovanju ugrizniti v jezik. (Če ti sploh lahko rečem gospodič, glede na to, da iz mojih ZELO neposrednih postov potegneš ven nekaj kar je zraslo samo v tvoji glavi).
Upam, da bomo od sedaj naprej naštevali samo DEJSTVA. Tvoja mnenja niso pomembna.
Edit: Tvoja mnenja niso pomembna.
In kdo trdi to sploh?
Po tvoje tudi ni odgovoren za odpravo napak v primeru, da se ne drziš njegovih garancijskih pogojev v katerih lahko piše karkoli (tudi to, da v primeru, da napravo dvigneš za 10cm namesto 9.9cm se ti garancija kensla).
Praviš, da stvarna napaka sovpada z direktivo (stvarna napaka = direktiva), jaz te opozorim, da to ni res, ti se strinjaš z mojo trditvijo, takoj zatem me obtožiš za nekega krivoverca, ki živi svojo idealistično blodnjasto življenje.
Mislim, da se boste gospodič morali naslednjič pri svetovanju ugrizniti v jezik. (Če ti sploh lahko rečem gospodič, glede na to, da iz mojih ZELO neposrednih postov potegneš ven nekaj kar je zraslo samo v tvoji glavi).
Upam, da bomo od sedaj naprej naštevali samo DEJSTVA. Tvoja mnenja niso pomembna.
Edit: Tvoja mnenja niso pomembna.
Saj prodajalec ni odgovoren za to da napak ni. Prodajalec je odgovoren, da se napake odpravi, če so.
In kdo trdi to sploh?
Po tvoje tudi ni odgovoren za odpravo napak v primeru, da se ne drziš njegovih garancijskih pogojev v katerih lahko piše karkoli (tudi to, da v primeru, da napravo dvigneš za 10cm namesto 9.9cm se ti garancija kensla).
Regards, Apple
Regards, Apple
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bananovec ()
V zadnjem postu sem odgovarjal adapipiki tako, da res ne vem kaj se napihuješ.
Predvsem pa si uspel spisat cel odstavek brez da bi karkoli konstruktivnega povedal.
Še vedno namreč čakam, da mi pojasniš zakaj stvarna napakako kot jo pozna slo zakonodaja ne sovpada z EU garancijo kot jo definira zgorja omenjena direktiva?
Predvsem me zanima kaj točno si ti predstavljaš pod EU direktivo? Od boga dano zapoved?
Predvsem pa si uspel spisat cel odstavek brez da bi karkoli konstruktivnega povedal.
Še vedno namreč čakam, da mi pojasniš zakaj stvarna napakako kot jo pozna slo zakonodaja ne sovpada z EU garancijo kot jo definira zgorja omenjena direktiva?
Predvsem me zanima kaj točno si ti predstavljaš pod EU direktivo? Od boga dano zapoved?
Tvoj problej je predvsem v tem da pojma nimaš kaj piše v direktivi 1999/44/ES, kar te seveda ne ustavi da govoriš neumnosti.
Namreč direktiva NE govori o temu, da obstaja dvoeltna garancija za vse izdelke v EU, ampak glede garancije v 6 členu pove:
torej garancija je obvezna samo, če je oglaševana. In poglej si čudo enako pravi zakon o varstvu potrošnikov, zraven pa doda še obvezno eno letno garancijo, ki jo evropa ne pozna.
Direktiva pa nadalje v 3. členu določa:
In glej si ga no v 5 členu pravi:
Praktično identično kot govori tudi zakon o varstvu potrošnikov v poglavju o STAVARNI NAPAKI.
Tako, da prosim, da se nehaš smešit če nimaš pojma o čem govoriš.
Namreč direktiva NE govori o temu, da obstaja dvoeltna garancija za vse izdelke v EU, ampak glede garancije v 6 členu pove:
1. Garancija je za tistega, ki jo ponudi, pravno zavezujoča pod
pogoji, določenimi v garancijski izjavi ali oglasu.
torej garancija je obvezna samo, če je oglaševana. In poglej si čudo enako pravi zakon o varstvu potrošnikov, zraven pa doda še obvezno eno letno garancijo, ki jo evropa ne pozna.
