» »

Bo gospa petra majdič zavrnila državno odlikovanje

Bo gospa petra majdič zavrnila državno odlikovanje

«
1
2 3

jozekuch ::

Bo gospa petra majdič zavrnila odlikovanje?
Nekateri, ki globoko padejo potem visoko letijo…toda večina jim ne more slediti. Pišem zato, da bi med nami vladala neka razumna razmerja …….. Dogajanje povezano z osvajanjem bronaste medalje petre majdič je bilo spektakularno, vredno spoštovanja in občudovanja. Tudi meni se je utrnila solza. Noro pravzaprav. Petra bo od olimpijskih iger imela veliko večje materialne in moralne koristi, kot če ne-bi padla v tisti jašek in se srečno pobrala. Napovedujejo se celo filmi. Vse to ji iz srca privoščim.

Psihoza in pretiravanje, ki se je zgodilo celo predsedniku države türku pa gre čez rob. Državno odlikovanje? Za norost? (očitno türk izkorišča psihozo javnosti in rešuje svoj problem v povezavi z odlikovanjem, ki ga je popolnoma neupravičeno podelil pokvarjencu ertlu. )

Tukaj pa je že potrebno pogledati celoto. Petra majdič je dala namreč na kocko svoje zdravje, prenašala hude bolečine – za bronasto kovino. Medaljo je osvojila »našopana« s protibolečinskimi zdravili, pod silnim pritiskom javnosti, ob t. I. Spodbujanju njenega štaba. Morda bodo čez čas celo govorili o dopingu. Kakšne zdravstvene posledice bo petra nosila, bomo tudi šele videli. …. To torej ne more biti vzor niti slovencem za izhod iz krize, niti mladini za premagovanje življenjskih problemov niti športnikom pri »bezljanju« za metri in stotinkami.

Ustavite se in se zamislite: da je petra stara 18 let in vaš otrok.
Zaslužila bi si dve »po riti« ne pa odlikovanje. Če bi jo kljub vsemu kdo predlagal, bi se petra majdič, pri razumnem predsedniku morala postaviti daleč nazaj v vrsto. Upam, da bo petra majdič sposobna naslednje veliko večje zmage in se tokrat zahvalila, zvrnila predsednikovo odlikovanje in prosila za razumevanje. Naslednji predsednik pa ji bo za to pričevanje lahko upravičeno podelil odlikovanje.
MaRe
  • polepsal: hamax ()

Backup22 ::

IMO je državno odlikovanje ravno simbolična zahavala za korajžno, borbeno in nesebično dejanje (res je, da je medalja njena, ampak racionalno gledano, bi lahko tekmo izpustila). Sloveniji je naredila veliko "reklamo" in nas predstavila v pozitivni luči. Vredna je spoštovanja in pokazala je, kaj pomeni "iti do konca", kar je danes redko.

Zaslužila bi si dve >>po riti<< ne pa odlikovanje

Po tvoji logiki si torej vsi ekstremni športniki zaslužijo "po riti"? Kaj pa Humar in ostali?

Športniki, ki si na takšnem nivoju, kot je Petra, gledajo na svet drugače kot mi in menim, da jih nimamo pravice obsojati.
Dala je dejansko vse od sebe - in to je na olimpijadi glavno. Če je bilo to pametno ali ne, pa lahko vsak presodi zase. Meni osebno se zdi občudovanja vredno. Posledice bo pa nosila ona in ne mi.
//

Zheegec ::

Kako mizerno življenje moraš imeti, da prideš na ta forum in z VELIKIMI črkami težiš čez dobro športnico?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Icematxyz ::

Tebe bi moral nekdo kot praviš:

dve >>po riti<<

Onlyx ::

jozekuch, sram te bodi.

Pšenični ::

"Psihoza in pretiravanje, ki se je zgodilo celo predsedniku države Türku pa gre čez rob. Državno odlikovanje? Za norost? (Očitno Türk izkorišča psihozo javnosti in rešuje svoj problem v povezavi z odlikovanjem, ki ga je popolnoma neupravičeno podelil pokvarjencu Ertlu.)"

