» »

Bo gospa petra majdič zavrnila državno odlikovanje

Bo gospa petra majdič zavrnila državno odlikovanje

1
2
3

BigWhale ::

Mehmed je izjavil:

Ok, recimo da si en res hardcore star trek fan na poti v kino zvije glezenj. Ampak raje odsepa tja in gre zdravniku sele po filmu. Verjetno bi mu vsi rekli, da je bedak.


Jaz sem zaradi Star Trek filma zivljenje stavil na kocko. Dobesedno.

Iz Slovenske Bistrice sem se z avtom peljal v Ljubljano. Pa se rush hour je bil..

BRB, grem vitrino sestavljat.

Sc0ut ::

Smučarska zveza ne želi podpirati Mazejeve, podpira pa neke Drakšiče, ki so v celi karieri nabrali toliko točko, ko Tina v petih tekmah.

Povsod drugod bi takšen talent kot je Tina napadli vsi sponzorji in vsi bi jih dodatno podpirali, tu pa te še zatolčejo...
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Alexius Heristalski ::

Baje so Dragšiča mislili dati za zastavonošo, samo so se zbali, da ne bo prišel do cilja.:D Zato je zastavo nosila Tina Maze.

/offtopic
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Okapi ::

Avenger je izjavil:

Tole o priznanjih verjetno poznate in mislim da je primeren odgovor v tej temi.

Surely you're joking, Mr. Feynman;)

O.

glistovje ::

moje mišljenje za Majdičevo:
bl prizadete ženske pa še ne, ki je riskirala svoje življenje in zdravje za eno smrdljivo kolajno, pa še ko bi vsaj bila zlata.

Je isti primer Humarja ki je za sabo pustil družino (najbl mulce, čeprou je bil ločen) ter sebično in neprofesionalno odšel v gore "se ubit".

Vse za slavo.

Attention whores FTW!!!!

LP

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

bl prizadete ženske pa še ne, ki je riskirala svoje življenje in zdravje za eno smrdljivo kolajno, pa še ko bi vsaj bila zlata.

Saj ni vedela, kako huda je poškodba, prva preiskava ni na to nakazovala. Samo bolečina je bila prisotna, zato si zasluži pozornost.
Humar na drugi strani je popolnoma dobro vedel, kaj se mu lahko zgodi, da je tveganje veliko, sploh pa je imel popravni izpit. Popolnoma ločena primera.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Matev ::

za eno smrdljivo kolajno, pa še ko bi vsaj bila zlata.


kaj si pa ti dosegel v življenju?

BlueRunner ::

evo zdj grem skočt iz osmega štuka, da bom slaven. Mogoče preživim, mogoče ne.

/dead

+1 dosežek v mojem življenju

No ja. Tudi čiščenje genetskega bazena je pozitiven prispevek.

Sicer pa sem poslušal tudi njen odgovor na to vprašanje, ki so ji ga postavili v živo pred kamero, ko je prispela domov. Njen odgovor je bil čisto jasen: ni vedela, da je bila poškodba tako huda, hkrati pa bi se še vedno trudila doseči to kar je dosegla, ker je v ta cilj vložila leta dela in odrekanja. Odnehati pred ciljem bi bilo vreči stran vse za kar se je do sedaj borila. Kar je pač tipična mentaliteta zmagovalcev. Če takšne mentalitete nimaš, je zmaga samo stvar sreče. Pri njej je bila osebna zmaga stvar resnično jeklene volje.

Na takšno razlago se lahko da tudi odlikovanje... Ker je njen podton samo ta, da človek ne more kar tako odnehati, če v nekaj resnično in iskreno verjame. To pa je lekcija, ki jo je vredno ponavljati vedno znova in znova.

