Forum » Hlajenje in modifikacije » (pre)visoka temperatura grafe
(pre)visoka temperatura grafe
UNIVERZUM ::
Sicer ena tema že obstaja, ampak je problem drugačen, tako da nebi bilo v kontekstu teme spraševat tam.
Torej moja grafa (4870/vapor-x- stock 750/900) se zelo segreje 90°C jedro in 102°C rami (100% vent) in to pri igri, ki se igra preko neta MMO (špil calypso). Sicer se ne ustavi ali šteka me pa zanima kako znižati temperaturo (takšne temperature ni bilo niti pri crysis, pa sem špil igral sredi poletja-high settings). Omenjenemu špilu sem v želji da bi znižal temperaturo nastavil vse na nizko kvaliteto, kar se v igri ne pozna ravno, kot tudi ne pri temperaturi. Nato je sledilo downclockanje kartice na 500/700 in 100% vent, pa se pri temperaturah ne pozna nič.
Ohišje je čifo (ta velik). V računalnik 3 ventilatorji vlečejo zrak, 2 ga izpihavata (poleg napajalca in grafe). In ohišje, kot tudi hladilnik proca/grafe se čisti mesečno.
Kakšen nasvet kako znižati temperaturo pri omenjenem špilu?
Torej moja grafa (4870/vapor-x- stock 750/900) se zelo segreje 90°C jedro in 102°C rami (100% vent) in to pri igri, ki se igra preko neta MMO (špil calypso). Sicer se ne ustavi ali šteka me pa zanima kako znižati temperaturo (takšne temperature ni bilo niti pri crysis, pa sem špil igral sredi poletja-high settings). Omenjenemu špilu sem v želji da bi znižal temperaturo nastavil vse na nizko kvaliteto, kar se v igri ne pozna ravno, kot tudi ne pri temperaturi. Nato je sledilo downclockanje kartice na 500/700 in 100% vent, pa se pri temperaturah ne pozna nič.
Ohišje je čifo (ta velik). V računalnik 3 ventilatorji vlečejo zrak, 2 ga izpihavata (poleg napajalca in grafe). In ohišje, kot tudi hladilnik proca/grafe se čisti mesečno.
Kakšen nasvet kako znižati temperaturo pri omenjenem špilu?
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe
Jao, sej sm napisal, da se čisti pc mesečno (5 dni od zadnjega čiščenja). Temp pri crjsisu na gamer settings 74°C gpu-86°C rami na stock nastavitvah grafe razen venta 100% (nič downclockano).
FeniksX ::
Da ne bo kdo mislu, da sem kak sovražnik radeona, sam ko sm js meu Radeona 2900XT, se mi je po kakem 1.5 letu tud enako zgodilo. Čeprav sem ga ne vem kako sčistil, so temperature večinoma časa dosegle 100°C v igranju iger.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FeniksX ()
RONIN full ti hvala. zdej ne gre preko 74°C vse na high.
st0jko ::
To še vedno ne reši problema, in slej ko prej se ti bo pri kaki igri spet pregrevat začelo.
keks?
Valvoline ::
Tovarniški hladilniki(oz ventilatorčki) so vsi za en drek. Najboljše modificirat z ventilatorjem za ohišje,do zdaj predelal 10 grafičnih tako in vedno temperature padejo za 15-20c najmanj,še posebej pri loadu. Pa še precej bl tiho so grafe po predelavi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tok/moč na utičnici PC (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Strojna oprema | 38455 (30528) | Napajalc |
» | homemade cnc vodni blokOddelek: Hlajenje in modifikacije | 7125 (6792) | Sergio4 |
» | Ati hd 4870 1 gbOddelek: Kaj kupiti | 1568 (1179) | Meizu |
» | Koliksna je lahko max temperatura plosce in cpuja? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9053 (6452) | Vuli |
» | GeForce 8800GT (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Strojna oprema | 57945 (38972) | msms |