To je politično nabiranje točk. Poznavalca to sploh ne sme presenetiti. Po resnično dolgem času mu je uspelo (siru-Danielu) da je nekaj pametnega naredil zase-dvignil se mu je rating in to precej in za Petro. Po dolgem času, je tudi nekaj naredil v zadovoljivem časovnem okviru. Heh, stari lisjak, mutonja.

Sicer pa ti predlagam, da greš spat. Cenim tvoje mnenje ampak tole kar si napisal je pa tako prozorna finta, da se takoj ve kateri politični opciji pripadaš in kaj bi rad.

Brane2 ::

Kakšen smisel imajo "odlikovanja" nasploh ?

Gre samo za rahlo evoluirane igre opic v krdelu, kar pravzaprav vsi skupaj smo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Matev ::

Zaslužila bi si dve >>po riti<< ne pa odlikovanje.


mogoče bi si ti zaslužil kak naziv

Ziga Dolhar ::

Vsakdo sme izražati svoja stališča, čeprav so v nasprotju z večinskim. Dokler to počne argumentirano (kot v 1. prispevku v tej temi), odlično.
https://dolhar.si/

gruntfürmich ::

vsaka medalja ima dve plati, isto majdičeva.

ker mi za OI dol visi in ne spremljam ne vankuver ne majdičeve, sem vseeno slišal o tej zadevi, čeprav ne vseh.

ampak lahko se odkrito uprašamo, kam nas pelje vrhunski šport? a je šport res to? zdrav duh v zdravem telesu? uživanje v rekreaciji?

ali pa je potrebno obsojati to brezglavo pehanje za to kovino, vse neumne treninge ki ti uničujejo zdravje, požrtih nešteto molekul toksičnih poživil? in nenazanje pehanje za denarjem!????

in dejansko se petra peha za denarjem. tu je reklama slovenije postranskega pomena, imho, za kar tudi meni dol visi.
ni z zlomnjenim rebrom in veliko željo rešila otroke iz gorečega avtobusa. zdravje si je uničevala za kos kovine in denar, face it.

in jst tega ne odobravam...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

djordjevic ::

Dejansko sem čedalje večji kritik modernega gladiatorstva (poklicni šport namreč že dolgo ni več ni drugega kot to, o čemer pričajo iztrošeni in po končani karieri relativno mladi, pogosto invalidni bivši športniki), a vendar si tule ne bi drznil zapisati, da se je pehala za denar. Imho niti približno. Četudi bi osvojila zlato, bi suma summarum dobila precej manj, kot bi, če bi normalno dokončala sezono, pri čem je imela vso možnost osvojiti vsaj mali globus (seštejte torej denar od nagrad in sponzorjev). Tule je šlo samo za tako želeno olimpijsko odličje, saj so to najbrž njene zadnje olimpijske igre. Če se ne motim, ima Petra 30 let, in ni nujno, da bo še tekmovala do naslednjih OI. Tvegala je ogromno in tule dejansko je na mestu razmislek, ali upravičeno, vendar je konec koncev tveganje vzela sama nase in bo tudi sama nosila posledice. Se pa vsekakor strinjam s predsednikom države glede odlikovanja v tej točki, da je po dolgem času spet nekdo dokazal, kaj je požrtvovalnost, in če bi je bil povprečni Slovenec sposoben vsaj četrtino toliko, ne bi imeli na forumih (in povsod drugje) enega kupa jamračev, ki vidijo povsod samo črno, ampak bi celo naredili kaj iz sebe. Ob tem bi spomnil samo še na to, da se je odrekla večerji z angleško kraljico (kar vseeno ni kar tako), saj je že takrat dala prednost telesni pripravi (tudi za OI). In to je samo še dodaten pokazatelj, kako usmerjena je bila proti cilju, ki se ji reče olimpijska medalja.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Avenger ::