Direktiva pa nadalje v 3. členu določa:
Člen 3
Pravice potrošnika
1. Prodajalec je odgovoren potrošniku za vsako neskladnost s
pogodbo, ki obstaja v času dobave blaga.
2. V primeru neskladnosti ima potrošnik pravico zahtevati neodplačno
vzpostavitev skladnosti blaga s pogodbo, in sicer popravilo
ali zamenjavo v skladu z odstavkom 3, ali zahtevati znižanje
kupnine ali odstop od pogodbe glede tega blaga v skladu z odstavkoma
5 in 6.
3. Potrošnik lahko od prodajalca najprej zahteva neodplačno
popravilo ali neodplačno zamenjavo blaga, razen če je to nemogoče
ali nesorazmerno.
In glej si ga no v 5 členu pravi:
Roki
1. Prodajalec je odgovoren po členu 3, če se neskladnost pokaže
v dveh letih od dobave blaga. Če za pravice iz člena 3(2) po nacionalni
zakonodaji velja zastaralni rok, se ta ne izteče pred iztekom
dveh let od dobave blaga.
...
3. Če ni dokazano nasprotno, se domneva, da je vsaka neskladnost,
ki se pokaže v šestih mesecih po dobavi blaga, obstajala že v
trenutku dobave, razen če ta domneva ni združljiva z vrsto blaga
ali naravo neskladnosti.
Praktično identično kot govori tudi zakon o varstvu potrošnikov v poglavju o STAVARNI NAPAKI.
Tako, da prosim, da se nehaš smešit če nimaš pojma o čem govoriš.
Zgodovina sprememb…
V zadnjem postu sem odgovarjal adapipiki tako, da res ne vem kaj se napihuješ.
Garancija, ki jo določa DIREKTIVA JE NEODVISNA OD tiste, ki ti jo ponudi prodajalec/proizvajalec.
Stvarna napaka (ki je po tvoje enaka tej direktivi) je POGOJENA s STRANI proizvajalčeve garancije.
Kdo se torej tu smeši? Nekdo, ki je več 10x prebral direktivo ali nekdo, ki je vseznalec na vseh področjih?
Kako je pogojena pa sem že spisal nekje. Direktivo imaš na voljo na ogled na Internetu, kdaj ne moreš koristiti stvarne napake zaradi garancije s strani proizvajalca/prodajalca pa tudi. Tako te vljudno prosim, da prebereš nekaj obveznega čtiva pred nadaljnim pogovorom.
Also, čakam na komentar glede tvoje profesije. Pravnik namreč nisi, sem 100% prepričan. Tako sva, kar se poznavanje tiče zakonodaje na istem nivoju.
Obvezno čtivo je tudi branje komentarjev ustreznih organov na to direktivo iz vse EU.
Regards, Apple
Regards, Apple
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bananovec ()
Daj mi povej kako je stvarna napaka pogojena s strani proizvajalčeve garancije? A sploh veš kaj govoviš? Stvarna napaka je NEODVISNA od proizvajalca. Stvarna napaka je dogovornost PRODAJALCA, da je res prodal kar je obljubljal in da to deluje brez težav.
In še enkrat ker ali ne znaš brat ali pa si preneumen da bi dojel kar piše:
Drektiva 1999/44/ES glede garancije pravi:
Article 6
Guarantees
1. A guarantee shall be legally binding on the offerer under
the conditions laid down in the guarantee statement and the
associated advertising.
oziroma
Torej je GARANCIJA prostovoljna odločitev tistega, ki jo nudi. Direktiva NE zavezuje nikogar k kakšnikoli garanciji. Enoletna obvezna garancija je posebnost slovenske zakonodaje.
Argument sem nekje enkrt nekaj povedal je pa naravnost idiotski. Če znaš utemeljit svoje blodnje potem to naredi z konkretnimi navedbami.
