» »

Proklet modem!

Proklet modem!

TheHijacker ::

Jebemti!!!! Prijatelj kupi nov modem. Kr enega PCI za 7k. Firma Elsa, model Modemlink 56k. Deja vu. Pred kakšim tremi meseci sem imel doma eno mašino s USR 3595A modemom. Problem je bil že takrat sledeč. Modem dam not v en PCI. Pridem v winse(98) mi najde PCI Communication device. Rečem, da bom dal not disketo z gonilniki. Ko mi jo preglede gre naprej in napiše, da gor ni bilo gonilnika. Hmm...strange. Glede USR modemov je bilo to vedno problem, ki sem ga ponavadi reševal z downlodom tisočerih verzij gonilnikov od katerih mi je potem vsaj eden naenkrat prijel. S Elso modem se mi je pa zataknilo. Z neta sem, dal ponovno ogromno verzij gonilnikov za ta model ampak tu mi pa nobeden noče prijet. S gonilniki je po moje vse v redu. Se mi zdi pa nekaj drugega čudnega. Če mu hoče povedati na roke, kje naj najde gonilnike mi namesto, da bi mi pokazal seznam gonilnikov modemov, ki so vgrajeni v winse pokaže vseh seznam naprav, ki so na voljo, kazalec pa stoji na Druge naprave. WTF? Isto je bilo takrat s USR-jem. Ne pogrunta, da je ta PCI communication device modem. Sem ga probal dat že v vse možne pci slote pa je bilo isto. Sem, dal na roke gor Omrežje na klic, isto. Pri USR mi je na koncu uspelo ampak ne vem kako. Kar na lepem je začel delati. Tu mi pa po treh urah še ni uspelo!

Računalnik je Celeron 400, 128MB, Mrežna, Zvočna(sem dal oboje ven pa je bilo isto)...

Lepo prosim nekoga, ki je že imel podobne probleme, če mi zaupa kako jih je rešil.
http://www.google.si

zile ::

Uf zajebano vem ja. U glavnem vsebino diskete dej najprej na disk. Čudno da ti napiše, da ne najde driverja, saj to pomeni da na disketi ni nobene datoteke *.inf. Če disketa ni originalna, jo nesi nazajv firmo in zahtevaj original disketo.
Probaj inštalirat na več načinov, z add/remove hardware, z add MODEMS, mogoče je na disketi celo setup :\.

TheHijacker ::

Driverje sem dobil iz neta. Na disketi so inf-ji ampak mi v vsakem primeru javi, da ji ne najde. Sem dal tudi na disk jih že pa je isto. Še vse sem združil v en direktorij. Disketa je kao originalna. Je sprintan gor firmwa in model. Pa saj tudi zraven USR modemov ni originalna disketa... Skratka štala!

Setup ni. Če ga dam na roke ne deluje(hmm zakaj se tale stavek sliši čudno? :P)
http://www.google.si

Bx ::

ena neumesna:
probi čez 3 dni
take probleme sem mel sam pred parimi leti,
pa sem zgubu živce, pol k sem se ohladu -3dni ( pa naredu isto kot prej), je pa delal
strange
Bx

mobisuxguru01 ::

probej dat en standard modem od vinsov, mogoče bo pomagal, če ti ga pa sploh ne detecta je pa mogoče fuč

TheHijacker ::

Grrr. Pa sej sem napisal, da mi ga najde kot PCI Communication Device, kar pomeni, da nima driverjev. Če mu na roke povem, da noj za ta PC Communication driver uporabi recimo standar windows driver ali pa originalnega mi sicer javi, da ta naprava deluje pravilno ampak, če grem v Nadzorna Plošča, Modemi in mu rečem naj naredi diagnostiko mi javi, da teh vrat ni mogoče odpreti. Sem probal tudi enablam in disablat com potre v biosu pa ni nič pomagalo. Če vam rečem, da se uporabil vse moje znanje kot računalnikški tehnik in programer pa mi ga ne rata usposobit. Če kdo pozna takšen problem v praksi se priporočam za kakšen konstruktiven nasvet...

In še to... Modem bi rabil usposobiti do jutri in nimam tri dni časa...

Ma za popizdit...
http://www.google.si

JanezH ::

Driverjev na disketi ti ne najde, ker so pomojem sploh napacni gor. Ko u racun. firmi dobijo OEM verzije fulll poceni modemov in seveda brez krmilnikov, jih potem nekateri nesposobnezi >:D po liniji najmansega odpora namecejo na diskete in seveda sploh ne preverijo ce so pravi.
To vem, ker sem tudi jaz kupil USR-ja in mi ni zaznal driverjov na disketi, ki so bili seveda napacni. Zato je bila resitev, da pogledas ID modema ali pac tisto stevilko in si snames prave driverje z interneta. 8-)

TheHijacker ::

Ma ne! Sej ti rečem, da so driverji pravi. Samo problem je nekje v winsih! USR je imel te težave s driverje tukaj pa nimaš kaj falit, ker je ta model samo eden!
http://www.google.si

bosstjann ::

jest mam iste probleme z usr 3594

modem mi dela samo v win2000in win me

ko najdeš rešitev mi jo sporoči

bostjan.krajnik@guest.arnes.si

VASkO ::

ker je modem na PCI, je najverjetneje softverski (sigurno je) in potem gonilniki ne morejo bit samo INF fajli, ampak tudi kaki *.vxd ali *.sys ali kaj takega, ker je v bistvu sam modem v taki datoteki, na kartici pa je samo nek brezvezen datapump procesor -> najdi prave gonilnike.