It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

mojsterleo ::

vsak ki je spremljal kariero petre majdic ve, da si je to odlikovanje zasluzila, saj je imela toliko smole, kot nobena druga tekmovalka. prav na vsakih olimpijskih igrah se je po nesrecnem nakljucju znasla na tleh, kar ji je vzelo moznosti za najvisja mesta. ravno zato je verjetno pred tekmo hotela preizkusiti zunanji del zavoja, da se ji v eventuelni situaciji ne bi bilo treba tlaciti v guzvo, kar jo je ze veckrat drago stalo, saj tekmovalci znajo rusiti tudi zanalasc (sploh petra je zelo obcutljiva, saj je napram konkurentkam zelo visoka, zato lazje izgubi ravnotezje). na zalost je bil zavoj poledenel, smucke pa nimaojo ostrih robov, tako da ni mogla po alpsko zaviti in se izogniti padcu.

medaljo si je zasluzila ravno zato, ker se je kljub poskodbi odlocila tekmovati, kar je nazadnje prineslo kolajno. menim da sploh ne gre tukaj za pehanje po uspehu ali denarju, ampak preprosto dejstvo, da ce se dolgo pripravljas in tudi javnosti obljubljas kolajno, potem ta preprosto mora biti. vsaj tako razmisljajo vrhunski sportniki, ki jih je pri nas bolj za okras. razen recimo kozmusa, ima redkokater slovenski sportnik dovolj jajc, da brez dlake na jeziku napove kolajno in jo tudi dobi. dejstvo je, da je petra medaljo dobila zase, za svojo ekipo in za slovenijo. za vse to se je borila, ker je vedela, kaksno bi bilo drugace razocaranje. kar je nenazadnje tudi sama rekla, da ce ne bi dobila medalje, verjetno sploh ne bi prezivela.

upam samo, da to ne bo konec njene kariere, ampak jo bomo v prihodnjih sezonah se videvali zmagovati.

Karaya 52 ::

Brane2> Kakšen smisel imajo "odlikovanja" nasploh ? Gre samo za rahlo evoluirane igre opic v krdelu, kar pravzaprav vsi skupaj smo.

Državna ali športna odlikovanja? :D

MojsterLeo> medaljo si je zasluzila ravno zato, ker se je kljub poskodbi odlocila tekmovati, kar je nazadnje prineslo kolajno.

Za medaljo je tvegala življenje. To početje vsekakor ni racionalno, prej fanatična želja po uspehu in to ji štejem kot slabo.

Zgodovina sprememb…

Matev ::

prej fanatična želja po uspehu in to ji štejem kot slabo.


športnik živi od uspehov - je plačan

in tu ni nobene fanatične želje po kosu kovine

Karaya 52 ::

Kos kovine bo pritegnil na letališče JP tisočglavo množico. Tega si želi vsak športnik in zato tekmuje. Power, money and glory v poljubnem vrstnem redu, vedno pa za sebe. S tem pa ni nič narobe.

www ::

Mislim, da je PM izredna ženska, ki je na svojem področju v svetovnem vrhu. To ni naključje ampak znanje, delo in disciplina. Na enak način vsak lahko pride do Olimpa svoje stroke. Priznam, nisem niti približno v vrhu svojega poklica, je kdo od vas, ki tako zviška gledate na njen uspeh?

Vprašanje sprejetja Turkove medalje vidim drugače. To odlikovanje je devalvirano in zamazano, ker ga je prejelo že toliko nezaslužnih in spornih z Ertlom na čelu. Le vprašanje časa je, kdaj bo to odlikovanje posthumno dobil Tito. Zato upam, da medalje ne bo sprejela.

BlueRunner ::

Jaz pa upam, da bo s priznanjem storila to, kar si sama želi storiti in ne to, kar si želijo nekateri projocirati na njo. Če od nje pričakujemo, da bo izpolnjevala naše želje, potem nismo nič boljši od politikov, ki jim tako radi očitamo, da se lepijo na vsak uspeh športnikov, če se bo še njih prijelo kaj od ugleda, ki ga športniki s svojimi dosežki prinašajo. Naj uživa v svoji resnično priborjeni medalji. Naj raja tako, kot ji to srce poželi. Z njo lahko rajamo tudi vsi ostali. Ne rabimo pa jo izkoriščati za dosego nekih lastnih ciljev, takšnih ali pa drugačnih, za katere Petra zagotovo ni tekomvala.