Lahko pa ti postavim osnovo in me popravi:
Eu direktiva členi od 3,4,5 določajo:
Prodajalec je odgovoren da proda brezhibno stvar, ki mora ustrezat temu kar oglašuje oziroma je dogovorjeno v pogodbi. Njegova odgovornost ga zavezuje najmanj dve leti. Če prodajalec ne izpolni svoje obveze je kupec upravičen do sorazmernega znižanja kupnine, odstopa od pogodbe ali popravila okvare. ČE se napaka pojavi v šestih mesecih od nakupa novega izdelka potem se šteje da je izdelek imel napako že ob nakupu.
Člen 6.
Kdor ponudi garancijo, je le ta pravno zavezujoča v skadu z napisanimi grancijskimi pogoji.
In še enkrat ker ali ne znaš brat ali pa si preneumen da bi dojel kar piše:
Drektiva 1999/44/ES glede garancije pravi:
Article 6
Guarantees
1. A guarantee shall be legally binding on the offerer under
the conditions laid down in the guarantee statement and the
associated advertising.
oziroma
Torej je GARANCIJA prostovoljna odločitev tistega, ki jo nudi. Direktiva NE zavezuje nikogar k kakšnikoli garanciji. Enoletna obvezna garancija je posebnost slovenske zakonodaje.
Argument sem nekje enkrt nekaj povedal je pa naravnost idiotski. Če znaš utemeljit svoje blodnje potem to naredi z konkretnimi navedbami.
Lahko pa ti postavim osnovo in me popravi:
Eu direktiva členi od 3,4,5 določajo:
Prodajalec je odgovoren da proda brezhibno stvar, ki mora ustrezat temu kar oglašuje oziroma je dogovorjeno v pogodbi. Njegova odgovornost ga zavezuje najmanj dve leti. Če prodajalec ne izpolni svoje obveze je kupec upravičen do sorazmernega znižanja kupnine, odstopa od pogodbe ali popravila okvare. ČE se napaka pojavi v šestih mesecih od nakupa novega izdelka potem se šteje da je izdelek imel napako že ob nakupu.
Člen 6.
Kdor ponudi garancijo, je le ta pravno zavezujoča v skadu z napisanimi grancijskimi pogoji.
Zgodovina sprememb…
Zakon o varstvu potrošnikov 37-38 člen:
Stvarna napaka je odgovornost prodajalca, ki traja dve leti. Napaka je stvarna če blago nima oglaševanih lastnosti, ne ustrze opisu, ne izolnjuje svoje funkcije... V primeru uveljavljanja stvarne napake kupec lahko zahteva vračilo denarja (odstop od pogodbe), zmanjšanje kupnine ali popravilo. ČE se napaka pojavi v pol leta od nakupa velja, da je imel izdelek napako že ob nakupu.
Zakon o varstvu potrošnikov garancja:
Za blago kjer je predpisano je garancija obvezna za najmanj eno leto. Odgovornost za garancijo nosi proizvajalec. Kupec pa lahko v primeru okvare pravico do garancije uvelajvi ali pri proizvajalcu/prodajalcu ali direktno na servisu. Čas za odpravo napake je 45 dni, drugače je kupec upravičen do novega izdelka. V kolikor proizvajalec oglašuje bolj ugodne garancijske pogoje, kot jih predvideva zakon so le ti pravno zavezujoči.
Zdaj pa dragi Bananovec, dokaži da si funkcionalno pismen, preberi vse kar je napisano in mi podaj razlago Kaj je to EU garancija, kakšne so pravzaprav zaveze z diretive 1999/44/ES in v čem prenos direktive 199/44/ES v slovensko zakonodajo ni ustrezen in kako lahko v slovenskem pravnem redu neposredno uporabljaš direktivo, ki je prenešena v posamezne zakone?
Če tega nisi sposoben predlagam, da si raje tiho.