WarpedGone ::

Ko se spomnim Petre, vedno znova dobim asociacijo na tole karikaturo:


S tem da v mislih sledi še slika kako mišek po karatejevsko zbrca tega orla. Ne boš me!
Petra je enostavno zbrcala vso nesrečo, katera jo je doletela in naredila, kar se je namenila narest. Ne drznem si lastit njene medalje kot slovenske medalje, ta je le njena.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

BlackHole ::


evo zdj grem skočt iz osmega štuka, da bom slaven. Mogoče preživim, mogoče ne.

/dead

Mogoče preživiš, slaven pa zagotovo ne boš.
LP Marko

glistovje ::

A še bolj glupih primerjav ne najdete?

Ej, WTF.


Primerjava je zgleda težko razumljiva zate . :) lahko ti jo še narišem :))

krneki0001 ::

V ameriki manager poišče sponzorje za športnika, si vzame del pogače, nekaj je da davkariji, nekaj zvezam in ostalim voluharjem, prisesancem, ampak veliko večino dobi sam športnik. Hkrati ga pa po parih dobrih dosežkih že cela amerika kuje v zvezde in je poznan in spoštovan povsod, se zmeni za kak film in podobno, pa je preskrbljen do konca življenja.
Pri nas pa športnik ima dobre rezultate v svetovnem merilu (kar za tako majhno državo pomeni vseeno zelo veliko), si sam "zrihta" sponzorje, ves ta denar pa poberejo razne zveze in voluharji, ki se napajajo iz tega denarja, športnik pa jih mora prosit za svoj denar (malodane tožit), da vsaj za stroške dobi nekaj. Da ne govorimo o tem, da po koncu karirere nihče več ne ve zanj.

Ko pa nekega športnika zaradi tega kar je naredil za slovenijo hoče kdo odlikovat (da dobi vsaj moralno zadoščenje za svoj večdesetletni trud), se pa najde cela truma bedakov, ki bi to izpodbijali in jim je to napačno, pa nevemkajševse.

Kaj ste pa vi naredili za prepoznavnost slovenije?
Nič! Pa ker ste sami nesposobni, bi še drugim polena pod noge metali. Tipični slovenceljni in čisto tipična tema za slovenceljne.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

in je poznan in spoštovan povsod, se zmeni za kak film in podobno, pa je preskrbljen do konca življenja.
A bi rad seznam velikih ameriških športnikov(boksarjev, atletov, igralcev baseballa, ameriškega nogometa ...), ki so jim razni menedžerji pobrali ves zaslužek in so na stara leta živeli v bedi in pozabljeni?

O.

krneki0001 ::

Okapi, raje naredi seznam strašansko bogatih slovenskih športnikov, ki so kaj dosegli. Dolg bo ravno toliko kot hitlerejeva dobra dela, črnogorski naredi si sam, italjanski bojni heroji in etiopijska kuharica.

Okapi ::

Glede na število prebivalcev in BDP ni verjetno nič krajši od ameriškega.

O.

krneki0001 ::

okapi, mislim da se zelo zelo motiš. Mi nimamo nobenega športnika, ki bi do kolen segel kakemu povprečnemu ameriškem športniku po vsoti denarja, ki ga ima pod palcem. Po dosežkih pa se komot kosamo z njimi.

BigWhale ::

krneki0001 je izjavil:

okapi, mislim da se zelo zelo motiš. Mi nimamo nobenega športnika, ki bi do kolen segel kakemu povprečnemu ameriškem športniku po vsoti denarja, ki ga ima pod palcem. Po dosežkih pa se komot kosamo z njimi.


Dokler samo mislis je se v redu ... ;)

USA GDP: 16.000.000 mio $
SLO GDP: 50.000 mio $

USA Prebivalcev: 300 mio
SLO Prebivalcev: 2 mio

USA Medalj: 37
SLO Medalj: 3

Z rezultati na stevilo prebivalca se ze lahko kosamo ampak zasluzimo pa pol manj na prebivalca kakor oni. Kako bi se potem lahko nasi sportniki kosali z ameriskimi tudi po zasluzku?