Kar se tiče pa njenega dejanja, pa je to tako, tako. Kot športica je Petra pokazala kakšna je njena volja za zmago in koliko bolečin in samoodrekanja si nekdo dopusti za dosego svojih ciljev. Na čisto človeškem nivoju je njen dosežek takšen, da pred njim marsikaj drugega nenadoma postane malenkostna težava. Po eni strani je to zbudilo več nacionalnega ponosa, kot pa vsi ostali dosežki in "dosežki". Marsikdo si bi še dolgo časa pred kakšnimi večji izzivi morda sam pri sebi rekel, da če je Petra zmogla, bom pa tudi sam. To je tisto, kar ta dosežek stori za tako neprecenljiv.

Po drugi strani pa je šport resnično prešel v gladiatorstvo. Za dosežke se tvega življenje in zdravje, čeprav naj bi šport spodbujal zdravo in aktivno življenje. Petra je edina, ki resnično ve zakaj se je odločila tako, kot se je. V primeru, da se bi Petra odločila drugače, bi najverjetneje vsi kolektivno zavzdihnili in si rekli, da je bila znova smola na delu. Nihče in nikakor pa ne bi bila deležna kakršnega koli obsojanja, češ, da se ni trudila. Tako se ni udeležila še cele vrste dogodkov, pa ji zaradi tega ne bo nikoli nihče nič očital. Torej je pri njeni odločitvi šlo za ultimativno željo, doseči svoj cilj, ne oziraje se na posledice. To pa ni ravno nekaj, kar bi bilo vredno promocije. Dejanje je tako možno videti tudi kot lahkomiselno in na nek način celo neodgovorno. Tudi to je signal, da je v vrhunskem športu nepreklicno zmanjkalo "športnega duha" in štejejo samo in izključno še dosežki. Ne glede na ceno.

Matev ::

če sprejme ali ne sprejme je to čisto njena odločitev



Upam, da bo petra majdič sposobna naslednje veliko večje zmage in se tokrat zahvalila, zavrnila predsednikovo odlikovanje in prosila za razumevanje.


želite od nje da naredi tisto kar sami želite - a še kdo vidi ironijo v tem?

mojsterleo ::

Karaya 52 je izjavil:

Za medaljo je tvegala življenje. To početje vsekakor ni racionalno, prej fanatična želja po uspehu in to ji štejem kot slabo.
to sploh ni res. ko je majdiceva padla v luknjo, sploh ni bilo jasno, ce je prislo do hujse poskodbe, zato so ji dovolili nastop. takoj po kvalifikacijah so jo peljali v bolnico v whistlerju, kjer pa hitro slikanje in pregled nista pokazala nobenih problemov, tako da so domnevali, da gre zgolj za udarjeno/nategnjeno misico - za kar so nameravali uporabiti lokalno anestezijo, vendar je kanadski zdravnik to odsvetoval, zato so uporabili analgetike. sele po tekmi so petro pripeljali v bolnico v vancouver, kjer so po ultrazvoku in natancnim pregledom ugotovili, da ima pnevmotoraks in 5 zlomljenih reber (morda se je poskodba stopnjevala zaradi tekmovalnih naporov). sele takrat smo se vsi skupaj zavedeli, kaj je petri pravzaprav uspelo. zirija sigurno tekmovalcu s takimi poskodbami tudi pod razno ne bi dovolila tekmovati, to je lahko vsakemu jasno.

_marko ::

Zaradi Petre Majdič sem začel gledat tek na smučeh. To pa na to temo tudi dovolj pove.

Kar se pa tiče odlikovanja. Prav je da ga je Petra dobila. Škoda le, da je to odlikovanje umazano z neumnimi odlikovanji v preteklosti, ki razdvajajo ljudi. PM si ga zasluži.

Drugače pa je PM naredila dobro promocijo Sloveniji, precej večjo kot če ne bi padla.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

schtr4jh ::

_marko je izjavil:

Drugače pa je PM naredila dobro promocijo Sloveniji, precej večjo kot če ne bi padla.


