» »

eMac v Monitorju

eMac v Monitorju

IceIceBaby ::

Tole sem dal v prvo fronto ker gre tudi za primerjavo win/OSX in pa G4 procesorjev z intelom.

V monitorju je na kratko opisan najnovejši izdelek podjetja Apple, eMac. Če ga še niste videli je to računalnik v enem kosu, torej vsebuje vse, tudi monitor. Podoben je starim iMacom, le da ima zdaj 17" zaslon.

No uglavnem. eMac ima 800mhz procesor, kar se nekaterim zdi čist premalo za nov računalnik. Pri Monitorju so primerjali ta 800mhz procesor z intelovim P4 1,6ghz. Naredili so test v photoshopu in glej ga zlomka :) eMac s svojimi bogimi 800mhz je potreboval za delo 9min 36sec, P4 1600mhz pa 10min in 13sec.
Sploh si ne predstavljam kako mora trgat dual 1.25ghz powermac :)

Ok, sicer je pa znano da so slovenski uvozniki luzerji in da majo tako nabildane cene da si navadni smrtniki niti pomislit ne upamo na novega Maca. Medtem pa v USA prodajajo novega iMaca s 17" LCDjem in superdrive (cdrw, dvdr) za 2000 zelencev (460k sit za računalnik z 17" lcdjem in dvd writerjem in še mnogimi dobrotami se meni ne zdi pretirano)

jetam ::

In poanta je...

IceIceBaby ::

Eh, ni poante. Sam jezn sem na slovenske uvoznike ker so tak kreteni pa jezn sem na mamo pa ata ker ni nočta kr tko dat 600k za računalnik :)

Pa še osveščat probam folk da na svetu ni sam intel pa amd pa da windowsi nikakor niso edini OS, sploh pa ne najbolši in najbolj user friendly itd.

l-note ::

A ti bi raj meu eMaca kt navadn comp.?

IceIceBaby ::

No tudi eMaca se nebi branil, čeprav bi najrajš mel PowerMaca ker je nadgradljiv pa še lep je povrhu.

CaqKa ::

sicer nevem več ekri je emac... vendar nebi se branil niti onega ko je vse v polkgrogli niti onega z starim sivkasno prozornim ohišjem. itak da procesorji laufajo cist drugace... pa verjetno bi se tudi osx kar hitro navadil... enostavno se mi zdi da so maci nekaj bolj enostavnega za uporabo kot pa obični pc... da so pa zelo zmogljive mašince to pa itak ni dvoma...

Ikarus ::

kst

Applov procesor G4 z altivecom je prirejen photoshop filtrom oziroma obratno, pa še to ne vsem. Primerjave hitrosti na podlagi Photoshopa so čisto zavajanje, ki ga dela samo firma Apple in kakšni sponzorirani novinarji. Dejansko so maci precej počasnejši od najboljših pcjev v skoraj vseh opravilih.
Je pa to samo del zgodbe, hitrost hardwarea ni vse. Cene macov na slovenskem netu ne držijo, poglej raje na italijanski www.apple.it, tiste so bolj realne in podobne našim.

Link

Link

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ikarus ()

IceIceBaby ::

Jaz lahko iz lastnih izkušenj rečem da je imac z G3 400 cpujem v dosti programih delal občutno hitreje kot Duron 700.
Maš pa prav da hitrost hardwera ni vse. Pomembna je tudi zanesljivost in stabilnost, pa programi ...
Nenazadnje tudi cena. Tudi jaz bom ostal na PCju dokler bom za dosti manj denarja dobil podobno ali celo bolj zmogljivo mašino.

Tisto s cenam pa nezastopm čist. V Italiji so cene dosti nižje kot pri nas. Novega iMaca z 15" LCDjem se da tam dobit če za 300k sit pri nas pa stane ista mašina cca 550k sit :)

Ikarus ::

kst

Hočem rečt, da tiste cene na italijanski strani veljajo bolj ali manj tudi za nas, ker jabolko et all ne posodabljajo svojih strani. Je treba poklicati.

leonius ::

Meni osebno je recimo kak Applov kompijuter kot nek Ferrari z ostalimi avtomobili. Pač, je nek statusni simbol. Glede uporabnosti pa se seveda lahko kregamo nonstop. Če bi bili cenejši pač nebi melo smisla, ane?

Road Runner ::

pr ns če bi že kupvou se itak edin imac splača. emac ni tok cenejši, ma pa kr mal slabši hardware. v ameriki je emac ful cnej ampak kupjo ga pa lohk sam šole (e is for education). Power maci so zlooo dragi (okol mljončka pa še mau), iMaca pa dobiš za mal mn k 450 "tanajslabšga". pa še vse kar rabš maš zravn, kar pr powr macu nimaš. (monitor, tipkovnca, glodalc, zvočniki...)
tko da tanov imac je kr fajn zadevca ;)

aja btw, pa jabolko slovenija sploh nima najcnejih macov pr ns ;) Pr aris jabolko je dost cnej (50.000 pr osnovni ceni brez dvv na imaca). Tko da ne zdj uzet jabolko slovenia kot cene pr ns

Zgodovina sprememb…

jamiroq ::

jah, ampak z iMacom lahko pozabiš na nadgradnje; predvsem zato, ker so cene procesorskih kartic pri nas totalno pretirane: jaz sem recimo nekaj časa nazaj iskal procesorski upgrade za svojega iMaca, JAE je prodajal 500mhz upgrade za 250kSIT8-O (za računalnik sem dal le malo več!); originalna cena je 300$ za 500mhz in 400$ za 600mhz upgrade...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple poslovne rezultate na ogled postavi

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
214405 (2765) jarhead
»

Test iMaca G5 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Modifikacije
515487 (5487) RejZoR
»

Apple

Oddelek: Strojna oprema
332316 (1774) Jebiveter
»

Hitrejši in cenejši eMaci (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
705351 (5351) Jebiveter
»

Mac VS PC (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
916203 (4994) lopov

Več podobnih tem