» »

Problem z USR modemom

Problem z USR modemom

TheHijacker ::

Imam računalnik na katerega sem namestil Windows 98. Plošča je MSI K7T Pro2 in ima integrirano zvočno kartico.

Vse lepo in prav. Inštalacija brez težav, vsi gonilniki delujejo, samo namesto modema imam PCI Communication device, kar pomeni da potrebujejo gonilnike za delovanje. Ni problema, saj imam s USR modemi še kako dobre izkušnje, saj sem jih inštaliral ogromno.

Odprem računalnik daj modem ven in pogledam kaj piše na njem. Najdem oznako in sice 3595-OEM. Super. Grem na driversguide.com in dam vse gonilnike za ta model in za windows 98 dol. Skopiram na disk po direktorijih vsakega posebej.

Modem izbrišem iz Device Manager in kliknem Osveži, da mi ga ponovno sam najde. Ko pa hoče gonilnike mu povem, da naj pogleda na enega izmed tistih direktorijev. Fora! Za vse gonilnike ki sem ji naložil iz interneta napiše, da modema ne najde v gonilnikih.

Če pa povem, da bom sam dal gonilnike gor mi pa ppokaže okno, da naj izberem kaj je to sploh za ena naprava, ker kot kaže sam ne ve da je modem, čeprav mi ga najde kot PC Comminication Device.

Probal sem že vse, od izključitve soundblasterja, pozabavanja s PCI nastavitvami v BIOS-u, zamenjave kartice na drug slot,..... VSE!

Pa mi nikakor ne uspe nametiti goilnike...

Je imel kdo podobne zežave in kako jih je rešil.

Hvala
http://www.google.si
  • spremenil: perci ()

Han ::

Zakaj pa nisi šel na USR uradno stran po gonilnik?

TheHijacker ::

Pa če sem že vse možne gonilnike dal dol! Da tudi te... Imam jih cirka 15 različnih...
http://www.google.si

Povok ::

Hm, da imel sem iste tezave z modemom (USR) -> tezava je v tem, ker je softwerski modem in moras najprej instalirati gonilnike, in potem poiskati napravo, ki jih uporablja.

Obstaja pa se en problem -> to tezavo sem resil ze eno parkrat (vedno znova, ko re-instaliram OS:| ), ampak se vedno ne vem tocno, kaj moras narediti, ker sem ponavadi ob koncu instalacije modema kot zivcna razvalina:( in vec ne vem, kaj sem delal.

Mislim, da pa je postopek tak (gonilniki za morajo biti cimvecji (naj te ne prevara pravilna verzija gonilnikov, ce niso dolgi vsaj 1MB>:D )), potem si jih moras nekje razpakirati, potem gres na nadzorno plosco in pri seznamu naprav gres na PCI Communicatin Device in rocno izberes gonilnik, ki si si ga razpakiral. Vsaj zdi se mi, da je tak postopek...

TheHijacker ::

Saj to sem delal ;).

Tudi sam sem bil včeraj živčna razvalina... In tudi sam sem že doživel da mi se ni hotel inštalirati ampak mi je ponavadi po parih dneh razbijanja po monitorju (tudi ne pomaga) kar naenkrat zadelalo. Nikoli pa ne vem točno kaj sem naredil...

Grrr....

Bom poskusil še enkrat danes popoldne, ko pridem iz službe.
http://www.google.si

Daniel ::

Kaj to je navadni Pci modem al kaki?

Jaz sem svojega ne vem al je 3com ali Usr namestil kar tak da sem tam pod Pci comunication device dal update driver, pol pa disketo not in stvar dela.

Nimaš diskete?

LP

Borci ::

Če je res software-ski modem, potem se mi zdi, da obstaja uninstalaciski program, ki ti odstrani in počisti vse prejšnje driverje.
Šele nato, lahko začneš z novo inštalacijo.
(tako je bilo pri Motoroli)

TheHijacker ::

Grr... Dobro preberite, kaj sem napisal... Ne inštalira mi gonilnikov...

Če je imel kdo podobne probleme in VE kako jih je rešil, naj mi odgovori...
http://www.google.si

suse80 ::

Prosim, poišči post, ki sem ga dal enemu, ki je iskal gonilnike za ta modem.