Okapi ::

Mi nimamo nobenega športnika, ki bi do kolen segel kakemu povprečnemu ameriškem športniku po vsoti denarja, ki ga ima pod palcem.
Bi rekel, da si čisto napačno predstavljaš bogastvo ameriških športnikov, še posebno povprečnih.

V NBL je, glede na število prebivalcev, več slovenskih košarkašev kot ameriških. Njihove plače niso odvisne od državljanstva.

V športih, kjer so zaslužki odvisni od slovenskega tržišča pa velja še to, kar je BigWhale napisal - primerjati moraš DBP in kupno moč v ZDA in Sloveniji.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Icematxyz ::

Ni zavrnila državnega odlikovanja. Kaj pa zdaj?

bluefish ::

Nova afera in predlog za ustavno obtožbo.

Double_J ::

Ona bi od vsakega sprejela odličje, ker jih je preveč željna.
Dve šivanki...

Tarzan ::

Double_J je izjavil:

Ona bi od vsakega sprejela odličje, ker jih je preveč željna.

Mene bi bilo sram take kvasit.

Icematxyz ::

Malo si zamešal. Njej bi vsi radi dali odličje. Ker je tako dobra.

bahti12 ::

bluefish je izjavil:

Nova afera in predlog za ustavno obtožbo.

Evo, tole me je pa nasmejal :)
Drugače je še aktualna tema Simič Vs. Slo nogometna ekipa. Perje že leti naokoli, mnenja slovencev deljena kot vedno. Sej je žalostno vse skupaj, ampak vedno ko rečejo, da se denar vlaga v mlade in nogometno infrastrukturo se moram smejati.

Icematxyz ::

Takšnim ki v tej temi nergajo se verjetno prepogosto prijavljajo za mesto oziroma se jim rado podeli mesto trenerja...

Za to da iz vrhunskega posameznika naredijo povprečneža. Ampak vsaj svoj ego s tem nahranijo. To pa je tudi nekaj. Da sta potem 2 povprečneža na kupu in da je stanje uravnoteženo.

Pa brez zamere vsem (dobrim) trenerjem.

Ampak resnici na ljubo ne moreš kompleksov zdravit na način da nekega šampiona daješ v nič. Ker nisi za to nič večji. Pa naj še tako to verjameš. Petra in njen dosežek je več od tega. Bo se treba sprijaznit. Ali pa zagrenjeno tuliti svoje. In se nato sprijazniti.

Double_J ::

Tekmovati bi morali zase, ne pa za medalje in odlikovanja, ki jih podeljujejo birokrati, odgovorni za smrti številnih ljudi.

Če bi malo drugače padla v luknjo bi bila mrtva, če bi bili njeni starši drugačnih prepričanj, pa morda nikoli sploh živa.

Tako je to.
Dve šivanki...

Icematxyz ::

Uf. Delaš tudi lahko zastonj. Ali pa zahtevaš da ti delodajalec plača. Vse to je res. In opcija.

Ampak ne vem kaj ima z vsem skupaj to. Profesionalni šport se reče za to ker se športnik z njim tudi preživlja. Ali zakaj meniš da se mu reče profesionalni šport?

Majdičeva pa je lepo povedala. 20 let je delala za to. In ni se predala. Tudi če je situacija izgledala brezizhodna in bi jo morala spraviti na kolena. Je ni.

In v tem lahko verjetno sleherni (tudi predsednik države) vidi neko vrednoto ki je več vredna od kakšne druge vrednote. In to nagradi. Z čestitko, medaljo ali priznanjem.

Lahko bi padla in umrla. Seveda bi lahko. Ampak ni. Padla je in se je poškodovala. Nato se je pobrala. Lahko bi odnehala. Ampak ni. Ni odnehala ker je bil njen cilj višji. Zmogla je. In uspela. 1001 zadevo ki je delovala proti njej je obrnila sebi v prid. In uspela.

