» »

Mobile World Congress 2010 se začenja

Mobile World Congress 2010 se začenja

Mobile World Congress

Heise - Danes se v Barceloni začenja Mobile World Congress 2010. Na sejmu se bodo do četrtka družili proizvajalci, prodajalci, kupci in občudovalci mobilnih telefonov, pametnih telefonov in njihovih pritiklin. Prireditelj GSM Association pričakuje okrog 47.000 obiskovalcev, kolikor jih je v Katalonijo pripotovalo tudi lani, in 1300 razstavljavcev. Kongresni del programa bo nudil vrsto zanimivih predavanj in seminarjev na teme, kot so plačevanje z mobilniki, zabava, oglaševanje na mobilnikih, aplikacije za pametne telefone in tudi infrastruktura in razvoj omrežij nove generacije.

Prireditev je za obiskovalce drag hec, saj vstopnice za sejmišče stanejo 600 evrov, obiskovalci predavanj pa bodo odšteli vsaj 2100 evrov. O pomembnih dogodkih vas bomo obvestili tudi na naših straneh. Več o tem.

16 komentarjev

r0ker ::

""Prireditev je za obiskovalce drag hec, saj vstopnice za sejmišče stanejo 600 evrov, obiskovalci predavanj pa bodo odšteli vsaj 2100 evrov.""

good way to kill interest o.O

opeter ::

OMG, vstopnice so ubijalske.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

BigWhale ::

Sem bil lani, cena vstopnice je bila prakticno ista. Za videti je pa marsikaj in hkrati nic.

Keyser Soze ::

Ha!

Za ta denar bi jaz močno upal na nov mobilnik gratis. V vrečki poleg vstopnice. Sori, imate kongres, na njem stojnice, hočete si nardit neko reklamo, zaračunate pa več kot kakšni dubajski šejki na "Arabnautici".

Talkin' 'bout epic fail.8-O
OM, F, G!

Gandalfar ::

Tole so cisto normalne cene za konferenco tega kalibra in velikosti

kopernik ::

Tudi meni se to ne zdi nič tako čudnega. Pri vseh teh konferencah moraš računati na strošek par tisoč dolarjev za udeležbo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Keyser Soze ::

Well, normalno glih ni.

Če delaš za neko odmevno publikacijo ni panike. Ekskluzivni report tole povrne. Problem nastane pri tem, da z 47k obiskovalci ekskluziva le ni tako ekskluzivna.

Nekako v mejah normale bi bila cena kakšnih 100EUR za "štante". Sploh dan danes. Ko pri "branjevkah" samo v "mesu" vidiš tisto, kar je že davno disecirano na spletu. Sori, tale konferenca res ni kaliber, da bi normalno računal 600EUR za obisk "štantov".

Ampak, roko na srce, 47k (- izobraževalci) bedakov ni težko najti na celem svetu. :)
OM, F, G!

kopernik ::

Ma ne vem, sem bil na par IT konferencah in povsod je bil takšen fee za udeležbo. Če hočeš poslušati in tudi govoriti s tistimi, ki pišejo knjige, delajo standarde, so avtorji produktov in podobno, potem to pač plačaš. Kaj pa vem, pri tej imaš možnost med drugim govoriti z developerji androida, kar bi recimo meni prav prišlo (taki kontakti so zlata vredni). Žal mi je, ker nisem tam.

Gandalfar ::

Keyser Soze: ce gres mobitele gledat je seveda dolgcas. Ce gres pa iskat poslovne partnerje in gledat tech, ki se ga po svetu seveda ne kaze ter tezit drugim CEO-tom v svoji branzi pa seveda stvar rata cenovno zanimiva.

@kopernik: za to pa kar I/O napadi :)

Zgodovina sprememb…

Jux ::

Lp iz Barce :)

Ne, ne grem na konferenco - predrago za moj žep - Visionect je tukaj zgolj za MobilePremiereAwards, se je pa včeraj na MobileSunday videlo da se sigurno splača pridit na tako stvar, če si v tem biznisu - 600 oz 2100EUR je pač strošek da igraš igro :). To pač ni namenjen tistim, ki kupujejo mobije - je za tiste, ki z mobilci služijo.