Stvarna napaka je odgovornost prodajalca, ki traja dve leti. Napaka je stvarna če blago nima oglaševanih lastnosti, ne ustrze opisu, ne izolnjuje svoje funkcije... V primeru uveljavljanja stvarne napake kupec lahko zahteva vračilo denarja (odstop od pogodbe), zmanjšanje kupnine ali popravilo. ČE se napaka pojavi v pol leta od nakupa velja, da je imel izdelek napako že ob nakupu.
Zakon o varstvu potrošnikov garancja:
Za blago kjer je predpisano je garancija obvezna za najmanj eno leto. Odgovornost za garancijo nosi proizvajalec. Kupec pa lahko v primeru okvare pravico do garancije uvelajvi ali pri proizvajalcu/prodajalcu ali direktno na servisu. Čas za odpravo napake je 45 dni, drugače je kupec upravičen do novega izdelka. V kolikor proizvajalec oglašuje bolj ugodne garancijske pogoje, kot jih predvideva zakon so le ti pravno zavezujoči.
Zdaj pa dragi Bananovec, dokaži da si funkcionalno pismen, preberi vse kar je napisano in mi podaj razlago Kaj je to EU garancija, kakšne so pravzaprav zaveze z diretive 1999/44/ES in v čem prenos direktive 199/44/ES v slovensko zakonodajo ni ustrezen in kako lahko v slovenskem pravnem redu neposredno uporabljaš direktivo, ki je prenešena v posamezne zakone?
Če tega nisi sposoben predlagam, da si raje tiho.
Zgodovina sprememb…
medenko ::
še enkrat mi pojasnite, kako lahko prodajalec odgovorja?
"Stvarna napaka je dogovornost PRODAJALCA, da je res prodal kar je obljubljal in da to deluje brez težav."
ima kristalno kroglo, ki vidi v izdelek?
"Stvarna napaka je dogovornost PRODAJALCA, da je res prodal kar je obljubljal in da to deluje brez težav."
ima kristalno kroglo, ki vidi v izdelek?
Sem ti točno to že odgovoril: https://slo-tech.com/forum/t404617/p398...
Odgovornost prodajalca ni v tem, da mora vedet za napako, ampak v tem da mora poskrbet za odpravo napake, vračilo kupnine ali menjavo artikla, če do napake pride.
Če te pa zanima zakaj prodajalec in ne sveti peter, pa je odgovor zelo enostaven. Ker edino med prodajalcem in kupcem pride do pogodbenega razmerja med fizično in pravno osebo. Vse pred tem so pogodbeni odnosi med pravnimi osebami, kjer si posamezne pravne osebe v verigi v skladu z obligacijsko zakonodajo prenašajo dejansko odgovornost. Edino v primeru končne prodaje je stranka fizična oseba. Ker se po veljavnem pravnem redu fizična oseba smatra kot šibkejša stran imajo države posebno zakonodajo namenjeno temu, da se ščiti kupca.
Če tega ne bi bilo bi vsak trgovec skomignil z rameni in poslal kupca naj se toži z proizvajalcem, če mu kaj ni všeč. Iz tega tudi izvira koncept, ki je poudarjen v EU direktivi. Garancija pa je širše gledano direktno zagotovilo prodajalca/servisa/prodajalca, da je z izdelkom vse ok in je v večini zahodnih držav nekaj neobveznega.
Odgovornost prodajalca ni v tem, da mora vedet za napako, ampak v tem da mora poskrbet za odpravo napake, vračilo kupnine ali menjavo artikla, če do napake pride.
Če te pa zanima zakaj prodajalec in ne sveti peter, pa je odgovor zelo enostaven. Ker edino med prodajalcem in kupcem pride do pogodbenega razmerja med fizično in pravno osebo. Vse pred tem so pogodbeni odnosi med pravnimi osebami, kjer si posamezne pravne osebe v verigi v skladu z obligacijsko zakonodajo prenašajo dejansko odgovornost. Edino v primeru končne prodaje je stranka fizična oseba. Ker se po veljavnem pravnem redu fizična oseba smatra kot šibkejša stran imajo države posebno zakonodajo namenjeno temu, da se ščiti kupca.