Zdaj pa to sprejmeš. Ali pa nisi sposoben tega sprejeti. In neke neke kvazi moralne neumnosti prodajaš kot dejstva. Da celo predsednik ob podelitvi mora rahlo zadržano izreči čestitko. Ker je nekdo zgleda na njega pritiskal.

Bi pa postavil eno tezo.

Nergačev dejansko ne moti konkretno to priznanje. Verjetno ne gre za neke aktiviste ki bi se redno borili proti vrhunskem športu kot ga poznamo. In bili pri tem aktivni.

Nergače najverjetneje moti le ena zadeva. In to je: da je Petri Majdič uspelo?

Okapi ::

Nergače najverjetneje moti le ena zadeva. In to je: da je Petri Majdič uspelo?
Ne, moti jih (vsaj nekatere, recimo Igorja E. Berganta v zadnji Mladini), da se za heroja proglaša nekoga, ki je pretiraval v svoji želji po uspehu. Majdičevi lahko deloma oprostimo, ker ni vedela, kako je poškodovana, vsem tistih, ki se gredo populizem na njenem primeru pa nikakor.

Vsak dan gre verjetno namesto na bolniško v službo kakšna bolna ali poškodovana ženska, ker se boji, da bi drugače lahko izgubila službo. Stisne zobe in se vsede za šivilni stroj, blagajno ali kar pač že počne. Da o tistih, ki po osmih urah službe popoldan delajo na kmetiji, ali zvečer kelnarijo v gostilni, da lahko preživijo svojo družino, niti ne govorimo. To so pravi heroji, ki bi morali dobiti kakšno medaljo za hrabrost, ne pa nek športnik, ki je tvegal svoje zdravje, da je zmagal na eni tekmi.

O.

Double_J ::

Malo sem skeptičen glede tega, da ni vedela da ima nalomljena rebra. Definitivno čutiš ali imaš nategnjeno mišico ali pa zlomljene kosti, športniki pa to sploh vedo.

Tako, da ona je bila pri sebi pripravljena, da je poškodba lahko dejansko še hujša.
Dve šivanki...

Matev ::

>>>> Tako, da ona je bila pri sebi pripravljena, da je poškodba lahko dejansko še hujša.

in ti si kaj?
janez pavel drugi

ja ok

pa bodi

Daedalus ::

Tekmovati bi morali zase, ne pa za medalje in odlikovanja, ki jih podeljujejo birokrati, odgovorni za smrti številnih ljudi.

Če bi malo drugače padla v luknjo bi bila mrtva, če bi bili njeni starši drugačnih prepričanj, pa morda nikoli sploh živa.

Tako je to.


Če bi bula imela če, bi bila čebula. Al pa bulače. Tako je to.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Icematxyz ::

Okapi je izjavil:

Nergače najverjetneje moti le ena zadeva. In to je: da je Petri Majdič uspelo?
Ne, moti jih (vsaj nekatere, recimo Igorja E. Berganta v zadnji Mladini), da se za heroja proglaša nekoga, ki je pretiraval v svoji želji po uspehu. Majdičevi lahko deloma oprostimo, ker ni vedela, kako je poškodovana, vsem tistih, ki se gredo populizem na njenem primeru pa nikakor.

Vsak dan gre verjetno namesto na bolniško v službo kakšna bolna ali poškodovana ženska, ker se boji, da bi drugače lahko izgubila službo. Stisne zobe in se vsede za šivilni stroj, blagajno ali kar pač že počne. Da o tistih, ki po osmih urah službe popoldan delajo na kmetiji, ali zvečer kelnarijo v gostilni, da lahko preživijo svojo družino, niti ne govorimo. To so pravi heroji, ki bi morali dobiti kakšno medaljo za hrabrost, ne pa nek športnik, ki je tvegal svoje zdravje, da je zmagal na eni tekmi.

O.


Je bila zadnjič ena ženska po TV. Ki ima ogromno zdravstvenih težav in jih premaguje sproti. Pa vendar si želi delati. In bo delala. Tudi če se na njo pritiska in se ji meče polena pod noge. Češ da ni spodobna delati.