Gonilniki so na nemški strani

klikni!

izberi model USR V90 strangler. Velikost je 967 kb.

Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

TheHijacker ::

Dvomim, da je to to ampak bom, ko pridem iz službe, poskusil...
http://www.google.si

AtaStrumf ::

Sem že ne tako dolg nazaj napisal post na točno tak problem. Zgleda da ima USR oz. 3 COM res bedno organizirane te driverje. Dons je tvoj Lucky Day k glih nove Detonatorje dol vlečem in se kratkočasim na forumu in sem opazil da imamo spet tak problem. Prvič ne vem zakaj uporabljaš Win 98, ker Win 2000 (oz. XP) zmore vse kar zmore Win98 in boljše. Tudi vse igre delajo in na sploh nisem našel ene slabe stvari v primerjavi z 98-ko, ki sem se je tudi sam dolgo predolgo držal kot pijanc plota iz napačnih razlogov. zakaj tolk težim s tem? Zato ker ti bojo Win 2000 sami inštaliral modem med inštalacijo Winsev in sploh ne boš vedel da ga imaš, kaj šele da bi imel kake probleme z njim. Če pa vztrajaš pri 98 pa piši na mojmail in ti bom poslal CD k ima delujoče gonilnike za Win 98. Še vedno boš moral ročno izbrati a bo delalo. Sem ga dobil v rač. štacun po tem ko sem tudi sam postal živčna razvalina zaradi modema, ker se nikakor ni hotel inštalirat z nobenim driverjem niti z originalnim CD-jem. Da se ne boš ustrašil da hočem kaj zaslužit na teb, CD ti pošljem na lastne stroške po pošti. Tistih 125 SIT že ni vredno kompliciranja.

TheHijacker ::

Sem ti napisal email.

Win98 pa zato ker je precej slab računalnik in ga predvsemem potrebuje za igranje starih iger.

Hvala.
http://www.google.si

AtaStrumf ::

Kaj je zdaj Hijacker, si dobil CD, je ratalo? Nič ne pišeš.

TheHijacker ::

CD sem dobil včeraj. Sem ravnokar prišel od prijatelja, ki ima ta modem. Nobeni gonilniki iz CD-ja NE delujejo. Kot sem lahko opazil so prestari, sa je ta model 3595-OEM. Na koncu sem čisto popizdil in modem zabrisal skozi okno. Sva šla kupit novega in sicer neko motorolo, ki je zadelala s prve, brez težav.

USR robotics Winmodemi modemi niso vredni pol k****.

AtaStrumf, hvala za CD. Sem prepričan, da mi še prišel prav. Če rabiš kakšno uslugo mi emaili.
http://www.google.si

AtaStrumf ::

Ostaja nam še zadnja možnost. Upam da se ti ni pokvari pri letu čez okno. Mam kolega v PCX-u, kjer tud preklinjajo vsak USR modem posebej, ki ga morajo inštalirat (Motorolce delajo skor BP). Sem mu poslal tvoj model pa mi bo povedal če ima slučajno te gonilnike, pol pa mu dam z tvojim dovojenjem kar tvoj mail, da ti jih pošlje, ker kolikor se jaz spomnim ko sem tam delal so kar na dveh do treh disketah, pa da ne bom z mojim 56k modemom igral posrednika za brezveze.

TheHijacker ::

Mogoče bo še delal, saj sem ga vrgel ob steno... Če kaj izveš potem naj mi le pošlje.
http://www.google.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Proklet modem!

Oddelek: Pomoč in nasveti
161660 (1459) su37
»

Motorola 56k V.90

Oddelek: Pomoč in nasveti
301419 (1110) Lith
»

PCI communication device?

Oddelek: Pomoč in nasveti
51019 (950) andro
»

Modemi - Windowsi jih ne zaznajo!(podarim DivX Film, RES!)

Oddelek: Pomoč in nasveti
121724 (1531) miranpozar
»

USR 56K INT V90 PCI

Oddelek: Strojna oprema
161622 (1472) CANSER

Več podobnih tem