Če tega ne bi bilo bi vsak trgovec skomignil z rameni in poslal kupca naj se toži z proizvajalcem, če mu kaj ni všeč. Iz tega tudi izvira koncept, ki je poudarjen v EU direktivi. Garancija pa je širše gledano direktno zagotovilo prodajalca/servisa/prodajalca, da je z izdelkom vse ok in je v večini zahodnih držav nekaj neobveznega.
Zgodovina sprememb…
G_mAn ::
Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje in sicer kupil sem xbox 360 slim z odklepom JTAG. Doma imam tudi prenosni disk 1TB in sedaj bi rad naložil kakšno igro na disk in stestiral na xboxu. Če sem prav razumel bi moral biti prenosni disk formatiran na FAT32 kar sem tudi storil. Problem pa nastane ko hočem dati 8GB velik fajl na disk, saj mi napiše da je datoteka prevelika za ta datotečni sistem.
Prosil bi za pomoč kako vzpostaviti da bom lahko naložil igre na disk in kasneje pognal na xboxu.
Imam eno vprašanje in sicer kupil sem xbox 360 slim z odklepom JTAG. Doma imam tudi prenosni disk 1TB in sedaj bi rad naložil kakšno igro na disk in stestiral na xboxu. Če sem prav razumel bi moral biti prenosni disk formatiran na FAT32 kar sem tudi storil. Problem pa nastane ko hočem dati 8GB velik fajl na disk, saj mi napiše da je datoteka prevelika za ta datotečni sistem.
Prosil bi za pomoč kako vzpostaviti da bom lahko naložil igre na disk in kasneje pognal na xboxu.
Piston ::
ker očitno hočeš kopirati iso delaš napačno: malo si preberi, kako se odpakira iso za xbox oz kako se namesti god container iz isota
Kawaaabangaaa
G_mAn ::
Sevedaa nato sploh nisem pomislil... hvalaa :D sedaj je šla igra normalno na disk ampak se je pa pojavil drug problem in sicer zahteva update ker sem si dal novejšo igro (Metro Last Light), zanima me če povežem xbox z wifijem in lahko brez problema stisnem update ali moram bit kje pozorn da ne bi slučajn zaklenu konzole ali kaj podobnega?
rdecaluc ::
Ljubi bog :D. Skratka svetujem ti da si stisneš dol program AutoGG, ki ti zelo enostavno omogoči veliko stvari. Svetujem ti tudi da si prebereš kaj na to temo "JTAG dash update", išči pa po google. Ps. če nimaš pojma boš uniču čip.
Načeloma naj se ne bi pogovarjali o piratskih zadevah tukaj ^^.
Načeloma naj se ne bi pogovarjali o piratskih zadevah tukaj ^^.
Est modus in rebus. ,typos
techfreak :) ::
Se je že kdo ukvarjal s pripravo trdega diska za Xbox 360?
Iz Xboxa sem vzel disk ker sem ga rabil za nekaj drugega, sedaj bi ga pa rad nazaj dal v Xbox.
Iz Xboxa sem vzel disk ker sem ga rabil za nekaj drugega, sedaj bi ga pa rad nazaj dal v Xbox.
V kolikor vem ti ga Xbox sam formatira na tisto kar mora bit. Fora je sam da mora prebrat pravi firmware od diska.
Lahko pa uporabiš program guiformat :)
edit: Evo ga tukaj
Lahko pa uporabiš program guiformat :)
edit: Evo ga tukaj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rdecaluc ()
techfreak :) ::
Hvala, bom sprobal. Xbox ga pa noče formatirati oz. po formatiranju na Xboxu ga še vseeno ne morem uporabljati.