Yeah, right
 Petra Majdič

Petra Majdič


Preberi 1. stavek.

Popravili so po tem, ko sem jim poslal mail in razlago. klik

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: schtr4jh ()

urban99 ::

vegasssports-odds je kakopak hudo relevantna inu svetovno (pri)znana novičarska stran, še dobro da si jim poslal mail :)))

Alexius Heristalski ::

Ponavadi se pri spletni strani Eurosporta tako motijo, se spomnim ne več kot tri leta nazaj, ko so Katarino Srebotnik vztrajno imeli za Slovakinjo. Sem jim poslal pojasnilo in so popravili, a pri naslednji tekmi spet isto, ne moreš verjeti.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

_marko ::

schtr4jh:
ni petra kriva, da so zamenjali Slovenijo s Slovaško. Če bi imeli vsako leto 20 primerov PM, potem bi morda bilo teh pomot manj.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

IvoC ::

BRAVO, JozeKuch (20. feb 2010, 00:27:43)!

Seveda ljudje gledamo na dogodek različno. S tem sicer ni nič narobe, površnost je pa tudi človeška stalnica.

Prav sledil sem medije, ali se bo kakšnemu FDV-produktu utrnil pomislek v zvezi z gladiatorstvom v vrhunskem športu, v konkretnem primeru in na sploh.

Kakšna je razlika med nedovoljenimi poživili in gladiatorstvom v športu? Ni velika, droge ubijajo počasi, gladiatorstvo hitro. Če so prireditelji Amerikanci in podobni, to ni več šport, je čisto nekaj drugega!

Turk pa itak kot Turk, saj to ni njegov zadnji kiks. (Ertl vs. Majdič, križani Jezus!) Petra je pa vsekakor naredila izredno promocijo Slovenije - ampak za kakšno ceno? Bojim se, da je njena nadaljna športa kariera zelo vprašljiva!

LP IvoC

Mehmed ::

Backup22 je izjavil:


Po tvoji logiki si torej vsi ekstremni športniki zaslužijo "po riti"? Kaj pa Humar in ostali?

A je hribolaznistvo sploh sport oz. kaka merila so tle?

gzibret ::

No, če Petra dobi odlikovanje, potem bi si ga zaslužil še kdo... Recimo tudi kakšen od deviantov, kot so Tina, Primož metalec in Primož skakalec, a ne? Pa tudi kakšen za nazaj, ki je že končal kariero? Sedaj, da je šla z zlomljenimi rebrami tečt in osvojila kolajno - pohvalno, svaka ji čast. Samo ni pa to fer do drugih dobitnikov kolajn.
Vse je za neki dobr!

BlackHole ::

Dejstvo pa je, da če bi Petra vedla, da ima polomljena rebra, verjetno tud ona ne bi šla tečt. Namreč po padcu, pregled ni pokazal nobenih poškodb.
LP Marko

globoko grlo ::

predvsem se mi rekreativni športniki oz. "navijači iz fotelja" nimamo kj spotikat ob odločitve vrhunskih športnikov

sej tut ne greš seksat in mal pred koncem rečeš me rebra bolijo, ne da se mi več :)

kar hočm rečt je, Petra je za to živela (šport, uspeh) in je hotela končat zadevo

imo pravilno, ker bolečina mine, poraz pa ostane (poraz kot odstop)

lp

ps. se pa strinjam, da je šport malo bolj civilizirano gladiatorstvo

Matako ::

Fer? To je tako kot če bi nekomu, ki je pač ogromno tvegal rekel, da ni fer do drugih, ki si niso upali in naj tega ne počne več, ker se to ne dela :) Ali pa recimo, da vojaki ne smejo tvegati življenja, ker to ni fer do tistih, ki tega ne počnejo.
/\/\.K.