Kaj pa bi na to rekel Igor E. Bergant? Sicer ne vem kaj je v Mladini rekel. Ampak ti bom verjel na besedo. Da je zavzel stališče da gre za populizem.

Lahko pa vprašamo kelnarje, delavce, kmete, očete, matere kot praviš da si zaslužijo priznanje. Če se strinjajo s tem da se je Majdičevi podelilo državno priznanje in ne njim.

Pa če bodo rekli ne. Lahko priznanje Petri Majdič za moje pojme odvzamejo. Če bodo pa rekli da hočejo da ga ima. Potem pa se naj preneha z kvazi moralo in kot bi rekel bojda Igor E. Bergant. Naj se neha z populizmom. Pa še to takšnim ki ne pade na plodna tla.

Pa če bi poslušal Majdičevo po prejetju odlikovanja kaj je rekla?

Želim si da bi takšno priznanje podeljevali bolj pogosto. Da bi Slovenci videli da imamo med seboj izjemne ljudi.

In ne le nergače.

Zgodovina sprememb…

T0RN4D0 ::

Kaj je pa majdičeva narobe nardila? Pač je nadaljevala tekmo, ker jo je lahko. Najbrž ni vedela kako resna je poškodba, ampak če lahko nadaljuješ in dobiš še kolajno na olimpijskih igrah, zakaj pa ne. Seveda si je želela kolajne. Seveda je pretiravala, kdo hudiča pa dobi olimpijsko kolajno z vašim odnosom? Mislite da jih žrebajo na loteriji, da se uvrstijo na olimpijske, potem pa vsak po črnogorsko opravi s svojo disciplino in se gre igrat turista?

Čakam samo še noraguto, da odpre temo "Prepovejmo šport", pa smo na pravi poti. Poleg prepovemo še pse, avtomobile in hrano. :] Kolajno bo pa dobil tisti, ki je sposoben najdlje na riti sedet. :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Looooooka ::

1)medaljo je dobila kot pesek v oci javnosti zarad enga druzga priznanja....plus pateticen poskus, da se govori o cem drugem kot aferah.
2)Njena poteza je bla neumna.Konec fertik pika.Ce mislis, da mas problem z rebri nehas...sploh ne rabis cakat na potrditev, da je zlomljeno.Sploh ne rabis bit ponosen na to, da "nisi vedel kako hudi je v resnici bilo".Samo slaboumnez ignorira bolecino(OK RAZEN CE SE TI GRE ZA ZIVLJENJE).
Ce ne nehas je pac s tabo neki narobe in je samo fer, da mas cim hujse posledice in sluzis kot opozorilo drugim.Sportniki so pa v vecini primerov egoisti ki bi za medaljo naredili vse(mogoce zato, ker brez nje po karieri drugace nimajo kj za pokazat...kariera se pa konca pr ene 30ih).
Problem je bl v tem, da velik lazji dajemo priznanja in nagrade za neke osebne cilje in dosezke kot pa da bi vsaj 2x na leto najdl in nagradil koga, ki je neki koristnega naredu(medalja ni koristno delo).
Bog pomagi, da bi talal te nagrade kksnim gasilcem...resevalcem...to sm v zadnjic 10 letih osebno v medijih opazil 2x.
Ampak ne...cim nekdo dobi medaljo(pa se zlata ni) se pa cveka in nagrajuje kot, da smo iz drzave, ki v preteklosti ni bila v samem vrhu zimskih sportov.
Jst bi tko kot Medvedov...zahtevu odstop vseh teh trenerjev in vse te smucarje/skakalce seznanil z dejstvom, da sepajo za dosezki starejsih tekmovalcev.


Cak...glihkar sm si premislil.Obama je dobil nobelovo nagrado.Nagrade so v tem desetletju nepomembne in jih lahko dobi vsak nepomembnez.
Glede na te kriterije...naj jo ma tud ona.