Avalencia ::
Kakšna je realna cena rabljenega Xboxa 360 (Fat/Slim) osnovno čist da je odklenjen, 1-2 gamepada, mogoče kakšna igra zraven.
ru7 ::
LuGi, kdaj pa si nazadnje videl naprodaj kak Xbox po teh cenah (vem, da je napisal realno ampak vseeno)? :D
Po moje: fat (2009+ Jasper) okrog 110-120€, slim 140-150€
Po moje: fat (2009+ Jasper) okrog 110-120€, slim 140-150€
LuGi ::
Dobro leto nazaj sem dal 140E za Slim (250Gb).
In cene na bolhi so realne, 130E je par oglasov za slima.
Fat pa ni vreden vec kot 80€ jajca glasna
In cene na bolhi so realne, 130E je par oglasov za slima.
Fat pa ni vreden vec kot 80€ jajca glasna
kratos ::
Lugi ti predlagam da kupiš za 80 EUR ter naprej prodaš za 50 EUR več, boš obogatel garantirano le najdi spodoben xbox za 80 EUR pa si zmagal.
/sarcasm off
Če folk prodaja fat za 80EUR (letnik 2009+) potem mora biti nekaj z njim narobe, pred enim letom se pa niti slučajno niso slimi prodajali za 140EUR, razen če si kupil od kakšnega znanca. Res nevem od kje ti te sfaljene cene vlečeš ampak bi te prosil če mi pokažeš kakšen link :)
Realna cena za popolnoma delujoč fat bi bila 130EUR za slim pa 150EUR+ (seveda govorim z vso opremo, disk, kontroler,...). Govorimo o slovenskem trgu da mi nebo kdo začel usajat z ebayom ter amazonom.
/sarcasm off
Če folk prodaja fat za 80EUR (letnik 2009+) potem mora biti nekaj z njim narobe, pred enim letom se pa niti slučajno niso slimi prodajali za 140EUR, razen če si kupil od kakšnega znanca. Res nevem od kje ti te sfaljene cene vlečeš ampak bi te prosil če mi pokažeš kakšen link :)
Realna cena za popolnoma delujoč fat bi bila 130EUR za slim pa 150EUR+ (seveda govorim z vso opremo, disk, kontroler,...). Govorimo o slovenskem trgu da mi nebo kdo začel usajat z ebayom ter amazonom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kratos ()
LuGi ::
No rly?
http://www.bolha.com/racunalnistvo/igra...
http://www.bolha.com/racunalnistvo/igra... - PAZI NOVO!
Lej cene ki sem jih podal so REALNE
ČE boš pa ti dal za Jasper 2009 - 130E, go for it!
Seveda če se ne mudi (kot se meni ni) dobis tudi za 140-150 250Gb verzijo
P.S: Nisem ga kupil od znanca ampak našel oglas @bolha.com.
http://www.bolha.com/racunalnistvo/igra...
http://www.bolha.com/racunalnistvo/igra... - PAZI NOVO!
Lej cene ki sem jih podal so REALNE
ČE boš pa ti dal za Jasper 2009 - 130E, go for it!
Seveda če se ne mudi (kot se meni ni) dobis tudi za 140-150 250Gb verzijo
P.S: Nisem ga kupil od znanca ampak našel oglas @bolha.com.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuGi ()
Zoro3 ::
Ta ko si dal link od novega to velja samo ob menjavi. "Imate rabljeno igralno konzolo, cena velja le za zamenjavo igralne konzole, Xbox 360 Slim 4GB le za 129EUR običajna cena 156EUR."
1 oglas si mi dal pri katerem niti ni diska + poštnina se nebo sama plačala (10-20€) tako da končna cena je recimo 140€ ampak dobro govorimo o ceni konzole brez poštnine, kar znese 135€ brez diska kateri pač spada med osnovno opremo ter z veliko možnostjo bana na xbox live (ker roko na srce folk sploh nezna delat kvalitetnih kopij pol se pa čudijo ter prodajajo banane konzole). Saj dobiš novo slim konzolo brez diska za pičlih 160€ vendar osebno konzole nebi nikoli kupil brez diska ker nimaš kaj z njo (nekateri špili zahtevajo da se jih nasname preden jih sploh lahko začneš igrat). Pač saj se da dobiti izjemno poceni konzole temu ne oporekam, vendar te tvoje cene so zgolj izjema kot pravilo.
