Forum » Pomoč in nasveti » Resevanje podatkov z DVDja
Resevanje podatkov z DVDja
anzee ::
Zdravo.
Sem malo ze brskal po arhivu a nisem nasel nic dolocenega...
Opazil sem, da imam dva arhivska DVDja pocena. Na vsakemu je nastala ena razpoka, od centra proti obodu. Na enem je dolga nekje 2mm, na drugem pa obsega ze 4cm.
Poskusil sem DVDja zagnati s programi DVD data rescue in ISObusterjem, vendar prvi napise da pogon ni pripravljen, drugi pa napise samo da ima tezave. Glede na to, da sta DVDja sicer v odlicnem stanju (brez prask in podobnega) bi pomoje lahko rešil vsaj tiste podatke ki so bolj na zunanjem obodu diska. Ali obstaja kaksen poseben ukaz/način/drug program ki ignorira lead-in data in podatke na zacetku diska?
lp Anze
Sem malo ze brskal po arhivu a nisem nasel nic dolocenega...
Opazil sem, da imam dva arhivska DVDja pocena. Na vsakemu je nastala ena razpoka, od centra proti obodu. Na enem je dolga nekje 2mm, na drugem pa obsega ze 4cm.
Poskusil sem DVDja zagnati s programi DVD data rescue in ISObusterjem, vendar prvi napise da pogon ni pripravljen, drugi pa napise samo da ima tezave. Glede na to, da sta DVDja sicer v odlicnem stanju (brez prask in podobnega) bi pomoje lahko rešil vsaj tiste podatke ki so bolj na zunanjem obodu diska. Ali obstaja kaksen poseben ukaz/način/drug program ki ignorira lead-in data in podatke na zacetku diska?
lp Anze
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Na Blu-raye gre 33,4 GB (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Optične enote / mediji | 6610 (5189) | MrStein |
» | Kako spraviti SATA disk v Sata 155mb/s delovanje?Oddelek: Strojna oprema | 1052 (950) | Racunalnik |
» | kateri dvd writer ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 13393 (8714) | Caligula |
» | ATA 100 Diski (prenos)!Oddelek: Strojna oprema | 2383 (1659) | zile |
» | Hard problems (strani: 1 2 3 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 7548 (6310) | Eschelon |