Daedalus ::

No, če Petra dobi odlikovanje, potem bi si ga zaslužil še kdo... Recimo tudi kakšen od deviantov, kot so Tina, Primož metalec in Primož skakalec, a ne? Pa tudi kakšen za nazaj, ki je že končal kariero? Sedaj, da je šla z zlomljenimi rebrami tečt in osvojila kolajno - pohvalno, svaka ji čast. Samo ni pa to fer do drugih dobitnikov kolajn.


Ma ja. Sicer nisem lih pristaš pripenjanja raznega kiča na folk, sam vseeno obstaja kr konkretna razlika med tem, da v bolj ali manj 100% psihični in fizični formi premagaš nasprotnike al pa to narediš solidno polomljen. Ta drugo je precej več dosežka.

A je hribolaznistvo sploh sport oz. kaka merila so tle?


Probaj enkrat zlest na kako začetniško steno nekje. Pa boš kmal vidal, kak šport je to.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zeberdee ::

Mislim, da ne razumete. Vsi športniki, gospodarstveniki, znanstveniki, humanitarni delavci, tisti, ki so delovali tvorno - pridejo na vrsto.

Turkov kabinet je pač odločil oz. predlagal in na hitro sprejel visoko priznanje, ki si ga Petra zasluži, zaradi popularizacije športa, države in predvsem zato, ker je dosegla nekaj neponovljivega.

Primerjati Petro Majdič s Tino Maze je nehigienično, kljub dejstvu, da je Tina na OI pridobila več vredno medaljo.

mojsterleo ::

heh ja itak. sicer so pa ravno mediji najbolj krical, da si petra zasluzi zlato medaljo. zdej jo bo pac dobila, sicer ne tisto olimpijsko, ampak ok. tina maze si jo lahko se vedno izbori do konca olimpiade,za petro pa je tekmovanja konec. jst bi jo vzel, vsekakor pa je politizacija okol teh odlikovanj precej bedasta, saj se podeljujejo za individualne dosezke. zavracajo jo kvecjemu tisti, ki imajo veliko dreka na glavi. kar se njene kariere tice, mislim da je ze pred oi napovedala, da namerava po letosnji sezoni koncat profesionalno kariero. ali jo bo, ali ne, ne vemo. vsekakor bron verjetno ni tisto, kar je pricakovala, je pa bolje kot nic.

Zgodovina sprememb…

Mehmed ::

Daedalus je izjavil:



Probaj enkrat zlest na kako začetniško steno nekje. Pa boš kmal vidal, kak šport je to.


Meni deluje kot rekreacija prej kot sport. Merila pa ne znam izluscit iz tega.

SmeskoSnezak ::

Mehmed je izjavil:

Daedalus je izjavil:



Probaj enkrat zlest na kako začetniško steno nekje. Pa boš kmal vidal, kak šport je to.


Meni deluje kot rekreacija prej kot sport. Merila pa ne znam izluscit iz tega.

Tudi golf štejejo za šport, rekreacijo, pa se precej ležerno sprehajajo... tak da jaz na vašem mestu ne bil zavijal iz teme.
@ Pusti soncu v srce... @

IvoC ::

Mehmed je izjavil:

Backup22 je izjavil:


Po tvoji logiki si torej vsi ekstremni športniki zaslužijo "po riti"? Kaj pa Humar in ostali?

A je hribolaznistvo sploh sport oz. kaka merila so tle?


Najbrž si hribolazec pa reagiraš preveč osebno-čustveno. Ampak resno - zakaj Humar ni dobil odlikovanja??? Klobuk dol pred Petro, ampak najmanj to(liko) si je zaslužil tudi Humar; zapisan bo v večne knjige, o Petrinem primeru se bo pa še mnogo pisalo, ne le pozitivno. Ampak takrat vladajoči numenklaturi še ni tako deroče tekla voda v grlo. Ta (Petrin) hip sta v politične namene zlorabila oba naša vrla predsednika, pa kakorkoli že obračamo dejstva!

Da se razumemo - ko je prišla Petra bronasto-zmagovito v cilj, sem bil najnaj srečen Slovenec. Ko pa so povedali, da si je tik pred tem polomila pet reber in poškodovala pljučno ovojnico, tako da so ji morali pred podelitvijo medalje operacijsko vstaviti "neko cevko", me je pa minila vsa sreča. Kakšna je njena zdravniška in športna ekipa ekipa? A je normalno, da športnik za pridobitev tistih par dek kovine položi na žrtvenik svoje zdravje in športno kariero, lepo vas prosim!