Tudi jaz sem dobil xbox 360 elite 120gb za pičlih 100 € vendar se zavedam da sem naredil dober deal (pač dogovarjanje) + pripeljal mi jo je osebno zastonj (no dal sem mu sicer dodatnih 10€ ker je bil prijazen možakar). Realna cena je za mene še vedno okoli 130€ za fat modele (z vso opremo seveda) ter 150€ za slim modele z diskom ter vso opremo ki spada zraven, 10 eur gor/dol pri obeh cenah. Kdor dobi ceneje oz. po taki ceni je naredil dober deal. Tiste tvoje cene bi veljale kvečjem na ebayu ter amazonu ne na našem trgu.
Tudi jaz sem dobil xbox 360 elite 120gb za pičlih 100 € vendar se zavedam da sem naredil dober deal (pač dogovarjanje) + pripeljal mi jo je osebno zastonj (no dal sem mu sicer dodatnih 10€ ker je bil prijazen možakar). Realna cena je za mene še vedno okoli 130€ za fat modele (z vso opremo seveda) ter 150€ za slim modele z diskom ter vso opremo ki spada zraven, 10 eur gor/dol pri obeh cenah. Kdor dobi ceneje oz. po taki ceni je naredil dober deal. Tiste tvoje cene bi veljale kvečjem na ebayu ter amazonu ne na našem trgu.
Zoro3 ::
Poštnina pri slimu je 6€...btw to je moj oglas na bolhi :) ... Nevem kaj ti bo 250GB disk, če imaš konzolo odklenjeno iXtreme če imaš jtag ok, da maš 250GB disk, da nalagaš igre na njega. Pri iXtrem, če pa že potrebuješ lahko daš 16GB usb ključ in je to to več nevem zakaj bi poteboval. Jaz imam 4GB ključek že od začetka pa ni bilo nobenega problema nikoli.
Zoro3 ti veš da je 80% zabave xboxa na xbox live ? to je ena najbolša lastnost konzol, da se povežeš na live ter igraš z kolegi oz. z drugimi. Pri jtagu se niti ne moreš konektat na net če imaš pa ixtreme potem pa špile itak nasnameš na disk in greš multiplayer. Na lajvu je pa itak polno špilov, modifikacij ter addonov za katere potrebuješ disk.
Poštnina je pa odvisna od teže ter lokacije v mojem primeru ko sem kupoval, bi bila nekaj čez 10 €.
Poštnina je pa odvisna od teže ter lokacije v mojem primeru ko sem kupoval, bi bila nekaj čez 10 €.
Kratos. Zelo si zadaj kar se tiče JTAGa.
Preko interneta se da igrat in sicer preko system linka. Imaš pa zelo veliko skupnost tako v xLink Kai kot tudi LiNK.
Kot drugo lahko si komot povezan na internet, vendar live tu pač odpade, imaš pa FTP.
Igraš lahko vse DLC, tudi igre ki sploh niso bile izdane v naši regiji. custom dash, emulatorji za SNeS, itd.
Preko interneta se da igrat in sicer preko system linka. Imaš pa zelo veliko skupnost tako v xLink Kai kot tudi LiNK.
Kot drugo lahko si komot povezan na internet, vendar live tu pač odpade, imaš pa FTP.
Igraš lahko vse DLC, tudi igre ki sploh niso bile izdane v naši regiji. custom dash, emulatorji za SNeS, itd.
Sliši se komplicirano vendar če se da potem dobro, se spomnim da se včasih ni dalo in je bla edina opcija ixtreme. Tile DLC-ji, igre ter emulatorji tudi potrebujejo prostor, kar je še en razlog več da je disk nuja pri xboxu.