Zgodovina sprememb…

Icematxyz ::

Zdaj razumem kaj pomeni biti Slovenec v tisti slabšalni obliki seveda.

Looooooka ::

Ne spremeni dejstva, da so s tem priznanjem...znizal pomen drzavnemu priznanju.
No...al pa kriterije.
Predlagam, da do naslednjega cloveka, ki bo naredil neki pomembnega(ko bo naslednic poplavljal pa bo nekdo resil 10 babic pred utopitvijo)...izumijo novo priznanje.Pa pomp okol njega more nujno trajat vsaj teden dni dlje kot tole.

Icematxyz ::

O katerem priznanju zdaj ti govoriš. Ertlu ali Majdičevi?

A za to ker ti meniš da Majdičeva ni naredila nekaj vrednega državnega odlikovanja. Potem pa bo že držalo?

Se pravi problem je v tem da športnik zlati red za zasluge nikakor ne bi smel dobiti. Ker s tem se zniža vrednost temu priznanju.

Se pravi športnik naj ne bi imel dostopa do tega državnega priznanja?

A Foxovo nagrado tudi naj vrne? Oziroma kdo pa je bil ta tič Fox. Z neko protezo se je ven metal. Naj bi doma dočakal svoj konec.

Pa dve po riti mu je pozabil nekdo dati. Ne pa neko priznanje po njem poimenovati.

P.S. To o Foxu bi naj bil sarkazem. Pa ni. Sem težko napisal. In me je sram da sem to napisal na tak način. Črni sarkazem. Če to sploh obstaja. Ampak morda se kak butl vidi v tem. Pa naj ima veselje.

Zgodovina sprememb…

Double_J ::

Kolajno je sprejela od ljudi, ki jo bi skoraj ubili, njenega kolega sotekmovalca pa dejansko so.
Dve šivanki...

krneki0001 ::

Icematxyz je izjavil:

Zdaj razumem kaj pomeni biti Slovenec v tisti slabšalni obliki seveda.


A šele zdej? Jst sm to uvidel že leta 1992, kako leto po koncu evforije ob osamosvojitvi, pa se v 18ih letih do danes ni še nič spremenilo.

Sicer pa kako bi se kaj spremenilo, če so pa še vedno isti ljudje na stolčkih, tako v vladi kot v raznih zvezah, še vedno so isti zajedalci in voluharji, ki športnike omejujejo in jim odžirajo dohodke pa jim zmanjšujejo vrednost, še vedno velja samo čredni nagon za 99% ovc (slovenceljnov) v sloveniji in še vedno odkopavamo sedaj 60 in več let stare kosti in se kregamo kdo je imel takrat prav, o prihodnosti pa noben več ne razmišlja.
Pa sej tut ne more. 35% ljudi živi iz rok u usta, 63% jih stagnira pa se počasi bližajo spodnjemu sloju (bivši srednji sloj se raztaplja med reveže), 1% je bogatih, ki jih nič ne ustavi pri doseganju ciljev, samo 1% nas pa to vidi.

BlueRunner ::

Kako bi bil jaz neizmerno vesel, če se v tej državi vsaj ena stvar ne bi zreducirala na parizane in domobrance, ali pa "osamosvojitelje" in "tiste druge", kar je tako ali tako samo izpeljava partizanov in domobrancev.

IvoC ::

Tarzan je izjavil:

Double_J je izjavil:

Ona bi od vsakega sprejela odličje, ker jih je preveč željna.

Mene bi bilo sram take kvasit.


Glej, Tarzan, sta (vsaj) dva tipa (Slo) športnikov:

: slovenski vrhunski metalec kladiva,
- ki zahteva (je zahteval) materialno "priznanje"
- ki ima poln kufer takih kot si ti
- ki je zaradi takih zaključil svojo kariero

in
: slovenska vrhunska tekačica na smučeh,
- ki je zavrnila denarno odškodnino
- ki je vsa "vlažna", da je le dobila tisti dve deki mesinga (pardon, brona)
- ki bo zaradi poškodbe po vsej verjetnosti tudi končala športno kariero

Samo stvar čisto osebne presoje je, komu daš prav. Lahko tudi izmodruješ:
Veliki ljudje umrejo revni!