Brane2 ::

Hijacker:

>Grrr. Pa sej sem napisal, da mi ga najde kot PCI Communication Device, kar >pomeni, da nima driverjev.

To se ne pomeni, da nima soferjev. PCI je Plug&Play, kar pomeni, da masina pac zazna novo kartico v PCI slotu in da iz vsebine registrov, ki jih zna prebrati na kartici sklepa, da gre za komunikacijsko napravo.

Mnogi modemi so videt s PCjeve strani kot COM port, tudi ce so v obliki kartice. To pomeni, da PC vidi skozi PCI samo registre najnavadnejsega UARTA in misli, da je modem pac eksterno pristekan na serijski kabel. To fizicno seveda ni res, vendar je skozi PCI (sploh pa skoz stari IDE) mnogokrat videt tko.
Zato se vcasih kaksen modem instalira v dveh delih: Najprej se instalirajo serisjka "vrata" na kartici, nato pa se driver za ta modem, ki pac komunicira preko prej instaliranih serijskih vrat..

TheHijacker ::

Brane2: hvala za pojasnilo ampak vse to sem že vedel... Kot kaže dobi podatke, da je to kako modem ampak ga ne zna obravnavati, ker ga kasneje uvršča kot "Druge naprave". Gonilnike imam kompletne(vxd, sys in ostalo sranje)...
http://www.google.si

Brane2 ::

>Brane2: hvala za pojasnilo ampak vse to sem že vedel... Kot kaže dobi >podatke, da je to kako modem ampak ga ne zna obravnavati, ker ga >kasneje uvršča kot "Druge naprave". Gonilnike imam kompletne(vxd, >sys in ostalo sranje)...

Kaj pa, ce bi ga izbrisal iz sistema, nato pa probal instalirat pac dodaten COMPOrt. Ko bi te stvar vprasala za driverje, ji reces "Imam disketo" in probas, ce kaj od tega prime kot driver za COMport ?

Sam sem mel ista sranja s svojim ISDN USRoboticsom, ko sem presaltal z Win98 na W2k, kjer so ble skoz zajebancije, ce sm ga prklopu na USB.
Avtomatska instalacija je odpovedala, pri rocni pa je stvar sicer zaznala, da nekaj na USBju je, vendar Winsom nikakor nisem mogu dopovedat, da je to modem...

TheHijacker ::

Sam to me mot, ker sem imel popolnoma isto situacijo že prej s USR modemom ampak tistega mi je po treh štirih urah ratalo sposobit.

DAMN!
http://www.google.si

su37 ::

Dej preveri če nimaš kakega IRQ oziroma COM konflikta. S tem imam izkušnje, da mi ni zaznalo gonilnikov zaradi opisanih težav. Imel sem pa tudi primere, ko jih ni najdlo zarad tega, ker je bila vklopljena DMA za CDROM ( v tem primeru so bili na cdromu).
Tako da mislim da je zadeva v nastavitvah in da zadeve malce zabluzijo in enostavno ne zazna pravega gonilnika. Dej pobriši si iz sistema vse komponente, ponovno zaženi pc, da se ti še enkrat naložijo gonilniki in da se vsaki komponenti še enkrat dodelijo vrata, porti,...pa ni vrag da se tud za tvoj modem ne bo zbudil. Ma sem skoraj siguren da bo potem gonilnike normalno zaznalo. Pa še to izklopi si v biosu avtomatsko zaznavanje IRQjev in si daj vse na PCI/ISA.

LP

ABX ::

Če so mu winsi zaznali PCI communication device ni nobenih sporov glede IRQ-ja.

Kot te vpraša za driverje mu ti pokaži vse folderje od cd-ja.
Preveri da ni cd-ju kak setup.exe ali podobne fore.
Načeloma notranji modemi so cel shit in kot prvo naloži nek modem enumerator.
Glede fore z default modem, pa velja samo za hardware modeme.

7.000 za notranji modem je preveč, jih dobiš že za 3k. Edini, ki bi bil vreden tega denarja je 3Com.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

su37 ::

To ne bo držalo, tud če mu zazna PCI comunication device, je kljub vsemu lahko v sporu, imel sem dost takih primerv, ko se je celo naložil napačni gonilnik zarad spora ??!!
Tako da vse jemlji z rezervo in pričakuj nepričakovano. :(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z USR modemom

Oddelek: Pomoč in nasveti
151161 (1003) TheHijacker
»

Kupil int. modem, windowsi ga sploh ne prepoznajo da je Pnp in ga ne morem naložiti

Oddelek: Strojna oprema
7866 (751) cekr
»

En problem z modemom

Oddelek: Pomoč in nasveti
161158 (975) damirj79
»

PCI communication device?

Oddelek: Pomoč in nasveti
51020 (951) andro
»

Modemi - Windowsi jih ne zaznajo!(podarim DivX Film, RES!)

Oddelek: Pomoč in nasveti
121725 (1532) miranpozar

Več podobnih tem