Je res da je disk nujen pri JTAG. Je pa tud res da komot lahko poljubne velikosti USB not pokneš ali pa zunanji disk. :D
_bundy ::
Kupiti 360-ko ali pa rajši počakati na One? Najbolj me skrbi zaradi tega, če bi bile spet kakšne težave na začetku.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _bundy ()
počakaj na One v vsakem primeru... ko pride ven bodo 360tke zgubile ceno ter tudi prodajati se bodo začele masivno. Drugače pa pri One nebi smelo biti težav saj so se menda kaj naučili iz napak na xboxu 360.
počakaj na One v vsakem primeru... ko pride ven bodo 360tke zgubile ceno ter tudi prodajati se bodo začele masivno. Drugače pa pri One nebi smelo biti težav saj so se menda kaj naučili iz napak na xboxu 360.
Hvala za odgovor. Sem bolj tak mislil, da bi kupil 360-ko, uporabljal kakšni dve leti, potem pa šel na One. Ker cenovno je že sedaj ugodno, vsaj zame.
Aja.. plus vse igre ki so na 360ki in so res odlične, ne boš nikoli preigral če je nimaš. Predno pa bo nekaj hudih na One bo pa tudi nekaj časa minilo.
Če bi bilo to res, potem tudi pri 360 ne bi smelo bit nobenih problemov, saj ni prva koznola, ki jo je MS izdal. Vsako takšno elektroniko pestijo porodne težave in je pametno počakat, da prvi naval mine in izdajo popravljeno verzijo.
Twixz ::
Imam par vprašanj.
Kakšna je razlika med 360 in 360 Slim?
Drugače med elite, arcade pa sem že nekje prebral razliko, ampak bi priporočal da mi napišete še enkrat razliko.
Ter kaj se najbolj splača kupit? Slim, elite, itd?
Zanima me tudi zakaj je disk pomemben?
Kakšna je razlika med 360 in 360 Slim?
Drugače med elite, arcade pa sem že nekje prebral razliko, ampak bi priporočal da mi napišete še enkrat razliko.
Ter kaj se najbolj splača kupit? Slim, elite, itd?
Zanima me tudi zakaj je disk pomemben?
Goblin ::
Slim je novejši model Xbox 360 konzole. Vključuje WiFi in optični audio izhod. Je tišji, se manj segreva in bolj zanesljiv model Xboxa. Prav tako je manjši, lažji, drugačne oblike kot Xbox 360, ima gumbe na dotik.
Najnovejši model Xbox 360 konzol pa je drugače Xbox 360 E.
Trdi disk se uporablja za nameščanje iger iz DVDja, pride prav pri kupovanju iger, filmov in dodatkov za Xbox Live.
Najnovejši model Xbox 360 konzol pa je drugače Xbox 360 E.
Trdi disk se uporablja za nameščanje iger iz DVDja, pride prav pri kupovanju iger, filmov in dodatkov za Xbox Live.
opeter ::
Torej to je najnovejši Xbox 360 model?
http://www.amazon.de/gp/product/B00DDMC...
Je pa zanimivo, da je dražji od primerljivega Xbox 360 SLIM 4 GB ... hmmm ... izgleda, da se gre samo za obliko.
http://www.amazon.de/gp/product/B00DDMC...
Je pa zanimivo, da je dražji od primerljivega Xbox 360 SLIM 4 GB ... hmmm ... izgleda, da se gre samo za obliko.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Xbox One ali PS4 (strani: 1 2 )Oddelek: Konzole | 22026 (20267) | LitralSM |
» | Playstation 3 ali xbox 360 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Konzole | 35353 (24548) | Pesimist |
» | Xbox (prosim za nasvete)Oddelek: Konzole | 4342 (4082) | Mojchy_3_ |
» | PS3 al Nagradnja PC-ja al Xbox (strani: 1 2 )Oddelek: Konzole | 15096 (11615) | PARTyZAN |
» | Playstation 3 slim ali xbox 360 elite (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Konzole | 52248 (42516) | St235 |