Mehmed ::

krneki0001 je izjavil:


Kaj ste pa vi naredili za prepoznavnost slovenije?
Nič! Pa ker ste sami nesposobni, bi še drugim polena pod noge metali. Tipični slovenceljni in čisto tipična tema za slovenceljne.


Tipicna slovenska zakompleksanost prej. Zakaj sploh rabimo bit prepoznavni? A se bo zdej miljon turistov pa investitorjev vsulo sem ker imamo olimpijsko medaljo?

Icematxyz ::

Vprašanje kdo je šolski primer slovenske stereotipne zakomplekasnosti tukaj.

- ki je vsa "vlažna", da je le dobila tisti dve deki mesinga (pardon, brona)


Pa smo tam. Saj tebe ne moti kolajna in dogodki ki so se dogajali. Tebe moti Petra Majdič. Ampak punca je uspela. Tako da se sprijazni ker se boš slej ko prej moral.

Mehmed ::

Hehe kaj pa ce ga moti pretiravanje? To da nam uspeh ni dovolj, ampak moramo izumit formule po katerih smo se boljsi?
Ce je nekdo 150x vecji od nas potem je nase 10. mesto vec vredno od njihove zlate. Pustimo to, da ni dovolj medalj na OI, da bi kaka kitajska ali pa indija lahko bila uspesna. Pa tradicijo pa pogoje za kak sport na stran...

Meni je za majdicevo vseeno, ji privoscim uspeh naceloma. Samo ko ga zacnejo napihovati cez vse mere pa jo primerjat s chuckom norrisom me mine vseskupaj.

Icematxyz ::

Men pa ni vseeno. In mi je všeč da je izumila formulo po kateri je preprosto najboljša. In všeč mi je da je Slovenka. In da je dobila odlikovanje od predsednika.

Drugače pa če ne veš. Ne moreš Majdičeve več primerjati z Chuckom. Petra je preprosto boljša. Chuck ne bi nikoli s takšno poškodbo dobil olimpijske medalje. To zmore le Petra. Naša Petra ki je dobila predsedniško odlikovanje. In ga je sprejela in ga je vesela. In jaz sn vesel za njo. In mi je lahko vzor. Pa še všeč mi je da nergači trpijo v sebi. To pa je tudi nekaj.

Petra je dokazala in postala prava šampionka. Nergači pa... so še vedno le nergači. Spet 1:0 za Petro.

Zgodovina sprememb…

Double_J ::

Če se nimaš sebe za veselit, potem pač rabiš za to drugega.
Dve šivanki...

IvoC ::

Icematxyz je izjavil:

Vprašanje kdo je šolski primer slovenske stereotipne zakomplekasnosti tukaj.

- ki je vsa "vlažna", da je le dobila tisti dve deki mesinga (pardon, brona)


Pa smo tam. Saj tebe ne moti kolajna in dogodki ki so se dogajali. Tebe moti Petra Majdič. Ampak punca je uspela. Tako da se sprijazni ker se boš slej ko prej moral.


Ejga, ne moti me kolajna, lepo te prosim, sploh pa ne vem, o katerih dogodkih, "ki so se potem dogajali" govoriš. Petra me sploh ne moti (BogNeDaj) in dokler nisem zvedel za 5 polomljenih reber in predrto popljučnico, sem bi ponosen na Slo (na Petro, tudi nase - Slovenca, Bog mi odpusti napuh) kot malokdo. Seveda sem se prijaznil s tem, kaj pa čem! Sprijazni se tudi ti pa bo (al pa tut ne) vse v redu.

Kakorkoli, primer ni neproblematičen, sicer TI (in ENAKO misleči) ne bi tako demagoško reagiral(i). Ko jo je odlikoval Turk, je TOČNO VEDEL, zakaj.