Predsednik OKS je izjavil, da bodo vse dobro preanalizirali, preden bodo ukrepali, zlasti pa počakali na Petrino mnenje. Turk pa - bumf - kot kak najstnik. A si predstavljate, da bi Petra odlikovanje zavrnila?! Seveda ga ne bo! Medalje, take in drugačne, so tako vabljive, da se športniki lepijo nanje kot muhe na drek!


LP IvoC

Daedalus ::

Kakšna je njena zdravniška in športna ekipa ekipa? A je normalno, da športnik za pridobitev tistih par dek kovine položi na žrtvenik svoje zdravje in športno kariero, lepo vas prosim!


Verjetno se je sama odločila, da bo nastopila. In v tem primeru lahko dohtarji pač sam gledajo. Tistih "par dek kovine" je pa v športnem svetu eden najvišjih dosežkov, tako da normalno, da so ljudje pripravljeni za to precej tvegati. Ajde, to je bil ekstremen primer sicer. Kaj pa recimo smukači, ki redno prodajajo glavo za "par dek kovine"? Poklicno tveganje bi se temu reklo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

mojsterleo ::

zakaj bi moral humar dobiti odlikovanje? on se ukvarja s sportom, kjer je ze privzeto nevarnost zelo velika. poleg tega se lahko sloveniji zahvali, da je dobil drugo priloznost, saj je morala diplomacija napeti vse moci, da so ga izvlekl iz pakistana v enem kosu. ampak mu to ocitno ni bili dovolj. kdo je zdaj tukaj norec, vas sprasujem?

judoka ::

Brutalna logika presežkov kot je tek z nalomljenimi rebri in osvajanje neprepreplezanih sten je da so ti ljudje enostavno nori. Običajen človek
ne more dojeti kaj žene te ljudi v praktično samomorilske podvige. Egotrip? Denar? Slava? Verjetno nič od tega ali pa vse to.
Karkoli že je, večina nas (hvala bogu?) nikoli ne bo čutila te strasti.

Kar se tiče medalje...
Dokler si medalje pripenjajo politki, ki so dejansko najbolj neučinkoviti ljudje na planetu, jih lahko podeljujejo tudi športnikom.
Tudi extremnim.

Daedalus ::

Običajen človek običajno tudi ne doseže česa posebno omembe vrednega.

Ti ljudje pa seveda niso nori - norci v ekstremnih situacijah hitro pokrepajo. Gre se predvsem za obladovanje samega sebe (in posledično situacije). Pa dokaj normalno je, da se pri početjih, ki sama po sebi pomenijo visoko stopnjo tveganja, kdaj kaj zalomi. Če že govorimo o logiki.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

judoka ::

Daedalus je izjavil:

.... Pa dokaj normalno je, da se pri početjih, ki sama po sebi pomenijo visoko stopnjo tveganja, kdaj kaj zalomi. Če že govorimo o logiki.



Logika in "početja z visoko stopnjo tveganja" nimata kaj dosti skupnega, če človek v to početje
ni prisiljen.


Šport je igra. Oz naj bi bila igra. Plezanje je hobi, oz naj bi bil hobi. Če tvegaš življenje za igro/hobi logika odpade.

Po drugi strani pa....naša civilizacija je itak skregana z logiko, tako da taki primeri niti niso sporni za večino ljudi.

Mehmed ::

SmeskoSnezak je izjavil:


Tudi golf štejejo za šport, rekreacijo, pa se precej ležerno sprehajajo... tak da jaz na vašem mestu ne bil zavijal iz teme.


Mja, ce je hribolazenje res sport potem ni skrbi.
Samo ne vidim merila; tudi rudarjenje je naporno in tvegano pa ni sport. Ali pac?

