» »

Kako spraviti SATA disk v Sata 155mb/s delovanje?

Kako spraviti SATA disk v Sata 155mb/s delovanje?

Racunalnik ::

Imam dva SATA 200gb Wd diska in sem v programu videl da delata na 133mb/sec UDMA6 namesto na 155mb/sec.Plata je asus a8n-sli Deluxe katera pomoje ze podpira ta prenos.
Ker po pravici se mi zdi da recimo 2gb podatkov ko kopiram iz enega na drugi disk da gre malo vse skupaj prepocasi,se mi zdi da so vcasih navadni diski bolj leteli kot to.

bastadu ::

vodilo ATA133 je več kot dosti oz. še preveč za zmožnosti branja podatkov za današnje diske... To je samo hitrost vodila, disk še vseeno ni sposoben brati več kot 60 - 70MB/s:\

Modri dirkač ::

Hvala Racunalnik.

Every new post of yours makes my day a little brighter and happier.:D
Everybody lies!

Sej to me moti k pise ata in ne sata.
Opazil pa sem da v norton comanderju prenasa povprecno 45-50kb/sec,samo to se mi zdi mal pa tudi preden pride do tega prenosa rabi 4 sekunde kot da bi bil cd.
Moti me pri danasnjih masinah predvsem to da enkrat nekaj dela obcutno hitreje,drugic pa obcutno pocasneje in zato vec sploh nevem kaj in kako.
Sam mislim da ima pc postiman vsaj 80% tako kot mora biti,samo se mi zdi da to ni to.
Dobro bi bilo imeti program ki bi ti vsako komponento stestiral in prikazal kako komponenta dela in kaj bi lahko se dala od sebe.

Modri dirkac:Al si me zamesu skerim drugim al pa malo pretiravas.
Ne gre se za tak prenos ampak zato da mi pise sata in ne ata.Ce nekaj ne prepozna tega kar bi moralo vrjetno zgleda da ne dela ali ni pravilno nastimana.

45-50kb/sec je pa res malo, ampak verjetno si imel v mislih 45-50MB/sec, kar je za današnje diske nekje realni povprečni prenos... Kater program ti napiše ATA namesto SATA?:\

Ja sorry mislu sm 45-55mb/sec.Nevem no vcasih po obcutku kr odstreli iz diska na disk vcasih pa se vlece.Tudi ko gledas m cmdju ko prenasa,niha tako kot cd,pa disk tega nebi smel pocet.

Program je Everest in ti pokaze od racunalnika vse kar ti srce pozeli,od temperatir do hardwarea in do softwarea.Dobis ga pa ves kje.

Tudi disk ima podobno kot CD večjo hitrost branja na obodu diska kot znotraj, to je tako logično... Prej ko sem omenil hitrost 60 - 70MB/s sem s tem mislil najvišjo hitrost diska, povprečna (average) hitrost pri današnjih diskih pa je še vedno okoli 50MB/s...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

Ok potem je pa vredu.Mogoce se kdo ve kaj S.M.A.R.T data dela v biosu,to naj bi bil nek monitoringsam nevem kaksen in pa ce se ga splaca imeti vklopljenega,ali vpliva kej na hitrost diska?
Se podatki

Lastnosti ATA naprave
Model ID WDC WD2000JD-22HBB0
Serijska številka WD-WCAL81228811
Revizija 08.02D08
Parametri 387621 Cilindrov, 16 Glav, 63 Sektorjev/Sled, 600 Bytov/Sektor
LBA sektorji 390721968
Vmesni spomin 8 MB (Dual Ported, Read Ahead)
Več sektorjev 16
ECC Byti 74
Maksimalen PIO prenosni modus PIO 4
Maksimalen UDMA prenosni modus UDMA 6 (ATA-133)
Aktivni UDMA prenosni modus UDMA 6 (ATA-133)
Neformatirana kapaciteta 223573 MB

Značilnosti ATA naprave
SMART Podprto
Varnostni modus Podprto
Upravljanje energije Podprto
Advanced Power Managment (APM) Ni podprto
Pisalni predpomnilnik Podprto
Host Protected Area Podprto
Power-Up In Standby Podprto
Automatic Acoustic Management Podprto
48-bit LBA Podprto
Device Configuration Overlay Podprto

neoto ::

smart ti omogoča, da bios prebere določene dodatne podatke o disku. Med njimi je najbolj uporaben podatek o temperaturi diska (najdeš pa tudi število zagonov, dodatne info...).
V kakšni povezavi pa je smart v biosu omenjen? Fail-safe al kej podobnega?

Ne ne,nic hujsega,cist pod normalno opcijo je za vklop ali izklop.Trenutno mam izklopljenega in mi vseeno kaze temperaturo,ampak ga bom vklopil,ker sem testiral hitrost.Vedno pa odvecne stvari v biosu ce le priblizno vem kaj pomenijo izklopim za hitrejse delovanje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prostorni prenosni USB disk

Oddelek: Novice / Diski
446205 (4288) sv7874
»

trdi disk okvara

Oddelek: Strojna oprema
121645 (1373) Nande
»

Data rate

Oddelek: Pomoč in nasveti
211405 (1122) Hana
»

Ultra DMA mode 2 VS Multiword DMA mode 2 (33Mb/s VS 16 Mb/s)

221651 (1437) Hux
»

Pomoč - Raptor.

492233 (1621) billy

Več podobnih tem