Ko že omenjaš "punce": Pri prvih poročilih na RTV-Slo ob drugi srebrni kolajni "koroške samostojne" Tine, so mediji najprej predvajali posnetek zmagovalke, potem pa posnetek "bistveno precej manj uspešne" Slo-tekmovalke. O Tini pa le "med vrsticami". TU JE NEKAJ HUDO NAROBE! In Tina se potem ni udeležila slavja ob Prešernovem spomeniku! In to (po moje) iz več razlogov!

Niso vse "punce" punce ustvarjene za zlorabljat!

Icematxyz ::

Tina Maze ima konec tedna pomembne tekme. In kot tekmovalka na samostojni poti ima prioritete. Ki verjetno pomenijo trenig ne pa zabavo? Sta pa s Petro Majdič famozno stavili. Pomeni da se dobro razumeta? Ali meniš da je ta stava produkt rivalstva in sovraštva?

Tako da ne zdaj spreobračati tukaj in Tine Maze dajati za protiutež Petri Majdič. Tudi Tina Maze je želela da bi Petra Majdič dobila še kakšno medaljo. In tudi nekako je na samih OI posvetila svoj boj za kolajne tudi Petri Majdič in drugim ki so poškodovani in niso mogli na OI.

Tako da ne zdaj v imenu Tine Maze tolčt po Petri Majdič. Ker se Tina Maze ne bo s tem najverjetneje strinjala. Lahko pa jo vprašamo?

Ejga, ne moti me kolajna


Če si že citiral. Vsaj preberi kaj piše v citiranem delu:

- ki je vsa "vlažna", da je le dobila tisti dve deki mesinga (pardon, brona)


Demagogijo pa očitaj komurkoli hočeš. Jaz je predsedniku ne očitam. Celo razočaral bi me če ne bi podelil Petri tega državnega priznanja.

Se pa mi zdi zelo demagoško govoriti o vlažni Petri Majdič. In v imenu športnikov ki češ da imajo neka stališča. Javno pa izražajo popolnoma drugačna stališča.

BigWhale ::

Mene ne moti nikogarsnja kolajna, prav vesel sem, ce jo kdo dobi, saj si jo je zasluzil. Me pa moti herojstvo okrog celotnega dogodka. Petra verjetno ni prva, ki je poskodovana osvojila medaljo.

Se mi pa zdi, da je bilo pri vsem skupaj eno pretiravanje. Zlomljenih reber ne mores kar tako zamenjati z nategnjeno misico in eno podpludbo. Prav tako pa se mi zdi, da prekleto tezko krilis z rokami, kot krilijo smucarski tekaci, ce imas predrta pljuca.

krneki0001 ::

Mehmed je izjavil:

krneki0001 je izjavil:


Kaj ste pa vi naredili za prepoznavnost slovenije?
Nič! Pa ker ste sami nesposobni, bi še drugim polena pod noge metali. Tipični slovenceljni in čisto tipična tema za slovenceljne.


Tipicna slovenska zakompleksanost prej. Zakaj sploh rabimo bit prepoznavni? A se bo zdej miljon turistov pa investitorjev vsulo sem ker imamo olimpijsko medaljo?


Zato da nas ne mešajo s slovaško. Zato, da ko nekam prideš, da ko poveš od kod si, te ne postavijo v bratislavo, kot tvoje glano mesto in podobno.

Tukaj ni nobene zakompleksanosti, vendar prepoznavno blago se bolje prodaja.

Milka, že samo zaradi razpoznavnosti, gre bolje v prodajo od Gorenjke, pa čeprav je slabše kvalitete!
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tina Maze 2. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15945220 (34997) WarpedGone
»

najbolj uspešen slovenski smučar

Oddelek: Loža
467744 (6496) bajsibajsi
»

"zlata" bronasta Petra (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
639511 (7914) JayKay

Več podobnih tem