SmeskoSnezak ::

Jaz sem hotel povedati le, da ne zavijte z teme. Torej, OFFTOPIC. In ravno to ste naredili :))

Upam, da je moj odgovor zadn offtopic post, zato še hitro odgovor. Ne, rudarjenje pa bi jaz rekel, da je že delo. Kot vrtnarjenje. :)

Ajd, nazaj se spravite na ontopic!
@ Pusti soncu v srce... @

Mehmed ::

Ok, recimo da si en res hardcore star trek fan na poti v kino zvije glezenj. Ampak raje odsepa tja in gre zdravniku sele po filmu. Verjetno bi mu vsi rekli, da je bedak.
Pri sportnikih imamo druga merila, ce stisnejo zobe pa ogrozajo svoje zdravje za nekaj kar hocejo, so prej junaki, ce v zaru borbe naradijo napake jim prej odpustimo itd.

Meni se to kar je Humar pocel ne zdi sport, zato se mi ne zdi nek hud offtopic, ce vprasam zakaj temu pravite tako. Ker ce ogrozanje samega sebe za lastno zabavo poimenujemo sport, potem naenkrat ni vec neumno ampak hvalevredno ali kako to deluje?

Matev ::

Ker ce ogrozanje samega sebe za lastno zabavo


športniki tako preživljajo sebe in svojo družino

tudi slehernik gre bolan v službo v strahu pred izgubo le-te

Mehmed ::

Sicer ne vem ce se je Humar prezivljal s plezanjem, samo sila redko slisis sportnike govorit kako so v tem zaradi denarja, zelo pogosto pa omenjajo ljubezen do sporta itd.
Ce ze izenacis sport s sluzbo; verjetno te v pisarni ne bi imeli za normalnega, ce bi se prikazal tm z zlomljenimi rebri. Lahko pa da se motim, pa bi se ti klanjali.

noraguta ::

mislim kaka je razlika med delavko v muri , katera se je že pri gospodinstvu zaljubila v šivanko , ter mulcem kateri je vrgel uč na superge pri telovadbi? šport se prodaja ravno tako kot narodne noše. ne zdej tle govort , da je kdo šiviljo prisilil k singerci!
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

IvoC ::

noraguta je izjavil:

mislim kaka je razlika med delavko v muri , katera se je že pri gospodinstvu zaljubila v šivanko , ter mulcem kateri je vrgel uč na superge pri telovadbi? šport se prodaja ravno tako kot narodne noše. ne zdej tle govort , da je kdo šiviljo prisilil k singerci!


Nora, najmanj, kar ti lahko POUDARIM(o) je, da nisi nora. Tako jaz, ubogi IvoC! O temi "prekmurske šivilje" sem že veliko pisal (ne tu, ta forum je tech-forum in ni primeren za take teme, saj niti [vseh] tehniških odgovorov ne zmore).

Kakorkoli, RS-i se ne piše dobro!!!

Alexius Heristalski ::

BlackHole je izjavil:

Dejstvo pa je, da če bi Petra vedla, da ima polomljena rebra, verjetno tud ona ne bi šla tečt. Namreč po padcu, pregled ni pokazal nobenih poškodb.

Tudi jaz tako mislim. V prvi izjavi po nastopu je dejala, da je pri padcu dobila "big punch" (izjava je bila za Olympic Broadcasting Services) in da jo res hudo boli, ampak si je tako želela medalje, da je stisnila zobe in poskusila iti prek tega. Ni omenjala reber, tako da sklepam, da niti sama ni vedela, da ima polomljena. Mogoče je tukaj imela srečo, ki je prej manjkala, in zato ni bilo večjih zapletov po koncu tekme.

Recimo, če ne bi imela polomljenih reber, temveč samo ne vem, udarjeno mišico, ne bi bil njen tek nič manj junaški, samo ne bi pa bil tako tvegan kot se je zdaj izkazalo. Ampak konec dober, vse dobro.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tina Maze 2. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15945219 (34996) WarpedGone
»

najbolj uspešen slovenski smučar

Oddelek: Loža
467744 (6496) bajsibajsi
»

"zlata" bronasta Petra (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
639511 (7914) JayKay

Več podobnih tem