PS: Govori se da bo bolj beden MWC, ker sta Nokia in LG manjkajoča med razstavljalci.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Looooooka ::

Ta pametni spet veliko nakladate.
To ni stant za vas, ki mate doma telefon pa vas pac firbec matra.
To so konference za folk, ki dela na tem podrocju in pride na predavanja...izmenjavo mnenj in po nove potencialne partnerje.
Ti pa vsi teh 600 EUR dobijo nazaj.Ze ce potalajo par 10 vizitk in jih v istem letu nekdo zaradi tega nazaj poklice...
In ja...IT konference pri nas majo podobne cene...pa grem stavt da mamo manjse.

BigWhale ::

To je business oriented konferenca in expo na katerega pridejo vsi najvecji playerji na svetu. Tja se ne hodi prospektov nabirat in firbcat. Tja se gre biznise sklepat in iskat nove kontakte.

Lani je imel HP celo halo zakupljeno, na njej pa nobenga stanta ampak samo sprejemno pisarno in meeting rooms. Ene 20 jih je bilo. :)

Jaz sem se imel priloznost pogovarjati z developerji prakticno vsakega vecjega mobile servica, ki obstaja.

LordPero ::

Hahaha, to ni prodajni sejem! :D:D

Drugače pa so cene uredu, ti sejmi so lahko tudi dražji. Je pa mogoče tudi malce res, da je verjetno na sejmih s takega/takih področij malce več samih poročevalcev.
LordPero

Keyser Soze ::

LordPero je izjavil:

Drugače pa so cene uredu, ti sejmi so lahko tudi dražji. Je pa mogoče tudi malce res, da je verjetno na sejmih s takega/takih področij malce več samih poročevalcev.

Ne mogoče, ampak kar so. Precej bolj "media" kot pa "buisness oriented". Naj en zbrska podatke koliko je razstavljavcev, koliko medijskih predstavnikov in koliko "poslovnih" obiskovalcev. Grem stavit da se tam tere večina medijev, sploh z raznih gadget blogov in siteov. Za to pa je zadeva draga in posledično "ubije" marsikatero možnost za dodatno promocijo "mobilne" tehnologije.

Nihče pa ne govori tule o tisti "tržnici" kamor greš kupit nov mobitel.

P.S.: Mainstream letošnje GSM konference so in bodo ostali WM7. Ostalo je bolj kot ne za desert, na koncu.
OM, F, G!

LordPero ::

Sej medijski predstavniki so poslovni obiskovalci, oni so tam, ker so posledično plačani, da poročajo o tem. In na kakšen način ubije dodatno promocijo?
LordPero

BigWhale ::

En kup srednjesolcev, ki ti leta po stantih, nabira prospekte (ki potem koncajo v smeteh) in dela guzvo enostavno ne posrkbi za nikakrsnjo promocijo.

Se enkrat, HP je imel lani 30 'sestankovalnic' in tudi enega samega stanta ne. Na taksnih prireditvah se srecujejo top developerji in odjemalci. Sem pride vecina vecjih mobilnih operaterjev in ponudnikov opreme in storitev za mobilne operaterje.

Kar se pa porocevalcev in drugih medijev tice jih je pa tukaj manj kot na podobnih bolj mainstream prireditvah in je tudi tezje priti do press akreditacije.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google odslej kaznuje strani brez mobilne različice

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4821757 (18364) MrStein
»

Googlov Tango je telefon, ki se zaveda okolice (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6823157 (20553) bluefish
»

#AndroidRage (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
6823416 (19373) Tilen
»

Mobile World Congress 2010 se začenja

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
163506 (3147) BigWhale
»

Symbian in Windows Mobile nazadujeta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
628752 (7661) damirj79

Več podobnih tem