» »

Prenosnik HP Compaq 6820s - tipkovnica zameša ukaze

Prenosnik HP Compaq 6820s - tipkovnica zameša ukaze

anja7 ::

Živijo!

Imam težave z dobrim letom starim HP compaq 6820s. Namreč, pred kakim mesecem mi je začela delati probleme tipkovnica, in sicer "zameša" razne ukaze, npr. (levi) shift + črka -> namesto velike črke mi scrolla po strani navzdol. Desni shift deluje kot tipka delete (kljub temu, da delete tipka deluje). Numerična tipkovnica "piska" če pritisnem 0 ali 2, poleg tega je neuporabna, ker so funkcije čisto pomešane, npr. tipka 4 = desni klik z miško in še in še.
Po tipkovnici ali prenosniku se nikoli ni nič polilo, je posesan, tipkovnico sem vzela ven in očistila notranjost računalnika, poleg tega sem namestila svežo kopijo Windows Viste Ultimate in jo "registrirala" pa ni nič pripomoglo k delovanju tipkovnice, zadeva ostaja nespremenjena.

Zelo bi bila hvaležna kakršnega koli nasveta, ker edino kar menim, da mi je preostalo je, da zamenjam tipkovnico. Ali je morda težava v biosu?
Na tujih forumih sem zasledila, da se je ta težava že pojavila pri nekem lastniku omenjenega hp prenosnika, vendar ni nihče našel rešitve za ta problem.

*Bios config. version 3.00 F1, Keyboard controller version 83.13

Hvala in lep pozdrav!

Anja.

xyd1 ::

Če veš kaj počneš, posodobi bios, še enkrat temeljito sčisti tipkovnico, preglej kontakte na tipkovnici (lahko sčistiš z alkoholom), preveri tudi stik tipkovnice z osnovno ploščo (kabel). Možen je tudi kakšen "rootkit" v tem primeru uporabiš llf (low level format).

Vsekakor ti svetujem, da stvar prepustiš nekomu ki ve kaj dela, če je računalnik še pod garancijo pa takoj na servis (čeprav dvomim, saj si napisala da si očisila notranjost)!

anja7 ::

Hvala za odgovor! Ne, računalnik ni pod garancijo. Drugače bi že bil na servisu. :)
Lp. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple Macbook Pro 13 (mid-2014): nenavaden zvok v bližini backspace tipke ob premikan

Oddelek: Strojna oprema
51374 (1221) FusionNebula
»

Asus n550jv (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6617772 (13767) borča
»

Polit prenosnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6416828 (14071) _koki_
»

Težave s tipkovnico na prenosniku